“Dăruieşte pentru a schimba un destin”

“Ori de câte ori simţim că nu mai putem continua lupta cu viaţa, speranţa ne şopteşte în ureche, pentru a ne reaminti: Sunteţi puternici!”

Robert M. Hensel, , Poet şi militant al persoanelor cu dizabilităţi

Într-o societate tot mai complexă şi dinamică, problemele sociale se multiplică exponenţial, căpătând noi dimensiuni şi forme de manifestare şi constituie reale subiecte de analiză, interpretare, dar mai ales de acţiune practică, prin campanii sociale.

Copiii cu dizabilităţi reprezintă o componentă vulnerabilă a societăţii, expusă riscului separării de familie, marginalizării sociale. Mulţi dintre copiii cu dizabilităţi nu au acces la educaţie, cultură şi joc. De obicei, aceştia nu sunt implicaţi activ în viaţa comunităţii, în luarea deciziilor care îi privesc în mod direct; lipsa implicării este şi rezultatul atitudinii pe care o au membrii comunităţii.

Continue reading

Campania „Un Martisor pentru un Zambet”

Fundatia Star of Hope Romania in parteneriat cu Patronatul Sfera, Clubul Rotary 2000 Iasi si Complexul Comercial Iulius Mall, deruleaza in perioada 13 februarie – 8 martie 2012, campania ”Un Martisor pentru un Zambet”, dedicata sustinerii copiilor cu dizabilitati. Ne dorim ca prin intermediul acestei campanii sa implicam comunitatea in activitatea de strangere de fonduri pentru sustinerea activitatilor de terapie recuperatorie din Cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru copii si tineri cu dizabilitati “Steaua Sperantei” Iasi.

Patronatul Sfera si Clubul Rotary 2000 Iasi fac primul pas in acest demers si doneaza o serie de obiecte pentru a fi expuse spre vanzare pentru sustinerea copiilor cu dizabilitati. Campania se va desfasura la nivelul judetului Iasi si vizeaza strangerea de fonduri pentru sustinerea activitatilor de terapie recuperatorie din Cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru copii si tineri cu dizabilitati “Steaua Sperantei” Iasi. Prin actiunile pe care le vom organiza dorim sa acoperim cheltuielile de transport, interventiile medicale si sedintele de kinetoterapie ale copiilor cu dizabilitati care provin din mediul rural, din familii defavorizate.

Continue reading