2014

Campania „Dăruieşte din inimă!”

Dăruieşte din inimă!

Campanie de susţinere a copiilor cu dizabilităţi

ediţia a patra: 20 noiembrie – 20 decembrie 2014

Starea de fapt, sau preambul pentru înţelegerea nevoilor!!!

Carta Drepturilor omului dă dreptul copiilor cu dizabilităţi posibilitatea de a avea aceleaşi oportunităţi ca şi ceilalţi membri ai comunităţii Cifrele oficiale arată că în România trăiesc aproximativ 700.000 persoane cu dizabilităţi, dintre care 90.000 sunt copii. Deşi este o cifră uriaşă raportată la populaţia României, ea nu reflectă realitatea profundă deoarece aceste cifre reprezintă doar numărul persoanelor înregistrate cu certificate de handicap. Experienţa noastră ne arată că mare parte a familiilor nu şi-au înregistrat copiii din lipsa de informare, prejudecăţi.

În una din 45 de familii din România există un copil cu dizabilităţi. Copiii cu dizabilităţi nu beneficiază de servicii medicale corespunzătoare, de terapii specializate şi nu sunt acceptaţi în şcoli şi grădiniţe. Nu există curriculă adaptată, şcoli accesibilizate, profesori pregătiţi, iar abuzurile şi discriminarile sunt un fapt cotidian.

Ca răspuns la acest fenomen social vă propunem participarea la campania Dăruieşte din inimă! prin care intenţionăm să strângem fonduri pentru copiii noştri.

În prezent, un număr de 300 copii cu dizabilităţi fizice şi mentale (sindrom Down, autism, paralizii cerebrale, întârziere mentală) beneficiază de serviciile de terapie recuperatorie în cadrul celor 6 Centre de zi ale Fundației star of Hope Romania.

Din acest total, 40% de copii provin din mediul urban şi 60% din mediul rural, din familii defavorizate, care vin de la distanţe foarte mari. Şansele de recuperare ale acestor copii depind de intervenţia timpurie.

Lunar la Centrele de zi ale Fundației Star of Hope Romania au loc şedinţe de consiliere individuală şi de grup pentru părinţi cu scopul de a-i ajuta să depăşească dificultăţile cu care se confruntă şi pentru a fi informaţi în ce priveşte cadrul legislativ legat de drepturile copiilor lor. Aproximativ 600 de părinţi primesc anual informaţii, metode de lucru şi materiale pentru continuarea programului de reabilitare pentru copilul lor acasa.

Obiectivele campaniei noastre sunt:

  • informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele cu care se confruntă familiile care au copii cu dizabilităţi
  • strângerea fondurilor necesare susţinerii copiilor cu dizabilități (terapie comportamentală, logopedie, kinetoterapie, terapie prin joc, formare abilități de viaţă zilnică).

Beneficiarii campaniei sunt 300 de copii cu dizabilități din cele 6 centre de zi înființate de Fundația Star of Hope Romania, în regiunea de Nord-Est a României (Iași, două la Botoșani, Bârlad, Huși și Dorohoi).

Activităţile de interes public ale campaniei sunt:

  • Conferinţa de presă pentru lansarea Campaniei, joi, 20 nov. 2014, ora 11:00 la Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Speranței” din str. Bariera Veche nr. 3, Iași.
  • Împodobirea Bradului Recunoștinței, miercuri, 3 dec. 2014, ora 11:00 pe str. Ştefan cel Mare. Acţiunea noastră este susţinută de domnul Dan Lungu, autorul romanului de succes internaţional Sunt o babă comunistă. Domnia sa, în calitate de Ambasador al campaniei Dăruieşte din inimă! va aprinde prima steluţă a speranţei într-o viaţă mai bună pentru copiii cu dizabilităţi. ( photo )
  • Gala Recunoștinței, joi, 4 dec. 2014 începând cu ora 18:00 la hotelul Asoria, sala Eminescu. Gala va onora partenerii tradiţionali ai Fundaţiei Star of Hope România, dar şi noii parteneri şi pe toţi care au contribuit la îmbunătăţirea vieţii copiilor cu dizabilităţi. Invitata de onoare a Galei Recunoştinţei este Excelenţa Sa, dna. Ambasador al Regatului Suediei Anne Lindahl KENNY Evenimentul are susţinerea artistică a formaţiei PROCONSUL. În beneficiul copiilor noştri, vom organiza o licitaţie cu obiecte de artă şi vom premia copiii care au învins limitările date de dizabilitate. ( photo )
  • Concertul caritabil susținut de formația PROCONSUL. Vineri, 5 dec. 2014 de la ora 18:00 la Teatrul Luceafărul din Iaşi ( photo ).
  • Raportul campaniei click

Misiunea Fundaţiei Star of Hope Romania este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. De-a lungul celor 20 de ani Fundaţia Star of Hope Romania a reuşit să ajute peste 10.000 de copii aflaţi în dificultate, în special copii cu dizabilităţi. Una dintre cele mai mari realizări ale fundaţiei este înfiinţarea Federaţiei Naţionale a Organizaţiilor de Părinţi, care au copii cu dizabilităţi şi oferă sprijin pentru peste 2000 de beneficiari la nivelul Regiunii de Nord-Est.

Vă aşteptăm cu drag şi cu încrederea că,

împreună putem schimba lumea!

Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte Executiv Fundaţia Star of Hope România
0744506036

Parteneri principali

Parteneri media

Sponsor special:

Parteneri si sponsori:

 

Şcoala „Ion Simionescu”, Acamedia Show, Asociaţia Cutezătorii, Şcoala „Titu Maiorescu”, Şcoala „Alexandru cel Bun”, voluntari din cadrul Universităţii „Al. Ioan Cuza”, Şcoala Specială Vasile Pavelcu, Colegiul Tehnic ”Ion Holban”, Grădinița nr. 16 PP, Grădinița nr. 26 PN, Liceul “Miron Costin”, Colegiul Național „Garabet Ibăileanu”.

Misiunea Fundaţiei Star of Hope Romania este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. De-a lungul celor 20 de ani Fundaţia Star of Hope Romania a reuşit să ajute peste 10.000 de copii aflaţi în dificultate, în special copii cu dizabilităţi. Una dintre cele mai mari realizări ale fundaţiei este înfiinţarea Federaţiei Naţionale a Organizaţiilor de Părinţi, care au copii cu dizabilităţi şi oferă sprijin pentru peste 2000 de beneficiari la nivelul Regiunii de Nord-Est.