This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Comunicat de presă - Lansarea Campaniei „Exista Speranta. Exista Star of Hope”

Trupa Proconsul și Irina Păcurariu, miercuri 11 noiembrie 2015, la Iași pentru a susține campania socială „Există Speranță. Există Star of Hope”.

Fundația „Star of Hope” România în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași vă invită să ne fiți alături la conferința de presă de deschidere a proiectului „Pasi către o comunitate incluzivă” și lansarea Campaniei „Există Speranță. Există Star of Hope”, miercuri, 11 noiembrie, ora 11:00 la Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași.

Proiectul „Pasi către o comunitate incluzivă” este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași în baza legii 350/2005 și Star of Hope Suedia. Proiectul are ca obiectiv informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele cu care se confruntă familiile cu copii cu dizabilităţi.

 

Susţinători speciali ai Campaniei: Ambasada Suediei în România; Camera de Comerț și Industrie Iași; Trupa Proconsul; Irina Pacurariu; Scriitorul Dan Lungu; Regizorul Ovidiu Lazăr; Iulian Canaf;

Campania de anul acesta se centrează pe informarea și sensibilizarea comunității cu privire la dreptul la educație al copiilor cu dizabilități.

În România trăiesc 70647 copii cu dizabilităţi. Din aceştia, 60645 sunt de vârstă școlară, însă 45% nu merg nici la şcoală nici la grădiniţă. În Nord Est-ul României, există cel mai mare număr de copii cu dizabilităţi: peste 10 000 copii. Numai în județul Iași sunt peste 2620 copii cu dizabilităţi, din care peste 300 sunt autişti. Fundația „Star of Hope” România a identificat această problemă și vine în sprijinul familiilor care au copii cu dizabilități și care au nevoie de sprijin în integrarea lor în școli și grădinițe.

Beneficiarii direcți ai campaniei sunt 325 de copii cu dizabilități și copii aflați într-o situație de trai precară. Fundația „Star of Hope” România identifică situațiile de risc și nevoile apărute persoanelor din regiunea de Nord-Est a țării și întervine pozitiv asupra acestora. De aceea, beneficiari ai acestei campanii nu sunt doar copiii de care Fundația are grijă, ci indirect și întreaga comunitate, de la părinții acestora pâna la autoritățile locale.

Curajul, iubirea, devotamentul și generozitatea sunt valorile centrale ale campaniei și sunt promovate ca modele de atitudine și scoase în evidență prin intermediul poveștilor de succes ale Fundației. Practic, publicul larg este încurajat să ia atitudine și să se implice în comunitatea „Star of Hope”. Cu expertiză, grijă și speranță, an de an tot mai multe povești din cadrul Fundației își găsesc un parcurs mai optimist.

De aceea, sperăm că și în acest an să facem auzită vocea celor în nevoie și să creștem gradul de conștientizare a problemelor cu care se confruntă copii cu dizabilități și familiile acestora.

. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate