This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

COMUNICAT DE PRESĂ - post eveniment - Balul Primăverii, ediţia I Vivaldi 2017

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Fundaţia Star of Hope Romania, Asociaţia Pro Ruralis şi Rotary International a organizat, în premieră la Iaşi, Balul Primăverii - ediţia I Vivaldi.

Evenimentul caritabil a avut loc vineri, 24 martie a.c. la Hotel Astoria, Sala Eminescu.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Fondurile strânse în urma acestui eveniment sunt direcţionate în totalitate către două organizaţii neguvernamentale alese de către Camera de Comerţ pentru implicarea de care au dat dovadă în domeniul social în anul 2016, pentru sustinerea proiectelor acestora: Fundaţia Star of Hope Romania şi Asociaţia „Pro Ruralis”.

„Am făcut apel la ceea ce înseamnă generozitate, altruism şi disponibilitatea oamenilor de afaceri de a susţine tinerii care au nevoi speciale, de a susţine programe speciale. După ce vom acoperi cheltuielile din această seară, banii ìi vom împărţi, jumătate pentru ProRuralis, jumătate pentru Star of Hope. Eroii noştri sunt şi părinţii acestor copii, pentru că aceştia constată, atunci când copiii ajung la vârsta de a putea munci, că nu au unde. De aceea dorim să susţinem aceste ateliere speciale şi să-i facem pe aceşti copii să reuşească în viaţă. Fie că sunt copii cu dizabilităţi ori copii care au nevoie să fie susţinuţi pentru a putea învăţa. Gândiţi-vă că aceşti părinţi vor ajunge în situaţia în care nu vor mai avea resursele necesare”, a ținut să precizeze Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Printre cei 240 de invitați, s-au regăsit și primarul Municipiului Iași, dl Mihai Chirica, europarlamentarul Sorin Moisă, creatoarea de modă Cristina Nichita, Daniel Condurache, reprezentant al Rotary International, senator Iulia Scântei, vicepresedinte al Senatului Romaniei, deputat Camelia Bogdănici, senator Dan Lungu, dl Lennart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International, Ulrika Kallin, director Star of Hope Suedia, Maria Presson, director Star of Hope USA, Dan Davidson, manager și proprietar al ETON Inovation AB Suedia, celebra firmă creatoare a mărcii de cămăși cunoscute în întreaga lume, dna Anca Ciubăncan, presedinte Camera de Comerț Româno-Suedeză Cluj, Ellen Miles, o tânară și extrem de iubită cântăreață din Norvegia, trupa Proconsul.

Balul Primăverii, ediția I Vivaldi, a fost moderat de Carmen Toderașcu (Iași Live Tv) si de Horia Gumeni (TVR Iași).

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a declarat în deschiderea evenimentului: „Sunt oameni care nu suferă din vina lor, ci pur şi simplu aşa le-a fost soarta. Trebuie să ne gândim în orice moment al vieţii noastre că nu luăm nimic pe lumea cealaltă, şi că trebuie să ştim să preţuim. Munca multor oameni, pe care nu-i cunoaştem, salvază vieţi, ajută persoane care nu au nici o şansă să recupereze suflete, să creeze un nou viitor. Nevoia este mare, şi niciodată un singur om nu va reuşi să acepere singur, este nevoie de o echipă care să pună sufletul şi umărul şi să facă viaţa mai frumoasă pentru mulţi dintre noi. Niciodată nu o să ştim ce este normalitatea, niciodată nu o să putem da definiţia frumosului, nici a adevărului, totdeauna vom păstra în interpretarea noastră subiectivă ceea ce este bine şi ce este rău. Vreau să vă mulţumesc, ca edil al acestui oraş, că nu treceţi indiferenţi pe lângă astfel de evenimente“.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Aurora Vatamaniuc, presedinte Fundatia Star of Hope Romania: ”Mulțumim în primul rând Camerei de Comerț și Industrie Iași, în special dlui Paul Butnariu, președintele acestei instituții de marcă a orașului, pentru faptul că s-a gândit la tinerii cu dizabilități din proiectele Star of Hope Romania și a ales ca jumătate din fondurile strânse la acest eveniment să meargă către Atelierele de Serigrafie Star of Hope, ateliere protejate ce vor asigura locuri de muncă pentru acești tineri. Și e obligatoriu să mulțumesc, în numele copiilor cu dizabilități din proiectele noastre, dlui Lenart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International, dnei Ulrika Kallin, director Star of Hope Suedia, și dnei Maria Presson, director Star of Hope USA. Le mulțumesc pentru încrederea oferită nouă de mai bine de 25 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilități și a celor aflați în situație de risc de abandon școlar.”

Dorina Hotoleanu, director Asociația Pro Ruralis: ”E o primă lecție pentru viitor. Atmosfera serii a fost încărcată de gânduri bune din partea sponsorilor care au pus în lumină idea că ambele ONG-uri au în proiectele lor copii ce trebuie sprijiniți. Este o lecție pentru societatea civilă care trebuie să deprindă această manieră de abordare și să vină în sprijinul copiilor.”

Fiind o seară festivă, patronată de Antonio Vivaldi și muzica sa, toate momentele artistice au fost prezentate în stil baroc. Evenimentul caritabil a fost deschis de cvartetul Liceului de Artă Octav Băncilă Iași (vioara 1 - Andrei Pretorian, vioara 2 - Raluca Miron, viola - Ștefana Munteanu, violoncel - Petre Călin). A urmat apoi dansul copiilor de la Academia Junior și tineri de la Fundația Star of Hope Romania și Asociața Cutezătorii, coregrafiați de lect. univ. dr. Ligia Cosoi, Alina Cosoi și Mona Moldovanu. La finalul evenimentului, membrii trupei Pronconsul (ambasadori Star of Hope Romania) și hiturile lor au ridicat sala în picioare.

Cel mai important moment al serii l-a constituit licitația produselor oferite de către sponsori și parteneri.

  • Tabloul ”Lalele” (oferit de ART GEORGIES) a fost licitat de către dl Ciprian Bostan.
  • Tabloul ”Râpa Galbenă” (oferit de ART GEORGIES) a fost licitat de dna Iulia Scântei.
  • Tabloul ”Platou mere” (oferit de ART GEORGIES) a fost licitat de dl Paul Butnariu.
  • Cămașa ETON (oferită de firma ETON INOVATION Suedia) a fost licitată de dl Lenart Eriksson.
  • Rochia oferită de NICHI by Cristina Nichita a fost licitată de dl Sorin Achiței.
  • Rochia oferită de Casa Wanda a fost licitată de dl Paul Pricop.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Obiectele pentru tombola evenimentului au fost asigurate de către studenți de la Facultatea de Arte Plastice a Universitatii de Artă ”G. Enescu” Iași, firma SOPHIA DECORATION, scriitorul Dan Lungu (7 carti cu autograf), firma NISSA (poșeta de damă din piele naturală), Asociația ARTIUM (tablouri), Cofetăria TUFFLI, firma OPTICA MEDICALA VISION FOR YOU (vouchere), MICII MESERIASI BÂRLAD (obiecte handmade).

Organizatorii evenimentului caritabil BALUL PRIMAVERII, editia I Vivaldi, mulțumesc tuturor sponsorilor care au facut posibilă desfășurarea acestei seri: FOCALITY, ANTIBIOTICE, TELECOM, Eon BUSINESS IT, ROTARY INTERNATIONAL, ART GEORGIES, BELLARIA, GEPROCON, ARTIUM, BCR, CLIMATHERM, BUCIUM, CORIOLAN, SOPHIA DECORATION, NICHI by Cristina Nichita, NISSA, CASA WANDA, AVISSO, BIOCOMP, KOSAROM SA, MISAVAN TRADING SRL, OPTICA MEDICALA - VISION FOR YOU IASI, OLMA SRL, TERRAMOLD SRL (Gioconda, Dentesse), Tuffli, INTERSAAM SRL.

Cele 2 ONG-uri mulțumesc firmei MISAVAN Trading pentru cele 10 pachete cu produse de curățenie oferite în valoare de 1400 lei.

De asemenea, organizatorii sunt recunoscători tuturor partenerilor care s-au implicat în buna desfășurare a evenimentului: OPERA NAȚIONALĂ ROMÂNĂ IAȘI, UNIVERSITATEA DE ARTE "GEORGE ENESCU" Iași, ACADEMIA JUNIOR, LICEUL DE ARTĂ "OCTAV BANCILĂ" Iași, FEDERAȚIA ORGANIZATIILOR DE PĂRINȚI CARE AU COPII CU DIZABILITĂȚI.

Mulțumirile organizatorilor merg, firesc, și către toți partenerii media ai acestui eveniment: Ziarul de Iași, Iași Fun, Revista Glare, TVR Iași, TeleMoldova, Telem, Iași TV Life, Dorohoi News, Media Tv Bârlad, Apolonia TV, Agerpress, Agora Press, Evenimentul, Radio Iași, Impact Fm, Viva FM, RADIO HIT.

Detalii despre cele două organizaţii neguvernamentale beneficiare ale evenimentului:

Fundaţia „Star of Hope” Romania este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii şi valori creştine, care are sediul central la Iaşi. Este membră a Organizaţiei „Star of Hope International” Suedia şi partener cu Organizaţia „Star of Hope” Norvegia şi Organizaţia „Star of Hope” SUA. Misiunea Fundaţiei „Star of Hope” România este îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundaţia „Star of Hope” România a ajutat peste 10.000 de copii abandonaţi şi copii cu dizabilităţi aflaţi în familii cu risc de abandon să aibă o viaţă mai bună. Fundaţia a înfiinţat 11 Centre de Zi pentru copii aflaţi în dificultate şi pentru copii cu dizabilităţi în vederea recuperării şi prevenirii abandonului familial şi şcolar în România (Botoşani (2), Dorohoi, Iaşi, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnând peste 500 beneficiari. Fundaţia „Star of Hope” România a fondat în 2014 Federaţia Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu Dizabilităţi din regiunea de NE a României (peste 2.000 de beneficiari). În luna martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a copiilor cu sindrom Down, copii care sunt integraţi în programele de recuperare ale fundaţiei Star of Hope împreună cu Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi din Iaşi, Botoşani, Suceava, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Bucureşti. Centrele de zi de recuperare înfiinţate pentru aceşti copii funcţionează doar prin sprijinul donatorilor privaţi şi ai părinţilor care deja trec prin mari dificultăţi financiare. De aceea Fundaţia „Star of Hope” România organizează campania media de sensibilizare a comunităţii în luna martie „Iubesc să strâng lumea la piept”. Fundaţia urmăreşte să găsească companii care să sprijine financiar adoptând unul din Centrele de recuperare din judeţele menţionate mai sus. Copiii cu sindrom pot face mari progrese în ce priveşte adaptarea şi integrarea în învăţământ ajungând să poată fi integraţi în muncă. Acesta este visul fiecărui părinte.

Asociaţia „Pro Ruralis” Iaşi are misiunea de a concepe şi implementa proiecte, interne şi externe, cu caracter educativ, cultural şi social pentru copiii cu IQ superior (coeficient de inteligenţă minimum 120), provenind din familii defavorizate de la ţară. În acest sens, asociaţia va gestiona şi în al 15-lea an de învăţământ, proiectul „Burse pentru elevi cu coeficient de inteligenţă superior, proveniţi din familii defavorizate din mediul rural”.

Paul Butnariu, președinte Camera de Comerț și Industrie Iași
Aurora Vatamaniuc, președinte Fundația Star of Hope Romania
Dorina Hoțoleanu, director Asociația Pro Ruralis

 

 

COMUNICAT DE PRESA - Balul Primăverii, ediţia I Vivaldi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Fundaţia Star of Hope Romania, Asociaţia Pro Ruralis şi Rotary International organizează, în premieră la Iaşi, Balul Primăverii - ediţia I Vivaldi.

Evenimentul va avea loc vineri, 24 martie a.c. la Hotel Astoria, Sala Eminescu, ora 18.00.

„Va fi o seară unică, exclusivistă, dedicată oamenilor de succes. O seară în care cifrele se relaxează şi fac loc poveştilor frumoase. Delicatesele culinare şi băuturile alese vor da gust acestei seri speciale în care invitaţii vor reîntâlni prieteni şi vor descoperi noi oportunităţi, în acorduri vivaldiene şi ambient baroc, îmbinate inedit cu ritmurile muzicale ale trupei PROCONSUL. Un eveniment din care nu vor lipsi surprizele plăcute, precum suveniruri-unicat şi o tombolă cu premii atractive.” a declarat Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Balul Primaverii 2017

Alături de reprezentanţi ai mediului de afaceri local, evenimentul va beneficia şi de prezenţa unor oameni de afaceri din Suedia, Norvegia, Marea Britanie şi Franţa, ai autorităţilor publice locale, precum şi preşedinţi ai camerelor de comerţ şi industrie din regiune. De asemenea, invitaţii au fost trimise şi către reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în România.

„Suntem onoraţi de implicarea în acest demers cu scop caritabil, alături de noi, a Primăriei Municipiului Iaşi. Se înscrie pe linia bunei colaborări instituţionale, dovedită ca şi cu alte ocazii, în beneficiul comunităţii locale.” a declarat Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Fondurile strânse în urma organizării acestui eveniment vor fi direcţionate în totalitate către două organizaţii neguvernamentale alese de către Camera de Comerţ pentru implicarea de care au dat dovadă în domeniul social în anul 2016: Fundaţia „Star of Hope” România şi Asociaţia „Pro Ruralis”.

Detalii despre cele două organizaţii neguvernamentale beneficiare ale evenimentului:

Fundaţia „Star of Hope” România este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii şi valori creştine, care are sediul central la Iaşi. Este membră a Organizaţiei „Star of Hope International” Suedia şi partener cu Organizaţia „Star of Hope” Norvegia şi Organizaţia „Star of Hope” SUA. Misiunea Fundaţiei „Star of Hope” România este îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundaţia „Star of Hope” România a ajutat peste 10.000 de copii abandonaţi şi copii cu dizabilităţi aflaţi în familii cu risc de abandon să aibă o viaţă mai bună.

Fundaţia a înfiinţat 11 Centre de Zi pentru copii aflaţi în dificultate şi pentru copii cu dizabilităţi în vederea recuperării şi prevenirii abandonului familial şi şcolar în România (Botoşani (2), Dorohoi, Iaşi, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnând peste 500 beneficiari. Fundaţia „Star of Hope” România a fondat în 2014 Federaţia Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu Dizabilităţi din regiunea de NE a României (peste 2.000 de beneficiari). În luna martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a copiilor cu sindrom Down, copii care sunt integraţi în programele de recuperare ale fundaţiei Star of Hope împreună cu Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi din Iaşi, Botoşani, Suceava, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Bucureşti. Centrele de zi de recuperare înfiinţate pentru aceşti copii funcţionează doar prin sprijinul donatorilor privaţi şi ai părinţilor care deja trec prin mari dificultăţi financiare.

De aceea Fundaţia „Star of Hope” România organizează campania media de sensibilizare a comunităţii în luna martie „Iubesc să strâng lumea la piept”. Fundaţia urmăreşte să găsească companii care să sprijine financiar adoptând unul din Centrele de recuperare din judeţele menţionate mai sus. Copiii cu sindrom pot face mari progrese în ce priveşte adaptarea şi integrarea în învăţământ ajungând să poată fi integraţi în muncă. Acesta este visul fiecărui părinte.

Asociaţia „Pro Ruralis” Iaşi are misiunea de a concepe şi implementa proiecte, interne şi externe, cu caracter educativ, cultural şi social pentru copiii cu IQ superior (coeficient de inteligenţă minimum 120), provenind din familii defavorizate de la ţară. În acest sens, asociaţia va gestiona şi în al 15-lea an de învăţământ, proiectul „Burse pentru elevi cu coeficient de inteligenţă superior, proveniţi din familii defavorizate din mediul rural”.

Parteneri media:

Ziarul de Iaşi, TVR Iaşi, Radio Iaşi, Iaşi TV Life, Tele Moldova, Evenimentul, revista Glare, Agora Press, Agerpress, ViVa FM, Apolonia TV, Impact FM, IaşiFun,TeleM Botoşani, Dorohoi News, MediaTv Bârlad.

Sponsori şi Parteneri:

Focality, Bellaria, Casa Wanda, Nichi - Cristina Nichita, Sophia România, Nissa, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, Asociaţia Artium, Academia Show Junior, Asociaţia pentru copii şi tineri cu handicap neuro-motor „Cutezătorii”.

Reprezentanţii organizatorilor:

Paul Butnariu Preşedinte, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi
Aurora Vatamaniuc - Preşedinte executiv, Fundaţia „Star of Hope” România
Dorina Hoţoleanu - Director Asociaţia „Pro Ruralis”

Parteneri Balul Primaverii 2017

 

 

Comunicat de presă - post eveniment – Gala Star of Hope Romania 2016

Un eveniment unic urmărit în direct de întreaga lume. Gala Star of Hope Romania 2016

Laura Bretan și trupa Proconsul, ambasadorii copiilor cu dizabilități

Aseară, îngerii au coborât pe sceana teatrului Luceafărul din Iași și au pus bucurie în sufletele celor 325 de copii cu dizabilități și ale părinților acestora. Pentru că Laura Bretan și trupa Proconsul au susținut, pentru ei, un concert caritabil în cadrul Galei pentru copii și tineri cu dizabilități Star of Hope Romania2016.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația Star of Hope Romania în parteneriat cu Primăria Iași, Tvr Iași și Federația Organizațiilor de părinți care au Copii cu Dizabilități (FOPCD).

Gala Star of Hope Romania 2016 a fost prezentată de Irina Păcurariu și Horia Gumeni și a fost transmisă în direct pe tv de către TVR Iași și online de Radio Armonia.( http://www.radioarmonia.ro/live )

La eveniment au participat dl Mihai Chirica, primar al orașului Iași, dl Alexander Peyre Dutrey, reprezentant al Ambasadei Suediei în Romania, dl Lennart Eriksson, președinte Star of Hope International Suedia, dl Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, reprezentanți ai instituțiilor și autorităților locale, personalități ale vieții culturale, economice și sociale din Iași.

”Copiii cu dizabilități din Romania au nevoie de ajutorul nostru, pentru a avea acces la educație și recuperare. Și asta deoarece multă vreme acești copii, părinții lor, au fost respinși de societate. Pentru ei, orice ajutor, oricât de mic înseamnă foarte mult”, a declarat Aurora Vatamaniuc, Președinte Executiv Fundația Star of Hope Romania

Pentru cei 25 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilități și aflați în dificultate, pentru perseverență și calitatea serviciilor sociale oferite în comunitate, primarul municiupiului Iași, dl Mihai Chirica, a oferit dnei Aurora Vatamaniuc o Diplomă de Excelență în semn de apreciere.

Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International Suedia a ținut să sublinieze importanța implicării autorităților locale în viața copiilor cu dizabilități și a mulțumit dlui primar Mihai Chirica pentru parteneriatele din ultimii ani oferindu-i din partea Star of Hope International Suedia o Plachetă de Recunoaștere.

Gala Star of Hope 2016 face parte din campania Impreună în Lumea Mea și a Ta, în cadrul căreia – timp de două săptămâni- au putut fi votate persoanele cele mai implicate în viața copiilor cu dizabilități. Au fost oferite trofee pentru 6 categorii.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Tânăr cu Dizabilități, trofeul a fost înmânat de către dl Florin Măriucă de la firma Eon Business IT Andreei Dăncinescu (24 de ani). Firma EON Business IT susține terapia de recuperare și transportul copiilor cu dizabilități din mediul rural.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Părinte care are copil cu dizabilități, trofeul a fost înmânat de scriitorul Dan Lungu dnei Marinela Axinte (Iași).

Pentru categoria Cel Mai Implicat Specialist, trofeul a fost înmânat de firma Mesopotamia dnei psiholog Sînziana Burcea (Piatra Neamț). Firma Mesopotamia susține proiectul Centrul de Servicii Integrate pentru Copii Aflați în Dificultate din Valea Seacă în anul 2017.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Cadru Didactic, trofeul a fost înmânat de firma Focality dnei Luiza Negură (Piatra Neamț). Firma Focality o susține pe Andreea Dăncinescu și clubul tinerilor cu dizabilități care se desfășoară în cadrul Centrului Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței” Iași.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Jurnalist, trofeul a fost înmânat de către dna Gabriela Turcu de la firma Medicover dnei Raluca Daria Diaconiuc (Radio Iași).

Pentru categoria Cea Mai Implicată Companie, trofeul a fost înmânat de dl Paul Butnariu – Camera de Comerț și Industrie Iași – firmei Energo Ice (Piatra Neamț).

”Pentru că ne aflăm sub egida Stelei Speranței, iar pentru că noi toți creștinii în curând vom avea steaua de la Betleem să o sărbătorim, vă doresc să fiți sănătoși și să vă bucurați de copii pentru că ei sunt adevărații eroi ai tuturor eforturilor pe care le facem noi” a ținut să ureze dl Paul Butnariu, Președinte Camera de Comerț și Industrie Iași.

Firma Quartz Matrix susține un tânăr cu dizabilități la Clubul Tinerilor, pentru dezvoltarea abilităților de muncă, și transportul copiilor cu dizabilități din mediul rural.

De asemenea, mulțumim Primăriei Orașului Murgeni pentru susținerea financiară acordată în cadrul Proiectului Intervenție în familii aflate în dificultate din Murgeni.

Fundația Star of Hope Romania a oferit și 4 trofee speciale:

  • Dnei prof. Univ. Dr. Anca Tompea, pentru susținerea acordată Andreei Dăncinescu pentru finalizarea studiilor în cadrul Facultății de Psihologie, Universitatea Petre Andrei din Iași;
  • Dnei Cristina Nichita, pentru exemplul de dedicare și sprijinire a persoanelor cu dizabilități și pentru aducerea în prim plan a problematicii de zi cu zi cu care acestea se confruntă;
  • Dnei Maria Florea, pentru promovarea și susținerea în peisajul mass media a problemelor cu care se confruntă copilul cu dizabilități și părinții acestora;
  • FONSS, pentru promovatrea orașului Iași la nivel național și european în ceea ce privește dezvoltarea sectorului ONG. Trofeul a fost ridicat de dna Angela Achiței, președinte FONSS.

Momentul serii așteptat de cei peste 450 de spectatori prezenți în sală a fost concertul susținut de Laura Bretan și Proconsul. Vocea de înger a Laurei Bretan a emoționat până la lacrimi și ridicat auditoriul în picioare și a fost aplaudată minute în șir.

Toți cei prezenți au avut parte de o surpriză pregătită de Laura Bretan și membrii trupei Proconsul: au cântat împreună celebra piesă You Raise Me Up. După interpretarea în duet a piesei, în scenă a rămas doar trupa Proconsul ale căror piese celebre au ridicat publicul în picioare.

Fundația Star of Hope Romania mulțumește membrilor corului Străjerul, dirijorului acestui cor dna Livia Bucur, dnei prof. Ligia Delia Cosoi, coregraf al ineditului moment de dans care a deschis seara caritabilă. De asemenea, organizatorii mulțumesc copiilor și tinerilor din Asociația Cutezătorii și Academia Show Jr.

Mulțumiri dnei Cristina Nichita, pentru vestimentația asigurată organizatorilor.

Mulțumiri dlui Adrian Cuba pentru fotografiile de excepție realizate în cadrul serii caritabile.

Seara nu ar fi fost posibilă fără sprijinul sponsorilor, al partenerilor. Mulțumiri speciale:

Ambasadei Suediei la București dnei Ambasador Anneli Lindahl Kenny
Camera de Comerț și Industrie din Iași – dl Paul Butnariu
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Iași – mulțumim dlui Ion Florin, dnei Mihaela Zaharia
Direcția de Asistență Comunitară din Iași – dnei Luminița Munteanu și dlui Daniel Ciobotariu
Inspectoratul Școlar Județean din Iași – dnei Inspector General prof.dr. Camelia Gavrilă și dnei Inspector Special prof. Gabriela Raus
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Vaslui – dlui Director Ionel Armeanu
Clasa a VII a A de la Colegiul ”Costache Negruzzi” Iași – dnei prof. Diriginte Simona Iancu
Universitatea Petre Andrei din Iași- dlui rector Doru Tompea și dnei prof. Univ. Anca Tompea
FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – dnei Angela Achiței, Președinte
FOPDC –Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități – dnei Gabriela Răducanu
FDSC - Federația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Mulțumiri sponsorilor:

Sponsor de 5 stele: Mesopotamia

Platinium Event Sponsor: Focality, Eon Business IT, Quartz Matrix, Medicover

Gold Event Sponsor : Media Rom Grup, Pro Invest, Prima Car

Silver Event Sponsor: Centrum Gym, Temad, Fundația Enable

Event Sponsor: Util Deco Charity Cash&Carry, UtilDeco Travel, Coriolan, Dal Consulting, Biocomp, Ageo Biz, Nichi by Cristina Nichita, Cuptorul Moldovencei, Apavital, Nexus Media, Vin Class, Bellaria Hotel, Hotel International Iași , Biserica Rhema Iași- Cristian Popa, Multi Asigurări Bucovina

Mulțumiri partenerilor media: TVR Iași, Iași Tv Life, Telem, Radio Iași, Radio Hit, Evenimentul de Iași, Ziarul de Iași, Revista Glare, Agora Press, Știri Ong, Radio Armonia, VIVA FM.

Fundația „Star of Hope” Romania este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine, sediul central la Iași. Este membră a Organizației „Star of Hope Internațional” Suedia si partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA. Misiunea Fundației „Star of Hope” Romania este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundația „Star Of Hope” Romania a ajutat peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 11 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și pentru copii cu dizabilități în vederea recuperării și prevenirii abandonului familial și școlar în România (Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnănd peste 500 beneficiari. Fundația „Star of Hope” Romania a fondat în 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României ( peste 2000 de beneficiari).

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ - Laura Bretan și Proconsul, la Centrul Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței” Iași

joi, 15 decembrie 2016, ora 13.00
str. Bariera Veche nr. 3 Iași

Laura Bretan, revelația mondială a anului, și membrii trupei Proconsul vor vizita joi dimineață Centrul Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței” Iași. Cu această ocazie îi vor cunoaște pe copiii cu dizabilități ai căror ambasadori sunt și le vor afla poveștile chiar de la părinții acestora.

La ora 13.00, Laura Bretan și trupa Proconsul se vor întâlni și cu reprezentanți ai mass media ieșene.

Evenimentul precedă concertul susținut de Laura Bretan și Pronconsul în aceeași zi, ora 18.00 la Teatrul Luceafărul Iași, organizat cu scopul susținerii activităților de terapie recuperatorie și al transportului din mediul rural al celor 325 de copii cu dizabilități din centrele Fundației Star of Hope Romania.

Proconsul: ”Vom cânta pentru Georgiana, Teodora, Smărăndița și pentru mulți alți copii care au nevoie de sprijin, de înțelegerea și de dragostea noastră.”

LAURA BRETAN: ”Pe 15 decembrie, vă invit să fim ”ÎMPREUNĂ ÎN LUMEA MEA ȘI A TA”, să le arătăm că ne pasă și că viața poate fi frumoasă! Abia aștept să ne vedem la Iași!”

Începând cu ora 18.00 Laura Bretan și Proconsul vor susține în cadrul Galei Star of Hope Romania, un concert caritabil pe scena Teatrului Luceafărul Iași, în beneficiul celor 325 de copii cu dizabilități din centrele Fundației Star of Hope Romania.

Gala va fi transmisă LIVE de către TVR Iași pe tv și de către Radio Armonia pe internet.

La eveniment vor fi prezenți : reprezentantul Ambasadei Suediei, dl consul Alexander Peyre Dutrey, primarul orașului Iași, dl Mihai Chirica, Deputat Mircea Lubanovici din Portland – Oregon S.U.A, Președintele Star of Hope Suedia, dl Lennart Eriksson, cântăreața Laura Bretan și Proconsul.

În semn de recunoștință pentru implicarea în viața copiilor cu dizabilități, vor fi oferite trofee pentru: cel mai implicat tânăr cu dizabilități, părinte, jurnalist, cadru didactic, companie și specialist.

De asemenea, prof. Ligia Delia Cosoi a pregătit coregrafia unui moment unic: un dans realizat de tineri cu dizabilități împreună cu studenți de la Universitatea de Arte ”George Enescu” și un grup de la Academia Show Jr.

”Va fi o seară specială, unică am putea spune prin prezența Laurei Bretan care a venit special pentru acest eveniment tocmai din Chicago și îi mulțumim în numele copiilor cu dizabilități. Mulțumim din tot sufletul și prietenilor noștri mai vechi, trupa Proconsul, oameni cu suflet mare, care au fost și în ultimii doi ani alături de noi.

Copiii cu dizabilități și părinții acestora au enorm de multă nevoie de înțelegere, de acceptare, de un gând bun dar și de sprijin din partea comunității. Sprijin moral, financiar, Da, au cu adevărat nevoie pentru că dizabilitatea nu alege și schimbă destine! Îndemn pe toți cei care au posibilitatea să se implice, să nu rămână indiferenți și să ajute”. a declarat Aurora Vatamaniuc –Președinte Executiv Fundația Star of Hope Romania

”ÎMPREUNA ÎN LUMEA MEA ȘI-A TA” este campania oragnizată de Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități si TVR Iași. Campania se deruleaza în perioada 15 noiembrie - 20 decembrie 2016 și are drept scop sensibilizarea și informarea comunității privind problemele cu care se confruntă copilul cu dizabilități dar și părinții acestuia.

Campania ”Împreună în Lumea Mea și-a Ta” are scopul de a schimba atitudini, mentalități, percepții legate de copilul cu dizabilități și familia acestuia. În cadrul campaniei vor avea loc doua evenimente majore:

1. Celebrarea Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități prin împodobirea Bradului ”Steaua Speranței și Solidarității” (acțiune devenită deja tradiție) - pe 5 decembrie 2016, ora 12.30,in fața Primăriei Iași

2. Gala pentru Copii si Tineri cu Dizabilități Star of Hope Romania – 15 decembrie 2016 ora 18.00 Teatrul Luceafărul Iași

Prin aceste evenimente ne dorim să celebrăm persoanele cu dizabilități care au fost și sunt modele pentru comunitate (campioni paralimpici, speakeri, traineri, coregrafi, studenți, compozitori) cât și schimbarea atitudinii comunității față de problematica copilului cu dizabilitate.

Fundația Star of Hope Romania mulțumește sponsorilor și partenerilor care au înțeles cât de importantă este implicarea comunității în susținerea celor aflați în nevoie și ce înseamnp cu adevărat ”IMPREUNA ÎN LUMEA MEA ȘI A TA”:

Sponsor de 5 stele:Mesopotamia

Platinium Event Sponsor: Focality, Quartz Matrix, Medicover

Gold Event Sponsor : Media Rom Grup,Pro Invest

Silver Event Sponsor: Centrum Gym, Temad, Fundatia Enable

Event sponsori: Util Deco, Coriolan, Dal Consulting, Biocomp, Ageo Biz, Nichi by Cristina Nichita, Cuptorul Moldovencei, Apavital

Event sponsori: :Util Deco, Charity Cash&Carry, Util Deco Travel, Coriolan, Medco, Dal Consulting, Biocomp, Ageo Biz, Nichi by Cristina Nichita, Cuptorul Moldovencei, Hotel Internațional Iași, Nexus Media, Bellaria, Apavital

Sustinatori:Prof. Ligia Delia Cosoi – Universitatea de Arte ”George Enescu” Iasi, Academia Show, Asociatia Cutezatorii Iasi , Corul Strajerul

Parteneri principali:Ambasada Suediei la Bucuresti, Camera de Comert si Industrie Iasi, Colegiul ”Costache Negruzzi” Iasi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Directia de Asistenta Comunitara Iasi, Inspectoratul Scoalar Judetean Iasi, Colegiul Richard Wurmbrand, F.O.N.S.S, Federatia Organizatiilor de Parinti care au Copii cu Dizabilitati, F.D.S.C, Universitatea Petre Andrei Iasi

Parteneri: Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Iasi, JCI, Gradinita P.P 29, Scoala Alexandru cel Bun Iasi nr 13, Liceul Miron Costin, Scoala Gimnaziala Alecu Russo, Liceul Tehnic Ion Holban, Scoala Primara Bogonos, Colegiul Tehnic I. C. Stefanescu, Gradinita P.P 3, Colegiul Garabet Ibraileanu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Liceul Ion Simionescu, Euroed, Scoala Titu Maiorescu, Scoala Gimnaziala Spectrum, Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga, Gradinita cu P.N. 26, Gradinita Cuvioasa Parascheva, Gradinita Kids Garden, Gradinita Hopscotch, Gradinita cu P.P 1, Gradinita cu P.P 25, Scoala Gimnaziala Lunca Cetatuii, Liceul Ucecom, Gradinita P.P 21,Gradinita Paideusis, Colegiul ”Mihai Eminescu” Iasi, Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Iasi, Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Liceul Tehnologic Economic de Turism de Iasi, Scoala Gimnziala Comuna Domnita

Parteneri media: TVR Iași, Iași Tv Life, Telem, Radio Iași, Radio Hit, Evenimentul de Iași, Ziarul de Iași, Revista Glare, Agora Press, Știri Ong, Radio Armonia, VIVA FM.

Fundația „Star of Hope” Romania este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine, sediul central la Iași. Este membră a Organizației „Star of Hope Internațional” Suedia si partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA. Misiunea Fundației „Star of Hope” Romania este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundația „Star Of Hope” Romania a ajutat peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 11 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și pentru copii cu dizabilități în vederea recuperării și prevenirii abandonului familial și școlar în România (Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnănd peste 500 beneficiari. Fundația „Star of Hope” Romania a fondat în 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României ( peste 2000 de beneficiari).

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036
e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
https://www.facebook.com/starofhope

 

 

Press release - post event – Hundreds of residents of Iasi, at the Tree of Solidarity

”A kind word, a good thought, everything that makes us happy as normal people, can also make them, the children with disabilities, happy.” (Tatiana Munteanu, mother of a young man with Down syndrome)

Yesterday, December 5 2016, the first stars from the Tree of Solidarity were lit in front of Iasi City Hall. The event organized by Star of Hope Romania Foundation in partnership with Iasi City Hall and TVR Iasi was attended by over 400 residents of Iasi – children, parents, and teachers. The event was also attended by the mayor of Iasi, Mr. Mihai Chirica, Mircea Leontescu, the representative of Sweden Embassy in Romania, Fred Thornes, president of Star of Hope Norway, Eivor Kraft, representative of Kraft Foundation Sweden, as well as by other personalities of the cultural and economic life of Iasi and representatives of NGO’s.

The event is at its fifth edition and is part of the campaign that aims to inform the community and raise awareness among its members regarding the need of respect for the rights of people with disabilities entitled “Together in my world and yours”.

Read more...

 

 

Press release: ”TOGETHER IN MY WORLD AND YOURS” Campaign

WE LIGHT UP THE FIRST STARS IN THE CHRISTMAS TREE OF SOLIDARITY

Bradul SolidaritatiiStar of Hope Romania Foundation, in partnership with Iași City Hall, the Federation of Organizations of Parents who have children with Disabilities and TVR Iași, invite you to take on the tradition and to light up together the first stars in the CHRISTMAS TREE OF SOLIDARITY in front of Iași City Hall, to celebrate together the International Day of People with Disabilities.

The event will take place on Monday, December 5 2016, at 12.30, on Stefan cel Mare Street, in front of Iași City Hall. The press conference will take place in the Grand Hall of Iași City Hall.

Therefore, we invite you to spread the joy and join us as we light up the first stars in the CHRISTMAS TREE OF SOLIDARITY together with hundreds of citizens from Iasi, as well as with guests from abroad. The event will also be attended by Mr. Mihai Chirica, the Mayor of Iasi, personalities of cultural and economic life, Star of Hope Romania ambassadors, children, pupils, students, teachers, NGO’s and media.

Read more...

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

LAURA BRETAN, revelația mondială a anului,
va cânta la Iași în calitate de ambasador Star of Hope Romania
Joi, 15 decembrie 2016, ora 17.30, Teatrul ”Luceafărul” Iași

”IMPREUNA ÎN LUMEA MEA ȘI-A TA” este campania pe care o lanseaza azi, 21 noiembrie 2016, Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități si TVR Iași. Campania se deruleaza în perioada 15 noiembrie - 20 decembrie 2016 și are drept scop sensibilizarea și informarea comunității privind problemele cu care se confruntă copilul cu dizabilități dar și părinții acestuia.

LAURA BRETAN, fetița cu voce de înger care a uimit o lume întreagă, este noul Ambasador Star of Hope România și va susține campania printr-un concert caritabil la Iași, in beneficiul copilor cu dizabilități, în cadrul Galei pentru Copiii și Tineri cu Dizabilități Star of Hope Romania, pe 15 decembrie 2016, ora 17.30, la Teatrul Luceafărul din Iași.

Read more...

 

 

Comunicat de presa post eveniment: Gala Exista Speranța. Exista Star of Hope

În seara zilei de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Excelența Sa, dna Ambasador al Suediei în România, Anneli Lindahl Kenney, Lennart Eriksson, președintele și fondatorul Organizației Star of Hope International, Irina Păcurariu, Trupa PROCONSUL și Martin Wikstøl (Norvegia) au fost prezenți la Iași la Gala caritabilă „Există speranţă. Există Star of Hope”. Evenimentul a avut loc în Sala Magnum a Hotelului Internațional Iași.

La Gală au participat și Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, Victorel Lupu, președintele CJ Iași, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț Iași, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale, ONG-uri, parlamentari, reprezentanții societății civile și ai mass mediei. Au onorat evenimentul Ulrika Kalin (directorul Star of Hope Suedia), Maine Kiklund Olofsson (fondator Star of Hope România), Fred Thornes (președintele Star of Hope Norvegia), Eivor Kraft (director Kraft Foundation, Suedia), prieteni și suținătorii dragi din Suedia, Norvegia și Marea Britanie, Dan Lungu, Ovidiu Lazăr și Iulian Canaf împreună cu cei peste 250 de invitați.

Read more...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate