This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

COMUNICAT DE PRESĂ - IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT ediția 2019 sau Îmbrățisări, din belșug, pentru toată lumea!

Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași și FOPCD (Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități) organizează joi, 21 martie 2019, ora 12.00, pe pietonalul Stefan Cel Mare, în fața Primăriei Iași, Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down”.

Pentru că 21 martie este, pentru întreaga lume, Ziua Mondială a Sindromului Down, Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down”, formată din specialiștii Centrului de Zi Star of Hope Iași și un grup de copii cu Sindrom Down, va porni prin oraș și va împărți ieșenilor... îmbrățisări!

Startul Caravanei va fi dat de către Mihai Chirica, Primar al Muncipiului Iași. Tot atunci vor lansate către cer baloane colorate, în semn de solidaritate cu toți copiii cu sindrom Down din lume. La eveniment vor participa copii și elevi din câteva școli și licee ieșene, cadre didactice, reprezentanți ai instituțiilor. După lansarea baloanelor, Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down” va porni prin oraș și va poposi la diverse companii și instituții din oraș.

Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down” este evenimentul ce deschide campania IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT și care se va desfășura în perioada 21 martie - 1 iunie 2019.

Campania IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT este dedicată copiilor și tinerilor cu dizabilități și are menirea de a reaminti tuturor că dizabilitatea (sindrom Down, autism, parapareză spastică, ADHD etc) nu alege nici timpul, nici locul, nici familia.

Dizabilitatea lovește la întâmplare, atât copilul cât și părintele.

Oricine se poate trezi în situația asta, fie bogat fie sărac.

În primii ani de viață, copilul cu sindrom Down are nevoie obligatoriu de terapie. Are nevoie de educație. Și are nevoie de acceptarea celor din comunitatea în care trăiește. La vârsta adolescenței are nevoie să facă ceva util atât pentru familie cât și pentru societate, să învețe o meserie din care mai apoi să trăiască. Să fie, atât cât se poate, un om independent.

Evenimentele ce vor avea loc în cadrul campaniei IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT:

 • 26 martie 2019 – orele 10-12 la centrul Star of Hope Iași vor avea loc activități dedicate copiilor cu sindrom Down. În colaborare cu Gradinița PP 16 Iași, vor fi organizate 3 ateliere de lucru la care vor participa atât copiii cu sindrom Down cât și copii din grădinița. Copiii vor fi împărțiți în 3 grupe pentru 3 ateliere: pictură, dans și jocuri.
 • 2 aprilie 2019 – Ziua Internațională a Persoanelor cu autism va fi celebrată printr-o acțiune de conștientizare și sensibilizare organizată în școlile și grădinițele din Iași de către specialiștii Star of Hope. Sesiuni de informare pentru cadrele didactice și elevi privind problematica autismului.
 • 31 mai 2019 – Concert cartibil susținut de un grup de artiști suedezi și dedicat zilei 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului.

***Pe toată durata lunii martie copiii cu sindrom Down și CaravanaLike&Share vor poposi la diverse companii, instituții, licee și școli și vor împărți îmbrățișări.

***Fondurile strânse vor fi folosite pentru terapia copiilor cu dizabilități ai căror părinți nu își permit financiar să susțină aceste costuri (terapie și transport).

Partenerii instituționali ai campaniei sunt: Primăria Iași, ISJ Iași, DGASPC Iași, DAC Iași, Colegiul Richard Wurmbrand Iași, Liceul Tehnic Ioan Holban Iași, Școala Vasile Conta Iași, Școala Alexandru cel Bun Iași, Școala Elena Cuza Iași.

Despre Fundația Star of Hope Romania

*peste 26 de ani de activitate în slujba copilului

*7 CENTRE DE ZI pentru peste 250 de copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani

*6 CENTRE DE ZI pentru pentru 254 de copii și tineri cu dizabilități (Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău)

**misiune - îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități, dar si ajutorarea copiilor nevoiași pentru o viață mai bună, pentru ca aceștia să crească și să se dezvolte firesc, într-un climat de demnitate, încredere și de valorizare a ființei umane

*promotori și inițiatori ai strategiei Reabilitate Bazată pe Comunitate

*intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte

*sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial

 

În 2018, în programul Centrului de Terapie și Consiliere Star of Hope Iași au fost înscriși 90 de copii cu dizabilități.

60% sunt cazuri sociale, 50% sunt din mediul rural.

Aproape 50% sunt copii cu sindrom Down, 20% - cu autism, restul - cu diverse alte dizabilități.

 

Centrul Star of Hope Bârlad are ca beneficiari 22 de copii cu dizabilități.

95% sunt cazuri sociale iar 50% provin din mediul rural.

 

La Centrul Star of Hope Dorohoi sunt înscriși 28 de copii cu dizabilități.

95% reprezintă cazuri sociale.

50% dintre copii provin din mediul rural.

 

La Centrul Star of Hope Botoșani, 29 de copii c dizabilități beneficiază de terapie și consiliere. 85% dintre copii sunt cazuri sociale, 90% fiind din mediul rural.

 

Centrul Star of Hope Suceava oferă servicii de terapie recuperatorie pentru 20 de copii cu dizabilități.

90% sunt cazuri sociale.

50% dintre copii provin din mediul rural.

Vă așteptăm cu drag,

Aurora Vatamaniuc
președinte executiv Fundația Star of Hope Romania
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ POST-EVENIMENT - GALA STAR OF HOPE 2018

LAURA BRETAN, PER-ERK HALLIN și COSTEL BUSUIOC au cântat la Iași, pentru 254 de copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania GALA STAR OF HOPE 2018 Campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ

PER-ERIK HALLIN - fost pianist în trupa lui Elvis Presley - împreună cu LAURA BRETAN și COSTEL BUSUIOC au cântat pentru susținerea a 254 de copii cu dizabilități (și a părinților acestora) din 5 Centre de Terapie Star of Hope Romania (Iași, Bârlad, Suceava, Botoșani, Dorohoi). Concertul a avut loc în cadrul GALEI STAR OF HOPE 2018 (campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ), joi, 13 decembrie 2018, începând cu ora 17.00, pe scena Teatrului National ”V. Alecsandri”. Amfitrioana serii a fost cunoscuta jurnalistă Raluca Aftene (TVR Iași). Evenimentul a fost transmis LIVE VIDEO online, pe www.radioarmonia/live și urmează să fie difuzat pe canalul de televiziune TVR Iasi și TVR 3.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași și TVR Iași.

Printre cei prezenți s-au numărat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, Lennart Eriksson, președintele Organizatiei Star of Hope International (Suedia), Ulrika Kallin, director Star of Hope Suedia, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și industrie Iași.

”Ne bucurăm că, de Centenar, artiști precum Per-Erik Kallin, Laura Bretan sau Costel Busuioc au ales să rupă din timpul lor și să vină în România pentru a susține cei peste 250 de copii cu dizabilități din Centrele noastre de terapie”, a specificat Aurora Vatamaniuc, presedintele Fundației Star of Hope Romania.

Lennart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International (Suedia) a ținut să precizeze că ”românii au dovedit că pot face și lucruri foarte frumoase, lucruri mari și că, acum când au modele demne de urmat ar fi păcat să nu construiască acasă o afacere, un proiect pentru ei, pentru familia lor, pentru comunitatea în mijlocul căreia trăiesc, pentru România în esență”.

În cadrul Galei Star of Hope 2018, invitații au participat la o licitație tăcută și au achiziționat un tablou ce poartă semnătura artistului plastic Bogdan Bârleanu, 2 tablouri semnate de pictorul Alexandru David dar și produse realizate de mămicile copiilor cu dizabilități din Centrul Star of Hope Bârlad și Micii Meseriași Bârlad.

Fondurile obținute în cadrul acestei Gale vor fi folosite pentru a susține terapia recuperatorie a celor 254 de copii cu dizabilități.

LAURA BRETAN - ambasadoare a copiilor cu dizabilități - a uimit auditoriul cu vocea sa de înger și a ridicat sala în picioare. Pianistul suedez PER-ERIK HALLIN - fost pianist in trupa lui Elvis Presley - a adus zâmbetul pe fețele copiilor prezenți atunci când, special pentru ei, a interpretat o piesă cu vocea celebrului personaj de desene animate rățoiul Donald. Interpretarea artistului COSTEL BUSUIOC i-a făcut pe toți cei din sală să aplaude indelung. Un moment-surpriză, de excepție, l-au oferit membrii Corului Liceului Teoretic Filadelfia Suceava. Ei au interpretat câteva piese cu ajutorul unor... tuburi din sticlă!

În cadrul evenimentului de gală, au fost premiați atât părinți ale căror vieți pot fi model pentru oricine cât și partenerii și sponsorii care, de-a lungul anilor, s-au implicat în susținerea copiilor cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania.

La categoria PĂRINTE MENTOR, firma DIQIS a oferit un premiu Elenei Ștefănescu (mamă adoptivă a unui copil cu dizabilități).

”Sperăm ca, din puținul pe care-l dăruim, să se adune și să meargă acolo unde trebuie. Până acum, 2 ani la rând, am sprijinit-o pe Smaranda, pentru lecțiile de logopedie. Anul acesta îl vom sprijini pe Răzvan, pentru asigurarea transportului”, a menționat Ioanna Olărescu, firmele FRAROM INTERNATIONAL EST și DIQIS.

Firma Magnus AB Thor a oferit un premiu Biancăi Băitanu (beneficiar al Centrului Star of Hope Iași, în prezent - studentă la Facultatea de Artă Sacră Iași).

Firma NICHI a oferit un premiu doamnei Dorina Mihăiță (mamă foster a unei adolescente din programul Centrului Star of Hope Iași).

Firma Mesopotamia a oferit un premiu pentru Anca Ștreangă (mama unui copil cu sindrom Down si coordonator Centrul Star of Hoe Suceava) și grupul celor 5 copii premiați judo-special needs.

Firma Medicover a oferit premiul pentru Micii Mederiași Bârlad (grup de mame cu copii cu dizabilități în Centrul Star of Hope Bârlad).

”Medicover Romania a ales să susțină, să ajute, pentru că uitându-mă la ei, mă gândesc ca printre ei ar putea fi un viitor coleg, un viitor colaborator sau chiar medic”, a precizat Gabriela Turcu, manager MEDICOVER Fundația Star of Hope Romania a oferit STEAUA RECUNOȘTINȚEI sponsorilor Mesopotamia si Frarom International Est, pentru solidaritate și generozitatea față de copii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania. Trofeul STEAUA RECUNOȘTINȚEI a fost oferit și canalalului de televiziune TVR IAȘI și postului de radio RADIO ARMONIA.

Evenimentul Gala Star of Hope 2018 a fost posibil datorită susținerii din partea: KOSAROM, FRAROM INTERNATIONAL EST, MEDIAROM GRUP, PRIMA CAR, MEDICOVER, MESOPOTAMIA, FARMACIA ARIS, QUARTZ MATRIX, FOCALITY, MATEROM, MAGNUS AB THOR, BELLARIA, WISE, NICHI, DAL CONSULTING SRL, CENTRUM GYM, MULTIASIG RĂDĂUȚI, LABORATORUL SYNLAB, ROTARY IAȘI 2000, VINURI GRAMA, STRA ROM, TERMOSERVICE, PROIECT 10+, YVES ROCHER, AGEO BIZ, AGEO EVENTS, BIOCOMP, COFETĂRIA PALIBO, DRĂGHICI DENTAL, JUNIOR & FAMILY DENTAL CLINIC, CATERINE (IE ROMANEASCA), HARMONY CAFE, RHEMA, LICEUL TEORETIC FILADELFIA SUCEAVA, COLEGIUL TEHNIC ”I. C . ȘTEFĂNESCU” IAȘI, FONSS (FEDERATIA ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE PENTRU SERVICII SOCIALE), FUNDATIA ENABLE, ECHO (European Children's Help Organisation), FEDERATIA PARINTILOR CARE AU COPII CU DIZABILITAȚI, AGORA CHRISTI.

Partenerii media: TVR IASI, IASI LIFE TV, TELEM, INFINIT TV, MEDIA TV, DOROHOI NEWS, TELEMOLDOVA, WINK IASI, ZIARUL DE IASI, IASIFUN, EVENIMENTUL, REVISTA GLARE, AGORA PRESS, DĂRĂBANENI.RO, RADIO ARMONIA, RADIO ROMANIA, VIVA FM, RADIO HIT.

Gala STAR OF HOPE 2018 a fost parte a proiectului PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ realizat în parteneriat cu Consiliul Local Iași, în baza Legii 350/2005 . Totodată, evenimentul de Gală a completat campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ pentru susținerea activităților de terapie recuperatorie în Centrele Star of Hope. Prin acest eveniment, Fundația Star of Hope Romania a atras, din nou, atenția asupra problematicii complexe privind copilul cu dizabilitate dar și asupra situațiilor dramatice prin care trec familiile copiilor cu dizabilități, în special cele provenind din mediul rural. Pentru a ajuta acești copii să aibă acces la terapie recuperatorie în orașele apropiate și pentru dezvoltarea serviciilor sociale e nevoie în continuare de sprijinul comunității.

Conform Raportului publicat de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi din cadrul Ministerului Muncii şi Justiției Sociale, pe 31 martie 2018, în România sunt 63.217 persoane cu dizabilități. În județul Iași, conform aceluiași raport, sunt 27.000 de persoane cu diverse dizabillități, dintre care peste 3000 sunt copii.

În 5 Centre de Terapie Recuperatorie ale Fundației Star of Hope Romania sunt 254 de copii cu dizabilități și aproape 500 de părinți. Autismul, sindromul Down sau orice altă formă de dizabilitate nu alege. Lovește la întâmplare, lovește copilul bogat, lovește copilul sărac. Trântește la pământ mame, tați și ucide visuri. Într-o secundă, un diagnostic medical sec frânge destine, destramă familii, îndepărtează prieteni, aruncă în necunoscut mame sau tați care strigă neputincioși după ajutor...

În mediul rural, serviciile de terapie recuperatorie sunt aproape inexistente.Accesul la serviciile de terapie recuperatorie din mediul urban este limitat dramatic din cauza costului mare pentru deplasare. Părinții copiilor cu dizabilități sunt singuri, autoizolați, nu reușesc să depășească starea de șoc creată de dizabilitatea copilului și au nevoie de consiliere și susținere. Star of Hope Romania a initiat campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ atât pentru informarea comunității cât și pentru susținerea părinților, pentru a avea acces la terapia recuperatorie atât de necesară copiilor cu dizabilități.

În 2018, în programul Centrului de Terapie și Consiliere Star of Hope Iași au fost înscriși 90 de copii cu dizabilități.

 • 60% sunt cazuri sociale, 50% sunt din mediul rural.
 • aproape 50% sunt copii cu sindrom Down.
 • 20% - cu autism, restul - cu diverse alte dizabilități.

Centrul Star of Hope Bârlad are ca beneficiari 22 de copii cu dizabilități.

 • 95% sunt cazuri sociale iar 50% provin din mediul rural.

La Centrul Star of Hope Dorohoi sunt înscriși 28 de copii cu dizabilități.

 • 95% reprezintă cazuri sociale.
 • 50% dintre copii provin din mediul rural.

La Centrul Star of Hope Botoșani, 29 de copii cu dizabilități beneficiază de terapie și consiliere.

 • 85% dintre copii sunt cazuri sociale, 90% fiind din mediul rural.

Centrul Star of Hope Suceava oferă servicii de terapie recuperatorie pentru 20 de copii cu dizabilități.

 • 90% sunt cazuri sociale.
 • 50% dintre copii provin din mediul rural.

Despre Fundația Star of Hope Romania:

*peste 26 de ani de activitate în slujba copilului

*6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii și tineri cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău

*7 CENTRE DE ZI pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani

*intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte

*sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial

ec. Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte Fundaţia Star of Hope Romania,
tel: 0744506036
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Comunicat de presă - Împreună aprindem primele steluțe în Bradul Solidarității și al Speranței!

Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități, Camera de Comerț și Industrie si TVR Iași, vă invită să ne fiți parteneri la evenimentul ”Bradul Solidarității și al Speranței” pentru ca împreună să continuăm tradiția și să aprindem primele stele în Brad în semn de solidaritate față de persoanele cu dizabilități. Evenimentul va avea loc luni, 3 decembrie 2018, când în toată lumea este celebrată Ziua Persoanelor cu Dizabilități. Începând cu ora 12.00, vă așteptăm pe pietonalul Ștefan cel Mare în fața Primăriei Iași, să dăm undă verde bucuriei și să aprindem primele stele în BRADUL SOLIDARITĂȚII împreună cu sute de ieșeni. Vor fi prezenți dl Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, personalități ale vieții culturale și economice, ambasadori Star of Hope Romania, copii, elevi, studenți, profesori, părinți, ong-uri și mass media.

La ora 12.30, va avea loc o conferință de presă în Sala Mare a Primăriei Iași. Cu acest prilej va fi lansata cea de-a doua ediție a cărții ”Noua Față a Destinului”, o carte ce cuprinde povești tulburătoare de viață reală scrise chiar de către părinții care au copii cu dizabilități.

În această perioadă au avut loc acțiuni de informare și implicare a copiilor din zeci de școli ieșene pe tema nevoii de acceptare, toleranței și dăruirii față de copiii cu nevoi speciale. Elevii lucrează la realizarea decorațiunilor și mesajelor ce vor fi transmise pe 3 decembrie și vor fi folosite la împodobirea Bradului Solidarității din fața Primăriei Iași.

Următorul eveniment din cadrul campaniei ”Dăruiește Speranță” va avea loc în data de 13 DECEMBRIE 2018 – GALA STAR OF HOPE 2018 - Teatrul Național Iași - concert caritabil susținut de artiștii LAURA BRETAN, COSTEL BUSUIOC, PER-ERIK HALLIN (pianistul trupei lui Elvis Presley), în beneficiul copiilor cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania.

Gala STAR OF HOPE 2018 este parte a proiectului PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ realizat în parteneriat cu Consiliul Local Iași, în baza Legii 350/2005. Totodată, evenimentul de Gală completează campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ, campanie derulată de Fundația Star of Hope Romania în perioada noiembrie - decembrie 2018, pentru susținerea activităților de terapie recuperatorie în Centrele Star of Hope. Prezența dumneavoastră în Sala Mare a Teatrului Național ”V. Alecsandri” va da curaj părinților acestor copii să lupte mai departe și mâine și să poată privi lumea în ochi, fără teamă. Îi veți cunoaște pe acești luptători, dacă veți veni!

Despre Fundația Star of Hope Romania

 • peste 28 de ani de activitate în slujba copilului
 • 6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii și tineri cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău
 • 7 CENTRE DE ZI pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani
 • intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte
 • sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ POST EVENIMENT: 28 DE COPII S-AU MUTAT ÎN CASĂ NOUĂ

Fundaţia Star of Hope România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi și Asociaţia de Părinţi ,,Mereu Împreună 2008 ”- Dorohoi au inaugurat oficial vineri, 2 noiembrie 2018 noul sediu al CENTRULUI de TERAPIE ȘI CONSILIERE ,,STEAUA SPERANȚEI” DOROHOI pentru copii cu dizabilități și părinții acestora str. 1 Decembrie , Nr. C26 (lângă sediul Poliției, fosta cladire a Armatei).

Deschiderea oficială a noului Centru de Terapie Recuperatorie ”Steaua Speranței” Dorohoi a reprezintat o mare bucurie pentru întreaga echipă Star of Hope Romania. Cu această ocazie, toți cei prezenți la eveniment au vizitat Centrul și au cunoscut de aproape copiii și tinerii cu dizabilități care - prin curaj, ambiție și tenacitate - au depășit limitele impuse de dizabilitate devenind modele pentru comunitate.

Read more...

 

 

Comunicat de presă ”INTEGRAREA FIZICĂ” nu este o opțiune. INCLUZIUNEA ȘI PARTICIPAREA SUNT ESENȚIALE!

"Persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării si incluziunii sociale". Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (nr 448/2006 actualizată la .09.2017)

Fundaţia STAR OF HOPE ROMANIA vă invită joi, 13 septembrie 2018, ora 11.00, la Centrul Star of Hope Iași (str Bariera Veche, nr 3, Iași), la o conferința de presă prin care anunțăm implementarea proiectului PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ derulat împreună cu Consiliul Local Iași, în calitate de principal finanțator.

Conform datelor furnizate de Direcția Generală pentru Protecția Persoanelor cu Handicap, în județul Iași sunt înregistrați aproximativ 3500 de copii cu dizabilități, 50% dintre aceștia fiind copii cu grad de handicap accentuat sau grav. Ei sunt cei mai expuși excluziunii sociale și au nevoie urgentă de servicii de evaluare, consiliere și de dezvoltarea abilităților de viață zilnică.

Proiectul PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ se adresează părinților care au copii cu dizabilități (sindrom Down, autism, parapareză spastică etc), pentru reducerea riscului de excluziune socială, și are ca scop împuternicirea unui număr de 30 de părinți în rolul de co-terapeut pentru copilul lor prin activități de instruire specializată, terapie ocupațională, consiliere și suport emoțional.

De asemenea, în perioada septembrie - octombrie 2018, 10 dintre cei 30 de părinți selectați vor beneficia de terapie ocupațională în atelierul de croitorie al Fundației Star of Hope Romania, pentru dezvoltarea competențelor profesionale. Tot în această etapă a proiectului, Fundația Star of Hope Romania va oferi consiliere și suport emoțional, știut fiind faptul că părintele are nevoie de foarte multă susținere și sprijin pentru a depăși șocul creat de diagnosticul medical.

O altă componentă importantă a acestui proiect o constituie sensibilizarea si informarea membrilor comunității cu privire la nevoile reale și dureroase (atât ale copiiilor cu dizabilități cât și ale părinților acestora). Astfel, până la finalul acestui proiect, va fi realizată cea de-a doua ediție a cărții ”Noua Față a Destinului” în 200 de exemplare ce vor fi distribuite gratuit în comunitate. Cartea va cuprinde o serie de povești tulburătoare de viață reală scrise chiar de catre părinții care au copii cu dizabilități.

Proiectul PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, până pe 15 decembrie 2018, și se va incheia prin evenimentul GALA PĂRINȚILOR CARE AU COPII CU DIZABILITĂȚI. În cadrul acestei vor fi valorizați (și premiați) părinții care au copii cu dizabilități și care au reușit și continuă să fie, cu adevărat, modele de succes pentru întreaga comunitate.

Detalii privind proiectul sunt publicate aici: www.starofhope.ro

Bugetul total al proiectului este de 46 989 ron, din care 42 290 ron finanțare din partea Consiliului Local Iași iar 4699 ron reprezintă contribuția Fundației Star of Hope Romania.

Mai multe amănunte puteți obține de la Iulian Ghica, coordonator proiect, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel: 0743017501

Fundația „Star of Hope” România este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine. Membră a organizației „Star of Hope Internațional” Suedia, este prezentă în România de peste 25 ani având sediul central la Iași. Fundatia Star of Hope Romania este partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA.

Misiunea Fundației „Star of Hope” România este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. De-a lungul celor 28 de ani, Fundația „Star Of Hope”a reușit să ajute peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 13 Centre de Zi pentru aproximativ 500 de beneficiari - copii cu dizabilități și copii săraci - în Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui, Huși, Valea Seacă (jud. Bacău), Dimăcheni, Pantelimon (Ilfov), Babadag (Tulcea), Suceava, Chișinău (Rep. Moldova).

Fundația „Star of Hope” România a fondat în anul 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României,

care insumeaza peste 2000 de beneficiari.

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036
e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Școala de Vară

Acțiune post workshop nr. 1, subactivitate 8.2 Realizarea de workshop-uri la nivelul Rețelei În cadrul Proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, subactivitate8.2 Realizarea de workshop-uri la nivelul Rețelei, vor fi organizate 9 workshop-uri prin intermediul cărora se va încerca soluționarea unor probleme identificate la nivelul comunității din Huși de către membrii Rețelei Parteneriale. Astfel, în urma primului workshop, a fost propusă ca acțiune Școala de Vară, pentru a facilita copiilor petrecerea timpului liber într-un mod util și educativ.

În perioada 30.07-3.08.2018, Fundația Star of Hope Romania în colaborare cu Primăria Huși și Școala Gimnazială Anastasie Panu Huși, organizează activitatea Școala de Vară pentru copiii din comunitatea Huși. În aceste zile, copiii vor avea posibilitatea să participe la activități sportive, culturale, artistice, își vor putea face prieteni noi și se vor bucura de un timp minunat. Activitățile se vor desfășura în cadrul Protopopiatului și Episcopiei Huși. Ultima zi a Școlii de Vară se va desfășura la Sala de Sport a orașului Huși. În această zi copiii care s-au dovedit a fi cei mai energici și implicați în activitățile realizate vor fi premiați.

 

 

Atelier dobândire competențe cheie elevi

Titlu atelier: Deprinderea abilităților de leadership, nr.3

Subactivitate 3.2 –Dezvoltare program educațional-reducerea părăsirii timpurii a școlii- în cadrul Proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, vor fi organizate 30 de ateliere de dobândire a unor competențe cheie de către elevi, competențe ce reprezintă un cumul de cunoștințe, abilități și atitudini care sunt necesare pentru împlinirea și dezvoltarea personală, cetățenie activă, incluziune socială și ocuparea forței de muncă. Pe lângă dezvoltarea acestor 8 competențe cheie, experții implicați în organizarea atelierelor vor aborda și alte teme de comunicare și schimbare de comportamente care să respecte normele sociale. De asemenea, vor fi abordate și teme legate de discriminare și stigmatizare, informare și conștientizare a elevilor cu privire la educația interculturală și segregarea școlară.

În cadrul acestor întâlniri elevii au acces atât la informații teoretice cât și aplicații practice care să îi ajute să înțeleagă tematica abordată și să îi formeze pe viitor. În cadrul celui de-al treilea atelier de dobândire a competențelor cheie, elevii vor fi implicați în aplicații practice prin intermediul cărora vor înțelege ce înseamnă să fii lider și care sunt calitățile și atribuțiile pe care acesta trebuie să le îndeplinească. Cel de-al treilea atelier va avea loc pe data de 18 iulie 2017.

 

 

Atelier de educație parentală

Atelier 2: Educația sexuală la copii

Subactivitate 6.2 –Furnizarea de servicii integrate în comunitatea marginalizată- în cadrul Proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, vor fi organizate 20 de ateliere de educație parentală. În cadrul acestor întâlniri părinții elevilor (care formează grupul țintă din proiect) vor beneficia de informații și cunoștințe cu scopul dezvoltării abilităților și competențelor parentale ce le vor fi eficiente pe termen lung. Prin intermediul acestor ateliere de educație parentală se va urmări dezvoltarea abilitătților parentale pornind de la teme precum: asigurarea unui mediu sigur de creștere și îngrijire a copilului, asigurarea unui mediu de învățare apreciativ stimă și grijă de sine ca părinte.

Aceste ateliere vor avea loc în cadrul subactivității 6.2 –Furnizarea de servicii integrate în comunitatea marginalizată. Cel de-al doilea atelier de educație parentală va avea loc pe data de 20 iulie 2018. Tema atelierului este: Educația sexuală la copii. În cadrul acestui atelier părinții vor primi indicații cu privire la modul în care își pot depăși prejudecățile pentru a putea veni preventiv în sprijinul propriilor copii.

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate