This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Comunicat de presă - Împreună aprindem primele steluțe în Bradul Solidarității și al Speranței!

Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități, Camera de Comerț și Industrie si TVR Iași, vă invită să ne fiți parteneri la evenimentul ”Bradul Solidarității și al Speranței” pentru ca împreună să continuăm tradiția și să aprindem primele stele în Brad în semn de solidaritate față de persoanele cu dizabilități. Evenimentul va avea loc luni, 3 decembrie 2018, când în toată lumea este celebrată Ziua Persoanelor cu Dizabilități. Începând cu ora 12.00, vă așteptăm pe pietonalul Ștefan cel Mare în fața Primăriei Iași, să dăm undă verde bucuriei și să aprindem primele stele în BRADUL SOLIDARITĂȚII împreună cu sute de ieșeni. Vor fi prezenți dl Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, personalități ale vieții culturale și economice, ambasadori Star of Hope Romania, copii, elevi, studenți, profesori, părinți, ong-uri și mass media.

La ora 12.30, va avea loc o conferință de presă în Sala Mare a Primăriei Iași. Cu acest prilej va fi lansata cea de-a doua ediție a cărții ”Noua Față a Destinului”, o carte ce cuprinde povești tulburătoare de viață reală scrise chiar de către părinții care au copii cu dizabilități.

În această perioadă au avut loc acțiuni de informare și implicare a copiilor din zeci de școli ieșene pe tema nevoii de acceptare, toleranței și dăruirii față de copiii cu nevoi speciale. Elevii lucrează la realizarea decorațiunilor și mesajelor ce vor fi transmise pe 3 decembrie și vor fi folosite la împodobirea Bradului Solidarității din fața Primăriei Iași.

Următorul eveniment din cadrul campaniei ”Dăruiește Speranță” va avea loc în data de 13 DECEMBRIE 2018 – GALA STAR OF HOPE 2018 - Teatrul Național Iași - concert caritabil susținut de artiștii LAURA BRETAN, COSTEL BUSUIOC, PER-ERIK HALLIN (pianistul trupei lui Elvis Presley), în beneficiul copiilor cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania.

Gala STAR OF HOPE 2018 este parte a proiectului PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ realizat în parteneriat cu Consiliul Local Iași, în baza Legii 350/2005. Totodată, evenimentul de Gală completează campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ, campanie derulată de Fundația Star of Hope Romania în perioada noiembrie - decembrie 2018, pentru susținerea activităților de terapie recuperatorie în Centrele Star of Hope. Prezența dumneavoastră în Sala Mare a Teatrului Național ”V. Alecsandri” va da curaj părinților acestor copii să lupte mai departe și mâine și să poată privi lumea în ochi, fără teamă. Îi veți cunoaște pe acești luptători, dacă veți veni!

Despre Fundația Star of Hope Romania

 • peste 28 de ani de activitate în slujba copilului
 • 6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii și tineri cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău
 • 7 CENTRE DE ZI pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani
 • intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte
 • sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ POST EVENIMENT: 28 DE COPII S-AU MUTAT ÎN CASĂ NOUĂ

Fundaţia Star of Hope România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi și Asociaţia de Părinţi ,,Mereu Împreună 2008 ”- Dorohoi au inaugurat oficial vineri, 2 noiembrie 2018 noul sediu al CENTRULUI de TERAPIE ȘI CONSILIERE ,,STEAUA SPERANȚEI” DOROHOI pentru copii cu dizabilități și părinții acestora str. 1 Decembrie , Nr. C26 (lângă sediul Poliției, fosta cladire a Armatei).

Deschiderea oficială a noului Centru de Terapie Recuperatorie ”Steaua Speranței” Dorohoi a reprezintat o mare bucurie pentru întreaga echipă Star of Hope Romania. Cu această ocazie, toți cei prezenți la eveniment au vizitat Centrul și au cunoscut de aproape copiii și tinerii cu dizabilități care - prin curaj, ambiție și tenacitate - au depășit limitele impuse de dizabilitate devenind modele pentru comunitate.

Read more...

 

 

Comunicat de presă ”INTEGRAREA FIZICĂ” nu este o opțiune. INCLUZIUNEA ȘI PARTICIPAREA SUNT ESENȚIALE!

"Persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării si incluziunii sociale". Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (nr 448/2006 actualizată la .09.2017)

Fundaţia STAR OF HOPE ROMANIA vă invită joi, 13 septembrie 2018, ora 11.00, la Centrul Star of Hope Iași (str Bariera Veche, nr 3, Iași), la o conferința de presă prin care anunțăm implementarea proiectului PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ derulat împreună cu Consiliul Local Iași, în calitate de principal finanțator.

Conform datelor furnizate de Direcția Generală pentru Protecția Persoanelor cu Handicap, în județul Iași sunt înregistrați aproximativ 3500 de copii cu dizabilități, 50% dintre aceștia fiind copii cu grad de handicap accentuat sau grav. Ei sunt cei mai expuși excluziunii sociale și au nevoie urgentă de servicii de evaluare, consiliere și de dezvoltarea abilităților de viață zilnică.

Proiectul PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ se adresează părinților care au copii cu dizabilități (sindrom Down, autism, parapareză spastică etc), pentru reducerea riscului de excluziune socială, și are ca scop împuternicirea unui număr de 30 de părinți în rolul de co-terapeut pentru copilul lor prin activități de instruire specializată, terapie ocupațională, consiliere și suport emoțional.

De asemenea, în perioada septembrie - octombrie 2018, 10 dintre cei 30 de părinți selectați vor beneficia de terapie ocupațională în atelierul de croitorie al Fundației Star of Hope Romania, pentru dezvoltarea competențelor profesionale. Tot în această etapă a proiectului, Fundația Star of Hope Romania va oferi consiliere și suport emoțional, știut fiind faptul că părintele are nevoie de foarte multă susținere și sprijin pentru a depăși șocul creat de diagnosticul medical.

O altă componentă importantă a acestui proiect o constituie sensibilizarea si informarea membrilor comunității cu privire la nevoile reale și dureroase (atât ale copiiilor cu dizabilități cât și ale părinților acestora). Astfel, până la finalul acestui proiect, va fi realizată cea de-a doua ediție a cărții ”Noua Față a Destinului” în 200 de exemplare ce vor fi distribuite gratuit în comunitate. Cartea va cuprinde o serie de povești tulburătoare de viață reală scrise chiar de catre părinții care au copii cu dizabilități.

Proiectul PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, până pe 15 decembrie 2018, și se va incheia prin evenimentul GALA PĂRINȚILOR CARE AU COPII CU DIZABILITĂȚI. În cadrul acestei vor fi valorizați (și premiați) părinții care au copii cu dizabilități și care au reușit și continuă să fie, cu adevărat, modele de succes pentru întreaga comunitate.

Detalii privind proiectul sunt publicate aici: www.starofhope.ro

Bugetul total al proiectului este de 46 989 ron, din care 42 290 ron finanțare din partea Consiliului Local Iași iar 4699 ron reprezintă contribuția Fundației Star of Hope Romania.

Mai multe amănunte puteți obține de la Iulian Ghica, coordonator proiect, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel: 0743017501

Fundația „Star of Hope” România este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine. Membră a organizației „Star of Hope Internațional” Suedia, este prezentă în România de peste 25 ani având sediul central la Iași. Fundatia Star of Hope Romania este partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA.

Misiunea Fundației „Star of Hope” România este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. De-a lungul celor 28 de ani, Fundația „Star Of Hope”a reușit să ajute peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 13 Centre de Zi pentru aproximativ 500 de beneficiari - copii cu dizabilități și copii săraci - în Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui, Huși, Valea Seacă (jud. Bacău), Dimăcheni, Pantelimon (Ilfov), Babadag (Tulcea), Suceava, Chișinău (Rep. Moldova).

Fundația „Star of Hope” România a fondat în anul 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României,

care insumeaza peste 2000 de beneficiari.

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036
e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Școala de Vară

Acțiune post workshop nr. 1, subactivitate 8.2 Realizarea de workshop-uri la nivelul Rețelei În cadrul Proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, subactivitate8.2 Realizarea de workshop-uri la nivelul Rețelei, vor fi organizate 9 workshop-uri prin intermediul cărora se va încerca soluționarea unor probleme identificate la nivelul comunității din Huși de către membrii Rețelei Parteneriale. Astfel, în urma primului workshop, a fost propusă ca acțiune Școala de Vară, pentru a facilita copiilor petrecerea timpului liber într-un mod util și educativ.

În perioada 30.07-3.08.2018, Fundația Star of Hope Romania în colaborare cu Primăria Huși și Școala Gimnazială Anastasie Panu Huși, organizează activitatea Școala de Vară pentru copiii din comunitatea Huși. În aceste zile, copiii vor avea posibilitatea să participe la activități sportive, culturale, artistice, își vor putea face prieteni noi și se vor bucura de un timp minunat. Activitățile se vor desfășura în cadrul Protopopiatului și Episcopiei Huși. Ultima zi a Școlii de Vară se va desfășura la Sala de Sport a orașului Huși. În această zi copiii care s-au dovedit a fi cei mai energici și implicați în activitățile realizate vor fi premiați.

 

 

Atelier dobândire competențe cheie elevi

Titlu atelier: Deprinderea abilităților de leadership, nr.3

Subactivitate 3.2 –Dezvoltare program educațional-reducerea părăsirii timpurii a școlii- în cadrul Proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, vor fi organizate 30 de ateliere de dobândire a unor competențe cheie de către elevi, competențe ce reprezintă un cumul de cunoștințe, abilități și atitudini care sunt necesare pentru împlinirea și dezvoltarea personală, cetățenie activă, incluziune socială și ocuparea forței de muncă. Pe lângă dezvoltarea acestor 8 competențe cheie, experții implicați în organizarea atelierelor vor aborda și alte teme de comunicare și schimbare de comportamente care să respecte normele sociale. De asemenea, vor fi abordate și teme legate de discriminare și stigmatizare, informare și conștientizare a elevilor cu privire la educația interculturală și segregarea școlară.

În cadrul acestor întâlniri elevii au acces atât la informații teoretice cât și aplicații practice care să îi ajute să înțeleagă tematica abordată și să îi formeze pe viitor. În cadrul celui de-al treilea atelier de dobândire a competențelor cheie, elevii vor fi implicați în aplicații practice prin intermediul cărora vor înțelege ce înseamnă să fii lider și care sunt calitățile și atribuțiile pe care acesta trebuie să le îndeplinească. Cel de-al treilea atelier va avea loc pe data de 18 iulie 2017.

 

 

Atelier de educație parentală

Atelier 2: Educația sexuală la copii

Subactivitate 6.2 –Furnizarea de servicii integrate în comunitatea marginalizată- în cadrul Proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, vor fi organizate 20 de ateliere de educație parentală. În cadrul acestor întâlniri părinții elevilor (care formează grupul țintă din proiect) vor beneficia de informații și cunoștințe cu scopul dezvoltării abilităților și competențelor parentale ce le vor fi eficiente pe termen lung. Prin intermediul acestor ateliere de educație parentală se va urmări dezvoltarea abilitătților parentale pornind de la teme precum: asigurarea unui mediu sigur de creștere și îngrijire a copilului, asigurarea unui mediu de învățare apreciativ stimă și grijă de sine ca părinte.

Aceste ateliere vor avea loc în cadrul subactivității 6.2 –Furnizarea de servicii integrate în comunitatea marginalizată. Cel de-al doilea atelier de educație parentală va avea loc pe data de 20 iulie 2018. Tema atelierului este: Educația sexuală la copii. În cadrul acestui atelier părinții vor primi indicații cu privire la modul în care își pot depăși prejudecățile pentru a putea veni preventiv în sprijinul propriilor copii.

 

 

Aducem vesti de pe stadion

CUPA SPERANȚEI 2018, ediția IFundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu DECATHLON FOCȘANI, Primăria Orașului Murgeni, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui și Liceul Tehnologic ”Ghenuță Coman” Murgeni, organizează în premieră competiția fotbalistică CUPA SPERANȚEI 2018, ediția I în perioada 11 - 12 mai 2018, pe Stadionul Municipal Murgeni.

La această primă ediție a evenimentului sportiv se vor înfrunta 12 echipe de juniori și 4 echipe de seniori din Iași, Focșani, Babdag (Tulcea), Bacău, Valea Seacă (Bacău), Murgeni (Vaslui). Cea mai grea misiune o are echipa de fotbal a Centrului Star of Hope Murgeni deoarece va trebui să demonstreze că merită TROFEUL căștigat în iunie 2017 la Campionatul Județean De Fotbal (Partida Proromi) la categoria U16.

Misiunea va fi cu atât mai grea cu cât juniorii din echipa Star of Hope Murgeni își vor înfrunta talentul fotbalistic cu colegii lor de la Centrul Star of Hope Babdag si Centrul Star of Hope Valea Seacă (Bacău).

Nici jucătorii seniori nu vor fi scutiți de emoție, deoarece în competiție s-a înscris echipa formată din foștii fotbașliști profesioniști de la Flacăra Murgeni.

Read more...

 

 

Celebrăm 21 martie 2018, Ziua Internațională a persoanelor cu sindrom Down la Centrul Regional de Reabilitare pentru copii și tineri cu dizabilități ”Steaua Speranței” Iași

În România sunt 4420 de persoane cu sindrom Down, din care 2611 sunt copii. Iași este județul cu cele mai multe persoane cu sindrom Down – 274. Doar 8% dintre adulții cu Sindrom Down sunt școlarizați.

Fundația Star of Hope Romania vă invită miercuri, 21 martie 2018, ora 10.00, la evenimentul ”Bine ați venit la noi!” care va avea loc la sediul Fundației Star of Hope Romania, strada Bariera Veche nr 3 (în spatele clădirii Granit) din Iași.

21 martie 2018 - Ziua Internationala a persoanelor cu sindrom Down

Pentru că 21 martie înseamnă ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU SINDROM DOWN, deschidem ușile cu drag și așteptăm cu bucurie copiii și cadrele didactice din grădinițele integratoare din Iași, pentru că ne dorim mult să ne cunoașteți la noi acasă, să ne cunoașteți echipa de speciliaști, să vă jucați cu copiii din centrul nostru, să vorbiți cu părinții acestora. Evenimentul lansează cea de-a treia ediție a campaniei ”Iubesc să strâng lumea la piept” dedicată copiilor și tinerilor cu sindrom Down, campanie ce se va desfășura în perioada 21-31 martie 2018.

La eveniment vor participa copii și reprezentanți ai grădinițelor ieșene alături de autorități locale, părinți și reprezentanți ai companiilor, oameni ai comunității care ne-au fost și ne sunt alături prin suportul pe care ni-l oferă în efortul nostru zilnic pentru a oferi servicii de terapie gratuită copiilor cu sindrom Down din familii nevoiașe în special din mediul rural. În cadrul evenimentului toți cei prezenți vor putea vizita sălile de terapie, atelierul de croitorie în care mămicile copiilor fac diverse produse hand made și vom arăta diverse modalități lucru cu copilul cu sindrom Down ce au la bază principiul RBC (Reabilitare Bazată Pe Comunitate). Veți cunoaște copiii ai căror progrese (realizate de-a lungul a ani de terapie) sunt un argument pentru importanța terapiei timpurie încă de la vârste foarte fragede și continuarea acesteia fără întrerupere.

Campania IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT are un singur mesaj: sindromul Down (la fel ca orice altă dizabilitate) nu alege nici timpul, nici locul, nici familia. Sindromul Down ”lovește” la întâmplare, atât copilul cât și părintele. Oricine se poate trezi în situația asta, fie bogat fie săraci. În primii ani de viață, copilul cu sindrom Down are nevoie de acceptarea celor din comunitatea în care trăiește, are obligatoriu nevoie de terapie, are nevoie de educație și are nevoie de susținere pentru a deveni cât mai puțin dependent de părinți.

Programul campaniei:

 • ”Bine ati venit la noi!” - 21 martie 2018, ora 10.00, eveniment change-experience împreună cu grădinițele integratoare din Iași - la sediul Centrului Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței”, strada Bariera Veche nr 3.
 • ”Welcome to us!” - 31 martie 2018, eveniment change-experience pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului împreună cu o echipă de specialiști din Suedia - la sediul Centrului Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței”, strada Bariera Veche nr 3.

Cei peste 26 de ani de activitate ai Fundației Star of Hope Romania în slujba copiilor cu dizabilități au demonstrat că, dacă există implicare, rezultatele nu întârzie să apară. Implicarea comunității, atât din perspectiva acceptării acestor copii cât și din perspectiva găsirii resurselor necesare acoperirii cheltuielilor pentru accesul copiilor nevoiași și a celor din mediul rural la ședințele de terapie în cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru Copii și Tineri cu Dizabilități ”Steaua Speranței” Iași ( acces = naveta domiciliu-Centru-domiciliu și terapia recuperatorie). În prezent, în cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru copii și tineri cu dizabilități Iași, beneficiază de terapie un număr de 70 de copii cu dizabilități - 22 cu sindrom Down, 28 cu autism și 21 cu diverse alte dizabilități.

Cei 22 de copii cu sindrom Down înscriși în programul Centrului nostru beneficiază în mod gratuit de terapie recuperatorie 3 zile pe săptămână - 66 de ore de terapie pe săptămână și 264 ore de terapie pe lună.

Pe lângă acești copii, mai există o listă de așteptare a copiilor care au fost evaluați de către echipa multidisciplinară de specialiști din cadrul Centrului și așteaptă să intre în programul de recuperare desfășurat de Fundația Star of Hope. Lipsa serviciilor de recuperare din județul Iași conduce la această situație neplăcută și la defavorizarea copiilor cu sindrom Down și a celor încadrați în alte categorii de dizabilitate.

Cei mai mulți dintre beneficiarii noștri provin din mediul rural și din familii cu posbilități financiare extrem de reduse. Numărul insuficient de servicii de zi de abilitare/reabilitare pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale conduce la creșterea alarmantă a numărului părinților disperați care apelează la serviciile noastre.Pentru a veni în sprijinul copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale, în vederea dezvoltării serviciilor sociale de ocupare și educaționale, astfel încât să creem acestor copii și tineri condiții în care să-și poată găsi un rost și să poată aduce un plus valoare comunității în care trăiesc.

Despre Fundația Star of Hope Romania:

 • peste 26 de ani de activitate în slujba copilului
 • 6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii și tineri cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău
 • 7 CENTRE DE ZI pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani
 • intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte
 • sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familia

Aurora Vatamaniuc
Președinte Executiv

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate