This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Aprilie - mai 2020 Vești despre noi, despre copii. Din izolare

Vrem (și ne rugăm Domnului!) ca aceste rânduri să vă găsească in sănătate si liniște, atât dumneavoastră cât familia și cei dragi dumneavoastră! Inăltțăam rugă către Domnul să oprească răul ce amenință oamenirea si să vă aiba in protecția Lui!

13.512 infecții cu coronavirus si 827 persoane infectate cu coronavirus până acum, in România. Suntem speriați însa nu învinși, pentru că Îl avem pe Domnul alături de noi. Nu ne pierdem speranța si nici credința, chiar dacă avem sufletele îndurerate de vești pe care le primim fie din România, fie din SUA... Oameni dragi, oameni cunoscuți - sau necunoscuți - care s-au simtit brusc rău si au ajuns in spitale bolnavi de COVID... Am învațat să primim și veștile rele dar si pe cele bune... Ne rugăm Domnului pentru alinarea celor îndurerați si pentru biruinta celor aflati în suferință, pe patul de spital!  

NE E DOR DE COPII!

Am continuat să lucrăm de acasă, atat cu copiii cu dizabilitati din Centrele noastre de Terapie Recuperatorie cat si cu copiii saraci din Centrele noastre tip after-school. Si ce va putem spune e ca tare, tare ne e dor de copii, de salile in care obisnuiam sa lucram, de Centrele noastre, de colegii nostri...

VEȘTI DESPRE COPIII CU DIZABILITĂȚI ȘI PĂRINȚII LOR

Asa cum stiti deja, in cele 5 Centre de Terapie Recuperatorie pentru copiii cu dizabilitati, avem peste 250 de copii dintre care aproape jumatate reprezinta cazuri sociale, in special din mediul rural. In toata aceasta perioada am tinut legatura cu fiecare dintre ei, telefonic, pe grupuri online. Stim ce mananca, ce nu mananca, daca ii doare ceva sau daca a invatat sa faca singur la olita sau sau se imbrace singur... Echipele Star of Hope Romania au continuat terapia recuperatorie in mediul online, pe grupuri de parinti. Zilnic, trimitem fise de lucru, dam indicatii , sugestii, sfaturi mamelor si tatilor. Si suntem cu adevarat bucurosi pentru ca parintii ne asculta si nu pierd timpul pe care il au accum la dispozitie. Au invins temerile si lucreaza acasa cu copiii, pentru ca ei sa nu piarda achizitiile realizate pana inainte de carantina... Si, mai ales, stim ca acestor copii le e dor de noi, de salile din Centrele noastre, de doamnele cu care lucreaza... Stim asta pentru ca primim mesaje scrise, fotografii... Emotiile pe care le traim atunci cand le citim nu pot fi descrise in cuvinte...

DIN NEFERICIRE...

Din pacate, avem si o veste trista... Vestea poarta numele Elenei, o fetiță diagnosticată la naștere cu Sindrom Down si care - din noiembrie 2019 - venea la Centrul Star of Hope din Iași, pentru gimnastica recuperatorie, o dată pe săptămână. În prima zi, Elena nu reusea sa să-și țină capul drept nici macăr pentru câteva secunde și nu reușea să prindă cu mânuțele vreun obiect oricât ar fi fost de mic. Dupa 4 luni de kinetoterapie, Elena stătea deja pe burtică cu capul ridicat (pentru 1-2 minute), apuca obiecte cu fiecare mână, întorcea capul stânga/dreapta, urmărind obiecte dirijate de către terapeut. Elena, in varsta de 1 an, era unul dintre cei 9 copii ai familiei Argint, din satul Visani, de la marginea Iașului. Colega noastra - care lucra cu fetita - vorbea zilnic si mama Elenei - si stiam de la aceasta ca fetita era internata la Spitalul de Copii din Iasi. Stiam ca era la terapie intensiva, pentru ca nu putea respira... Pe 26 aprilie, Elena a plecat la ceruri...

In Romania exista, din nefericire, mai multe focare mari de infectie cu Coronavirus. Unul dintre acestea - si cel mai mare din tara - este la SUCEAVA, unde avem un Centru de Terapie pentru copii cu dizabilitati. Orasul este inchis si suntem ingrijorati dar, multumim Domnului!, pana acum niciun copil sau parinte nu s-a infectat. In casele beneficiarilor sunt aproape 90 de membri, majoritatea soților lucrează, însă sunt și in șomaj tehnic. Un singur tata - din familia Fanasov - lucrează la Spital și este expus in permanenta însă starea lui de sănătate este bună și nu este izolat de familie. Desi situatia este dramatică în zona Suceava, colega noastra lucrează zilnic cu fiecare copil in mediu online.

”Buna ziua, suntem 11 membrii in casa. Noi am stat amândoi rau si, dupa simptome, pare sa fi fost covid. Sotul o fost mai rau... In familia lărgită tot am auzit cu simptome legere (pierdut miros si slăbiciune in corp) dar daca nu este facut testul nu se știe cu exactitate. Nu a decedat nimeni. Nu lucreaza nimeni deocamdată. Nu a venit nimeni din străinătate. ”(Iacoban alina, mama unui copil cu epilespsie, Centrul de terapie Star of Hope Suceava)

Nici in randul familiilor din Centrul de Terapie Recuperatorie Star of Hope Barlad nu avem cazuri de COVID-19. Parintii au ascultat de recomandarile noastre si ale autoritatilor si au protejatcopiii. Petronela, colega noastra de acolo, tine zilnic cu toate familiile din proiect prin telefon sau whats app, copii primesc fise de lucru. Parintii sunt incurajati, consiliati pentru a continua terapia recuperatorie a copiilor de acasa. In proiect avem 2 familii monoparentale in situatii dificile, una din mediul rural si una in oras. Familia monoparentala din mediul rural inca mai are de finalizat casa in care locuieste si are in intretinere 2 minori, unul cu dizabilitati, singura sursa de venit fiind indemnizatia mamei de asistent personal. Familia din oras locuieste intr-un apartament inchiriat si are in intretinere un minor cu dizabilitati si un student.

Vești despre copiii foarte săraci, în risc de abandon școlar, din comunități foarte sărace

Incepem cu o alta veste trista din Centrul Star of Hope Valea Seaca (Bacau), unde avem aproape 40 de copii foarte saraci... Remus Chiriac, tatal a 2 dintre acesti copii, a fost rapus de COVID19... Ne rugam Domnului sa mangaie si sa aline durerea familiei si asa greu incercata... Fara locuri de munca, fara bani, cu copii multi, intr-o localitate in care oamenii par sa nu aiba viitor din cauza saraciei extreme... Simtim nevoia sa va povestim pe scurt despre acest tata care a murit de COVID19... Avea 50 de ani si era foarte sarac, insa foarte credincios Domnului, un om care ii trimitea pe Timotei (9 ani) si pe Elisabeta (13 ani) in fiecare zi la scoala, apoi la Centrul nostru tip After School din Valea Seaca, chiar daca locuinta lor e foarte departe... O casa darapanata, in care isi duc traiul chinuit de lipsuri aproape 12 suflete... Suntem acum ingrijorati pentru copii si mama lor, de asemenea foarte bolnava... Mai jos sunt cateva fotografii cu fetita si familia, fotografii realizate atunci cand colegele noastre din Centru au distribuit pachete cu alimente familiilor din proiect, in luna aprilie, pentru supravietuire in perioada Covid19.

Vrem sa va povestim si despre copiii din Centrul After School Star of Hope Dimacheni (Botosani)... Din fericire, nu avem niciun caz de infectie cu Covid19, nici in randul copiilor, nici al familiilor acestora, desi multa lume e in izolare sau autoizolare... In 3 dintre familiile copiilor din proiect a existat cate o persoana venita din strainatate, 2 dintre ele au stat in izolare iar o a treia - in carantina. Multumim lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa putem oferi pachete cu alimente pentru strictul necesar copiilor, in aceasta perioada, dar si fise de lucru pentru studiul copiilor! In Dimacheni situația e foarte mai grea cu alimentele și mâncarea deoarece majoritatea trăia din alocații și munca cu ziua. Oamenii obisnuiau sa ia mâncare de la magazin pe datorie, pana la alocații insa acum nu mai exista aceasta posibilitate.

Tot aici, la Centrul After School Star of Hope Dimacheni, colegele noastre confectioneaza masti de protectie pe care le distribuim uterior familiilor din proiect.

Nici in cazul copiilor din Centrul After School Star of Hope Pantelimon (Ilfov) nu avem imbolnaviri cu COVID si in nici in randul familiilor lor nu sunt. Ii multumim lui Dumnezeu! Si aici, colegele din Centru au facut tot ce le-a stat in putinta sa distribuie pachete cu alimente copiilor si familiilor lor. E nevoie si aici, in continuare, de alimentele de baza, de produse de igiena, de masti si manusi de protectie.

Si mai adaugam ceva - copiii lucreaza foarte frumos de acasa! Colegele noastre sunt zilnic in legatura cu ei si parintii lor, telefonic sau in mediul online. 

Familia unui copil din Centrul After School Star of Hope Murgeni este, din pacate, in carantina, din cauza coronavirusului de tip nou. In localitate, situatia este foarte dificila din cauza saraciei si a incapatanarii unora de a respecta restrictiile autoritatilor (izolare, distantare sociala). Din nou multumim Tatalui Ceresc pentru ca ne-a ajutat sa ducem copiilor si familiilor lor alimente si fise de lucru. Nevoia e insa atat de mare incat singuri nu facem fata si avem nevoie de sustinere pentru procurarea de alimente si materiale de protectei. Ne rugam Domnului sa ne ajute!

Vesti foarte proaste, insa, avem din Babadag (Tulcea), acolo unde sunt aproape 40 de copii in Centrul After School Star of Hope Babadag. Orasul e declarat focar iar cartierul Bendea (cartier periferic foarte sarac)a intrat in carantina de Cod Roșu, pentru a preveni și a limita răspândirea virusului in restul orașului. Aici sunt multe persoane infectate, numarul lor creste zilnic. 3 dintre familiilor copiilor nostri au ieșit din izolare la domiciliu,1 familie este încă in izolare și mai avem o familie suspecta de Coronavirus, fiind confirmat pozitiv un membru al familiei. Copiii si familiile lor au nevoie de alimente, detergenți, dezinfectanți, manusi și măști de protecție. Colegii nostri de la Centrul din Babadag au reusit sa distribuie pachete cu alimente suficiente doar pentru o perioada foarte scurta. Copiii sunt - fara exagerare - aproape lipsiti de mancare si medicamente... Ne rugam la Bunul Isus sa ne ajute sa gasim solutii!

La Centrul After School Star of Hope Botosani toti copiii si parintii sunt in siguranta, sanatosi, nimeni nu este suspect sau infectat, toti respecta restrictia de sedere la domiciliu si prevederile ordonantelor de urgenta. Aici probleme sunt legate de saracie, lipsa alimentelor de baza, a materialelor de protectie si igiena. Avem 8 familii in situatie de urgenta care necesita pachete de alimente, 19 familii ce au nevoie macar de 1 pachet alimetar pe luna si 38 persoane (copii si parintii lor) care au nevoie de articole de igiena personala (sapun, sampon, pasta de dinti). Colegele noastre de la Centru au reusit, pana acum, sa distribuie pachete cu alimente, pachete cu mancare calda zilnica insa nevoile sunt atat de mari incat nu facem fata singuri, avem nevoie de ajutor.

STRIGATE DE AJUTOR care vin spre noi

Domnica Gagea, o bunica de 70 de ani ingrijeste singura 4 nepoti scolari, toti beneficiari ai Centrului nostru din Botosani. Toti 4 sunt elevi foarte silitori. Bunica si nepotii locuiesc intr-un apartament la etajul si se intretin din pensia modesta a bunicii din alocatiile copiilor. Avand in vedere ca suntem in luna martie, costurile de intretinere la asociatie sunt foarte mari. Tatal copiilor i-a abandonat si a plecat in strainatate. Mama copiilor a parasit familia, in urma cu 5 ani, si s-a recasatorit uitand si ea de copii...  

Barica Simona este mama unui copil din Centrul nostru din Botosani si il creste singura. Baietelul mai are 4 frati care sunt in sistemul de protectie iar mama face eforturi deosebite pentru ca macar cel mic sa creasca langa ea. Datorita serviciilor oferite la Centrul nostru, baiatul a reusit sa nu abandoneze scoala si sa nu ajunga in sistemul de protectie. E un caz deosebit pentru ca mama si baietelul au nevoie de sustinere mare din partea noastra, in special in aceasta perioada grea.

Închei aceste rânduri dorindu-vă să fiti sănătoși, în siguranță! Vă mulțumim din toata inima pentru ca ne suntgeti alaturi in efortul nostru de a ajuta! Fiți binecuvantați, dumneavoastra și cei dragi!

Cu nemăsurată recunoștință,
Vatamaniuc Aurora,
Președinte executiv Fundația Star of Hope Romania
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tel: 0744506036

 

 

De 30 de ani rescriem povești, reconstruim destine!

Vă anuntăm cu bucurie faptul că organizația noastră intră în al 30 lea an de activitate, prilej cu care avem bucuria de a avea oaspeți dragi alături de noi: Excelența Sa dna Therese Hydén, ambasador al Suediei în România, d-l Eric Lennart Eriksson - președintele Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, dna Ulrika Kallin, director al Star of Hope International Suedia și dl Mikael Oscarsson - parlamentar suedez, susținător al proiectelor Star of Hope România.

Organizația noastră a investit 15 milioane de euro până acum în cele 12 comunități din Romania si Chisinau (Rep. Moldova) țară, în care a lucrat în beneficiul a 20.000 de copii și tineri cu dizabilități,copii rromi sau din medii defavorizate.

De asemenea, vă comunicăm că mâine, 5 decembrie 2019, au loc o serie de evenimente care să marcheze sărbătoarea noastră:

  • la ora 10.00, la Primăria Iași, Excelența sa dna Therese Hydén, ambasador al Suediei în România împreună cu oaspeții suedezi sunt invitații primarului Iașului, dl Mihai Chirica,
  • la ora 11.30, delegația suedeză condusă de dna ambasador Therese Hydén va vizita Centrul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități Star of Hope România (Str. Bariera veche, nr. 3, Iași),
  • la ora 18.30, la Hotel Internațional are loc GALA Star of Hope România, când vom sarbatori cei 30 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilitati ai societății noastre.

Gala Star of Hope România este un eveniment caritabil, în cadrul căruia se va încerca și colectarea de fonduri pentru Burse de terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități care provin din mediile cele mai defavorizate.

Din cei 85 de copii cu dizabilități care sunt asistați în Centrul Iași, pentru 25 copii nu se pot acoperi costurile de recuperare de către familiile prea sărace. În toate centrele Star of Hope România sunt 200 de astfel de copii, costurile necesare fiind cuprinse între 100 și 1000 de euro lunar, în funcție de problemele de sănătate și vârsta beneficiarilor.

Parteneri principali: Primăria Municipiului Iasi, Camera de Comerț și Industrie Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități, F.O.N.S.S, Direcția de Asistență Comunitară Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Colegiul Richard Wurmbrand, Colegiul Tehnic I. C. Ștefănescu

Sponsori: Quartz Matrix, Media Rom Grup, Pro Invest, Frarom International Est și Diqis, Dal Consulting, Farmacia Aris, Kosarom, Focality, Nissa, Cake Expert, Hotel International Iași, Nexus Media, Art Georgies, Cearfisa, Primar Car, Dental Clinic, Q Estetic, Strarom, Taxi for U, Medicover, Centrum Gym, Mesopotamia, Biogenetix, Lavanda Laurei, Irina Schrotter, Bityes, Paradisul International College, Lovely Vanity, Ageo Weddings, Ageo Biz, NICHI Fashion, Hotel Bellaria Iași, Wise Travel, Fabricat in Iași, Vinuri Cotnari.

Parteneri media: TVR Iași, Radio Romania Iași, Viva FM, Ziarul de Iasi, Iasi Fun, Evenimentul, Revista Glare, Agora Press, Vocea Ong, Wink, Telem, Tele Moldova, Iasi Tv Life, Infinit Tv, Radio Armonia.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit de-a lungul timpului din postura de finanțatori, parteneri și sponsori.

 

 

130 DE COPII, 3 ANI ȘI O MAȘINĂ DE POMPIERI SAU DA, SE ÎNTÂMPLĂ LA MURGENI

De 30 de ani rescriem povești, reconstruim destine

Fundația Star of Hope Romania a organizat o conferintă de presă miercuri, 16 octombrie, ora 11.30, cu ocazia celebrării a 3 ani de activitate în slujba copiilor foarte săraci în risc de abandon școlar înscriși la Centrul Star of Hope din Murgeni(Vaslui).

La eveniment au participat Lennart Eriksson (președinte Star of Hope International), Aurora Vatamaniuc (presedinte Fundatia Star of Hope Romania), Dumitru Buzatu (președinte CJ Vaslui), Ioan Buta(primarul orașului Murgeni), reprezentanți ai instituțiilor locale si județene din Vaslui, ai Inspectoratului Școlar Vaslui, membri ai comunițății.

Cu acest prilej, echipa Star of Hope Romania a anunțat rezultatele obtinute în cei 3 ani de activitate a Centrului Star of Hope din Murgeni dar și finalizarea procesului de donație către comunitatea locală a unei mașini de pompieri oferită de către Star of Hope International. Mașina de pompieri este singura de acest fel din localitate și va asigura atât stingerea incendiilor cât și descarcerarea în caz de accidente.

Centrul de Zi Star of Hope Murgeni, 3 ani, 130 de copii săraci, 75 de tineri vulnerabili, 100 de părinți în nevoie

În mai 2016, își deschidea porțile Centrul Star of Hope Murgeni, cu sprijinul financiar al Organizației Star of Hope Suedia, parteneri fiind Primăria orașului Murgeni și Biserica Filadelfia (care a oferit gratuit spatial necesar desfășurării activităților).

De 3 ani, după orele de școală, copii foarte săraci de etnie romă, vin zilnicla Centrul de Zi Star of Hope din Murgeni. Aici primesc o masă caldă și asistență specializată pentru efectuarea temelor școlare, dar si pentru derularea altor activități educative.

Rezultate cu impact pentru copii șitineri, dar și pentru părinți și comunitate

În acești primi 3 ani de activitate, toți cei 130 de copii înscriși în programul Centrului Star of Hope au promovat anul cu rezultate ce au bucurat atât echipa de specialiști din Centru cât și pe părinții acestora.

*130 de copii au promovat clasa, 20copii au fost premianti în fiecare an școlar; 80% dintre copii știu să socotească corect și au învățat tabla înmulțirii și împărțirii

* a scăzut nivelul de agresivitate la copii, atât la Centru, cât și la școală

*copiii sunt mult mai comunicativi, socializează mai mult - au învățat să folosească și un limbaj adecvat, au învățat să-i respecte pe cei din jurul lor

*au învățat să folosească dușurile, au învățat regula spălatului pe maini, imediat ce intră în Centru și de fiecare dată înainte de masă, a spălatului pe dinți după ce au mâncat

*au învățat să meargă la toaletă și să folosească produse de igienă

*45 de copiii au primit consiliere și sprijin pentru (re)înscrierea în sistemul educational de masă

*77 copii au participat la taberele de vară

 

Un club al tinerilor, la Centrul Star of Hope Murgeni

Pentru că în orașul Murgeni nu există alternative de petrecere a timpului liber, acest Club al Tinerilor vine în întâmpinarea nevoii lor de a socializa, de a căuta răspunsuri la întrebări pe care le au și le oferă sprijin în depășirea situațiilor de criză. Tinerii.

*75 de tineri cu vârste cuprinse între 14 si 20 de ani, de etnie romă (unii - elevi, alții învață acum să scrie și să citească) se întâlnesc săptămânal și primesc sprijin de la specialiștii Star of Hope pentru formarea  imaginii  de  sine  şi  stimularea  încrederii  în propria persoană, cultivarea autocontrolului şi expresivităţii personale, educarea capacităţilor cognitive, educarea capacităţii de reacţie la diverse situaţii de viaţă

*35 de tineri au participat la taberele de vară

*75 de tineri se implică în activități de voluntariat (în Centru și în comunitate)

Galerie Foto

 

 

Lennart Eriksson, Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi

Luni, 14 octombrie, în Sala „Vasile Pogor” a Primariei Municipiului Iasi, în cadrul evenimentului anual “Seara a Valorilor”, Lennart Eriksson, preşedintele Organizaţiei Star of Hope International (Suedia) a primit Titlul de Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi, în semn de recunoștință pentru implicarea deosebită, timp de 30 de ani, în slujba copiilor defavorizaţi din Romania.

Titlul a fost oferit chiar de către primarul Mihai Chirica.

"S-a implicat in a ajuta pe cei mai mici dintre noi, pe copiii nostri, pentru cresterea calitatii vietii acestora. La 30 de la Revolutie, ma simt onorat sa ofer Titlul de Cetatean de Onoarea domnului Lennart Eriksson, presedintele Star of Hope International si creatorul Fundatiei Star of Hope Romania." Președintele Star of Hope International Suedia, d-l Eric Lennart Eriksson, a fost decorat pe 11 Iunie 2013, cu Ordinul Steaua Romaniei în Grad de Cavaler. de catre Traian Basesc, presedintele Romaniei, pentru intreaga activitate și inițiativele umanitare precum și pentru rolul important pe care l-a avut Organizația Star of Hope în ajutorarea persoanelor cu dizabilități din țara noastră.

 

 

Povestile copillor

Trei destine ale unor copii despre care, în urmă cu mulți ani, medicii spuneau că nu au nicio șansă. Trei nume de învingători, trei ambasadori Star of Hope Romania, într-un reportaj realizat de echipa TVR Iași, în decmbrie 2018. Sunteți curioși să-i cunoașteți pe Bianca, Alex și Andrei?

 

 

 

Activitatea Star Of Hope

În imaginile de mai jos, puteți urmări câteva frânturi din ceea ce facem noi zi de zi (de mai bine de 25 de ani) pentru copiii cu dizabilități, pentru părinții acestora, însă nu i-am neglijat nici pe copiii săraci, aflați în pericol de a abandona școala. Și, credeți-ne, nu e deloc ușor să prinzi doar 4 minute poveștile de viață (reală) a copiilor, a părinților, a specialiștilor Star of Hope Romania.Peste 500 de copii și peste 1000 de părinți care au nevoie de ajutor. Vă mulțumim pentru susținere!

 

 

 

Serbare la Centrul Star of Hope Iasi

Si a fost serbare la Centrul Star of Hope Iași! Iar bucuriile pentru copii au venit trecând mai întâi pe la birourile United Business Center Iași, pentru că aici sunt niște oameni buni cu sufletele și mai bune. Nu stim numele acestor oameni, nu stim cum arată, nu stim câti sunt însă stim CÂT DE MULT S-AU BUCURAT cei mici cand au primit în brațe pachetele (mai mari decât ei)!!! ( galerie foto )

MULȚUMIM, în numele copiilor!

 

 

Finalizare Carte - Noua Față a Destinului – ediția a II-a

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași a fost finalizată cartea De ce eu...De ce copilul meu... - Noua Față a Destinului ediția a II-a.

Cartea De ce eu...De ce copilul meu... adună poveștile adevărate ale unor părinți a căror viață s-a schimbat în mod radical din momentul când au aflat că au un copil cu dizabilități. Procesul complex prin care trece un părinte de la prima reacție firească de negare până la susținerea deplină și eficientă acordată propriului copil poate fi rezumat în aceste trei cuvinte: ACCEPTARE, SPERANȚĂ și IMPLICARE. Mai întâi acceptarea realității, ori cât de crudă și nedreaptă ar fi. Apoi, căutarea luminiței de la capătul tunelului, regăsirea speranței și curajului de a lupta. Și în final, implicarea concretă, constantă, informată, adaptată nevoilor reale ale copilului.

Poveștile părinților, în funcție de specificul conținutului lor, au fost grupate în trei capitole distincte, urmârind aceste trei teme cheie: ACCEPTAREA, SPERANȚA și IMPLICAREA. Pe urmă, capitolul al V lea propune o abordare inedită: POVESTEA PRIN OCHII COPILULUI. Vă invităm cu mare drag la lecturarea acestei cărți!

Activitățile proiectului vor continua cu distribuirea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate