This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Activitatea Star Of Hope

În imaginile de mai jos, puteți urmări câteva frânturi din ceea ce facem noi zi de zi (de mai bine de 25 de ani) pentru copiii cu dizabilități, pentru părinții acestora, însă nu i-am neglijat nici pe copiii săraci, aflați în pericol de a abandona școala. Și, credeți-ne, nu e deloc ușor să prinzi doar 4 minute poveștile de viață (reală) a copiilor, a părinților, a specialiștilor Star of Hope Romania.Peste 500 de copii și peste 1000 de părinți care au nevoie de ajutor. Vă mulțumim pentru susținere!

 

 

 

Serbare la Centrul Star of Hope Iasi

Si a fost serbare la Centrul Star of Hope Iași! Iar bucuriile pentru copii au venit trecând mai întâi pe la birourile United Business Center Iași, pentru că aici sunt niște oameni buni cu sufletele și mai bune. Nu stim numele acestor oameni, nu stim cum arată, nu stim câti sunt însă stim CÂT DE MULT S-AU BUCURAT cei mici cand au primit în brațe pachetele (mai mari decât ei)!!! ( galerie foto )

MULȚUMIM, în numele copiilor!

 

 

Finalizare Carte - Noua Față a Destinului – ediția a II-a

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași a fost finalizată cartea De ce eu...De ce copilul meu... - Noua Față a Destinului ediția a II-a.

Cartea De ce eu...De ce copilul meu... adună poveștile adevărate ale unor părinți a căror viață s-a schimbat în mod radical din momentul când au aflat că au un copil cu dizabilități. Procesul complex prin care trece un părinte de la prima reacție firească de negare până la susținerea deplină și eficientă acordată propriului copil poate fi rezumat în aceste trei cuvinte: ACCEPTARE, SPERANȚĂ și IMPLICARE. Mai întâi acceptarea realității, ori cât de crudă și nedreaptă ar fi. Apoi, căutarea luminiței de la capătul tunelului, regăsirea speranței și curajului de a lupta. Și în final, implicarea concretă, constantă, informată, adaptată nevoilor reale ale copilului.

Poveștile părinților, în funcție de specificul conținutului lor, au fost grupate în trei capitole distincte, urmârind aceste trei teme cheie: ACCEPTAREA, SPERANȚA și IMPLICAREA. Pe urmă, capitolul al V lea propune o abordare inedită: POVESTEA PRIN OCHII COPILULUI. Vă invităm cu mare drag la lecturarea acestei cărți!

Activitățile proiectului vor continua cu distribuirea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.

 

 

ÎMPREUNĂ DĂRUIM SPERANȚĂ

13 decembrie 2018. Gala Star of Hope. Concert de excepție - LAURA BRETAN; PER ERK HALLIN și COSTEL BUSUIOC - pentru susținerea celor 254 de copii cu dizabilități din 5 Centre de Terapie Star of Hope Romania (Iași, Bârlad, Dorohoi, Suceava, Botoșani)

Invitatii la tel: 0770738520 sau pe emal This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Părinte împuternicit, comunitate incluzivă

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași au fost finalizate întâlnirile de suport a celor 30 de părinți care au copii cu dizabilități. Au fost formate două grupe a câte 15 părinți. Fiecare grupă a beneficiat de 3 întâlniri pentru suport emoțional.

Întâlnirile au fost moderate de specialiștii Fundației Star of Hope și au creat un cadru pozitiv în care părinții au putut să își deschidă inima și să împărtășească cu ceilalți părinți din problemele și experiențele lor. Părinții s-au bucurat de prilejul de a fi ascultați și încurajați, și de a învăța unii de la ceilalți. Temele celor 3 întâlniri au fost ACCEPTAREA, SPERANȚA și IMPLICAREA. La prima întâlnire s-a discutat despre depășirea fazei de negație și importanța și beneficiile aduse de ACCEPTARE. Scopul celei de a doua întâlniri a fost regăsirea SPERANȚEI prin cunoașterea modelelor unor părinți implicați care au susținut cu succes activitatea de recuperarea a copiilor lor. La a treia întâlnire s-a pus un accent deosebit pe partea de IMPLICARE concretă a părinților. Părinții au fost provocați să își asume rolul de co-terapeut în procesul complex de susținere a copiilor cu dizabilități.

Activitățile proiectului vor continua cu distribuirea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.

 

 

GALA STAR OF HOPE 2018 "Campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ"

3 voci celebre și un concert de excepție, pentru copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania

LAURA BRETAN, COSTEL BUSUIOC și PER-ERK HALLIN - fost pianist în trupa lui Elvis Presley - cântă pentru susținerea copiilor cu dizabilități și a părinților acestora. Concertul va avea loc în cadrul GALEI STAR OF HOPE 2018, joi, 13 decembrie 2018, pe scena Teatrului National ”V. Alecsandri”, începând cu ora 17.00.

Evenimentul este organizat de către Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași și TVR Iași.

Echipa Star of Hope Romania vă invită să rupeți o fărâmă de timpul dumneavoastră, să o puneți deoparte și să veniti la Gala Star of Hope 2018, să vă răsfățați sufletul cu armonii și voci ovaționate de o lume întreagă. Va fi o seară unică în care veți primi frumusețe și veți dărui speranță. SPERANȚĂ pentru destinele a 254 de copii cu dizabilități dar și pentru părinții acestora.

LAURA BRETAN a uimit întreg pamantul cu vocea sa ireală, a ridicat săli în picioare și a reaprins în oameni dragostea pentru muzica de operă. În 2016, a devenit AMBASADOAREA COPIILOR CU DIZABILITĂȚI DIN CENTRELE STAR OF HOPE ROMANIA și a cantat la IAȘI, apoi la PORTLAND, în Statele Unite ale Americii. Pe 13 decembrie2018, într-o seară de joi, LAURA revine la Iași, pe scena Teatrului National, într-un regal acustic dăruind cu vocea sa unică SPERANȚĂ pentru copiii cu dizabilități care au atât de multă nevoie de terapie, înțelegere și susținere.

PER-ERK HALLIN (Suedia) a fost ales să cânte la pian alături de ELVIS PRESLEY. În urmă cu un an, pianistul PER-ERK HALLIN a decis să pună arta în slujba celor nevoiași, a celor sărmani, a celor care au nevoie de ajutor. Pe 13 decembrie, va urca pe scena Teatrului Național si va canta pentru ca toți copiii cu dizabilități să aibă acces la servicii profesioniste de terapie recuperatorie.

COSTEL BUSUIOC a fascinat cu vocea sa Europa, apoi Statele Unite. A câștigat premii pentru vocea și timbrul unic și a fost aplaudat pe scene mari din România și din Europa. COSTEL BUSUIOC se întoarce în România, la Iași, pe 13 decembrie, și cântă pentru ca părinții care au copii cu dizabilități în Centrele Star of Hope Romania să poată spera că ”mâine” va fi bine și pentru copiii lor.

Gala STAR OF HOPE 2018 este parte a proiectului PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ realizat în parteneriat cu Consiliul Local Iași, în baza Legii 350/2005 . Totodată, evenimentul de Gală completează campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ, campanie derulată de Fundația Star of Hope Romania în perioada noiembrie - decembrie 2018, pentru susținerea activităților de terapie recuperatorie în Centrele Star of Hope.

Prezența dumneavoastră în Sala Mare a Teatrului Național ”V. Alecsandri” va da curaj părinților acestor copii să lupte mai departe și mâine și să poată privi lumea în ochi, fără teamă. Îi veți cunoaște pe acești luptători, dacă veți veni!

Vă așteptăm să dăruim speranță, pe 13 decembrie 2018, ora 17.00, la Teatrul Național Iași!

Conform Raportului publicat de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi din cadrul Ministerului Muncii şi Justiției Sociale, pe 31 martie 2018, în România sunt 63.217 persoane cu dizabilități. În județul Iași, conform aceluiași raport, sunt 27.000 de persoane cu diverse dizabillități, dintre care peste 3000 sunt copii.

În 5 Centre de Terapie Recuperatorie ale Fundației Star of Hope Romania sunt 254 de copii cu dizabilități și aproape 500 de părinți cu sufletele încremenite de spaimă. Pentru că autismul, sindromul Down au orice altă formă de dizabilitate nu alege. Lovește la întâmplare, lovește copilul bogat, lovește copilul sărac. Trântește la pământ mame, tați și ucide visuri. Într-o secundă, un diagnostic medical sec frânge destine, destramă familii, îndepărtează prieteni, aruncă în necunoscut mame sau tați care strigă neputincioși după ajutor...

În mediul rural, serviciile de terapie recuperatorie sunt aproape inexistente.

Accesul la serviciile de terapie recuperatorie din mediul urban este limitat dramatic din cauza costului mare pentru deplasare.

Părinții copiilor cu dizabilități sunt singuri, autoizolați, nu reușesc să depășească starea de șoc creată de dizabilitatea copilului.

De aceea Star of Hope Romania a initiat campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ atât pentru informarea comunității cât și pentru susținerea părinților pentru a avea acces la terapia recuperatorie atât de necesară copiilor cu dizabilități.

În 2018, în programul Centrului de Terapie și Consiliere Star of Hope Iași au fost înscriși 90 de copii cu dizabilități.

  • 60% sunt cazuri sociale, 50% sunt din mediul rural
  • Aproape 50% sunt copii cu sindrom Down
  • 20% - cu autism, restul - cu diverse alte dizabilități

Centrul Star of Hope Bârlad are ca beneficiari 22 de copii cu dizabilități.

  • 95% sunt cazuri sociale iar 50% provin din mediul rural

La Centrul Star of Hope Dorohoi sunt înscriși 28 de copii cu dizabilități.

  • 95% reprezintă cazuri sociale.
  • 50% dintre copii provin din mediul rural.

La Centrul Star of Hope Botoșani, 29 de copii cu dizabilități beneficiază de terapie și consiliere.

  • 85% dintre copii sunt cazuri sociale, 90% fiind din mediul rural.

Centrul Star of Hope Suceava oferă servicii de terapie recuperatorie pentru 20 de copii cu dizabilități.

  • 90% sunt cazuri sociale.
  • 50% dintre copii provin din mediul rural.
 

 

Comunicat de Presă: "O comunitate a femeilor de afaceri care promovează valorile etice"

Fundaţia “Star of Hope” România și Asociația de Dezvoltare Antreprenorială și Leadership, cu sprijinul Primăriei Iași, Camerei de Comerț și Industrie Iași, organizează evenimentul ZIUA ANTREPRENORIATULUI FEMININ ȘI A IMPLICĂRII SOCIALE, marti 27 noiembrie 2018, în Sala Mare a Primăriei Iași, începând cu ora 10.00 Evenimentul readuce în atenția publică modele puternice de antreprenoriat feminin care sunt, în același timp, modele de implicare socială.

Aurora Vatamaniuc, președinte al Fundației Star of Hope Romania și co-organizator al evenimentului, a ținut să precizeze că ”mereu este nevoie de modele fiindcă în lipsa lor nu putem construi lucruri durabile. Prin relaţiile pe care Fundaţia Star of Hope Romania le are cu partenerii din străinătate, şi în special cu cei din Suedia, am intrat în legătură cu Şcoala Focus Business din Upsala. Această şcoală promovează în primul rând o educaţie financiară bazată pe valorile creştine şi stimulează antreprenoriatul în comunităţi pentru a ajuta în special pe cei care au o pregătire medie să poată visa să-şi dezvolte mici afaceri. Practic, două dintre reprezentantele antreprenoriatului feminin suedez vor fi prezente la eveniment. Este vorba despre Anne Margaret Lennartsson și Tina Thor (manager Magnus Thor AB).”

Deschiderea evenimentului va fi oficiată de către Mihai Chirica (Primarul Municipiului Iași) și Paul Butnariu (președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași).

Pe tema antreprenoriatului feminin, vor împărtăși din experiența lor femei-manageri de succes, printre care Rodica Baciu (manager MATEROM și fondator CREDO TV), prof. univ. Lenuța Profiri (UMF Iași), Angelica Manea (DAL CONSULTING SRL), Ioanna Olărescu (manager FRAROM INTERNATIONAL EST), Liliana Romaniuc (președinte ARL), prof. univ. dr. Camelia Bogdanici (UMF Iași), Gabriela Turcu (Medicover), Angela Achitei (WISE Travel), Mihaela Munteanu (director Comunicare FONSS), Lia Anton (manager Iasi Life TV), Amalia Georgescu (manager AGEOBIZ), Cristina Nichita (NICHI FASHION), Delia Turcov (manager Heart Team), Doina Secăreanu (manager Media TV Bârlad).

Anne Margaret Lennartsson (Suedia) - coach şi expert în arta comunicării, promotor al Școlii FOCUS BUSINESS SCHOOL INTERNATIONAL - va susține un training inedit de Public Speaking.

Evenimentul va fi moderat de MAURA ANGHEL (jurnalist EVENIMENTUL și REVISTA GLARE) și AMALIA GEORGESCU (promotor FOCUS BUSINESS SCHOOL în Romania).

La ZIUA ANTREPRENORIATULUI FEMIIN ȘI A IMPLICĂRII SOCIALE au confirmat participarea doamne și domnișoare cu funcții de management din domeniul economic, educațional, social și cultural din toate regiunile țării, inclusiv din Republica Moldova.

Programul evenimentului va cuprinde o conferință, între orele 10:00-13:00, pe tema “Modele de implicare ale femeilor în antreprenoriat şi proiecte sociale”, urmată de o sesiune de networking (pauza de prânz) și un training de Public Speaking, între orele 14:00 -18:00.

Evenimentul face parte din campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ, derulată de către Fundația Star of Hope Romania în perioada noiembrie - decembrie 2018, în beneficiul celor peste 250 de copii și tineri cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania.

Mai multe detalii puteți afla sunând la nr. de tel 0741/714.556 sau scriind pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Vă așteptăm cu drag!
Ec. Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte Fundaţia Star of Hope Romania,
promotor Focus Business School
tel: 0744506036
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Angelica Manea
Președinte Asociația pentru Dezvoltarea
Antreprenoriatului și Leadership (DAL)
tel: 0744575148
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

 

Părinte împuternicit, comunitate incluzivă

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași au fost finalizate cursurile de instruire a celor 30 de părinți care au copii cu dizabilități. Au fost formate două grupe a câte 15 părinți. Fiecare grupă a beneficiat de 3 zile de instruire. Scopul instruirii a fost împuternicirea părintelui în rolul de co-terapeut. Părinții au fost informați de către specialișitii Fundației Star of Hope Romania cu privire la nevoile copiilor și modalitățile eficiente de relaționare cu aceștia.

În cadrul instruirii s-a pus un accent deosebit pe acțiunile concrete pe care părintele le poate face acasă zilnic cu al lor copil. Elemente complexe ale terapiei sunt realizate de către specialiști, dar anumite componente mai simple ale terapiei pot fi susținute de părinții înșiși. Părintele instruit își asumă rolul de co-terapeut asigurând-se astfel continuitatea terapiei pe parcursul întregii zile. Instruirea pentru prima grupă s-a focalizat pe tematica Sindromului Down iar cea pentru a doua grupă pe tematica Autismului. Cele două instruiri au reprezentat o acțiune de succes în cadrul proiectului iar părinții au fost foarte receptivi și implicați.

Activitățile proiectului vor continua cu finalizarea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate