This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Curs competențe antreprenoriale nr. 2

Activitatea 5 – Dezvoltarea antreprenoriatului în comunitate

roiectul Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși

POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, activitate 5 – Dezvoltarea antreprenoriatului în comunitate, va avea loc cel de-al doilea curs competențe antreprenoriale. Cursul se va desfășura în perioada 14-22 iunie 2018 la sediul Liceului Tehnologic Ioan Corivan, Huși, strada Cpt. Nicolae Cisman nr. 18.

Cursul de competente antreprenoriale cuprind informații despre cultura antreprenorială (antreprenor, dezvoltare antreprenorială, cadrul legislativ, elemente de legislație, planul de afaceri – de la idee la afacere, analiza Swot, resurse necesare demarării unei afaceri, financiar marketing, strategii de marketing).

 

 

Atelier de educație parentală

Atelier 1: Copiii și dependența de tehnologie

Subactivitate 6.2 –Furnizarea de servicii integrate în comunitatea marginalizată - în cadrul Proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, vor fi organizate 20 de ateliere de educație parentală. În cadrul acestor întâlniri părinții elevilor (care formează grupul țintă din proiect) vor beneficia de informații și cunoștințe cu scopul dezvoltării abilităților și competențelor parentale ce le vor fi eficiente pe termen lung. Prin intermediul acestor ateliere de educație parentală se va urmări dezvoltarea abilitătților parentale pornind de la teme precum: asigurarea unui mediu sigur de creștere și îngrijire a copilului, asigurarea unui mediu de învățare apreciativ stimă și grijă de sine ca părinte.

Aceste ateliere vor avea loc în cadrul subactivității 6.2 –Furnizarea de servicii integrate în comunitatea marginalizată. Primul atelier de educație parentală va avea loc în data de 20.06.2018 cu tema: Copiii și dependența de tehnologie. În cadrul acestui atelier vor fi prezentate părinților tehnici de abordare a copilului și soluții prin intermediul cărora să această dependență să poată fi înlocuită cu alte activități benefice dezvoltării armonioase a copiilor.

 

 

Conferinta "Femeia, Inima Familiei"

Biserica Filadelfia Suceava și Liceul Filadelfia Suceava, în parteneriat cu Fundația Star of Hope Romania, organizeaza conferința dedicată femeilor FEMEIA, INIMA FAMILIEI ce va avea loc pe 15 mai 2018, ora 18.30, la Biserica Filadelfia Suceava.

În cadrul evenimentului, va fi lansată cartea MAI PRESUS DE ȘTIINȚĂ semnată de dr. RODICA MALOȘ.

Invitați speciali: Cheryl REBMAN (SUA), Kay METSGER (SUA) și Aurora VATAMANIUC (România).

Femeia, inima familiei

15 mai a fost declarata Ziua Internațională a Familiei de catre Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Intrarea este liberă.

Persoane de contact:

Aurora VATAMANIUC
Președinte executiv Fundația Star of Hope Romania
(This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0744506036)

Magdalena Nichifor
director Liceul Filadelfia Suceava
(This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

 

ZIUA MULTUMIRII la Centrul Star of Hope din Murgeni (Vaslui)

Da, azi ( 10 noiembrie 2017 ) a fost sărbătoare la Centrul de Servicii Integrate pentru Copii Aflați în Dificultate „Steaua Speranței” Murgeni (jud. Vaslui).

În cadrul evenimentului au fost prezentate comunității rezultatele obținute în decursul celor 18 luni de la inaugurare.

Mulțumim tuturor celor care , azi, au fost alături de copii, alături de specialiștii Star of Hope: Nelu Buta (primarul orașului Murgeni), Eduard Cazacu (consilier județean Vaslui), Minus Toderita (consilier local Murgeni), Mihai Borș (vice-primar Murgeni), Roxana Petre (asistent social), Georgiana Leonte (asistent social), Subcomisar Costel Vrabie (sef Poliția Murgeni), Ady Marius Borș (agent principal Politia Murgeni), Mădălina Plăcintă (consilier educativ).

Și mulțumim cu tot sufletul pentru bucuria oferită copiilor noștri celor trei foarte talentate fetite de la Palatul Copiilor Iasi - clasa profesor Anca Apetroaiei!

Atât vrem sa mai spunem: scopul Centrului - prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor aflați în dificultate (în special de etnie romă) din orașul Murgeni. Aici, zilnic, 35 de copii vin după orele de școală și primesc o masă caldă, își fac temele cu echipa de specialiști Star of Hope și sunt implicați în diverse activități extrașcolare (activități sportive, igienă personală, activități de dezvoltare a abilităților de viață independent etc). ( foto

 

 

330 de inimi spun "multumesc"

330 de suflete inseninate timp de o saptamana de niste oameni necunosuti din SUA, Suedia, Norvegia... 
330 de parinti si copii (din Iasi, Dorohoi, Botosani, Barlad, Suceava, Chisinau, Murgeni Vaslui) vor sa le ofere, la randul lor, dar nu prea au mare lucru in afara de: dragoste, recunostinta si cateva inimi desenate pe o bucata de hartie.

Desenam si noi inimi si rostim "multumim"!

LENNART ERIKSSON (Suedia), ED si CHERYL REBMAN (SUA), KAY METSGER (SUA), HEATHER DYCE (Marea Britanie), ANNETTE si FREDERIK EIDENSKOG (Suedia), CARITA HAMMARSTROM (Suedia), SOLAN si HANS FEDROS (Suedia) sunt doar cativa dintre oamenii care nu numai ca au facut posibila saptamana 9 - 15 iulie 2017, la Mamaia, acesti oameni au venit de la mii de km departare pentru a fi alaturi de parintii care au copii cu dizabilitati. Au venit sa le aline durerea, sa le bucure sufletul si sa se joace cu copiii lor. Sa le spuna personal ca ei si copii lor sunt speciali! 

LE MULTUMIM INCA O DATA, din tot sufletul! (galerie foto)

THANK YOU for the joy and GOD BLESS YOU ALL!


PS: majoritatea parintilor care au fost in tabara de la Mamaia greu reusesc sa cumpere hrana si medicamente... Pentru ei si copii lor o vacanta la mare era doar un vis...

 

 

Invitație la parteneriat

În luna martie 2017, Fundația Star of Hope Romania organizează cea de-a doua ediție a campaniei IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT, o campanie dedicată copiilor și tinerilor cu sindrom Down, o campanie care reamintește tuturor că sindrom Down nu alege nici timpul, nici locul, nici familia.

Sindromul Down lovește la întâmplare, atât copilul cât și părintele. Oricine se poate trezi în situația asta, fie bogat fie sărac.

În primii ani de viață, copilul cu sindrom Down are nevoie obligatoriu de terapie. Are nevoie de educație. Și are nevoie de acceptarea celor din comunitatea în care trăiește. La vârsta adolescenței are nevoie să facă ceva util atât pentru familie cât și pentru societate, să învețe o meserie din care mai apoi să trăiască. Să fie, atât cât se poate, un om independent.

Cei 25 de ani de activitate ai Fundației Star of Hope Romania în slujba copiilor cu dizabilități au demonstrat că, dacă există implicare, rezultatele nu întârzie să apară. Însă cei care până mai ieri erau copii astăzi sunt adulți, tineri care au nevoie să se simtă utili, să poată lucra undeva, să se poată întreține. Un atelier protejat este soluția abordată de Fundația Star of Hope Romania. O astfel de soluție presupune implicarea comunității, pentru că e nevoie de resurse de care organizația noastră nu dispune. Acesta este, de altfel, si scopul acestei campanii, de a informa-sensibiliza opinia publica, prin diverse actiuni, cu privire la necesitatea existenței unui astfel de atelier, dar și pentru a aduna fondurile necesare susținerii activității unui atelier de serigrafie pentru tinerii cu dizabilități. 

Balul Primaverii 2017

În acest sens, Camera de Comerț și Industrie Iași a inițiat, în parteneriat cu Primăria Iași, Fundația Star of Hope Romania si Asociația Pro Ruralis, evenimentul caritabil Balul Primăverii 2017, ediția I – Vivaldi, pe 24 martie ac, la Hotel Astoria, orele 19.00.

VA INVITĂM cu drag să participați la acest eveniment, pentru a marca împreună Ziua Internațională a Sindromului Down, într-o atmosferă elegantă și relaxantă, o seară în cadrul căreia ne dorim ca generozitatea și omenia să se împletească pentru binele celor mai puțin norocoși, copii și tinerii cu sindrom Down.

Implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră, oricât de mică ar fi, înseamnă foarte mult pentru copiii și tinerii cu sindrom Down din Centrele Star of Hope Romania.

Cum vă puteți implica?

1. PUTEȚI DONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT:

CONTRIBUABILII CARE EFECTUEAZĂ SPONSORIZĂRI, POTRIVIT PREVEDERILOR LEGII NR. 32/1994 PRIVIND SPONSORIZAREA, SCAD DIN IMPOZITUL PE PROFIT DATORAT SUMELE AFERENTE, DACĂ TOTALUL ACESTOR CHELTUIELI ÎNDEPLINEŞTE CUMULATIV URMATOARELE CONDIŢII:

 • ESTE ÎN LIMITA A 3 LA MIE DIN CIFRA DE AFACERI;
 • NU DEPĂŞEŞTE MAI MULT DE 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT DATORAT.

ÎN SCHIMBUL ACESTEI DONAȚII, TINERII CU SINDROM DOWN VOR LUCRA, PENTRU DUMNEAVOASTRĂ, ÎN ATELIERUL DE SERIGRAFIE MATERIALE CU IDENTITATEA VIZUALĂ A COMPANIEI PE CARE O REPREZENTAȚI (TRICOURI, AGENDA, PIXURI, CANI). ASTFEL, ACORDAȚI UNUI TÂNĂR CU DIZABILITĂȚI ȘANSA DE A FI INTEGRAT ÎN MUNCĂ!

2. PUTEȚI DONA UN PRODUS PENTRU LICITAȚIE;

3. PUTEȚI ACHITA CONTRAVALOAREA UNEI INVITAȚII LA evenimentul caritabil Balul Primăverii 2017, ediția I – Vivaldi, pe 24 martie 2017, Hotel Astoria, orele 19.00.

 • O INVITAȚIE PENTRU O PERSOANĂ = 300 RON
 • O INVITAȚIE PENTRU 2 PERSOANE = 500 RON

4. PUTEȚI ALEGE UNUL DINTRE PACHETELE DE SPONSORIZARE:

Diamond - 8.000 lei

Beneficii

 • Includerea logo firmă pe materialele de promovare ale evenimentului;
 • Includere logo sponsor pe site-ul ofcial al Fundației Star of Hope Romania, cu link către site-ul sponsorului;
 • Posibilitatea expunerii unui roll-up şi al unui ministand la locul evenimentului;
 • Posibilitate plasării de materiale de promovare/promoţionale în sacoşa evenimentului;
 • Speech - 3 minute - în cadrul evenimentului.

Platinum - 3.000 lei

Beneficii

 • Includerea logo firmă pe materialele de promovare ale evenimentului;
 • Includere logo sponsor pe site-ul ofcial al Fundației Star of Hope Romania, cu link către site-ul sponsorului;
 • Posibilitatea expunerii unui roll-up şi al unui ministand la locul evenimentului;
 • Posibilitate plasării de materiale de promovare/promoţionale în sacoşa evenimentului;

Gold - 2.000 lei

Beneficii

 • Includerea logo firmă pe materialele de promovare ale evenimentului;
 • Includere logo sponsor pe site-ul ofcial al Fundației Star of Hope Romania, cu link către site-ul sponsorului;
 • Posibilitatea expunerii unui roll-up şi al unui ministand la locul evenimentului;

Cu deosebită apreciere,
Aurora Vatamaniuc
Președinte Executiv
Fundația Star of Hope Romania

 

 

Sharman Pope, logoped specialist din Marea Britanie, in dialog cu specialistii Star of Hope Romania

Codul formelor sau interpretarea limbajului NON-verbal în terapia copilului cu dizabilități sunt doar cateva dintre temele abordate de dna Sharman Pope, profesor logoped in Marea Britanie, în zilele de 27 - 28 octombrie, la Centrul regional de Reabilitare pentru Copii si Tineri cu Dizabilitati ”Steaua Speranței” Iași. 
La intâlnirea cu profesorul logopedul din Marea Britanie au participat specialistii din toate Centrele de recuperare Star of Hope România: Husi, Dorohoi, Botoșani, Iasi. Mai simplu si mai pe scurt, dna Sharman Pope a explicat cum, cand, cât si mai ales de ce trebuie procedat intr-un anumit fel atunci cand lucrezi pentru recuperarea unui copil cu cerinte educative speciale (autism, sindrom Down sau alta dizabilitate). Putem doar sa mai adaugăm ca domnia sa are o experiența de peste 40 de ani in terapia copilului cu dizabilități. Mulțumim, dna profesor Sharman Pope!
 

 

Inimi Zdrobite, Cu Destin Maret

Conferinta Parintilor care au copii cu dizabilitati

Mamaia

11-16 iulie 2016

Perioada: 11 - 16 iulie 2016

Loc: Mamaia

Moderator: dna Aura Vatamaniuc, președinte executiv Fundația Star of Hope Romania

Invitați: dl. Costel Ghica (profesor, doctor in filosofie), dna Heather Dyce (consilier parental si de cuplu, Anglia), dl Liviu vasiloai, dna Kay Metsger (asistent principal Secția de Chirurgie Cardio a Spitalului Portland, SUA), dl. Vasile Antemie (First Romanian Pentecostal Church Seattle, SUA), dna Aura Raica (director executiv Star of Hope Mission in Washington, SUA), Dan Lungu (scriitor, membru fondator Fundatia Star of Hope Romania), dl. Stelică Maloș (SUA).

Descriere:  

INIMI ZDROBITE, CU DESTIN MĂREȚ este un eveniment anual organizat de către Fundația Star of Hope Romania cu scopul de a aduce bucurie copiilor cu dizabilități și părinților acestora. Sunt părinți și copii (cu autism, sindrom Down etc) cu care lucrăm de ani de zile în cele 6 Centre de Recuperare Star of Hope Romania. Motivul pentru care ne-am luptat să existe acest eveniment este ca mama, tata și copilul să re-simtă armonia firească a vieții de familie, învăluiți în lumină și iubire. Să petreacă zile speciale împreună cu multe alte familii, departe de grijile de zi cu zi. Să învețe de la cei din alte regiuni, din alte țări - copii, părinți, specialiști. Și reușim să facem toate acestea de 5 ani consecutivi. Dacă la prima ediție au participat 50 de persoane, anul acesta numărul lor a ajuns la 300, 65 fiind copii. Programul zilnic înseamnă recreere pe plajă - în cursul dimineții - și seminarii de specialitate cu profesori și specialiști din străinătate - incepând cu orele prânzului. Seara au loc întâlniri de suflet ale participanților la eveniment, cu testimoniale, muzică și provocări pe teme de inteligență spirituală.

“Am spus-o si o mai spun - Star of Hope este a doua mea familie. Aici mi-am vărsat lacrimile, aici am gasit prieteni care mi-au fost alături atunci când mi-a fost greu. Sunt un om obisnuit, fara venituri mari si nu imi pot permite concedii sau un moment de relaxare asa cum am avut ocazia in tabara de la Mamaia. Copilul meu, deși nu intelege multe lucruri, a asteptat cu mare nerabdare tabără. Mi-au dat lacrimile cand l-am auzit că doreste colac si vrea să intre si el in mare, la fel ca ceilalti copii. Faptul că am lăsat toate grijile de zi cu zi m-a făcut să simt că sunt iubită de Dumnezeu.Multumesc!“ (Petronela Pădurari, Dorohoi)

Si, într-adevăr, in fiecare dintre cele cinci zile, părinții au simțit că Dumnezeu ne iubește și că fiecare dintre noi suntem speciali, că avem o misiune, că avem un rost. Si, deși marea și plaja erau la doi pași, sala a fost plină în fiecare zi. Părinții au ales să asculte cu sufletul deschis mărturiile fiecărui lector, să cânte în cor, să plângă, să se bucure, să aplaude. Ca într-o familie. Și tot ca într-o familie, au luat masa împreună în fiecare zi - mama, tatăl, copilul, alături de prieteni, prieteni mai vechi, prieteni mai noi. Și, de la an la an, din ce în ce mai mulți prieteni...

”A trebuit să fie Vlad (n.r. 20 ani, sindrom Down) în viaţa noastră si să ne ducă spre lumină, să vedem calea, să fim mai buni, să avem aici mulţi prieteni. Încredere şi putere şi dragoste! Mulţumim din inimă pentru tot, cele mai frumoase gânduri le transmitem organizatorilor şi acestor minunaţi şi speciali oameni din viaţa noastră... Le mulţumim cu lacrimi în ochi. Amintirile acestea sunt hrană spirituală pentru un an întreg, fără de care este din ce în ce mai greu.” (Fam Ropotă, Dorohoi)

Prezentările lectorilor invitați la această conferință au dat curaj unora dintre părinți să-și deschidă și mai mult sufletul la întâlnirile individuale cu consilierii. Au simțit nevoia să-și rostească temerile, să-și recunoască furia sau neputința de a schimba în bine viața lor. Dna Kay Metsger, dna Heather Dyce, dl Costel Chica sau dl. Liviu Avasiloai au fost cei care, anul acesta, cu multă răbdare, întelepciune și multă, foarte multă căldură, au încercat să răspundă la întrebări precum ”De ce eu, de ce copilul meu?”, ”De ce Dumnezeu nu vede, de ce Dumnezeu nu aude?”, ”De ce nu mă mai înteleg cu nimeni, de ce nimeni nu mă înțelege?”

“Va multumim pentru aceasta vacanță minunată. Ne-ati oferit totul cu multă dragoste si nu avem cuvinte suficiente de multumire. Dumneavoastra ne intelegeti suferinta si faceti ca viata noastră să fie mai frumoasă… In acelasi timp am inteles ca nu putem face nimic fara ajutorul lui Dumnezeu, că suferința este mai ușoară cand o impartim cu altii.”  (Mariana Boancă, Dorohoi)

Toate cele cinci zile ale Conferinței au fost încărcate de emoție, de bucurie, însă cea de-a treia zi a Conferinței a fost și ziua surprizelor. A surprizele frumoase! Si asta pentru că s-a demonstrat înca o dată că mai există oameni care tresar atunci când văd suferință în jurul lor, care se implică atunci când este nevoie, care cred cu adevărat că minunile sunt făcute de oameni cu ajutorul lui Dumnezeu. Oameni pe care nu-i sperie nici distanța nici obstacolele financiare, atunci când își pun în plan SĂ AJUTE pe cei aflați în nevoie. Astfel de oameni s-au dovedit a fi dna Laura Raica (SUA), director executiv Star of Hope Mission pentru Washington, și sotul dumneai. Au venit în România special pentru a bucura sufletele părinților care au copii cu dizabilități. Cuvintele, vocea deosebită și cântecele dnei Laura Raica au făcut să vibreze întreaga sală... A fost surpriză, a fost emotie, au fost lacrimi de bucurie!

"Multumesc Lui Dumnezeu, multumesc acelor oameni minunati care au gandit acest proiect. La mare a fost Raiul!  (Angelica Statmatin, Barlad)
”Vreau să multumim oamenilor cu suflet mare care au contribuit la această imensă bucurie trăită de noi. Dl LENNART ERIKSSON, dna Aura Raic, dna Aura Vatamaniuc si foarte multi altii... Vă mulțumim din suflet!"  (Nicoleta Romanet, Barlad)

Ultima zi a conferintei avea sa aducă părinților o altă mare supriză. Un grup de oameni cu sufletul cât cerul au străbătut mii de km și au venit să cunoască personal, să îmbrățișeze și să bucure pe mamele, tații, copiii Star of Hope Romania. Dl Vasile Antemie a vorbit celor prezenți în sală iar cuvintele domniei sale nu au fost doar calde, de imbărbatare, ci dătătoare de speranță. Si asta nu a fost tot: dl Vasile Antemie, impreună cu dl. Mike Antemie și tinerii din corul First Romanian Pentecostal Church Seattle (SUA) au împărțiț daruri fiecărui copil!

Niciun zambet, niciun gram de bucurie, nimic din tot ce-a fost anul acesta, la ediția a Va a evenimentului INIMI ZDROBITE, CU DESTIN MĂREȚ, nimic nu ar fi fost dacă nu ar fi existat dl LENNART ERIKSSON, președintele Star of Hope International. Mulțumim cu toată inima, dle Lennart Eriksson, în numele părinților și copiilor Star of Hope!

Multumim, de asemenea, tuturor sposorilor și donatorilor privați din SUA, Suedia, Anglia, România, Norvegia!

 • dl Lennart Eriksson, presedintele Star of Hope Suedia
 • dl Vasile Antemie (SUA)
 • dna Laura Raica (SUA)
 • dl Simion Timbuc (SUA)
 • fam Rodica si Stely Malos
 • fam Dan si Nelly Gherman-Vatamaniuc
 • dna Kay Metsger
 • dna Heather Dyce
 • Asociatia 100 % VIATA
 • Stephen Flegg si Richard Burgess (Anglia)
 • Ruth Baker si Chris Baker (Anglia)
 • donatorilor privati din Norvegia, Suedia

Mulțumim din toată inima pentru bucuria dăruită acestor părinți și copiilor lor!

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate