This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului - 2014

Ziua internationala de constientizare a autismuluiData de 2 Aprilie marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii acestei afecțiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor.

În Iași, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), filiala Iași, în parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany Biroul Zonal Iași si împreună cu partenerii locali: Fundatia Star of Hope Romania, Fundația "Ancora Salvării” și Asociația "Surâsul albastru”, au pregătit acțiuni și manifestări publice, în cadrul celei de-a VI-a ediții a Campaniei „Arată că iți pasă!”, printr-o serie de evenimente publice dedicate copiilor și tinerilor cu autism.

Read more...

 

 

Ziua Internațională a Sindromului Down marcată la Dorohoi

În fiecare an, în ziua de 21 martie, Fundatia Star of Hope Romania celebreaza Ziua Internationala a Sindromului Down.  Cu aceasta ocazie la Iasi fundatia a organizat un Mars al Diversitatii la care toti participantii au purtat sosete colorate in semnul distinctiei pe care o face cromozonul X la persoanele cu Sindrom Down.

La Dorohoi, ziua de 21 martie a fost marcata prin organizarea unor activitati comune ale copiilor Centrului Steaua Sperantei Dorohoi cu copiii  si cadrele didactice de la Gradinita Stefan cel Mare si Sfant precum si Clubul Copiilor Dorohoi.

Prin activitatile desfasurate in perioada 17 – 21 martie la Clubul Copiilor Dorohoi, in cadrul „Clubului Prieteniei”, am dorit sa marcam Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindrom Down. Astfel, copii si tineri de la Centrul “Steaua Sperantei” Dorohoi au socializat si au avut ocazia sa interactioneze cu elevi voluntari veniti pentru a desfasura impreuna activitati la cercurile Clubului Copiilor. Lucrand in echipa, au avut ocazia sa-si petreaca timpul in mod placut si util.

Read more...

 

 

21 martie 2014

Ziua Internaţională a Sindromului Down

Marşul Diversităţii

Organizat de Fundaţia Star of Hope Romania în cadrul Campaniei Mondiale „Lots of Socks”.

Scopul evenimentului este de a face oamenii să înţeleagă ce este sindromul Down, ce înseamnă să ai sindromul Down şi cum pot persoanele cu sindrom Down să aibă un rol activ în comunităţile în care trăiesc. Anul acesta ne concentrăm asupra sănătăţii şi bunăstării persoanelor cu Sindrom Down.

Read more...

 

 

Despre Ziua Mondială a Sindromului Down

Sindromul Down este o dispunere cromozomială naturală care a făcut parte întotdeauna din condiţia umană, fiind universal prezent în toate naţiile, genurile şi mediile socio-economice, apărând aproximativ 1 la 800 de nou-născuţi, deşi există o mare variaţie a acestei incidenţe în întreaga lume Sindromul Down produce diverse grade de dizabilitate intelectuală şi fizică, precum şi probleme medicale asociate.

Despre Ziua Mondială a Sindromului Down

Ziua Mondială a Sindromului Down a fost declarată de către Down Syndrome Internaţional în anul 2006 şi se sărbătoreşte în 60 de ţări din întreaga lume, în data de 21 martie.

Această dată semnifică unicitatea triplării cromozomului 21 (trisomie) care produce această stare genetică.Obiectivul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare şi înţelegere a sindromului Down şi de a promova drepturile persoanelor cu sindrom Down de a se bucura de viaţă deplină, în demnitate şi de a fi participanţi activi şi valoroşi în comunităţile şi societăţile în care acestea trăiesc.

Read more...

 

 

Gala Modele Feminine - 6 martie 2014

Elena Stefanescu, angajata Fundatiei Star of Hope Romania a fost premiata La Gala Modele Feminine organizata de doamna deputat Nichita Cristina.

Trofeul primit reprezinta aprecierea pentru curajul ei de a fi mama unui copil cu dizabilitati. Cu 17 ani in urma, Elena Stefanescu l-a adoptat pe Razvan, baiatul caruia avea sa-i devina Mama, dintr-un centru de plasament din Falciu, judetul Vaslui.

Gala Modele Feminine

 

 

Sarbatoarea mamelor deosebite

Pe 8 Martie, mamele de la Centrul Regional de Reabilitare Steaua Sperantei Iasi au avut parte de un timp linistit si au impartasit experiente placute din viata lor. Au primit flori si bomboane din partea Fundatiei Star of Hope Romania.

Sarbatoarea mamelor deosebite

 

 

Eveniment organizat de Star of Hope Dorohoi cu ocazia zilei de 8 Martie

Odată cu venirea primăverii, cu soarele care incălzeşte inimile noastre, coordonatorii Fundaţiei Star of Hope Dorohoi, in calitate de vestitori ai primaverii au pregatit împreună cu copiii centrului un program special pentru parinţii lor, pentru a le demonsta înca o data dragostea lor necondiţionată.

Pe acorduri muzicale copiii cu nevoi speciale de la Centrul Steaua Speranţei Dorohoi au transmis fără cuvinte dragostea pe care o poartă pentru mamicile lor. Copiii şi-au exprimat prin culori emoţiile şi trăirile oferindu-le mamelor câte un tablou pictat de ei, iar aprecierea lucrarilor  se vedea pe chipul fiecarui părinte, având lacrimi de bucurie şi fericire pe obraji...

Read more...

 

 

Stand Palas - martie 2014

În perioada 5 martie - 8 martie 2014 te așteptăm în Palas Mall (zona Atrium) la standul Fundației Star of Hope Romania să cumperi aranjamente florale și obiecte hand made realizate de mămicile copiilor cu dizabilități.

Achiziționând un produs contribui la creșterea și dezvoltarea normală a unui copil cu autism, sindrom Down, paralizie cerebrală sau întârziere în dezvoltarea cognitivă.

Vă așteptăm cu drag!

Fii primul care oferă o șansă!

Vezi poze

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate