This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

IasiTVLife: Joi Seara a avut loc Gala Sperantei pentru sustinerea copiilor cu dizabilitatati

Joi seara a avut loc Gala Steaua Sperantei, un dineu organizat de Fundatia Star of Hope. Evenimentul a avut ca scop strangerea de fonduri pentru copiii cu dizabilitati.Pe parcursul serii invitatii au putut asista la momente artistice valoroase dar si la licitatii de obiecte de arta.La Gala au participat mai multe personalitati importante ale Iasului.

citeste tot

 

 

IasiTVLife: Joi Seara are loc Gala Sperantei pentru sustinerea copiilor cu dizabilitatati

Copiii cu dizabilitati din Iasi sunt exemple de succes. Ei vor fi prezentati in cadrul Galei Steaua Sperantei, un dineu organizat de Fundatia Star of Hope. Eveninemtul este programate pentru joi seara si cuprinde momente artistice valoroase precum si licitatie de obiecte de arta in beneficiul copiilor.

citeste tot

 

 

Festivalul drepturilor copilului - editia a IV-a, 2013

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) lansează cea de a patra ediţie a Festivalului Drepturilor Copilului. Graţie implicării din ce în ce mai active a membrilor FONPC şi a sprijinului numeroşilor parteneri ai FONPC, această manifestare, unică în România, a avut loc in fiecare an, începând cu 2009.

Festivalul vizează mai multe obiective. În primul rând, este vorba de punerea în valoare a talentului şi a modului de exprimare al copiilor, acţiunile propuse fiind cu ei şi pentru ei. În al doilea rând, se doreşte sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte situaţia copiilor din România dar şi furnizarea unor informaţii care să arate în ce măsură sunt respectate şi promovate drepturile copiilor. Nu în ultimul rând, prin acţiunile derulate, Festivalul oferă profesioniştilor ocazia de a veni în contact cu bune practici care le îmbunătăţesc activitatea şi înlesnesc o mai bună colaborare între sectorul public şi cel privat, în domeniul protecţiei copilului.

Programul propune mai multe evenimente, unele destinate copiilor, altele marelui public şi unele specifice profesioniştilor. Dar cel mai important este faptul că toate aceste evenimente au ca unic scop să răspundă unei preocupări fundamentale şi anume promovarea drepturilor copilului, adică a cetăţeanului de mâine.

Read more...

 

 

Ziua Portilor Deschise - 31 octombrie 2013

Fundaţia Star of Hope Romania a deschis astăzi, 31 octombrie 2013 proiectul „Centrul de Resurse pentru părinţii care au copii şi tineri cu dizabilităţi”, finanţat de Primăria Municipiului Iaşi în baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, pentru perioda octombrie-decembrie 2013.

Cu acest prilej Fundaţia Star of Hope Romania a inaugurat şi parcul de joacă din cadrul Centrului Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” Iaşi. Parcul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, cofinanţat de Star of Hope Norvegia.

vezi mai multe fotografii

 

 

Sărbătoarea toamnei la Centrul „Steaua Speranţei” Dorohoi

În data de 02.09.2013 la Centrul de zi „Steaua Speranţei” Dorohoi a avut loc Sărbătoarea Toamnei. Au participat copiii beneficiari ai serviciilor de la centru, cât şi părinţii acestora. Au fost invitaţi 2 voluntari din Anglia, d-na Heather împreună cu soţul ei. Aceştia au fost întâmpinaţi de copii cu câteva jocuri muzilale, după care au avut loc discuţii în grup cu părinţii.

Scopul acestei întâlniri a fost mai mult pentru întărirea relaţiilor dintre mame. Fiecare dintre ele a vorbit din propria experienţă găsind un motiv de mulţumire pentru un lucru petrecut în ultimul timp în viaţa lor. S-a vorbit despre evoluţia copiilor, a părinţilor în lupta cu viaţa din ultimii ani. Datorită faptului că în acest an copiii lor împlinesc 10 ani de când beneficiază de serviciile de recuperare oferite de Centrul „Steaua Speranţei” Dorohoi, au propus organizarea unui eveniment, aceasta fiind tema următoarei întâlniri de luna viitoare.

Sarbatoarea toamnei Dorohoi Sarbatoarea toamnei Dorohoi

A fost organizată o expoziţie cu fructe şi legume aduse de către părinţi iar la sfârşitul evenimentului părinţii s-au bucurat de o tombolă unde fiecare familie a primit câte un produs care l-a luat acasă.

În încheiere părinţii ca mulţumire au preparat bunătăţi de casă care au fost servite invitaţilor, copiilor şi părinţilor. Atmosfera a fost una deosebită deoarece s-a format un cadru familial unde fiecare părinte s-a putut implica şi a fost mulţumit.

 

 

Început de an şcolar la Centrul „Steaua Speranţei” Huşi

Sub razele blânde ale soarelui de toamnă se înscrie în fiecare an luna septembrie. E luna cînd se numără boboceii, luna când bate clopoţelul pentru începerea noului an şcolar.

Pentru copiii din proiectul ,,Intervenţie în familia aflată în situaţie de risc" Huşi, un an nou şcolar înseamnă ghiozdane noi, caiete, penare, stilouri, creioane, culori, carioci, adică rechizite care nu sunt la îndemnâna oricărui părinte. Dacă nu ai un loc de muncă, un venit stabil, te întrebi cum să faci să-ţi poţi ajuta copilul care vrea să fie la fel ca ceilalţi. Însă ca şi altădată s-a văzut suportul Fundaţiei Star of Hope Romania care a dăruit copiilor gheozdanele şi rechizitele necesare pentru acest început de an şcolar. Bucurie, rumoare în rândul copiilor. Fiecare îşi laudă ghiozdanul: „Al meu e roz!” „Dar al meu e cu prinţese!”, „Al meu e albastru cu desen de băieţi!”.

Read more...

 

 

Mulţumim pentru rechizite!

Mulţumim sponsorilor care au fost alături de noi şi în acest an, pentru donaţiile oferite in vederea achiziţionării unor rechizite şcolare, ghiozdane şi îmbrăcăminte pentru copiii care participă la programele fundaţiei.

Astfel, o dată cu începerea anului şcolar, Fundaţia Star of Hope Romania a sprijinit un număr de 50 de copii beneficiari ai Centrului de Reabilitare “Steaua Speranţei Iaşi”, copii cu dizabilităţi proveniţi din mediul rural.

Acest ajutor a fost binevenit familiilor, care din cauza lipsei locurilor de muncă, nu au suficiente resurse financiare pentru susţinerea propriilor lor copii.

 

 

Clubul Special Kids - Centrul „Steaua Speranţei” Iaşi

Pe data de 26.09.2013 a avut loc o întâlnire cu copiii, beneficiari ai serviciilor din cadrul Centrului de Zi „Steaua Speranţei” şi părinţii acestora în vederea reorganizării programului Clubul „Special Kids”.

Astfel, întâlnirea a avut loc în Grădina Botanică din Iaşi. Cu această ocazie le-au fost transmise câteva informaţii despre activităţile viitoare din cadrul Clubului, despre parteneriatele cu şcolile şi grădiniţele din Iaşi în vederea desfăşurării unor activităţi de grup recreative, despre atelierele de pictură şi dans, despre concursurile ce vor fi organizate, despre implicarea voluntarilor şi despre dezvoltarea abilităţilor de viaţă (gătit, igienă etc.). Părinţii s-au simţit încurajaţi şi au venit cu propunerea organizării unor carnavale cu ocazia a diferite evenimente. Cu această ocazie părinţii se vor implica activ în procesul de formare a copiilor în cadrul Centrului.

Activităţile Clubului Special Kids fac parte din terapia ocupaţională şi au ca scop dobândirea de noi abilităţi de către copii şi dezvoltarea acestora. Implicarea părinţilor (acolo unde se cere) va ajuta la întărirea relaţiei părinte–copil, cu atât mai mult cu cât majoritatea copiilor care vin la activităţi sunt adolescenţi.

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate