This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Star of Hope Romania a lansat proiectul „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi - oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”

Fundaţia Star of Hope Romania a lansat miercuri, 25 iunie 2014 în Sala Galbenă a Prefecturii Iaşi proiectul „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi - oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”. La eveniment au participat un număr de 50 reprezentanţi ai: Consiliului Judeţean Iaşi, Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi, Instituţiei Prefectului Iaşi, reprezentanţi ai Organizaţiilor de părinţi, voluntari, media locală, părinţi şi copii.

Proiectul este finanţat din bugetul Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi, conform prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Durata implementării proiectului este de 4 luni, începând cu luna iunie 2014.

Proiectul urmăreşte creşterea capacităţilor părinţilor din 5 judeţe de a se implica în promovarea şi respectarea drepturilor copiilor/tinerilor cu dizabilităţi. Rezultatul final al proiectului va fi o Federaţie a Organizaţiilor de Părinţi care au copii cu dizabilităţi - prima Federaţie din Romania care uneşte toţi părinţii care au copii cu dizabilităţi. În prezent sunt 14 Organizaţii de părinţi afiliate din judeţele: Iaşi, Botoşani, Vaslui, Neamţ, Bacău.

„Împuternicirea ajută părinţii să-şi îndeplinească îndatoririle şi responsabilităţile şi să apere drepturile propriilor copii în scoietate. Parte a acestui proces este asigurarea resurselor, cunoştinţelor şi deprinderilor necesare pentru creşterea capacităţii lor de a influenţa viitorul copilului lor, de a participa pe deplin la viaţa comunităţii.” a declarat Aurora Vatamaniuc –Preşedinte Executiv Fundaţia Star of Hope Romania

„Vă asigur că vă puteţi baza pe susţinerea noastră. Apreciez curajul părinţilor de a lupta. Îndemnul meu este să nu renunţaţi nicioadată, este singura modalitate prin care veţi reuşi să vă atingeţi obiectivele.” a declarat d-l Alin Aivănoaei, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi

Carmen Ghercă, Preşedintele A.N.C.A.A.R Iaşi a declarat: „Felicit Fundaţia Star of Hope Romania pentru că a făcut primul pas pentru înfiinţarea acestei Federaţii. Părinţii pot reuşi împreună. Este important să mergem în aceeaşi direcţie pentru că doar aşa putem schimba viaţa copiilor noştri.”

D-na Mioara Iordachi, mama unei tinere cu Sindrom Down şi Preşedintele Asociaţiei pentru copii şi tineri cu sindrom Down „Renaşterea Speranţei” Iaşi a declarat: „ Copiii noştri trebuie să fie vizibili în societate. Au drepturi scrise pe hârtie şi nu trebuie să rămână doar scrise, drepturile lor trebuie materializate.”

„Iniţiativa Fundaţiei Star of Hope Romania este un lucru demn de apreciere, a investit în părinţi şi acum vad un grup de oameni bine pregătiţi, profesionişti. Chiar dacă ceea ce facem noi este o picătură dintr-un ocean, să nu uităm că oceanul este format din foarte multe picături.” a declarat d-na Angela Achiţei – Preşedintele Fundaţiei „Alături de Voi” România

Federaţia este importantă deoarece părinţii sunt cei care au o perspectivă unică asupra dizabilităţii copilului, sunt cei care ştiu cel mai bine barierele cu care se confruntă copilul lor, nevoile pe care acesta le are. De asemenea, părinţii doresc îmbunătăţirea legislaţiei, a serviciilor accesibile; dar singuri, sau asociaţi în organizaţii mici nu pot avea un impact mare pe termen lung; puterea stă în unitate, în unirea lor în Federaţie.

Fundaţia Star of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998 cu sediul central la Iaşi, cu sprijinul partenerului principal, Star of Hope Suedia. Misiunea Fundaţiei Star of Hope Romania este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. Fundaţia a înfiinţat şi susţine financiar 6 centre de zi in Iasi, Husi, Barlad, Botosani, Dorohoi si Vaslui pentru copiii aflaţi în dificultate care depăşesc peste 1000 de beneficiari.

Fundaţia Star of Hope Romania este acreditată în baza legii ca furnizor de servicii sociale, principalul obiectiv fiind de Împuternicire a Părinţilor. Fundaţia a înfiinţat şi dezvoltat 10 asociaţii de părinţi care au copii cu sindrom Down, autism şi deficienţe neuro-motorii, în judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui.

Pe data de 14 octombrie 2013, Primarul Municipiului Iaşi, d-l Gheorghe Nichita, a acordat premiul de excelenţă Fundaţiei Star of Hope Romania pentru implicare în proiectele comunităţii.

Contact:

Presedinte executiv,
Aurora Vatamaniuc
0744 506 036
Gabriela Răducanu
Coordonator Proiect
0745 254 692
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate