2015

Raport Conferință „Inimi zdrobite cu destin măreț!” 2015

Data de desfăşurare: 29 iunie – 4 iulie 2015

Locaţia: Marea Neagră, Staţiunea Mamaia

Moderatori: Doamna Aurora Vatamaniuc

Invitaţi: Dr. Rodica Maloş, Dr. Costel Ghica, D-l Florin Vasiliu, Heather Dyce (Anglia), Pastor Tor Holmberg (Suedia), Avasiloai Liviu, Maria Preson (S.U.A);

Participanți: 275 persoane

  • 185 părinții și 50 copii beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul Centrelor din cele 3 Judeţe: Iaşi, Vaslui şi Botoşani şi părinţi şi copii din Republica Moldova de la Asociaţia Obştească de Susţinere a Copiilor cu Cerinţe Speciale;
  • 20 specialişti;
  • 15 invitaţi din străinătate şi colaboratori;

Descriere: 

Fundaţia „Star of Hope” România a organizat a -IV- a ediţie a Conferinţei Părinţilor cu titlul „Inimi zdrobite cu destin măreţ!”. Acestă conferinţă a putut fi realizată cu sprijinul sponsorilor: „Star of Hope” International Suedia, Heather Dyce, Dr. Rodica Maloş, Biserica de Români din Seattle. Locaţia a fost una cu totul specială: Marea Neagră, staţiunea Mamaia. Părinţii au fost impresionaţi de toată atmosfera conferinţei, de mărturiile prezentate şi de oamenii deosebiţi care le-au transmis mesaje de încurajare morală şi spirituală pe tot parcursul programului.

 

Una dintre activităţile importante ale Conferinţei a fost consilierea familiilor oferită de către invitaţi din România şi străinătate (UK si SUA). Părinţii care s-au simţit împovăraţi şi apăsaţi de problemele personale au avut șansa ca pe tot parcursul Conferinţei să participe la consiliere (individuală, cuplu sau de grup) oferită de către: D-na Heather Dyce, Dr. Costel Ghica, D-l Florin Vasiliu, D-l. Doru Buţincu, D-l. Dorel Ifrim, D-na Rodica Maloş.

Ziua I

Începutul Conferinţe a avut ca subiect descrierea agendei și prezentarea invitaţiilor din tară şi străinătate. Doamna preşedinte al Fundației „Star of Hope” România, Aurora Vatamaniuc a prezentat misiunea Fundației şi scopul acestei conferinţe la mare.

Invitatul de onoare al Conferinței a fost domnul Preşedinte al Fundaţiei „Star of Hope” Internaţional Suedia Lennart Eriksson care a avut un discurs motivaţional pentru participanţi. Domnul Lennart Eriksson a prezentat şi istoricul infiinţării acestei Fundaţii încă din anul 1965. Deasemenea, Maria Preson, preşedintele „Star of Hope” America a încurajat părinţii vorbind despre schimbările pozitive apărute în viaţa acestora.

Aceste două discursuri motivaţionale au dat un suflu nou părticipanţilor

Ziua II

În prima parte a întâlnirii părinţii din Iaşi și Republica Moldova au vorbit despre importanţa grupurilor suport şi cum aceste întâlnirii au fost ca o oază de pace şi bucurie pe tot parcusul anului. Unii dintre ei au mărturisit că participarea la grup era singura ieşire ca familie. Alte familii au povestit cum în urma întâlnirilor viaţa lor de familie a fost transformată.

Partea a doua a întâlnirii a fost prezentată de Tor Holmberg, invitat din Suedia. El a avut ca temă depăşirea situaţiilor de criză şi cum poti deveni o resursă pentru cel de lângă tine atunci când şi el poate să treacă printr-o situaţie similară.

Ziua III

În prima parte a întâlnirii părinţii din Dorohoi, Dimăcheni şi Bârlad au vorbit despre impactul pe care l-a avut participarea la grupurile support în viața lor. Unele familii au mărturisit că pariciparea la grup i-a ajutat să treacă peste situaţiile dificile apărute în vieţile lor și că au devenit mai uniți.

Partea a doua a zilei a fost prezentată de către d-na dr. Rodica Maloş, invitat din Statele Unite ale Americii. Ea a vorbit despre efectele negative ale stresului şi ce boli pot apărea din cauza ei. În discurs, s-a pus foarte mult accentul pe alimentaţia sănătoasă şi cum pot fi manageriate situaţiile de stres.

Ziua a IV a

În prima parte a întâlnirii d.na dr Rodica Maloş a continuat prezentarea din ziua anterioară legată de efectele negative ale stresului şi cum gândurile negative înfluenţează sănătatea fizică şi psihică. Spre finalul prezentării d-na Rodica Maloş a vorbit parinţilor despre importanţa gândirii pozitive atunci când treci prin situaţii neprevăzute.

În partea a doua, a avut loc închiderea Conferinţei. Părinţii au avut ocazia să împărtăşească din impresiile adunate pe parcursul întregii perioade de deruale a conferinţei.

Impresii ale familiilor:

„Suntem o familie cu un copil cu epilepsie care are 12 ani. Familia noastră nu a fost niciodată într-o vacanță. Această Conferință a fost ca un impuls pentru noi. Ne-am apropiat mai mult ca familie. Vă mulțumim pentru tot ce faceți!”

„Vă mulțumesc din inimă pentru darul minunat de a participa la această Conferință. Mulțumesc tuturor oamenilor care au contribuit cu bani! Vă mulțumesc pentru că ați adus multă bucurie în inimile noastre!”

„Am dori să vă mărturisim cu drag că în urma acestei Conferințe ne-am umplut de bunătate, credință, dragoste de familie, copii și apropiați. Ne-a făcut să privim altfel boala fetiței noastre de 7 ani, epilepsie. Vă mulțumim!”

„Spun cu toată sinceritatea că a fost un noroc pentru mine și fiica mea că am cunoscut marea. Pentru fiica mea a fost o meritată vacanță.”

„În primul rând, vă mulțumimdin suflet! Datorită vouă am reușit să aducem o bucurie fără margini în sufletul copilului nostru. Fără această Conferință, nu am fi avut posibilitatea să îi oferim bucuria de a cunoaște marea. Mulțumim!”

„A fost o experiență minunată! Recunosc că mi-a plăcut foarte mult, am învățat multe lucruri bune care cred că mă vor ajuta în viață”

„Suntem foarte bucuroși că am putut să participăm la această Conferință. Avem foarte multe de învățat, suntem fericiți că ne-am întâlnit cu părinții din celelalte Centre din tară și putem să discutăm problemele pe care ei le înțeleg”

„Această conferință m-a inpresionat până la lacrimi datorită eroilor din zilele noastre, acestea fiind părinții copiilor cu dizabilități!”

„Eu cred că scopul acestei Conferințe a fost atins, acela de a ne cunoaște mai bine noi părinții cu copii cu probleme, acela de a vedea că nu suntem singuri în încercarea noastră de a crește copii cu dizabilități. Prin această Conferință am prins puterea de a merge mai departe!”