Comunicate de presa

Comunicat de presă – post eveniment – Sute de ieșeni, la Bradul Solidarității

”O vorbă bună, un gând bun, tot ceea ce ne poate face fericiți pe noi ca oameni normali, îi poate face fericiți și pe ei, copiii cu dizabilitati.” (Tatiana Munteanu, mama unui tânăr cu sindrom Down)

Ieri, 5 decembrie 2016, au fost aprinse primele stele în Bradul Solidarității din fața Primăriei Iași. La evenimentul organizat de Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Tvr Iași, au participat peste 400 de ieșeni – copii, părinți, cadre didactice. Alături de ei, au mai fost prezenti primarul orașului Iași, dl Mihai Chirica, Mircea Leontescu, reprezentantul Ambasadei Suediei în Romania, Fred Thornes, presedintele Star of Hope Norvegia, Eivor Kraft, reprezentant al Kraft Foundation Suedia dar si personalități ale vieții culturale și economice ieșene, reprezentanți ai ONG-urilor.

Bradul Solidarității se află la cea de-a VI a ediție și face parte din campania de informare și sensibilizare a comunității privind nevoia de respectare a drepturilor persoanelor cu dizabilități ”Împreună în Lumea Mea și-a Ta”.

 ”Fundația Star of Hope Romania luptă pentru ca tot mai mulți copii cu dizabilități să aibă acces la servicii social. În România sunt înregistrati peste 70.000 de copii cu dizabilități din care 70% sunt cu grad accentuat și grad grav. Noi am preluat în proiectele noastre acei copii cărora nimeni nu putea să le ofere un sprijin, nu exista expertiza.” a declarat Aurora Vatamaniuc, președinte Executiv Fundația Star of Hope Romania.

Primarul orașului Iași, dl Mihai Chirica, prezent la eveniment, a tinut sa sublinieze ca: ”E un moment de sărbătoare, dar în același timp un moment care aduce în discuție și foarte multă supărare, tristețe, motivat de faptul că în comunitatea ieșean, de aproape 1 milion de locuitor, peste 3000 de copii suferă, și nu suferă din vina lor ci suferă din vina noastră. Fundația Star of Hope Romania a venit să aline această suferință, și an de an, se străduie să recupereze cât mai mult din sufletele lor, să-i facă utili iar comunitatea să se bucure de ei ca de oricare alt copil normal.”

Andreea Dăncinescu, ambasador al copiilor cu dizabilități Star of Hope Romania, a facut public un manifest, in numlele copiilor cu dizabilitati:”Am intrat în programul Fundației Star of Hope Romania de la vârsta de 8 ani și am crescut alături de fundație. Am beneficiat de terapie de recuperare și am primit suport emoțional, fizic și spiritua, pentru a mă dezvolta. Am ajuns astfel să fiu eu însămi o voce și un suport pentru cei care astăzi nu se pot exprima, să le apăr demnitatea și drepturile. Am reușit să îmi depășesc limitele impuse de dizabilitate și am capacitatea să lupt pentru visele mele. Astăzi sunt în căutarea unui loc de munca și voi lupta în continuare pentru acest vis.”

Soții Eivor și Rolf Kraft (Kraft Foundation Suedia), susținători de mulți ani ai copiilor cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania, au venit din Suedia special pentru acest eveniment. ”Chiar soțul meu m-a întrebat, la inceput, de ce am ales România… Ei bine, am venit aici să vă ascult și să vă ajut să vă împliniți visele, să aveți încredere în viitor!, a precizat dna Eivor Kraft în cadrul conferinței de presă care a precedat momentul împodobirii Bradului Solidarității. De altfel, Fred Thornes, președintele Star of Hope Norvegia a ținut să mai adauge că „Nu suntem o fundație cu mulți bani, trebuie să facem campanii pentru strângerea de fonduri. Iar cei care donează provin din familii simple cu venituri modeste, așă că trebuie să știți că oamenii din Norvegia și Suedia sunt alături de voi!”

Fundația Star of Hope Romania a aprins primele stele în BRADUL SOLIDARITĂȚII alături de partenerii principali: Star of Hope International Suedia și Norvegia, Ambasada Suediei la Bucuresti, Camera de Comert și Industrie Iasi, Direcția Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Directia de Asistenta Comunitară Iasi, Inspectoratul Scoalar Judetean Iasi, FONSS, FOPDC, FDSC, Universitatea Petre Andrei Iasi, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Iasi, prof. Ligia Delia Cosoi – Universitatea de Arte ”George Enescu” Iasi, Academia Show Jr, Asociatia Cutezatorii Iasi, Corul Strajerul, clasa a VII a A de la Colegiul ”Costache Negruzzi” Iași.

Au pregătit ornamente și mesaje pentru BRADUL SOLIDARITĂȚII copiii și cadrele didactice de la grădinițele și școlile din Iași: Gradinita P.P 29, Scoala Alexandru cel Bun Iasi nr 13, Liceul Miron Costin, Scoala Gimnaziala Alecu Russo, Liceul Tehnic Ion Holban, Scoala Primara Bogonos, Colegiul Tehnic I. C. Stefanescu, Gradinita P.P 3, Colegiul Garabet Ibraileanu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Liceul Ion Simionescu, Euroed, Scoala Titu Maiorescu, Scoala Gimnaziala Spectrum, Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga, Gradinita cu P.N. 26, Gradinita Cuvioasa Parascheva, Gradinita Kids Garden, Gradinita Hopscotch, Gradinita cu P.P 1, Gradinita cu P.P 16, Gradinita cu P.P 25,Scoala Gimnaziala Lunca Cetatuii, Liceul Ucecom, Gradinita P.P 21, Gradinita Paideusis, Colegiul ”Mihai Eminescu” Iasi, Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Iasi, Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Liceul Tehnologic Economic de Turism de Iasi, Scoala Gimnziala Comuna Domnita.

Următorul eveniment al campaniei va fi Gala – Concert Caritabil în beneficiul celor 325 de copii cu dizabilități din Centrele de Reabilitare ale Fundației Star of Hope Romania. Concertul va fi susținut de artiștii Laura Bretan din Chicago și formația Proconsul la Teatrul Luceafărul Iași, 15 decembrie 2016, ora 18.00.

Mulțumim pentru susținerea din partea sponsorilor:

Sponsor de 5 stele:Mesopotamia

Platinium Event Sponsor: Focality, Quartz Matrix, Medicover

Gold Event Sponsor : Media Rom Grup,Pro Invest

Silver Event Sponsor: Centrum Gym, Temad, Fundatia Enable

Sponsori: Util Deco, Coriolan, Dal Consulting, Biocomp, Ageo Biz, Nichi by Cristina Nichita, Cuptorul Moldovencei, Apavital

Mulțumim tuturor partenerilor media: Tvr Iasi, Agora Press, Evenimentul, Stiri Ong , Federatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Radio Hit, Radio Iasi, Ziarul de Iasi, Iasi Tv Life, Wink, Revista Glare, Telem, Radio Armonia, VivaFM

Fundația „Star of Hope” Romania este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine, sediul central la Iași. Este membră a Organizației „Star of Hope Internațional” Suedia si partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA. Misiunea Fundației „Star of Hope” Romania este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundația „Star Of Hope” Romania a ajutat peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 11 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și pentru copii cu dizabilități în vederea recuperării și prevenirii abandonului familial și școlar în România (Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnănd peste 500 beneficiari. Fundația „Star of Hope” Romania a fondat în 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României ( peste 2000 beneficiari).

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036
e-mail office@starofhope.ro
https://www.facebook.com/starofhope