Comunicate de presa

„Un Sunet în Tăcere” – post-eveniment

Fundaţia Star of Hope Romania în colaborare cu echipa de tineri masteranzi EnjoyLife a Universităţii „AL.I.Cuza” au încheiat într-o notă grandioasă evenimentul cultural artistic „Un Sunet în Tăcere” organizat în scop caritabil.

La eveniment au participat un număr de peste 500 de persoane. Am fost onoraţi de prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, d-l Victorel Lupu, viceprimarului oraşului Iaşi d-l Mihai Chirica, şi de prezenţa d-lui Peter Edgart – guvernator al provinciei Uppsala însoţit de profesori şi oameni de afaceri din Suedia.

Scopul principal al evenimentului a fost acela de a-i oferi ajutor lui Robert, un băieţel de 6 ani care suferă de hipoacuzie neurosenzorială bilaterală. Robert nu poate auzi decât zgomotele puternice şi prezintă întârziere în dezvoltarea limbajului.

În urma vânzării de bilete s-a strâns suma de 15 880 lei şi suma de 15 800 lei din sponsorizări, bani care vor fi folosiţi pentru achiziţionarea a două proteze auditive şi pentru acoperirea costurilor şedinţelor de logopedie necesare recuperării auzului şi dezvoltării limbajului.

Mulţumiri speciale mareleui dirijor Michael Beck sub bagheta căruia Romanian Academic Orchestra a oferit o interpretare grandioasă a compoziţiilor muzicale din dinastia Strauss. Timp de mai multe decenii Michael Beck a fost directorul şi dirijorul mai multor orchestre şi formaţii corale din nord-vestul Germaniei. De asemenea, mulţumim trupei de balet Attitude a Colegiului Naţional „Octav Băncilă” Iaşi şi Roxanei Konyar care a interpretat un moment de teatru de animatie – piesa „Don Quijote”. Fără participarea acestora seara nu ar fi fost posibilă.

“Nu există sunet mai plăcut urechilor unui om decât sunetul propriului nume”. Herbert Harris – Din fericire, Robert se va putea bucura de o viaţă normală datorită bunăvoinţei celor care s-au implicat şi au arătat că le pasă de semenii lor.

Fundaţia Star of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998 cu sediul central la Iaşi. Misiunea fundaţiei este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. Fundaţia a înfiinţat şi susţine financiar 6 centre de zi pentru copiii aflaţi în dificultate care depăşesc peste 1000 de beneficiari.

Fundaţia Star of Hope Romania este acreditată în baza legii ca furnizor de servicii sociale, principalul obiectiv fiind de împuternicire a parinţilor. Fundaţia a dezvoltat 10 asociaţii de părinţi care au copii cu sindrom Down, autism şi deficienţe neuro-motorii, în judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui.

Fundaţia Star of Hope Romania a înfiinţat anul acesta Fedaraţia Naţională a Organizaţiilor de părinţi care au copii cu dizabilităţi, care însumează peste 2000 de beneficiari.

Mulţumim sponsorilor şi partenerilor noştri!

Sponsor Platinum: ArtisDesign

Sponsori Gold: Kosarom, Quartz Matrix, Farmexpert, Fidelis Energy, Te Rox Prod, Farmaciile Adriana, Ropharma, Frarom International.

Sponsori Silver: Rompak, Golden Star, Comfert, TehnoForest, Adems, Apa Vital.

Parteneri Promovare: TVR Iași, Wink, Affichage, Iulius Mall, Centrul Comercial Felicia;

Parteneri media: Ziarul de Iași, Radio Hit, Radio România Iași, IașiFun, Tele M Iaşi, InOras.ro, NewsIași.ro, AltIași.ro, Zile și nopți, 360uaic.ro, Iași365, Cronica de Iași, Iașul Cultural, NewsPascani.com, Stud Pass, Iași4U, IașiLive, Sticul.ro.

Eveniment susţinut de: ArsUniversalis, Cafeneaua Phoenix, Cafeneaua Veche.