Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Copil din Dorohoi premiat la Gala „Steaua Speranței” organizată la Iași

Un copil cu multă energie pozitivă, cu dorința de a face ceva în viață, Vlad Ropotă din Dorohoi a fost premiat la Gala „Steaua Speranței” organizată la Iași. Acest eveniment face parte din cea de-a treia ediție a campaniei de susținere a copiilor cu dizabilități „Dăruiește! Schimbă un destin!”.

Principala formă prin care Vlad comunică este arta, mai exact pictura, felul său de a se exprima zi de zi. Mai mult, Vlad este și un sportiv adevărat participând la Specials Olympics și la toate concursurile organizate de Primăria Dorohoi împreună cu asociația de părinți „Mereu împreună” Dorohoi 2008.

Citește mai departe...

 

 

Tehnica de lucru a pictorului dorohoian Aurelian Antal apreciată la o licitație caritabilă organizată la Iași

Cu o tehnică de lucru inventată de însuși, pictorul Aurelian Antal, a fost fericit să ofere o lucrare spre licitație în sprijinul copiilor cu dizabilități în cadrul Galei „Steaua Speranței” organizate la Iași.

Urcând pe scenă pentru a-și prezenta lucrarea, artistul a început cu o replică biblică din Noul Testament în care Iisus spunea: „Lăsați copiii să vină la mine!” Handicapul nu este la acei copii, ci la noi care nu suntem în stare să primim acea dragoste extraordinară pe care o degajă acești copii. Adevărul este că o astfel de dragoste nu o găsești în viața de toate zilele.

Citește mai departe...

 

 

Părinţi împietriţi de durere. Un copil are autism, iar celălalt suferă de sindromul Down

Dacă pentru băiatul de 18 ani nu se mai poate face nici un tratament, fratele său de 5 ani merge la grădiniţă şi a început terapia terapia cognitiv-comportamentală. "Am plâns zile întregi după naştere. Aveam un copil acasă cu autism şi acum născusem unul cu sindrom Down”, îşi aminteşte mama copiilor. Sorin se teme de zăpadă. Nu-i place frigul şi se sperie când vede că fulgii năvălesc din toate părţile. Se mai teme şi de tunete sau de fulgere. În schimb, îi place să se uite la televizor şi să deseneze cifre. Este singurul lucru care i-a rămas întipărit din cele câteva luni în care a mers în clasa I. Azi, după opt ani de când părinţii au hotărât să nu-l mai trimită la şcoală, Sorin caută foi pe care să scrie până se plictiseşte câte un trei lăbărţat, sau câte un patru cât coala de hârtie. "La vârsta de 10 ani l-am dat un singur an la o şcoală specială pentru că l-am găsit de multe ori bătut. Veneam vinerea să-l iau acasă şi îl găseam plin de vânătăi, mă durea inima pentru că el nu vorbeşte şi nu-mi spunea dacă îl doare sau cine l-a rănit. Vă daţi seama, acolo erau copii cu probleme mari şi el s-a speriat", spune Elena, mama băiatului de 18 ani, diagnosticat cu autism la vârsta de doi ani. Pe atunci, părinţii micuţului s-au îngrijorat văzând că acesta nu încearcă să spună nici un cuvânt, nici stâlcit nici pe dos.

Citește mai departe...

 

 

IasiTVLife: Joi Seara a avut loc Gala Sperantei pentru sustinerea copiilor cu dizabilitatati

Joi seara a avut loc Gala Steaua Sperantei, un dineu organizat de Fundatia Star of Hope. Evenimentul a avut ca scop strangerea de fonduri pentru copiii cu dizabilitati.Pe parcursul serii invitatii au putut asista la momente artistice valoroase dar si la licitatii de obiecte de arta.La Gala au participat mai multe personalitati importante ale Iasului.

citeste tot

 

 

IasiTVLife: Joi Seara are loc Gala Sperantei pentru sustinerea copiilor cu dizabilitatati

Copiii cu dizabilitati din Iasi sunt exemple de succes. Ei vor fi prezentati in cadrul Galei Steaua Sperantei, un dineu organizat de Fundatia Star of Hope. Eveninemtul este programate pentru joi seara si cuprinde momente artistice valoroase precum si licitatie de obiecte de arta in beneficiul copiilor.

citeste tot

 

 

Festivalul drepturilor copilului - editia a IV-a, 2013

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) lansează cea de a patra ediţie a Festivalului Drepturilor Copilului. Graţie implicării din ce în ce mai active a membrilor FONPC şi a sprijinului numeroşilor parteneri ai FONPC, această manifestare, unică în România, a avut loc in fiecare an, începând cu 2009.

Festivalul vizează mai multe obiective. În primul rând, este vorba de punerea în valoare a talentului şi a modului de exprimare al copiilor, acţiunile propuse fiind cu ei şi pentru ei. În al doilea rând, se doreşte sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte situaţia copiilor din România dar şi furnizarea unor informaţii care să arate în ce măsură sunt respectate şi promovate drepturile copiilor. Nu în ultimul rând, prin acţiunile derulate, Festivalul oferă profesioniştilor ocazia de a veni în contact cu bune practici care le îmbunătăţesc activitatea şi înlesnesc o mai bună colaborare între sectorul public şi cel privat, în domeniul protecţiei copilului.

Programul propune mai multe evenimente, unele destinate copiilor, altele marelui public şi unele specifice profesioniştilor. Dar cel mai important este faptul că toate aceste evenimente au ca unic scop să răspundă unei preocupări fundamentale şi anume promovarea drepturilor copilului, adică a cetăţeanului de mâine.

Citește mai departe...

 

 

Ziua Portilor Deschise - 31 octombrie 2013

Fundaţia Star of Hope Romania a deschis astăzi, 31 octombrie 2013 proiectul „Centrul de Resurse pentru părinţii care au copii şi tineri cu dizabilităţi”, finanţat de Primăria Municipiului Iaşi în baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, pentru perioda octombrie-decembrie 2013.

Cu acest prilej Fundaţia Star of Hope Romania a inaugurat şi parcul de joacă din cadrul Centrului Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” Iaşi. Parcul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, cofinanţat de Star of Hope Norvegia.

vezi mai multe fotografii

 

 

Sărbătoarea toamnei la Centrul „Steaua Speranţei” Dorohoi

În data de 02.09.2013 la Centrul de zi „Steaua Speranţei” Dorohoi a avut loc Sărbătoarea Toamnei. Au participat copiii beneficiari ai serviciilor de la centru, cât şi părinţii acestora. Au fost invitaţi 2 voluntari din Anglia, d-na Heather împreună cu soţul ei. Aceştia au fost întâmpinaţi de copii cu câteva jocuri muzilale, după care au avut loc discuţii în grup cu părinţii.

Scopul acestei întâlniri a fost mai mult pentru întărirea relaţiilor dintre mame. Fiecare dintre ele a vorbit din propria experienţă găsind un motiv de mulţumire pentru un lucru petrecut în ultimul timp în viaţa lor. S-a vorbit despre evoluţia copiilor, a părinţilor în lupta cu viaţa din ultimii ani. Datorită faptului că în acest an copiii lor împlinesc 10 ani de când beneficiază de serviciile de recuperare oferite de Centrul „Steaua Speranţei” Dorohoi, au propus organizarea unui eveniment, aceasta fiind tema următoarei întâlniri de luna viitoare.

Sarbatoarea toamnei Dorohoi Sarbatoarea toamnei Dorohoi

A fost organizată o expoziţie cu fructe şi legume aduse de către părinţi iar la sfârşitul evenimentului părinţii s-au bucurat de o tombolă unde fiecare familie a primit câte un produs care l-a luat acasă.

În încheiere părinţii ca mulţumire au preparat bunătăţi de casă care au fost servite invitaţilor, copiilor şi părinţilor. Atmosfera a fost una deosebită deoarece s-a format un cadru familial unde fiecare părinte s-a putut implica şi a fost mulţumit.

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate