Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

INVITATIILE pentru Concertul MIRACOLUL BETHLEEMULUI, susținut de Laura BRETAN pe 17 decembrie, ora 18, la Sala Polivalenta din Iasi (str. Palat, nr. 2) se găsesc pe https://www.iabilet.ro/site/event/49075/.

Fondurile obținute vor susține copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania.


Comunicat de presă: ȘANSE EGALE ȘI PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI

Joi, 12 decembrie 2019

Fundaţia Star of Hope Romania anunță închiderea proiectului EGALIZAREA DE ȘANSE PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași în baza legii 350/2005.

Conform datelor furnizate de Direcția Generală pentru Protecția Persoanelor cu Handicap, în județul Iași sunt înregistrați aproximativ 3500 de copii cu dizabilități, 50% dintre aceștia fiind copii cu grad de handicap accentuat sau grav. Ei sunt cei mai expuși excluziunii sociale și au nevoie urgentă de servicii de evaluare, consiliere și de dezvoltarea abilităților de viață zilnică.

Proiectul EGALIZAREA DE ȘANSE PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI s-a adresat copiilor și tinerilor cu dizabilități (sindrom Down, autism, parapareză spastică etc) și a avut ca obiectiv creșterea gradului de incluziune socială și/sau școlară a 22 de copii și tineri cu dizabilități din Iași prin facilitarea accesului la servicii terapii de recuperare, de dezvoltare a abilităților de viață, prin activități de împuternicire a părinților care au copii cu dizabilități și prin activități de conștientizare a membrilor comunității în perioada de implementare a proiectului.

"Persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării si incluziunii sociale". Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (nr 448/2006 actualizată la .09.2017)

În cadrul acestui proiect s-au desfășurat diferite tipuri de activități precum cele de terapie recuperatorie dar și activități specifice Clubului de Dans pentru 8 copii și tineri, contribuind astfel la dezvoltarea capacităţilor acestor copii și tineri cu dizabilități.

 

Pe parcursul proiectului, au avut loc ședințe de consiliere/ grup suport și sesiuni de instruire a părinților care au copii cu dizabilități dar și elaborarea unui Ghid pentru Părinți care au copii cu dizabilități distribuit gratuit, pentru dezvoltarea capacităţilor parentale a 25 părinţi care au copii cu dizabilități din municipiul Iași, atât mame cât și tați.(citeste tot)


Comunicat de presă: LAURA BRETAN cântă la Iași pentru copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania

Luni, 9 decembrie 2019

Fundația Star of Hope Romania anunță concertul caritabil de Crăciun suținut de LAURA BRETAN, pentru copiii cu dizabilități care au nevoie de terapie recuperatorie în Centrele Star of Hope Romania.

Evenimentul caritabil, intitulat MIRACOLUL BETHLEEMULUI va avea loc marți, 17 decembrie 2019, ora 18.00, la Sala Polivalentă din Iași (str. Palat, nr.2). Toate fondurile obținute prin distribuirea biletelor în schimbul unei donații vor asigura ședințele de terapie recuperatorie atât de necesare celor aproape 200 de copii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava. Concertul caritabil va fi susținut de LAURA BRETAN, împreună cu Corurile reunite ale Bisericilor Evanghelice din Iași, Corul Armonia Kids și orchestra OTHELLO SEXTET. De asemenea vor mai fi in program coruri de copii din Iași, Botosani și Suceava.(citeste tot)


Comunicat de presa post eveniment: GALA STAR OF HOPE 30

Duminica, 8 decembrie 2019

Seara zilei de 5 decembrie 2019, a fost prilejuită de sărbotorirea celor 30 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilități de către Fundația Star of Hope Romania. Gala Star of Hope 30, pentru că așa a fost numit evenimentul, a avut loc în Sala Magnum a Hotelului Internațional Iași. Evenimentul a găzduit preț de câteva ore peste 250 de persoane care și-au deschis inima și au oferit cu bucurie clipe prețioase din timpul lor pentru a da continuitate demersului inițiat de Fundația Star of Hope Romania în urmă cu 30 de ani.

30 de ani de activitate patronați de modelul suedez, de susținerea și implicarea Fundației Star of Hope International Suedia. Am fost onorați la acest eveniment de prezența Excelenței Sale Therese Hyden, Ambasador al Suediei în Romania, dl Lennart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, dna Ulrika Kallin, dna Ulrika Kallin, directorul Organizației Star of Hope International Suedia, dl Mikael Oscarsson – membru al parlamentului suedez.

Acestora li s-au alăturat alte nume cu rezonanță ale orașului Iași: dl Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, dna Iulia Scantei, dna Mihaela Ivancia, și alți reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale și din alte județe, reprezentanți ai companiilor, părinți, copii, voluntari și mass media.

A fost o seară unică, o seară a amintirilor, o seară în care s-au celebrat cei 30 de ani de activitate ai Fundației Star of Hope România în slujba copiilor cu dizabilități și a celor aflați în dificultate.(citeste tot)


De 30 de ani rescriem povești, reconstruim destine!

Luni, 2 decembrie 2019

Vă anuntăm cu bucurie faptul că organizația noastră intră în al 30 lea an de activitate, prilej cu care avem bucuria de a avea oaspeți dragi alături de noi: Excelența Sa dna Therese Hydén, ambasador al Suediei în România, d-l Eric Lennart Eriksson - președintele Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, dna Ulrika Kallin, director al Star of Hope International Suedia și dl Mikael Oscarsson - parlamentar suedez, susținător al proiectelor Star of Hope România.

Organizația noastră a investit 15 milioane de euro până acum în cele 12 comunități din Romania si Chisinau (Rep. Moldova) țară, în care a lucrat în beneficiul a 20.000 de copii și tineri cu dizabilități,copii rromi sau din medii defavorizate.

De asemenea, vă comunicăm că mâine, 5 decembrie 2019, au loc o serie de evenimente care să marcheze sărbătoarea noastră:

  • la ora 10.00, la Primăria Iași, Excelența sa dna Therese Hydén, ambasador al Suediei în România împreună cu oaspeții suedezi sunt invitații primarului Iașului, dl Mihai Chirica,
  • la ora 11.30, delegația suedeză condusă de dna ambasador Therese Hydén va vizita Centrul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități Star of Hope România (Str. Bariera veche, nr. 3, Iași),
  • la ora 18.30, la Hotel Internațional are loc GALA Star of Hope România, când vom sarbatori cei 30 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilitati ai societății noastre.

Gala Star of Hope România este un eveniment caritabil, în cadrul căruia se va încerca și colectarea de fonduri pentru Burse de terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități care provin din mediile cele mai defavorizate.(citeste tot)


GALA STAR OF HOPE 30 - Campania Împreună Reconstruim Speranța

Luni, 11 noiembrie 2019

Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași, Camera de Comert si Industrie Iasi si Tvr Iași organizează evenimentul caritabil

GALA STAR OF HOPE 30

pe 5 decembrie 2019, Hotel International Iasi, ora 19.00.

 

Evenimentul este parte a campaniei IMPREUNĂ, RECONSTRUIM SPERANȚA dedicată copiilor cu dizabilități din Centrele de Terapie ale Fundației Star of Hope Romania și marchează, totodată, cei 30 de ani de activitate Star of Hope în România în slujba copiilor defavorizați ai societății noastre.

Invitații de onoare ai evenimentului sunt  Excelența Sa, dna Therese Hydén, Ambasador al Suediei în Romania, și Lennart Erksson, președintele Star of Hope International (Suedia), alături de o delegație suedeză formată din oameni de afaceri si artiști susținători ai cauzei pentru drepturile copiilor cu dizabilități.

De 30 de ani, echipa de specialiști Star of oh Hope România reconstruiește speranța pentru copiii defavorizați ai societății noastre. Nu singuri, ci împreună cu dumneavoastră, toți cei alături de care ajută (prin terapie, susținere materială, financiară și consiliere) copiii cărora alții nu le acordă nicio șansă. Si se poate spune azi, după trei decenii, că, atunci cand lucrezi cu un copil cu Sindrom Down, autism, tetrapareză spastica sau alte forme de dizabilitate, e  nevoie de timp, de răbdare, de SPERANȚĂ. Da, de speranță, pentru că progresele copilului nu apar nici peste o zi, nici peste o săptămână, nici peste o lună. Apar dupa ani si ani de trudă zilnică în sala de terapie, prin efortul comun al specialistului terapeut, al copilului, al părintelui.(citeste tot)


130 DE COPII, 3 ANI ȘI O MAȘINĂ DE POMPIERI SAU DA, SE ÎNTÂMPLĂ LA MURGENI

Miercuri, 30 octombrie 2019

Fundația Star of Hope Romania a organizat o conferintă de presă miercuri, 16 octombrie, ora 11.30, cu ocazia celebrării a 3 ani de activitate în slujba copiilor foarte săraci în risc de abandon școlar înscriși la Centrul Star of Hope din Murgeni(Vaslui).

La eveniment au participat Lennart Eriksson (președinte Star of Hope International), Aurora Vatamaniuc (presedinte Fundatia Star of Hope Romania), Dumitru Buzatu (președinte CJ Vaslui), Ioan Buta(primarul orașului Murgeni), reprezentanți ai instituțiilor locale si județene din Vaslui, ai Inspectoratului Școlar Vaslui, membri ai comunițății.

Cu acest prilej, echipa Star of Hope Romania a anunțat rezultatele obtinute în cei 3 ani de activitate a Centrului Star of Hope din Murgeni dar și finalizarea procesului de donație către comunitatea locală a unei mașini de pompieri oferită de către Star of Hope International. Mașina de pompieri este singura de acest fel din localitate și va asigura atât stingerea incendiilor cât și descarcerarea în caz de accidente.

(citeste tot)Lennart Eriksson, Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi

Vineri, 18 octombrie 2019

Luni, 14 octombrie, în Sala „Vasile Pogor” a Primariei Municipiului Iasi, în cadrul evenimentului anual “Seara a Valorilor”, Lennart Eriksson, preşedintele Organizaţiei Star of Hope International (Suedia) a primit Titlul de Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi, în semn de recunoștință pentru implicarea deosebită, timp de 30 de ani, în slujba copiilor defavorizaţi din Romania.

Titlul a fost oferit chiar de către primarul Mihai Chirica.

"S-a implicat in a ajuta pe cei mai mici dintre noi, pe copiii nostri, pentru cresterea calitatii vietii acestora. La 30 de la Revolutie, ma simt onorat sa ofer Titlul de Cetatean de Onoarea domnului Lennart Eriksson, presedintele Star of Hope International si creatorul Fundatiei Star of Hope Romania." Președintele Star of Hope International Suedia, d-l Eric Lennart Eriksson, a fost decorat pe 11 Iunie 2013, cu Ordinul Steaua Romaniei în Grad de Cavaler. de catre Traian Basesc, presedintele Romaniei, pentru intreaga activitate și inițiativele umanitare precum și pentru rolul important pe care l-a avut Organizația Star of Hope în ajutorarea persoanelor cu dizabilități din țara noastră.Comunicat de presă: ȘANSE EGALE ȘI PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI

Luni, 1 septembrie 2019

"Persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării si incluziunii sociale". Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (nr 448/2006 actualizată la .09.2017)

Fundaţia Star of Hope Romania anunță debutul proiectului EGALIZAREA DE ȘANSE PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași în baza legii 350/2005. (citeste tot)


Tabăra PAS CU PAS si experienţe unice pentru copii

Marti, 13 august 2019

Mulţumim tuturor celor care au decis să facă parte din povestea noastră şi a acestor copii!

Datorită ajutorului oferit de oameni cu inima mare, 120 copii din Centrele Star of Hope Dimăcheni, Valea Seacă şi Murgeni au participat, timp de 6 zile, la Tabăra Pas cu Pas de la Voroneţ, în perioada 24-29 iulie. Pentru cei mai mulţi dintre ei, a fost prima dată cand au ieşit din satul natal şi au văzut muntele. Pentru alţii, a fost prima dată când au dormit separat într-un pat. Tabăra a oferit copiilor, în primul rând, un model de viaţă. Mulţi dintre ei fac parte din familii destramate, trăiesc 10-12 persoane într-o singură cameră, nu au apă şi nu au parte în familie de o educaţie plină de dragoste.

MULŢUMIM pentru bucuria, experienţele unice şi amintirile frumoase oferite acestor copii!


Povestile copillor

Miercuri, 15 mai 2019

”Dezvoltare de abilități de viață independentă în cadrul Clubul Tinerilor Star of Hope Murgeni, tineri cu dizabilități sau aflați în situații vulnerabile. Vă invitam să-i cunoașteți pe Răzvan, Iosif, Ana! Sunt extraordinari!”


Povestile copillor

Luni, 22 aprilie 2019

Trei destine ale unor copii despre care, în urmă cu mulți ani, medicii spuneau că nu au nicio șansă. Trei nume de învingători, trei ambasadori Star of Hope Romania, într-un reportaj realizat de echipa TVR Iași, în decmbrie 2018. Sunteți curioși să-i cunoașteți pe Bianca, Alex și Andrei?


Activitatea Star Of Hope

Luni, 22 aprilie 2019

În imaginile de mai jos, puteți urmări câteva frânturi din ceea ce facem noi zi de zi (de mai bine de 25 de ani) pentru copiii cu dizabilități, pentru părinții acestora, însă nu i-am neglijat nici pe copiii săraci, aflați în pericol de a abandona școala. Și, credeți-ne, nu e deloc ușor să prinzi doar 4 minute poveștile de viață (reală) a copiilor, a părinților, a specialiștilor Star of Hope Romania.Peste 500 de copii și peste 1000 de părinți care au nevoie de ajutor. Vă mulțumim pentru susținere!


COMUNICAT DE PRESĂ POST EVENIMENT - IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT - ediția 2019

Marti, 26 martie 2019

Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași și FOPCD (Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități) au organizat joi, 21 martie 2019, ora 12.00, pe pietonalul Stefan Cel Mare, în fața Primăriei Iași, Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down”.

Pentru că 21 martie este, pentru întreaga lume, Ziua Mondială a Sindromului Down, Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down”, formată din specialiștii Centrului de Zi Star of Hope Iași și un grup de copii cu Sindrom Down, a pornit prin oraș și a împărțit ieșenilor... îmbrățisări!

Startul Caravanei a fost dat de către Mihai Chirica, Primar al Muncipiului Iași. Au fost alături de copiii cu sindrom Down și Luminița Munteanu (director DAS Iași), Gabriela Raus (inspector învățământ ISJ Iași), elevi, părinți, cadre didactice. (citeste tot)


COMUNICAT DE PRESĂ - IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT ediția 2019 sau Îmbrățisări, din belșug, pentru toată lumea!

Marti, 19 martie 2019

Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași și FOPCD (Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități) organizează joi, 21 martie 2019, ora 12.00, pe pietonalul Stefan Cel Mare, în fața Primăriei Iași, Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down”.

Pentru că 21 martie este, pentru întreaga lume, Ziua Mondială a Sindromului Down, Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down”, formată din specialiștii Centrului de Zi Star of Hope Iași și un grup de copii cu Sindrom Down, va porni prin oraș și va împărți ieșenilor... îmbrățisări!

Startul Caravanei va fi dat de către Mihai Chirica, Primar al Muncipiului Iași. Tot atunci vor lansate către cer baloane colorate, în semn de solidaritate cu toți copiii cu sindrom Down din lume. La eveniment vor participa copii și elevi din câteva școli și licee ieșene, cadre didactice, reprezentanți ai instituțiilor. După lansarea baloanelor, Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down” va porni prin oraș și va poposi la diverse companii și instituții din oraș.(citeste tot)


Serbare la Centrul Star of Hope Iasi

Joi, 20 decembrie 2018

Si a fost serbare la Centrul Star of Hope Iași! Iar bucuriile pentru copii au venit trecând mai întâi pe la birourile United Business Center Iași, pentru că aici sunt niște oameni buni cu sufletele și mai bune. Nu stim numele acestor oameni, nu stim cum arată, nu stim câti sunt însă stim CÂT DE MULT S-AU BUCURAT cei mici cand au primit în brațe pachetele (mai mari decât ei)!!! ( galerie foto )

MULȚUMIM, în numele copiilor!


COMUNICAT DE PRESĂ POST-EVENIMENT - GALA STAR OF HOPE 2018

Vineri, 14 decembrie 2018

LAURA BRETAN, PER-ERK HALLIN și COSTEL BUSUIOC au cântat la Iași, pentru 254 de copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania GALA STAR OF HOPE 2018 Campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ

PER-ERIK HALLIN - fost pianist în trupa lui Elvis Presley - împreună cu LAURA BRETAN și COSTEL BUSUIOC au cântat pentru susținerea a 254 de copii cu dizabilități (și a părinților acestora) din 5 Centre de Terapie Star of Hope Romania (Iași, Bârlad, Suceava, Botoșani, Dorohoi). Concertul a avut loc în cadrul GALEI STAR OF HOPE 2018 (campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ), joi, 13 decembrie 2018, începând cu ora 17.00, pe scena Teatrului National ”V. Alecsandri”. Amfitrioana serii a fost cunoscuta jurnalistă Raluca Aftene (TVR Iași). Evenimentul a fost transmis LIVE VIDEO online, pe www.radioarmonia/live și urmează să fie difuzat pe canalul de televiziune TVR Iasi și TVR 3.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația Star of Hope(citeste tot)


Comunicat de presă - Împreună aprindem primele steluțe în Bradul Solidarității și al Speranței!

Joi, 29 noiembrie 2018

Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități, Camera de Comerț și Industrie si TVR Iași, vă invită să ne fiți parteneri la evenimentul ”Bradul Solidarității și al Speranței” pentru ca împreună să continuăm tradiția și să aprindem primele stele în Brad în semn de solidaritate față de persoanele cu dizabilități. Evenimentul va avea loc luni, 3 decembrie 2018, când în toată lumea este celebrată Ziua Persoanelor cu Dizabilități. Începând cu ora 12.00, vă așteptăm pe pietonalul Ștefan cel Mare în fața Primăriei Iași, să dăm undă verde bucuriei și să aprindem primele stele în BRADUL SOLIDARITĂȚII împreună cu sute de ieșeni. Vor fi prezenți dl Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, personalități ale vieții culturale și economice, ambasadori Star of Hope Romania, copii, elevi, studenți, profesori, părinți, ong-uri și mass media.

La ora 12.30, va avea loc o conferință de presă în Sala Mare a Primăriei Iași. Cu acest prilej va fi lansata cea de-a doua ediție a cărții ”Noua Față a Destinului”, o carte ce cuprinde povești tulburătoare de viață reală scrise chiar de către părinții care au copii cu dizabilități.(citeste tot)


GALA STAR OF HOPE 2018 "Campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ"

Joi, 29 noiembrie 2018

LAURA BRETAN, COSTEL BUSUIOC și PER-ERK HALLIN - fost pianist în trupa lui Elvis Presley - cântă pentru susținerea copiilor cu dizabilități și a părinților acestora. Concertul va avea loc în cadrul GALEI STAR OF HOPE 2018, joi, 13 decembrie 2018, pe scena Teatrului National ”V. Alecsandri”, începând cu ora 17.00.

Evenimentul este organizat de către Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași și TVR Iași.

Echipa Star of Hope Romania vă invită să rupeți o fărâmă de timpul dumneavoastră, să o puneți deoparte și să veniti la Gala Star of Hope 2018, să vă răsfățați sufletul cu armonii și voci ovaționate de o lume întreagă. Va fi o seară unică în care veți primi frumusețe și veți dărui speranță. SPERANȚĂ pentru destinele a 254 de copii cu dizabilități dar și pentru părinții acestora.

LAURA BRETAN a uimit întreg pamantul cu vocea sa ireală, a ridicat săli în picioare și a reaprins în oameni dragostea pentru muzica de operă. În 2016, a devenit AMBASADOAREA COPIILOR CU DIZABILITĂȚI DIN CENTRELE STAR OF HOPE ROMANIA și a cantat la IAȘI, apoi la PORTLAND, în Statele Unite ale Americii. Pe 13 decembrie2018, într-o seară de joi, LAURA revine la Iași, pe scena Teatrului National, într-un regal acustic dăruind cu vocea sa unică SPERANȚĂ pentru copiii cu dizabilități care au atât de multă nevoie de terapie, înțelegere și susținere.

PER-ERK HALLIN (Suedia) a fost ales să cânte la pian alături de ELVIS PRESLEY. În urmă cu un an, pianistul PER-ERK HALLIN a decis să pună arta în slujba celor nevoiași, a celor sărmani, a celor care au nevoie de ajutor. Pe 13 decembrie, va urca pe scena Teatrului Național si va canta pentru ca toți copiii cu dizabilități să aibă acces la servicii profesioniste de terapie recuperatorie.

COSTEL BUSUIOC a fascinat cu vocea sa Europa, apoi Statele Unite. A câștigat premii pentru vocea și timbrul unic și a fost aplaudat pe scene mari din România și din Europa. COSTEL BUSUIOC se întoarce în România, la Iași, pe 13 decembrie, și cântă pentru ca părinții care au copii cu dizabilități în Centrele Star of Hope Romania să poată spera că ”mâine” va fi bine și pentru copiii lor.(citeste tot)


Finalizare Carte - Noua Față a Destinului – ediția a II-a

Luni, 10 decembrie 2018

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași a fost finalizată cartea De ce eu...De ce copilul meu... - Noua Față a Destinului ediția a II-a.

Cartea De ce eu...De ce copilul meu... adună poveștile adevărate ale unor părinți a căror viață s-a schimbat în mod radical din momentul când au aflat că au un copil cu dizabilități. Procesul complex prin care trece un părinte de la prima reacție firească de negare până la susținerea deplină și eficientă acordată propriului copil poate fi rezumat în aceste trei cuvinte: ACCEPTARE, SPERANȚĂ și IMPLICARE. Mai întâi acceptarea realității, ori cât de crudă și nedreaptă ar fi. Apoi, căutarea luminiței de la capătul tunelului, regăsirea speranței și curajului de a lupta. Și în final, implicarea concretă, constantă, informată, adaptată nevoilor reale ale copilului.

Poveștile părinților, în funcție de specificul conținutului lor, au fost grupate în trei capitole distincte, urmârind aceste trei teme cheie: ACCEPTAREA, SPERANȚA și IMPLICAREA. Pe urmă, capitolul al V lea propune o abordare inedită: POVESTEA PRIN OCHII COPILULUI. Vă invităm cu mare drag la lecturarea acestei cărți!

Activitățile proiectului vor continua cu distribuirea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.


Părinte împuternicit, comunitate incluzivă

Marti, 4 decembrie 2018

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași au fost finalizate întâlnirile de suport a celor 30 de părinți care au copii cu dizabilități. Au fost formate două grupe a câte 15 părinți. Fiecare grupă a beneficiat de 3 întâlniri pentru suport emoțional.

Întâlnirile au fost moderate de specialiștii Fundației Star of Hope și au creat un cadru pozitiv în care părinții au putut să își deschidă inima și să împărtășească cu ceilalți părinți din problemele și experiențele lor. Părinții s-au bucurat de prilejul de a fi ascultați și încurajați, și de a învăța unii de la ceilalți. Temele celor 3 întâlniri au fost ACCEPTAREA, SPERANȚA și IMPLICAREA. La prima întâlnire s-a discutat despre depășirea fazei de negație și importanța și beneficiile aduse de ACCEPTARE. Scopul celei de a doua întâlniri a fost regăsirea SPERANȚEI prin cunoașterea modelelor unor părinți implicați care au susținut cu succes activitatea de recuperarea a copiilor lor. La a treia întâlnire s-a pus un accent deosebit pe partea de IMPLICARE concretă a părinților. Părinții au fost provocați să își asume rolul de co-terapeut în procesul complex de susținere a copiilor cu dizabilități.

Activitățile proiectului vor continua cu distribuirea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.


Ziua Antreprenoriatului Feminin si a Implicarii Sociale

Miercuri, 21 noiembrie 2018

În anul Centenarului, vă invităm să fiți alături de noi, Fundaţia Star of Hope Romania și Asociația de Dezvoltare Antreprenorială și Leadership, cu sprijinul Primăriei Iași, Camerei de Comerț și Industrie Iași, în ziua de marţi, 27 noiembrie 2018, începând cu ora 10:00, în Sala Mare a Primăriei Iași, pentru a ne bucura de modele de antreprenoriat feminin și implicare socială în rândul femeilor cu scopul de a încuraja tânăra generație de antreprenori în construirea propriului model de succes.

Alături de femeile puternice ce dau plusvaloare societații românești, suntem onorate să o avem alături de noi pe doamna Anne Margaret Lennartsson (Suedia) - coach şi expert în arta comunicării, promotor al Școlii FOCUS BUSINESS SCHOOL INTERNATIONAL - care va susține un training de Public Speaking.

De asemenea, vom fi onorate de prezența doamnei Rodica Baciu - Director General Adjunct Materom din Tg. Mureș, care reprezintă un model de excepție în business-ul românesc.

Sunt invitate femei cu funcții de management din domeniul economic, educațional, social și cultural din toate regiunile țării inclusiv din Republica Moldova. Descoperim modele de succes, învaţăm şi progresăm zi de zi pentru ca tot ceea ce facem să aibă impact pe termen lung în dezvoltarea durabilă a societății.(citeste tot)


Comunicat de Presă: O comunitate a femeilor de afaceri care promovează valorile etice

Miercuri, 21 noiembrie 2018

Fundaţia “Star of Hope” România și Asociația de Dezvoltare Antreprenorială și Leadership, cu sprijinul Primăriei Iași, Camerei de Comerț și Industrie Iași, organizează evenimentul ZIUA ANTREPRENORIATULUI FEMININ ȘI A IMPLICĂRII SOCIALE, marti 27 noiembrie 2018, în Sala Mare a Primăriei Iași, începând cu ora 10.00 Evenimentul readuce în atenția publică modele puternice de antreprenoriat feminin care sunt, în același timp, modele de implicare socială.(citeste tot)


Părinte împuternicit, comunitate incluzivă

Miercuri, 21 noiembrie 2018

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași au fost finalizate cursurile de instruire a celor 30 de părinți care au copii cu dizabilități. Au fost formate două grupe a câte 15 părinți. Fiecare grupă a beneficiat de 3 zile de instruire. Scopul instruirii a fost împuternicirea părintelui în rolul de co-terapeut. Părinții au fost informați de către specialișitii Fundației Star of Hope Romania cu privire la nevoile copiilor și modalitățile eficiente de relaționare cu aceștia.(citeste tot)


Comunicat de presă ”INTEGRAREA FIZICĂ” nu este o opțiune. INCLUZIUNEA ȘI PARTICIPAREA SUNT ESENȚIALE!

Martie, 11 septembrie 2018

Fundaţia STAR OF HOPE ROMANIA vă invită joi, 13 septembrie 2018, ora 11.00, la Centrul Star of Hope Iași (str Bariera Veche, nr 3, Iași), la o conferința de presă prin care anunțăm implementarea proiectului PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ derulat împreună cu Consiliul Local Iași, în calitate de principal finanțator.(citeste tot)


Centre Star Of Hope Romania


„Oferă o şansă unui copil cu dizabilităţi!”

Cum poţi ajuta?

Donatii in cont:  

  • RO36RNCB0175033618640001 pentru RON
  • RO68RNCB0175033618640007 pentru EURO

Deschis la BCR Iasi

SWIFT: RNCB RO BU

Donatii folosind Paypal

. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate