Metodologie de selectie a grupului tinta in cadrul Activitatii 5

 

Servicii Integrate Pentru o Comunitate Incluziva In Husi - POCU/20/4/102220

 


Metodologie/Regulament de Acordare a Subventiilor Aplicat Persoanelor care Participa la Cursul de Competente Antreprenoriale din Cadrul Proiectului: "Servicii Integrate Pentru o Comunitate Incluziva In Husi" - POCU/20/4/102220

 

Servicii Integrate Pentru o Comunitate Incluziva In Husi - POCU/20/4/102220

 


Metodologie/Regulament de Concurs Selectie Planuri de Afaceri

 

Servicii Integrate Pentru o Comunitate Incluziva In Husi - POCU/20/4/102220

 


Gala Star Of Hope 2017

Luni, 11 decembrie 2017

Gala Star Of Hope 2017Aseara a avut loc Gala Star of Hope Romania 2017, in cadrul campaniei OM BUN, ITI MULTUMESC, și a insemnat sprijin pentru continuarea programelor de terapie recuperatorie și pentru cele de tip after school pentru cei peste 600 de beneficiarii Fundației Star of Hope Romania. Gala Star of Hope Romania 2017 a celebrat atât Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie), cât și Ziua Mondială a Recunoștinței (24 decembrie).

Evenimentul a fost transmis in direct de catre TVR Iasi, partenerul media principal, dar si in mediul online de către Radio Armonia. La eveniment au fost prezenți Lennart Eriksson (presedinte Organizatia Star of Hope International (Suedia), Michael Sumpter (om de afaceri si fondator al Organizatiei E.C.H.O. din Marea Britanie), Mihai Chirica (primar al municipiului Iasi), autoritati, oameni de afaceri dar si personalitati culturale.(citeste tot)


ALEXANDRA UȘURELU, concert de excepție la Iași

Vineri, 24 noiembrie 2017

ALEXANDRA UȘURELU, concert de excepție la IașiFundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Iași, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Federația Organizațiilor de Părinți care au copii cu Dizabilități, vă invită să ne susțineți în organizarea Galei Star of Hope Romania, eveniment de strângere a fondurilor necesare susținerii celor peste 600 de copii si tineri (cu dizabilități sau foarte săraci) din cele 13 Centre ale Fundației Star of Hope Romania.

Devenită deja tradiție, Gala are scop caritabil și inseamna sprijin pentru continuarea programelor de terapie recuperatorie și cele de tip after school pentru cei peste 600 de beneficiarii Fundației Star of Hope Romania.

Evenimentul va celebra atât Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie), cât și Ziua Mondială a Recunoștinței (24 decembrie).Vom fi onorati de prezenta unor reprezentanți ai Ambasadelor Suediei si Marii Britanii la București, alături de peste 400 de personalitati din mediul public si privat, din Romania, Europa si SUA.(citeste tot)

 

 


ZIUA MULTUMIRII la Centrul Star of Hope din Murgeni (Vaslui)

Luni, 13 noiembrie 2017

Da, azi ( 10 noiembrie 2017 ) a fost sărbătoare la Centrul de Servicii Integrate pentru Copii Aflați în Dificultate „Steaua Speranței” Murgeni (jud. Vaslui). În cadrul evenimentului au fost prezentate comunității rezultatele obținute în decursul celor 18 luni de la inaugurare. Mulțumim tuturor celor care , azi, au fost alături de copii, alături de specialiștii Star of Hope: Nelu Buta (primarul orașului Murgeni), Eduard Cazacu (consilier județean Vaslui), Minus Toderita (consilier local Murgeni), Mihai Borș (vice-primar Murgeni), Roxana Petre (asistent social), Georgiana Leonte (asistent social), Subcomisar Costel Vrabie (sef Poliția Murgeni), Ady Marius Borș (agent principal Politia Murgeni), Mădălina Plăcintă (consilier educativ).(citeste tot)


Laura Bretan, concert caritabil in SUA, pentru copiii din proiectele Star of Hope Romania

LAURA BRETAN, ambasadoare a copiilor din proiectele Star of Hope Romania, va sustine un concert caritabil la Portland (Oregon, SUA) pe 28 octombrie 2017, ora 18.00. Alaturi de Laura Bretan, pe scena vor mai urca trupa The Messangers, Otto & Theo Pascal si Rveal Youth Choir din Portland. ( Video )


Lansarea proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluziva in Husi

Comunicat de presă post eveniment

Lansarea proiectului „Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși” POCU/20/4/2/102220

Marți, 3 octombrie 2017, Fundația Star of Hope Romania în parteneriat cu SC Dal Consulting SRL Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași, Primăria Municipiului Huși și Școala Gimnazială “Anastasie Panu” din Huși, au lansat proiectul ”Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși”, POCU/20/4/2/102220.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, și se derulează pe o perioadă de 36 de luni având o valoare totală de 13.198.263,72 lei.

Obiectivul general al proiectului este de a crește gradul de incluziune socială și de a combate sărăcia și discriminarea într-una din comunităţile marginalizate din orașul Huși, județul Vaslui, prin oferirea de servicii integrate pentru 560 de persoane aparținând grupului țintă.

În cadrul proiectului se va înfiinţa un Centru Comunitar Integrat, care va fi reabilitat şi dotat corespunzator pentru a oferi servicii integrate persoanelor din zona marginalizată, conform definirii grupului tinţa.

Grupul țință al proiectului este format din 560 de persoane din comunitatea marginalizată din orașul Huși, (aflată în risc de sărăcie și excluziune socială), care vor beneficia de servicii integrate. Rezultatele proiectului vor fi următoarele:

 • 110 copii (elevi) vor beneficia de servicii educaționale, din care 60 de elevi vor beneficia pe o perioada de 31 de luni de: hrană caldă, transport, rechizite şi sprijin la teme, iar 50 dintre ei vor beneficia și de servicii de logopedie. Elevii care vor participa la activitățile proiectului vor primi subvenții în valoare de 1800 lei/ an și vor avea oportunitatea de a participa la 10 concursuri cu premii în valoare de 500 lei.
 • 286 de persoane vor beneficia de servicii de ocupare a forței de munca, astfel:
  • consiliere și orientare profesională (286 persoane);
  • se vor aloca 77 de subvenții in valoare de 900 de lei/ lună pentru angajatorii care vor încadra în muncă persoane aparținând grupului țintă (77 persoane angajate);
  • se vor aloca 20 de subvenții în valoare de 1100 lei/ lună pentru angajatorii care vor desfăsura programe de ucenicie la locul de muncă (20 de ucenici);
  • 286 de persoane calificate, în 15 domenii diferite de calificare. Se vor aloca subvenții în valoare de 5 lei/ oră, se vor organiza cate 2 concursuri cu premii per curs, în valoare de 3000 de lei și 2500 de lei;
  • 60 de persoane vor participa la cursuri de formare competențe antreprenoriale și vor primi subventii de 5 lei/ ora, iar 9 dintre ei vor primi micro-granturi în valoare de 25.000 de euro pentru înființarea unei afaceri.
 • 430 de persoane vor beneficia de servicii medicale – consultații oftalmlogice;
 • 100 de persoane vor fi sprijinite prin îmbunătățirea condițiilor de locuit;
 • 64 de persoane vor beneficia de asistența juridică pentru reglementarea actelor.
 • 80 de vârstnici vor beneficia de îngrijire la domiciliu.

În cadrul conferinței de presă de lansare a proiectului, au participat reprezentanți ai autorităților locale, cadre didactice, elevi și reprezentanți ai mass media. Ne-au onorat prin prezență dl Ioan Ciupilan, Primar al Municipiului Huși, dna Eivor Kraft, specialist comunicare din Suedia, dna Angela Manea, Director general Dal Consulting, dna Nicoleta Ștefănică Armeanu, asistent social în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Vaslui. ( Galerie Foto )

Date de contact: Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Persoana de contact: Aurora Vatamaniuc, Manager Proiect

Lansarea proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluziva in Husi


330 de inimi spun "multumesc"

330 de suflete inseninate timp de o saptamana de niste oameni necunosuti din SUA, Suedia, Norvegia... 330 de parinti si copii (din Iasi, Dorohoi, Botosani, Barlad, Suceava, Chisinau, Murgeni Vaslui) vor sa le ofere, la randul lor, dar nu prea au mare lucru in afara de: dragoste, recunostinta si cateva inimi desenate pe o bucata de hartie. (citeste tot)


1 IUNIE 2017. Zi specială în calendar. Pentru toți copiii!

Fundația Star of Hope Romania mulțumește susținătorilor și sponsorilor care au făcut posibilă această zi. 1 Iunie, ziua tuturor copiilor. Cu mic cu mare, copiii, beneficiari ai serviciilor oferite de Fundația Star of Hope Romania s-au bucurat de ziua lor la ferma Farm of Hope, au respirat aer curat, au alergat în voie și s-au jucat împreună cu prietenii lor de la centru. Mesele pline de bunătăți le-au făcut ochii să sclipească și să uite pentru o zi de lipsurile pe care, cei mai mulți dintre ei, le au acasă. Părinții au fost au trăit la maxim bucuria copiilor lor și au uitat de griji. Au împărtășit din experiențele lor, s-au cunoscut mai bine în cadrul marii familii Star of Hope. Sunt mult mai încrezători că împreună, uniți, sunt o voce puternică și pot depăși mai ușor greutățile cu care sunt împovărați...(citeste tot)


5 mai 2017, ziua care a pus Valea Seacă (Bacău) pe harta României

Luni, 8 mai 2017

Vizita la Valea Seaca, jud. BacauO zi în care liniștea satului a fost spulberată de vestea sosirii Excelenței Sale, Anneli Lindahl Kenny, ambasador al Suediei în Romania, pe ulițele din satul Valea Seacă (Bacău). Aici trăiesc aproape 4000 de suflete, o treime find de etnie romă.

Comuna Valea Seacă (județul Bacău) este una dintre cele mai sărace din județ. Multe familii au luat calea pribegiei, printre străini, în căutarea unui loc de muncă, în special în ţările nordice (Suedia, Norvegia). Le-au rămas în sat copiii, unii pe la rude, alții... în voia sorții. Iar școala este, pentru ei, ultima prioritate...(citeste tot)


Comunicat de presă - post eveniment – Balul Primăverii, ediţia I Vivaldi 2017

Marti, 28 nartie 2017

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Fundaţia Star of Hope Romania, Asociaţia Pro Ruralis şi Rotary International a organizat, în premieră la Iaşi, Balul Primăverii - ediţia I Vivaldi. Evenimentul caritabil a avut loc vineri, 24 martie a.c. la Hotel Astoria, Sala Eminescu.

Fondurile strânse în urma acestui eveniment sunt direcţionate în totalitate către două organizaţii neguvernamentale alese de către Camera de Comerţ pentru implicarea de care au dat dovadă în domeniul social în anul 2016, pentru sustinerea proiectelor acestora: Fundaţia Star of Hope Romania şi Asociaţia „Pro Ruralis”.(citeste tot)


Multumiri tuturor sponsorilor si partenerilor

Marti, 28 martie 2017

Multumim tuturor sponsorilor si partenerilor cu ajutorul carora evenimentul caritabil BALUL PRIMAVERII, editia I Vivaldi, a fost posibil!


Invitație la parteneriat

Joi, 9 martie 2017

În luna martie 2017, Fundația Star of Hope Romania organizează cea de-a doua ediție a campaniei IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT, o campanie dedicată copiilor și tinerilor cu sindrom Down, o campanie care reamintește tuturor că sindrom Down nu alege nici timpul, nici locul, nici familia.Sindromul Down lovește la întâmplare, atât copilul cât și părintele. Oricine se poate trezi în situația asta, fie bogat fie sărac. În primii ani de viață, copilul cu sindrom Down are nevoie obligatoriu de terapie. Are nevoie de educație. Și are nevoie de acceptarea celor din comunitatea în care trăiește. (citeste tot)


Invitatie Balul Primaverii


COMUNICAT DE PRESA - Balul Primăverii, ediţia I Vivaldi

Joi, 9 martie 2017

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Fundaţia Star of Hope Romania, Asociaţia Pro Ruralis şi Rotary International organizează, în premieră la Iaşi, Balul Primăverii - ediţia I Vivaldi. Evenimentul va avea loc vineri, 24 martie a.c. la Hotel Astoria, Sala Eminescu, ora 18.00. „Va fi o seară unică, exclusivistă, dedicată oamenilor de succes. O seară în care cifrele se relaxează şi fac loc poveştilor frumoase. Delicatesele culinare şi băuturile alese vor da gust acestei seri speciale în care invitaţii vor reîntâlni prieteni şi vor descoperi noi oportunităţi, în acorduri vivaldiene şi ambient baroc, îmbinate inedit cu ritmurile muzicale ale trupei PROCONSUL.(citeste tot)


Comunicat de presă - post eveniment – Gala Star of Hope Romania 2016

Vineri, 16 decembrie 2016

Aseară, îngerii au coborât pe sceana teatrului Luceafărul din Iași și au pus bucurie în sufletele celor 325 de copii cu dizabilități și ale părinților acestora. Pentru că Laura Bretan și trupa Proconsul au susținut, pentru ei, un concert caritabil în cadrul Galei pentru copii și tineri cu dizabilități Star of Hope Romania 2016.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația Star of Hope Romania în parteneriat cu Primăria Iași, Tvr Iași și Federația Organizațiilor de părinți care au Copii cu Dizabilități (FOPCD).(citeste tot)


Comunicat de presă - Campania ”ÎMPREUNĂ ÎN LUMEA MEA ȘI A TA”

Marti, 29 noiembrie 2016

Star Of Hope RomaniaFundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități si TVR Iași, vă invită să ducem tradiția mai departe și să aprindem împreună primele stele în BRADUL SOLIDARITĂȚII din fața Primăriei Iași, să celebrăm împreună Ziua Internațională a Persoanelor cu dizabilități.

Evenimentul va avea loc luni, 5 decembrie ac, începând cu ora 12.30 pe pietonalul Stefan cel Mare în fața Primăriei Iași. Conferința de presă va avea loc la ora 11.30 în Sala Mare a Primăriei Iași.

Așadar vă invităm să dăm undă verde bucuriei și să aprindem primele stele în BRADUL SOLIDARITĂȚII împreună cu sute de ieșeni dar și oaspeți de departe. Vor fi prezenți dl Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, personalități ale vieții culturale și economice, ambasadori Star of Hope Romania, copii, elevi, studenți, profesori, părinți, ong-uri și mass media.(citeste tot)


LAURA BRETAN şi TRUPA PROCONSUL cântă, la Iaşi, pentru copiii cu dizabilităţi
15 decembrie 2016, ora 17.30, Teatrul Luceafărul Iaşi
IMPREUNĂ ÎN LUMEA MEA ŞI-A TA

Fundatia Star of Hope Romania, împreună cu Primăria Iași și Federația Organizatiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități, organizează în perioada 15 noiembrie – 20 decembrie 2016, o campanie de strângere de fonduri “Împreună în lumea mea si-a ta” în beneficiul copiilor cu dizabilităţi din Centrele Fundației.

Scopul acestei campanii

 • este de a atrage fonduri care să sprijine, să ajute cât mai mulţi dintre copiii cu dizabilităţi din proiectele Star of Hope Romania care au nevoie de ajutor terapeutic și protecţie specială.

Cu fondurile astfel strânse, Fundația Star of Hope Romania îşi propune:

 • să asigure copiilor cu dizabilități accesul la serviciile de terapie recuperatorie, inclusiv transportul la Centrul Star of Hope a copiilor provenind din familiile nevoiase din mediul rural (servicii de terapie comportamentală, logopedie, kinetoterapie)
 • înfiintarea unor ateliere de lucru pentru tinerii cu dizabilități pentru formarea deprinderilor de viață independentă, în cadrul Clubului Tinerilor - serviciu existent în cadrul Fundației Star of Hope Romania

Cum puteți susține, cum puteți dona?

Star Of Hope Romania * prin achiziția de bilete la CONCERTUL caritabil susținut de LAURA BRETAN în cadrul Galei Star of Hope Romania, pe 15 decembrie 2016, pe scena Teatrului Luceafărul. Pentru a cumpara bilete puteti suna la numerele de telefon: 0749 023 377 sau 0743 112 725 .

* biletele au valoarea de 50/100/200 ron, în functie de poziționarea în sală

 

Desi are doar 14 ani, LAURA BRETAN este cântăreață de operă de origine română, din Chicago (SUA). A uimit întreaga lume după ce, pe 3 iunie ac, Laura Bretan a câştigat marea finală “Românii au talent” (PRO TV) si a fost finalistă la America's Got Talent 2016".

LAURA BRETAN, fetița cu voce de înger, este invitată să susțină concerte în întreaga lume. La preselecţiile “America’s Got Talent” (din SUA), cântăreața Mel B a apăsat butonul auriu și a trimis-o pe Laura Bretan direct în semifinală iar celebrul Simon Cowell avea să declare: ”A fost ireal. Nu am auzit aşa ceva în toţi anii în care am participat la acest show. A fost incredibil!”, a comentat celebrul Simon Cowell.

Centre Star Of Hope Romania


„Oferă o şansă unui copil cu dizabilităţi!”

Cum poţi ajuta?

Donatii in cont:  

 • RO36RNCB0175033618640001 pentru RON
 • RO68RNCB0175033618640007 pentru EURO

Deschis la BCR Iasi

SWIFT: RNCB RO BU

Donatii folosind Paypal

. © 2013-2017 Star of Hope Romania