Comunicate de presa

1 Iunie 2017 – Zi specială în calendar. Pentru toți copiii!

Fundația Star of Hope Romania mulțumește susținătorilor și sponsorilor care au făcut posibilă această zi. 1 Iunie, ziua tuturor copiilor. Cu mic cu mare, copiii, beneficiari ai serviciilor oferite de Fundația Star of Hope Romania s-au bucurat de ziua lor la ferma Farm of Hope, au respirat aer curat, au alergat în voie și s-au jucat împreună cu prietenii lor de la centru. Mesele pline de bunătăți le-au făcut ochii să sclipească și să uite pentru o zi de lipsurile pe care, cei mai mulți dintre ei, le au acasă. Părinții au fost au trăit la maxim bucuria copiilor lor și au uitat de griji. Au împărtășit din experiențele lor, s-au cunoscut mai bine în cadrul marii familii Star of Hope. Sunt mult mai încrezători că împreună, uniți, sunt o voce puternică și pot depăși mai ușor greutățile cu care sunt împovărați.

În timp ce carnea și micii se perpeleau pe grătarele încinse de poantele tăticilor binedispuși, copiii săreau în trambulină, se dădeau în leagăn, alții se odihneau în hamac, iar mămicile își povesteau relaxate ce au mai făcut în ultima vreme.

Printre cei prezenți, ne-am bucurat să o avem alături pe Erika, un oaspete special din Suedia. Erika este de ani buni aproape de misiunea Fundației Star of Hope, la început ca voluntar și mai apoi în calitate de sponsor pentru familiile nevoiașe din proiectele noastre.

După vreo două ore de așteptare, copiii erau lihniți de foame. Numai bine au sosit și ”platourile” cu cei 300 de mici și carnea aburindă. În doar câteva secunde, foișorul a devenit brusc neîncăpător. Cei mici împreună cu părinții lor au luat cu asalt tăvile cu mâncare.

Chiar dacă la final, copiii erau deja obosiți, punguțele cu dulciuri pregătite pentru ei, i-au făcut să țopăie de bucurie în jurul nostru. Atât părinții cât și copiii așteaptă cu nerăbdare următoarea ieșire împreună. În perioada 9-15 iulie se vor revedea la mare în stațiunea Mamaia.

Mulțumim sponsorilor care ne sunt alături și ne susțin în acțiunile pe care le organizăm pentru atât pentru copiii cu dizabilități cât și pentru copiii defavorizați ai societății noastre. ( vezi fotografii )

Mulțumim: Media Rom Grup, E-ON Business IT, Focality, Pro Invest, Total Gaz și nu în ultimul rând Kosarom.

Fundația „Star of Hope” Romania este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine, sediul central la Iași. Este membră a Organizației „Star of Hope Internațional” Suedia si partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA.

Misiunea Fundației „Star of Hope” Romania este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități.

În cei peste 25 de ani de activitate, Fundația „Star Of Hope” Romania a ajutat peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună.

Fundația a înființat 7 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și 5 Centre de Zi pentru copii cu dizabilități în vederea recuperării și prevenirii abandonului familial și școlar în regiunea NE a României: (Botoșani (2), Dorohoi (2), Iași, Bârlad, Murgeni, Huși, Valea Seacă – Bacău, Pantelimon, Babadag și Chișinău), însemnănd peste 500 beneficiari. Fundația „Star of Hope” Romania a fondat în 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României ( peste 2000 de beneficiari).

Cu recunoștință,
Adina Mihălăchiuță
PR&Fundraiser
Fundația Star of Hope Romania
0743112725