Comunicate de presa

Comunicat de presă – Campania ”ÎMPREUNĂ ÎN LUMEA MEA ȘI A TA”

Star Of Hope Romania

APRINDEM PRIMELE STELE ÎN BRADUL SOLIDARITĂȚII

Bradul SolidaritatiiFundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități si TVR Iași, vă invită să ducem tradiția mai departe și să aprindem împreună primele stele în BRADUL SOLIDARITĂȚII din fața Primăriei Iași, să celebrăm împreună Ziua Internațională a Persoanelor cu dizabilități.

Evenimentul va avea loc luni, 5 decembrie ac, începând cu ora 12.30 pe pietonalul Stefan cel Mare în fața Primăriei Iași. Conferința de presă va avea loc la ora 11.30 în Sala Mare a Primăriei Iași.

Așadar vă invităm să dăm undă verde bucuriei și să aprindem primele stele în BRADUL SOLIDARITĂȚII împreună cu sute de ieșeni dar și oaspeți de departe. Vor fi prezenți dl Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, personalități ale vieții culturale și economice, ambasadori Star of Hope Romania, copii, elevi, studenți, profesori, părinți, ong-uri și mass media.

E o mare onoare pentru noi să vă spunem că și anul acesta evenimentul este susținut de către Ambasada Suediei în România, prin prezența dlui Mihai Leontescu (asistent politic, economic, comercial si de comunicare la Ambasada Suediei in România). De asemenea, vor fi prezenți în jurul Bradului Solidarității parteneri, prieteni vechi și susținători ai Fundației Star of Hope Romania din Suedia și Norvegia si Romania.

Evenimentul face parte din cea de-a V a ediție a campaniei de informare și sensibilizare a comunității privind nevoia de respectare a drepturilor persoanelor cu dizabilități : ”Împreună în Lumea Mea și-a Ta”.

În această perioadă au loc acțiuni de informare și de implicare a copiilor din zeci de școli ieșene pe tema nevoii de acceptare, toleranței și dăruirii față de copiii cu nevoi speciale. Elevii lucrează la realizarea decorațiunilor și mesajelor ce vor fi transmise pe 3 decembrie și vor fi folosite la împodobirea Bradului Solidarității din fața Primăriei Iași.

Împodobim și aprindem stelele în BRADUL SOLIDARITĂȚII alături de partenerii noștri principali: Star of Hope International Suedia și Norvegia, Ambasada Suediei la Bucuresti, Camera de Comert și Industrie Iasi, Direcția Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Directia de Asistenta Comunitară Iasi, Inspectoratul Scoalar Judetean Iasi, FONSS, FOPDC, FDSC, Universitatea Petre Andrei Iasi, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Iasi, prof. Ligia Delia Cosoi – Universitatea de Arte ”George Enescu” Iasi, Academia Show Jr, Asociatia Cutezatorii Iasi, Corul Strajerul, clasa a VII a A de la Colegiul ”Costache Negruzzi” Iasi.

Au pregătit ornamente și mesaje pentru BRADUL SOLIDARITĂȚII copiii și cadrele didactice de la grădinițele și școlile din Iași: Gradinita P.P 29, Scoala Alexandru cel Bun Iasi nr 13, Liceul Miron Costin, Scoala Gimnaziala Alecu Russo, Liceul Tehnic Ion Holban, Scoala Primara Bogonos, Colegiul Tehnic I. C. Stefanescu, Gradinita P.P 3, Colegiul Garabet Ibraileanu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Liceul Ion Simionescu, Euroed, Scoala Titu Maiorescu, Scoala Gimnaziala Spectrum, Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga, Gradinita cu P.N. 26, Gradinita Cuvioasa Parascheva, Gradinita Kids Garden, Gradinita Hopscotch, Gradinita cu P.P 1, Gradinita cu P.P 16, Gradinita cu P.P 25,Scoala Gimnaziala Lunca Cetatuii, Liceul Ucecom, Gradinita P.P 21, Gradinita Paideusis, Colegiul ”Mihai Eminescu” Iasi, Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Iasi, Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Liceul Tehnologic Economic de Turism de Iasi, Scoala Gimnziala Comuna Domnita.

Următorul eveniment al campaniei va fi organizarea Concertului Caritabil în beneficiul celor 325 de copii cu dizabilități din Centrele de Reabilitare ale Fundației Star of Hope Romania. Concertul va fi susținut de artiștii Laura Bretan din Chicago și formația Proconsul la Teatrul Luceafărul Iași, 15 decembrie 2016, ora 18.00.

Mulțumim pentru susținerea din partea sponsorilor:

Sponsor de 5 stele:Mesopotamia

Platinium Event Sponsor: Focality, Quartz Matrix, Medicover

Gold Event Sponsor : Media Rom Grup,Pro Invest

Silver Event Sponsor: Centrum Gym, Temad, Fundatia Enable

Sponsori: Util Deco, Coriolan, Dal Consulting, Biocomp, Ageo Biz, Nichi by Cristina Nichita, Cuptorul Moldovencei, Apavital

Mulțumim tuturor partenerilor media: Tvr Iasi, Agora Press, Evenimentul, Stiri Ong , Federatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Radio Hit, Radio Iasi, Ziarul de Iasi, Iasi Tv Life, Wink, Revista Glare, Telem, Radio Armonia, VivaF

Fundația „Star of Hope” Romania este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine, sediul central la Iași. Este membră a Organizației „Star of Hope Internațional” Suedia si partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA. Misiunea Fundației „Star of Hope” Romania este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundația „Star Of Hope” Romania a ajutat peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 11 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și pentru copii cu dizabilități în vederea recuperării și prevenirii abandonului familial și școlar în România (Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnănd peste 500 beneficiari. Fundația „Star of Hope” Romania a fondat în 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României ( peste 2000 beneficiari).

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036
e-mail office@starofhope.ro
https://www.facebook.com/starofhope