Comunicate de presa

Comunicat de presă – post eveniment – Marsul Diversitatii 2014

Fundaţia Star of Hope Romania a organizat pe data de 21 Martie 2014, Marşul Diversităţii cu scopul de a marca Ziua Internaţională a Sindromului Down. Scopul evenimentului a fost acela de a fi vizibili, de a face comunitatea să înţeleagă ce este sindromul Down şi cum pot persoanele cu sindrom Down să aibă un rol activ în comunităţile în care trăiesc.

La marş au participat un număr de 300 de persoane. Am fost onoraţi de prezenţa d-lui Lennart Eriksson – Director Star of Hope Suedia, d-lui Fred Thornes – Director Star of Hope Norvegia şi a d-nei Maine Olofsson – Director Star of Hope Suedia. Toţi participanţii au purtat şosete colorate ca semn al distincţiei pe care o face cromozomul X la persoanele cu sindrom Down şi s-au unit într-un cerc al unităţii, al egalităţii pe care şi-o doresc copiii şi tinerii cu sindrom Down.

 Şcoala de Aerobic Edy Valentino a creat o atmosferă plăcută, antrenantă cu un moment de zumba. Toţi copiii au dansat şi au imitat mişcările lor.

„Pentru copii, dragostea înseamnă TIMP”(John Crudele), putem acorda puţin din timpul nostru copiilor cu sindrom Down sau celor cu orice altă dizabilitate, oferindu-le astfel şansa să ne arate că au valoare şi multe abilităţi, că pot fi utili comunităţii în care trăim.

La finalul marşului, toţi participanţii au primit câte un pachet de biscuiţi. Au fost oferite 50 de pachete cu dulciuri tinerilor cu sindrom Down de la Asociaţia Renaşterea Speranţei şi copiilor cu dizabilităţi locomotorii de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi.

Copiilor şi părinţilor de la Centrul de zi Steaua Speranţei Iaşi le-am oferit suc şi pizza cu sprijinul sponsorilor noştri.

Fotografii de la eveniment poti vizualiza: aici

Mulţumim partenerilor noştri:

Primăria Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Şcoala de Aerobic Edy Valentino Iaşi, Şcoala “Ion Simionescu”, Colegiul “Richard Wurmbrand”, Colegiul Tehnic “I.C. Ştefănescu”, Liceul Tehnologic de Mecatronica şi Automatizări, Şcoala Gimnazială “Alexandru cel Bun” Iaşi, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 26 Iaşi, Asociaţia pentru copii şi adulţi cu handicap psihomotor “Cutezătorii”, Asociaţia “Renaşterea Speranţei”, Universitatea “Petre Andrei” Iaşi, Şcoala Primară FEG, Fundaţia EuroED, Liceul Tehnologic Special Trinitas Tg. Frumos, Asociaţia “Surâsul Albastru”.

Mulţumim sponsorilor:

Focality, Vel Pitar.

Parteneri media: