Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Săptămâna Altfel a continuat şi pentru copiii de la Fundaţia Star of Hope

Saptamâna Altfel a continuat şi pentru copiii de la Fundaţia Star of Hope intr-un mod aparte. Copiii au fost impărţiţi pe grupe, cei mici au participat la Festivalul Concurs Judeţian de teatru „Masca” organizat de Grădiniţa Ştefan cel Mare şi Sfânt Dorohoi.

Această activitate s-a realizat impreună cu grupa „Piticii” coordonaţi de prof. Viorica Neaună şi prof. Alina Ionel. Cei mici au interpretat piesa de teatru „Iedul cu trei capre”. Pentru copiii mari activitatea s-a desfăşurat in parteneriatul „Clubul Prieteniei” la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi, unde au fost prezenţi elevi voluntari cl. aXII a E de la Colegiul Naţional Grigore Ghica.

Citește mai departe...

 

 

Star of Hope Dorohoi: Vizită în cadrul programului „Şcoala Altfel” primită de la elevii CN „Grigore Ghica”

Scoala altfelIn săptămâna dedicată „Şcolii Altfel”, copiii din cadrul proiectului Star of Hope au fost vizitaţi de 25 elevii de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” pofilele Ştiinţe Sociale şi Filologie clasele a IX a şi a X a şi un elev de la Şcoala Spiru Haret cl a VIIIa C. Elevii au fost insoţiţi de prof. consilier Carmen Mihalache, prof. Cristina Apetrea şi prof. consilier Robert Lupaşcu.

Activitatea a inclus mai multe momente: arterapie, jocuri, cântece pentru copii de grup, iar Andrei Câşlaru i-a incântat şi antrenat pe copiii cu câteva melodii creaţie proprie acompaniate la chitară. Am fost impresionate să vedem implcarea copiilor de la liceu şi dorinţa lor de-a lucra cu copii alfel decât ei. Ne-am dat seama cât de importante sunt astfel de intalniri deoarece dezvoltă in ei spiritul de-a empatiza cu semenii lor, de-a fi buni , ingăduitori şi chiar de ai direcţiona in viaţă spre o meserie.

Citește mai departe...

 

 

Prietenia... un dar de care ai nevoie oricând

Fundaţia Star of Hope Romania a sărbătorit în toate proiectele din România pe data de 2 Aprilie Ziua Internaţională pentru conştientizarea Autismului.

La Dorohoi în cadrul proiectului educaţional ”Curcubeul schimbării”, copiii din grupa ”Piticii” de la Grădiniţa ”Albă ca Zăpada”, au încercat să le fie alături copiilor diagnosticaţi cu autism din cadrul Centrului ”Steaua Speranţei” , filiala Dorohoi.

Prieteni de mai bine de trei ani, astăzi, într-o frumoasă zi de primăvară, au făcut prin activităţile desfăşurate ”Să-nflorească prietenia”.

Citește mai departe...

 

 

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului - 2014

Ziua internationala de constientizare a autismuluiData de 2 Aprilie marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii acestei afecțiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor.

În Iași, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), filiala Iași, în parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany Biroul Zonal Iași si împreună cu partenerii locali: Fundatia Star of Hope Romania, Fundația "Ancora Salvării” și Asociația "Surâsul albastru”, au pregătit acțiuni și manifestări publice, în cadrul celei de-a VI-a ediții a Campaniei „Arată că iți pasă!”, printr-o serie de evenimente publice dedicate copiilor și tinerilor cu autism.

Citește mai departe...

 

 

Ziua Internațională a Sindromului Down marcată la Dorohoi

În fiecare an, în ziua de 21 martie, Fundatia Star of Hope Romania celebreaza Ziua Internationala a Sindromului Down.  Cu aceasta ocazie la Iasi fundatia a organizat un Mars al Diversitatii la care toti participantii au purtat sosete colorate in semnul distinctiei pe care o face cromozonul X la persoanele cu Sindrom Down.

La Dorohoi, ziua de 21 martie a fost marcata prin organizarea unor activitati comune ale copiilor Centrului Steaua Sperantei Dorohoi cu copiii  si cadrele didactice de la Gradinita Stefan cel Mare si Sfant precum si Clubul Copiilor Dorohoi.

Prin activitatile desfasurate in perioada 17 – 21 martie la Clubul Copiilor Dorohoi, in cadrul „Clubului Prieteniei”, am dorit sa marcam Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindrom Down. Astfel, copii si tineri de la Centrul “Steaua Sperantei” Dorohoi au socializat si au avut ocazia sa interactioneze cu elevi voluntari veniti pentru a desfasura impreuna activitati la cercurile Clubului Copiilor. Lucrand in echipa, au avut ocazia sa-si petreaca timpul in mod placut si util.

Citește mai departe...

 

 

21 martie 2014

Ziua Internaţională a Sindromului Down

Marşul Diversităţii

Organizat de Fundaţia Star of Hope Romania în cadrul Campaniei Mondiale „Lots of Socks”.

Scopul evenimentului este de a face oamenii să înţeleagă ce este sindromul Down, ce înseamnă să ai sindromul Down şi cum pot persoanele cu sindrom Down să aibă un rol activ în comunităţile în care trăiesc. Anul acesta ne concentrăm asupra sănătăţii şi bunăstării persoanelor cu Sindrom Down.

Citește mai departe...

 

 

Despre Ziua Mondială a Sindromului Down

Sindromul Down este o dispunere cromozomială naturală care a făcut parte întotdeauna din condiţia umană, fiind universal prezent în toate naţiile, genurile şi mediile socio-economice, apărând aproximativ 1 la 800 de nou-născuţi, deşi există o mare variaţie a acestei incidenţe în întreaga lume Sindromul Down produce diverse grade de dizabilitate intelectuală şi fizică, precum şi probleme medicale asociate.

Despre Ziua Mondială a Sindromului Down

Ziua Mondială a Sindromului Down a fost declarată de către Down Syndrome Internaţional în anul 2006 şi se sărbătoreşte în 60 de ţări din întreaga lume, în data de 21 martie.

Această dată semnifică unicitatea triplării cromozomului 21 (trisomie) care produce această stare genetică.Obiectivul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare şi înţelegere a sindromului Down şi de a promova drepturile persoanelor cu sindrom Down de a se bucura de viaţă deplină, în demnitate şi de a fi participanţi activi şi valoroşi în comunităţile şi societăţile în care acestea trăiesc.

Citește mai departe...

 

 

Gala Modele Feminine - 6 martie 2014

Elena Stefanescu, angajata Fundatiei Star of Hope Romania a fost premiata La Gala Modele Feminine organizata de doamna deputat Nichita Cristina.

Trofeul primit reprezinta aprecierea pentru curajul ei de a fi mama unui copil cu dizabilitati. Cu 17 ani in urma, Elena Stefanescu l-a adoptat pe Razvan, baiatul caruia avea sa-i devina Mama, dintr-un centru de plasament din Falciu, judetul Vaslui.

Gala Modele Feminine

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate