Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Aprilie - mai 2020 Vești despre noi, despre copii. Din izolare

Luni, 1 iunie 2020

Vrem (și ne rugăm Domnului!) ca aceste rânduri să vă găsească in sănătate si liniște, atât dumneavoastră cât familia și cei dragi dumneavoastră! Inăltțăam rugă către Domnul să oprească răul ce amenință oamenirea si să vă aiba in protecția Lui!

13.512 infecții cu coronavirus si 827 persoane infectate cu coronavirus până acum, in România. Suntem speriați însa nu învinși, pentru că Îl avem pe Domnul alături de noi. Nu ne pierdem speranța si nici credința, chiar dacă avem sufletele îndurerate de vești pe care le primim fie din România, fie din SUA... Oameni dragi, oameni cunoscuți - sau necunoscuți - care s-au simtit brusc rău si au ajuns in spitale bolnavi de COVID... Am învațat să primim și veștile rele dar si pe cele bune... Ne rugăm Domnului pentru alinarea celor îndurerați si pentru biruinta celor aflati în suferință, pe patul de spital!  

NE E DOR DE COPII!

Am continuat să lucrăm de acasă, atat cu copiii cu dizabilitati din Centrele noastre de Terapie Recuperatorie cat si cu copiii saraci din Centrele noastre tip after-school. Si ce va putem spune e ca tare, tare ne e dor de copii, de salile in care obisnuiam sa lucram, de Centrele noastre, de colegii nostri...

(citeste tot)


Comunicat de presă posteveniment: MULȚUMIM, LAURA BRETAN!

Miercuri, 18 decembrie 2019

Dragii noștri, suntem încă copleșiți de emoții după concertul caritabil susținut aseară de către LAURA BRETAN în sprijinul copiilor cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania, concert la care au fost prezenți peste 2000 de ieșeni!

Evenimentul caritabil, intitulat MIRACOLUL BETHLEEMULUI, a avut loc marți, 17 decembrie 2019, ora 18.00, la Sala Polivalentă din Iași. Toate fondurile obținute prin distribuirea biletelor în schimbul unei donații vor asigura ședințele de terapie recuperatorie atât de necesare celor aproape 200 de copii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava. Gazda evenimentului a fost Florin Vasiliu (Adora Christi Iasi).

Concertul caritabil a celebrat, totodată, si cei 30 de ani de la momentul istoric petrecut în România, în decembrie 1989, 30 de ani de libertate națională și personală pentru care peste 1000 de români au plătit cu propria viață.(citeste tot)


INVITATIILE pentru Concertul MIRACOLUL BETHLEEMULUI, susținut de Laura BRETAN pe 17 decembrie, ora 18, la Sala Polivalenta din Iasi (str. Palat, nr. 2) se găsesc pe https://www.iabilet.ro/site/event/49075/.

Fondurile obținute vor susține copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania.


Comunicat de presă: ȘANSE EGALE ȘI PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI

Joi, 12 decembrie 2019

Fundaţia Star of Hope Romania anunță închiderea proiectului EGALIZAREA DE ȘANSE PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași în baza legii 350/2005.

Conform datelor furnizate de Direcția Generală pentru Protecția Persoanelor cu Handicap, în județul Iași sunt înregistrați aproximativ 3500 de copii cu dizabilități, 50% dintre aceștia fiind copii cu grad de handicap accentuat sau grav. Ei sunt cei mai expuși excluziunii sociale și au nevoie urgentă de servicii de evaluare, consiliere și de dezvoltarea abilităților de viață zilnică.

Proiectul EGALIZAREA DE ȘANSE PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI s-a adresat copiilor și tinerilor cu dizabilități (sindrom Down, autism, parapareză spastică etc) și a avut ca obiectiv creșterea gradului de incluziune socială și/sau școlară a 22 de copii și tineri cu dizabilități din Iași prin facilitarea accesului la servicii terapii de recuperare, de dezvoltare a abilităților de viață, prin activități de împuternicire a părinților care au copii cu dizabilități și prin activități de conștientizare a membrilor comunității în perioada de implementare a proiectului.

"Persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării si incluziunii sociale". Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (nr 448/2006 actualizată la .09.2017)

În cadrul acestui proiect s-au desfășurat diferite tipuri de activități precum cele de terapie recuperatorie dar și activități specifice Clubului de Dans pentru 8 copii și tineri, contribuind astfel la dezvoltarea capacităţilor acestor copii și tineri cu dizabilități.

 

Pe parcursul proiectului, au avut loc ședințe de consiliere/ grup suport și sesiuni de instruire a părinților care au copii cu dizabilități dar și elaborarea unui Ghid pentru Părinți care au copii cu dizabilități distribuit gratuit, pentru dezvoltarea capacităţilor parentale a 25 părinţi care au copii cu dizabilități din municipiul Iași, atât mame cât și tați.(citeste tot)


Comunicat de presă: LAURA BRETAN cântă la Iași pentru copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania

Luni, 9 decembrie 2019

Fundația Star of Hope Romania anunță concertul caritabil de Crăciun suținut de LAURA BRETAN, pentru copiii cu dizabilități care au nevoie de terapie recuperatorie în Centrele Star of Hope Romania.

Evenimentul caritabil, intitulat MIRACOLUL BETHLEEMULUI va avea loc marți, 17 decembrie 2019, ora 18.00, la Sala Polivalentă din Iași (str. Palat, nr.2). Toate fondurile obținute prin distribuirea biletelor în schimbul unei donații vor asigura ședințele de terapie recuperatorie atât de necesare celor aproape 200 de copii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava. Concertul caritabil va fi susținut de LAURA BRETAN, împreună cu Corurile reunite ale Bisericilor Evanghelice din Iași, Corul Armonia Kids și orchestra OTHELLO SEXTET. De asemenea vor mai fi in program coruri de copii din Iași, Botosani și Suceava.(citeste tot)


Comunicat de presa post eveniment: GALA STAR OF HOPE 30

Duminica, 8 decembrie 2019

Seara zilei de 5 decembrie 2019, a fost prilejuită de sărbotorirea celor 30 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilități de către Fundația Star of Hope Romania. Gala Star of Hope 30, pentru că așa a fost numit evenimentul, a avut loc în Sala Magnum a Hotelului Internațional Iași. Evenimentul a găzduit preț de câteva ore peste 250 de persoane care și-au deschis inima și au oferit cu bucurie clipe prețioase din timpul lor pentru a da continuitate demersului inițiat de Fundația Star of Hope Romania în urmă cu 30 de ani.

30 de ani de activitate patronați de modelul suedez, de susținerea și implicarea Fundației Star of Hope International Suedia. Am fost onorați la acest eveniment de prezența Excelenței Sale Therese Hyden, Ambasador al Suediei în Romania, dl Lennart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, dna Ulrika Kallin, dna Ulrika Kallin, directorul Organizației Star of Hope International Suedia, dl Mikael Oscarsson – membru al parlamentului suedez.

Acestora li s-au alăturat alte nume cu rezonanță ale orașului Iași: dl Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, dna Iulia Scantei, dna Mihaela Ivancia, și alți reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale și din alte județe, reprezentanți ai companiilor, părinți, copii, voluntari și mass media.

A fost o seară unică, o seară a amintirilor, o seară în care s-au celebrat cei 30 de ani de activitate ai Fundației Star of Hope România în slujba copiilor cu dizabilități și a celor aflați în dificultate.(citeste tot)


De 30 de ani rescriem povești, reconstruim destine!

Luni, 2 decembrie 2019

Vă anuntăm cu bucurie faptul că organizația noastră intră în al 30 lea an de activitate, prilej cu care avem bucuria de a avea oaspeți dragi alături de noi: Excelența Sa dna Therese Hydén, ambasador al Suediei în România, d-l Eric Lennart Eriksson - președintele Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, dna Ulrika Kallin, director al Star of Hope International Suedia și dl Mikael Oscarsson - parlamentar suedez, susținător al proiectelor Star of Hope România.

Organizația noastră a investit 15 milioane de euro până acum în cele 12 comunități din Romania si Chisinau (Rep. Moldova) țară, în care a lucrat în beneficiul a 20.000 de copii și tineri cu dizabilități,copii rromi sau din medii defavorizate.

De asemenea, vă comunicăm că mâine, 5 decembrie 2019, au loc o serie de evenimente care să marcheze sărbătoarea noastră:

  • la ora 10.00, la Primăria Iași, Excelența sa dna Therese Hydén, ambasador al Suediei în România împreună cu oaspeții suedezi sunt invitații primarului Iașului, dl Mihai Chirica,
  • la ora 11.30, delegația suedeză condusă de dna ambasador Therese Hydén va vizita Centrul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități Star of Hope România (Str. Bariera veche, nr. 3, Iași),
  • la ora 18.30, la Hotel Internațional are loc GALA Star of Hope România, când vom sarbatori cei 30 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilitati ai societății noastre.

Gala Star of Hope România este un eveniment caritabil, în cadrul căruia se va încerca și colectarea de fonduri pentru Burse de terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități care provin din mediile cele mai defavorizate.(citeste tot)


GALA STAR OF HOPE 30 - Campania Împreună Reconstruim Speranța

Luni, 11 noiembrie 2019

Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași, Camera de Comert si Industrie Iasi si Tvr Iași organizează evenimentul caritabil

GALA STAR OF HOPE 30

pe 5 decembrie 2019, Hotel International Iasi, ora 19.00.

 

Evenimentul este parte a campaniei IMPREUNĂ, RECONSTRUIM SPERANȚA dedicată copiilor cu dizabilități din Centrele de Terapie ale Fundației Star of Hope Romania și marchează, totodată, cei 30 de ani de activitate Star of Hope în România în slujba copiilor defavorizați ai societății noastre.

Invitații de onoare ai evenimentului sunt  Excelența Sa, dna Therese Hydén, Ambasador al Suediei în Romania, și Lennart Erksson, președintele Star of Hope International (Suedia), alături de o delegație suedeză formată din oameni de afaceri si artiști susținători ai cauzei pentru drepturile copiilor cu dizabilități.

De 30 de ani, echipa de specialiști Star of oh Hope România reconstruiește speranța pentru copiii defavorizați ai societății noastre. Nu singuri, ci împreună cu dumneavoastră, toți cei alături de care ajută (prin terapie, susținere materială, financiară și consiliere) copiii cărora alții nu le acordă nicio șansă. Si se poate spune azi, după trei decenii, că, atunci cand lucrezi cu un copil cu Sindrom Down, autism, tetrapareză spastica sau alte forme de dizabilitate, e  nevoie de timp, de răbdare, de SPERANȚĂ. Da, de speranță, pentru că progresele copilului nu apar nici peste o zi, nici peste o săptămână, nici peste o lună. Apar dupa ani si ani de trudă zilnică în sala de terapie, prin efortul comun al specialistului terapeut, al copilului, al părintelui.(citeste tot)


130 DE COPII, 3 ANI ȘI O MAȘINĂ DE POMPIERI SAU DA, SE ÎNTÂMPLĂ LA MURGENI

Miercuri, 30 octombrie 2019

Fundația Star of Hope Romania a organizat o conferintă de presă miercuri, 16 octombrie, ora 11.30, cu ocazia celebrării a 3 ani de activitate în slujba copiilor foarte săraci în risc de abandon școlar înscriși la Centrul Star of Hope din Murgeni(Vaslui).

La eveniment au participat Lennart Eriksson (președinte Star of Hope International), Aurora Vatamaniuc (presedinte Fundatia Star of Hope Romania), Dumitru Buzatu (președinte CJ Vaslui), Ioan Buta(primarul orașului Murgeni), reprezentanți ai instituțiilor locale si județene din Vaslui, ai Inspectoratului Școlar Vaslui, membri ai comunițății.

Cu acest prilej, echipa Star of Hope Romania a anunțat rezultatele obtinute în cei 3 ani de activitate a Centrului Star of Hope din Murgeni dar și finalizarea procesului de donație către comunitatea locală a unei mașini de pompieri oferită de către Star of Hope International. Mașina de pompieri este singura de acest fel din localitate și va asigura atât stingerea incendiilor cât și descarcerarea în caz de accidente.

(citeste tot)Lennart Eriksson, Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi

Vineri, 18 octombrie 2019

Luni, 14 octombrie, în Sala „Vasile Pogor” a Primariei Municipiului Iasi, în cadrul evenimentului anual “Seara a Valorilor”, Lennart Eriksson, preşedintele Organizaţiei Star of Hope International (Suedia) a primit Titlul de Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi, în semn de recunoștință pentru implicarea deosebită, timp de 30 de ani, în slujba copiilor defavorizaţi din Romania.

Titlul a fost oferit chiar de către primarul Mihai Chirica.

"S-a implicat in a ajuta pe cei mai mici dintre noi, pe copiii nostri, pentru cresterea calitatii vietii acestora. La 30 de la Revolutie, ma simt onorat sa ofer Titlul de Cetatean de Onoarea domnului Lennart Eriksson, presedintele Star of Hope International si creatorul Fundatiei Star of Hope Romania." Președintele Star of Hope International Suedia, d-l Eric Lennart Eriksson, a fost decorat pe 11 Iunie 2013, cu Ordinul Steaua Romaniei în Grad de Cavaler. de catre Traian Basesc, presedintele Romaniei, pentru intreaga activitate și inițiativele umanitare precum și pentru rolul important pe care l-a avut Organizația Star of Hope în ajutorarea persoanelor cu dizabilități din țara noastră.Comunicat de presă: ȘANSE EGALE ȘI PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI

Luni, 1 septembrie 2019

"Persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării si incluziunii sociale". Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (nr 448/2006 actualizată la .09.2017)

Fundaţia Star of Hope Romania anunță debutul proiectului EGALIZAREA DE ȘANSE PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași în baza legii 350/2005. (citeste tot)


Tabăra PAS CU PAS si experienţe unice pentru copii

Marti, 13 august 2019

Mulţumim tuturor celor care au decis să facă parte din povestea noastră şi a acestor copii!

Datorită ajutorului oferit de oameni cu inima mare, 120 copii din Centrele Star of Hope Dimăcheni, Valea Seacă şi Murgeni au participat, timp de 6 zile, la Tabăra Pas cu Pas de la Voroneţ, în perioada 24-29 iulie. Pentru cei mai mulţi dintre ei, a fost prima dată cand au ieşit din satul natal şi au văzut muntele. Pentru alţii, a fost prima dată când au dormit separat într-un pat. Tabăra a oferit copiilor, în primul rând, un model de viaţă. Mulţi dintre ei fac parte din familii destramate, trăiesc 10-12 persoane într-o singură cameră, nu au apă şi nu au parte în familie de o educaţie plină de dragoste.

MULŢUMIM pentru bucuria, experienţele unice şi amintirile frumoase oferite acestor copii!


Povestile copillor

Miercuri, 15 mai 2019

”Dezvoltare de abilități de viață independentă în cadrul Clubul Tinerilor Star of Hope Murgeni, tineri cu dizabilități sau aflați în situații vulnerabile. Vă invitam să-i cunoașteți pe Răzvan, Iosif, Ana! Sunt extraordinari!”


Povestile copillor

Luni, 22 aprilie 2019

Trei destine ale unor copii despre care, în urmă cu mulți ani, medicii spuneau că nu au nicio șansă. Trei nume de învingători, trei ambasadori Star of Hope Romania, într-un reportaj realizat de echipa TVR Iași, în decmbrie 2018. Sunteți curioși să-i cunoașteți pe Bianca, Alex și Andrei?


Centre Star Of Hope Romania


„Oferă o şansă unui copil cu dizabilităţi!”

Cum poţi ajuta?

Donatii in cont:  

  • RO36RNCB0175033618640001 pentru RON
  • RO68RNCB0175033618640007 pentru EURO

Deschis la BCR Iasi

SWIFT: RNCB RO BU

Donatii folosind Paypal

. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate