Da, azi ( 10 noiembrie 2017 ) a fost sărbătoare la Centrul de Servicii Integrate pentru Copii Aflați în Dificultate „Steaua Speranței” Murgeni (jud. Vaslui).

În cadrul evenimentului au fost prezentate comunității rezultatele obținute în decursul celor 18 luni de la inaugurare.

Mulțumim tuturor celor care , azi, au fost alături de copii, alături de specialiștii Star of Hope: Nelu Buta (primarul orașului Murgeni), Eduard Cazacu (consilier județean Vaslui), Minus Toderita (consilier local Murgeni), Mihai Borș (vice-primar Murgeni), Roxana Petre (asistent social), Georgiana Leonte (asistent social), Subcomisar Costel Vrabie (sef Poliția Murgeni), Ady Marius Borș (agent principal Politia Murgeni), Mădălina Plăcintă (consilier educativ).

Și mulțumim cu tot sufletul pentru bucuria oferită copiilor noștri celor trei foarte talentate fetite de la Palatul Copiilor Iasi - clasa profesor Anca Apetroaiei!

Atât vrem sa mai spunem: scopul Centrului - prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor aflați în dificultate (în special de etnie romă) din orașul Murgeni. Aici, zilnic, 35 de copii vin după orele de școală și primesc o masă caldă, își fac temele cu echipa de specialiști Star of Hope și sunt implicați în diverse activități extrașcolare (activități sportive, igienă personală, activități de dezvoltare a abilităților de viață independent etc). ( foto

 

 

330 de suflete inseninate timp de o saptamana de niste oameni necunosuti din SUA, Suedia, Norvegia... 
330 de parinti si copii (din Iasi, Dorohoi, Botosani, Barlad, Suceava, Chisinau, Murgeni Vaslui) vor sa le ofere, la randul lor, dar nu prea au mare lucru in afara de: dragoste, recunostinta si cateva inimi desenate pe o bucata de hartie.

Desenam si noi inimi si rostim "multumim"!

LENNART ERIKSSON (Suedia), ED si CHERYL REBMAN (SUA), KAY METSGER (SUA), HEATHER DYCE (Marea Britanie), ANNETTE si FREDERIK EIDENSKOG (Suedia), CARITA HAMMARSTROM (Suedia), SOLAN si HANS FEDROS (Suedia) sunt doar cativa dintre oamenii care nu numai ca au facut posibila saptamana 9 - 15 iulie 2017, la Mamaia, acesti oameni au venit de la mii de km departare pentru a fi alaturi de parintii care au copii cu dizabilitati. Au venit sa le aline durerea, sa le bucure sufletul si sa se joace cu copiii lor. Sa le spuna personal ca ei si copii lor sunt speciali! 

LE MULTUMIM INCA O DATA, din tot sufletul! (galerie foto)

THANK YOU for the joy and GOD BLESS YOU ALL!


PS: majoritatea parintilor care au fost in tabara de la Mamaia greu reusesc sa cumpere hrana si medicamente... Pentru ei si copii lor o vacanta la mare era doar un vis...

 

 
Codul formelor sau interpretarea limbajului NON-verbal în terapia copilului cu dizabilități sunt doar cateva dintre temele abordate de dna Sharman Pope, profesor logoped in Marea Britanie, în zilele de 27 - 28 octombrie, la Centrul regional de Reabilitare pentru Copii si Tineri cu Dizabilitati ”Steaua Speranței” Iași. 
La intâlnirea cu profesorul logopedul din Marea Britanie au participat specialistii din toate Centrele de recuperare Star of Hope România: Husi, Dorohoi, Botoșani, Iasi. Mai simplu si mai pe scurt, dna Sharman Pope a explicat cum, cand, cât si mai ales de ce trebuie procedat intr-un anumit fel atunci cand lucrezi pentru recuperarea unui copil cu cerinte educative speciale (autism, sindrom Down sau alta dizabilitate). Putem doar sa mai adaugăm ca domnia sa are o experiența de peste 40 de ani in terapia copilului cu dizabilități. Mulțumim, dna profesor Sharman Pope!
 

 

În luna martie 2017, Fundația Star of Hope Romania organizează cea de-a doua ediție a campaniei IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT, o campanie dedicată copiilor și tinerilor cu sindrom Down, o campanie care reamintește tuturor că sindrom Down nu alege nici timpul, nici locul, nici familia.

Sindromul Down lovește la întâmplare, atât copilul cât și părintele. Oricine se poate trezi în situația asta, fie bogat fie sărac.

În primii ani de viață, copilul cu sindrom Down are nevoie obligatoriu de terapie. Are nevoie de educație. Și are nevoie de acceptarea celor din comunitatea în care trăiește. La vârsta adolescenței are nevoie să facă ceva util atât pentru familie cât și pentru societate, să învețe o meserie din care mai apoi să trăiască. Să fie, atât cât se poate, un om independent.

Cei 25 de ani de activitate ai Fundației Star of Hope Romania în slujba copiilor cu dizabilități au demonstrat că, dacă există implicare, rezultatele nu întârzie să apară. Însă cei care până mai ieri erau copii astăzi sunt adulți, tineri care au nevoie să se simtă utili, să poată lucra undeva, să se poată întreține. Un atelier protejat este soluția abordată de Fundația Star of Hope Romania. O astfel de soluție presupune implicarea comunității, pentru că e nevoie de resurse de care organizația noastră nu dispune. Acesta este, de altfel, si scopul acestei campanii, de a informa-sensibiliza opinia publica, prin diverse actiuni, cu privire la necesitatea existenței unui astfel de atelier, dar și pentru a aduna fondurile necesare susținerii activității unui atelier de serigrafie pentru tinerii cu dizabilități. 

Balul Primaverii 2017

În acest sens, Camera de Comerț și Industrie Iași a inițiat, în parteneriat cu Primăria Iași, Fundația Star of Hope Romania si Asociația Pro Ruralis, evenimentul caritabil Balul Primăverii 2017, ediția I – Vivaldi, pe 24 martie ac, la Hotel Astoria, orele 19.00.

VA INVITĂM cu drag să participați la acest eveniment, pentru a marca împreună Ziua Internațională a Sindromului Down, într-o atmosferă elegantă și relaxantă, o seară în cadrul căreia ne dorim ca generozitatea și omenia să se împletească pentru binele celor mai puțin norocoși, copii și tinerii cu sindrom Down.

Implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră, oricât de mică ar fi, înseamnă foarte mult pentru copiii și tinerii cu sindrom Down din Centrele Star of Hope Romania.

Cum vă puteți implica?

1. PUTEȚI DONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT:

CONTRIBUABILII CARE EFECTUEAZĂ SPONSORIZĂRI, POTRIVIT PREVEDERILOR LEGII NR. 32/1994 PRIVIND SPONSORIZAREA, SCAD DIN IMPOZITUL PE PROFIT DATORAT SUMELE AFERENTE, DACĂ TOTALUL ACESTOR CHELTUIELI ÎNDEPLINEŞTE CUMULATIV URMATOARELE CONDIŢII:

 • ESTE ÎN LIMITA A 3 LA MIE DIN CIFRA DE AFACERI;
 • NU DEPĂŞEŞTE MAI MULT DE 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT DATORAT.

ÎN SCHIMBUL ACESTEI DONAȚII, TINERII CU SINDROM DOWN VOR LUCRA, PENTRU DUMNEAVOASTRĂ, ÎN ATELIERUL DE SERIGRAFIE MATERIALE CU IDENTITATEA VIZUALĂ A COMPANIEI PE CARE O REPREZENTAȚI (TRICOURI, AGENDA, PIXURI, CANI). ASTFEL, ACORDAȚI UNUI TÂNĂR CU DIZABILITĂȚI ȘANSA DE A FI INTEGRAT ÎN MUNCĂ!

2. PUTEȚI DONA UN PRODUS PENTRU LICITAȚIE;

3. PUTEȚI ACHITA CONTRAVALOAREA UNEI INVITAȚII LA evenimentul caritabil Balul Primăverii 2017, ediția I – Vivaldi, pe 24 martie 2017, Hotel Astoria, orele 19.00.

 • O INVITAȚIE PENTRU O PERSOANĂ = 300 RON
 • O INVITAȚIE PENTRU 2 PERSOANE = 500 RON

4. PUTEȚI ALEGE UNUL DINTRE PACHETELE DE SPONSORIZARE:

Diamond - 8.000 lei

Beneficii

 • Includerea logo firmă pe materialele de promovare ale evenimentului;
 • Includere logo sponsor pe site-ul ofcial al Fundației Star of Hope Romania, cu link către site-ul sponsorului;
 • Posibilitatea expunerii unui roll-up şi al unui ministand la locul evenimentului;
 • Posibilitate plasării de materiale de promovare/promoţionale în sacoşa evenimentului;
 • Speech - 3 minute - în cadrul evenimentului.

Platinum - 3.000 lei

Beneficii

 • Includerea logo firmă pe materialele de promovare ale evenimentului;
 • Includere logo sponsor pe site-ul ofcial al Fundației Star of Hope Romania, cu link către site-ul sponsorului;
 • Posibilitatea expunerii unui roll-up şi al unui ministand la locul evenimentului;
 • Posibilitate plasării de materiale de promovare/promoţionale în sacoşa evenimentului;

Gold - 2.000 lei

Beneficii

 • Includerea logo firmă pe materialele de promovare ale evenimentului;
 • Includere logo sponsor pe site-ul ofcial al Fundației Star of Hope Romania, cu link către site-ul sponsorului;
 • Posibilitatea expunerii unui roll-up şi al unui ministand la locul evenimentului;

Cu deosebită apreciere,
Aurora Vatamaniuc
Președinte Executiv
Fundația Star of Hope Romania

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania