Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Conferința de presă de lansare a proiectului ”INCLUZIUNE SOCIALĂ ACTIVĂ PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI”

Fundația Star of Hope România anunță conferința de presă de lansare a proiectului ”INCLUZIUNE SOCIALĂ ACTIVĂ PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI”, proiect finanțat de către Consiliul Județean Iași, în baza legii 350/2005.

Conferința va avea loc marți, 31 august 2021, ora 11.00 la la Centrul Star of Hope Iași, din strada Bariera Veche nr 3 (în spatele clădirii Granit).

Proiectul ”Incluziune socială activă pentru copiii cu dizabilități” se adresează unui număr de 20 de copii, tineri vulnerabili, în special cu dizabilități din județul Iași. Modelul propus spre implementare prin intermediul proiectului vizează un  prototip ”social”, care, are la bază Strategia Europeană pentru persoane cu handicap 2010-2020, care prevede protecția socială și participarea copiilor cu dizabilități la viața comunitară.

 ” Dacă nu am interveni în Iași prin proiectul propus, ar crește mult riscul de separare de familie pentru copiii cu dizabilități, de excluziune socială/școlară a acestor copii. Pe termen lung, copiii, nu s-ar putea dezvolta, nu ar putea deveni pe cât de mult posibil independenți, astfel încât ar îngreuna bugetul asigurărilor sociale din Iași.”, a declarat Aurora Vatamaiuc, Președinte executiv Fundația Star of Hope Romania

 Scopul proiectului este creșterea gradului de incluziune socială și școlară a  20 de  copii și tineri aflați în dificultate, în special cu dizabilități prin facilitarea accesului la servicii terapii de recuperare, de dezvoltare a abilităților de viață, organizare workshop-uri pentru cadre didactice, activități de împuternicire a părinților care au copii cu dizabilități în perioada.

 Acțivitățile propuse în cadrul proiectului sunt diverse și vizează atât copiii și tinerii cât și părinții, cadre didactice și comunitatea lărgită. În perioada de implementare a proiectului vor fi organizate activități de evaluare/reevaluare pentru 20 de copii cu dizabilități, terapii pentru dezvoltarea abilităților pentru 20 de copii și tineri cu dizabilități pe diverse domenii (cognitv. Motor, comunicare). De asemenea, vor fi dezvoltate capacitățile parentale pentru 20 de părinți/reprezentanți legali care au copii cu dizabilități prin participarea la sesiuni de instruire și consiliere. Pentru îmbunătățirea nivelului de cunoștințe și informații privind aspecte de bază din lucurl cu copilul cu dizabilități, va fi organizat un workshop pentru 25 de cadre didactice din județul Iași.

 Proiectul se desfășoară în perioada august 2021–ianuarie 2022. Valoarea totală a proiectului este de 40640 lei din care suma de 36540 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă oferită de către Consiliul Județean Iași.

 Pentru detalii proiect contactați:

 Gabriela Răducanu, Director de Programe Fundația Star of Hope Romania

Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Telefon: 0745254692

 Adina Mihălăchiuță, Responsabil Comunicare

Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Telefon: 0743112725

 

 

Comunicat de presă posteveniment: MULȚUMIM, LAURA BRETAN!

Dragii noștri, suntem încă copleșiți de emoții după concertul caritabil susținut aseară de către LAURA BRETAN în sprijinul copiilor cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania, concert la care au fost prezenți peste 2000 de ieșeni!

Evenimentul caritabil, intitulat MIRACOLUL BETHLEEMULUI, a avut loc marți, 17 decembrie 2019, ora 18.00, la Sala Polivalentă din Iași. Toate fondurile obținute prin distribuirea biletelor în schimbul unei donații vor asigura ședințele de terapie recuperatorie atât de necesare celor aproape 200 de copii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava. Gazda evenimentului a fost Florin Vasiliu (Adora Christi Iasi).

Concertul caritabil a celebrat, totodată, si cei 30 de ani de la momentul istoric petrecut în România, în decembrie 1989, 30 de ani de libertate națională și personală pentru care peste 1000 de români au plătit cu prorpia viață.

Seara caritabilă a fost organizată de către Alianța Evanghelică din România, în parteneriat cu Fundația Star of Hope Romania, cu sprijinul Primariei Iași, al Camerei de Comerț Iasi. Partener media principal al evenimentului a fost postul Radio Iasi. Sponsorii evenimentului au fost ALEX TOURS IASI și STRAROM.

Organizatorii evenimentului sunt extrem de recunoscători atât LAUREI BRETAN cât și membrilor Corurilor reunite ale Bisericilor Evanghelice din Iași, membrilor Corului Armonia Kids precum și Orchestrei OTHELLO SEXTET din București, pentru participarea artistică la acest concert caritabil.

Mesajul, specific sărbătorii Crăaciunului, a fost rostit de către de Leonard Semenea (SUA), în timp ce Paul Butnariu (președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași) a oferit LAUREI BRETAN TROFEUL RECUNOȘTINȚEI acordat de către Fundația Star of Hope România pentru implicarea în susținerea copiilor cu dizabilități.

”Suntem extrem de recunoscători tuturor partenerilor, Laurei, sponsorilor, partenerilor media pentru implicarea în organizarea acestui eveniment caritabil, și mă refer aici la Alianța Evanghelică din România, Camera de Comerț și Industrie Iași, Radio Iași, Radio Armonia. Mulțumim cu toată inima sponsorilor Alex Tours și firmei Strarom, mulțumim, Bellaria! Este o dovadă în plus a faptului că doar prin solidaritate, empatie și implicare putem schimba în bine destinele unor copii cu dizabilități. Iar numărul atât de mare al ieșenilor prezenți la concert arată că, în ciuda stresului cotidian, oamenii nu au uitat încă să fie Oameni. Mulțumim!”, a declarat Aurora Vatamaniuc, președintele executiv al Fundației Star of Hope Romania.

Mulțumim pentru ajutor partenerilor: ASOCIATIA CONSILIERILOR CRESTINI DIN ROMANIA, BELLARIA, PROINVEST, QUARTZ MATRIX, POLIROM, UNIVERSITATEA ”PETRE ANDREI” DIN IASI, LEVANT CONSTRUCT, FUNDAȚIA NĂDEJADEA COPIILOR, FUNDAȚIA SOMERSET, FUNDATIA FILOCALIA, NICHI FASHION, ASOCIATIA DE AJUTORARE MARANATA, FUNDAȚIA FILOCALIA, ALEGE VIATA.RO, ASOCIAȚIA CREȘTINĂ BETANIA, ASOCIAȚIA ”BUNĂ ZIUA, COPII DIN IAȘI”, SC ARK-PLANE SRL, ASOCIATIA ART- IKONIA, ASOCIATIA HARMONY.

Mulțumim, de asemenea, institutiilor partenere: DGASPC IASI, COLEGIUL ”R. WURMBRAND” IASI, GRADINITA PENILLA IASI, COLEGIUL ”I. C. STEFANESCU” IASI, COLEGIUL TEHNIC ”GHE. ASACHI” IASI, COLEGIUL ”C. NEGRUZZI” IASI, LICEUL TEORETIC ”VASILE ALECSANDRI” IASI, LICEUL TEORETIC ”DIMITRIE CANTEMIR” IASI, LICEUL TEORETIC ”MIRON COSTIN” IASI, ŞCOALA GIMNAZIALĂ ”ALEXANDRU CEL BUN” IASI, ŞCOALA GIMNAZIALĂ ”ION SIMIONESCU” IASI, GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.16 IASI, ŞCOALA GIMNAZIALĂ BĂLŢAŢI, ŞCOALA ”ION CREANGĂ” TĂRGU-FRUMOS.

Organizatorii sunt recunoscători partenerilor media: ZIARUL DE IASI, IASI FUN, RADIO ARMONIA, RADIO VOCEA EVANGHELIEI SUCEAVA, IMPACT FM, VIVA FM, TELEMOLDOVA PLUS, TVR IASI, WINK IAȘI.

Cei mai mulți dintre beneficiarii noștri provin din mediul rural și din familii cu posibilități financiare extrem de reduse, iar numărul părinților disperați care apelează la serciviile noastre crește alarmant. Pentru a schimba în bine destinele acestor copii e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale în vederea dezvoltării serviciilor sociale, educaționale, astfel încât să creem acestor copii și tineri condiții în care să-și poată găsi un rost și să poată aduce un plus valoare comunității în care trăiesc.

Despre Fundația Star of Hope Romania

  • 6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău
  • 7 CENTRE DE ZI pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani
  • intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte
  • sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial

Cu deosebită apreciere,
Aurora Vatamaniuc
Președinte Executiv Fundația Star of Hope Romania
Tel. 0744506036, e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 

Comunicat de presă: ȘANSE EGALE ȘI PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI

Fundaţia Star of Hope Romania anunță închiderea proiectului EGALIZAREA DE ȘANSE PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași în baza legii 350/2005.

Conform datelor furnizate de Direcția Generală pentru Protecția Persoanelor cu Handicap, în județul Iași sunt înregistrați aproximativ 3500 de copii cu dizabilități, 50% dintre aceștia fiind copii cu grad de handicap accentuat sau grav. Ei sunt cei mai expuși excluziunii sociale și au nevoie urgentă de servicii de evaluare, consiliere și de dezvoltarea abilităților de viață zilnică.

Proiectul EGALIZAREA DE ȘANSE PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI s-a adresat copiilor și tinerilor cu dizabilități (sindrom Down, autism, parapareză spastică etc) și a avut ca obiectiv creșterea gradului de incluziune socială și/sau școlară a 22 de copii și tineri cu dizabilități din Iași prin facilitarea accesului la servicii terapii de recuperare, de dezvoltare a abilităților de viață, prin activități de împuternicire a părinților care au copii cu dizabilități și prin activități de conștientizare a membrilor comunității în perioada de implementare a proiectului.

"Persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării si incluziunii sociale". Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (nr 448/2006 actualizată la .09.2017)

În cadrul acestui proiect s-au desfășurat diferite tipuri de activități precum cele de terapie recuperatorie dar și activități specifice Clubului de Dans pentru 8 copii și tineri, contribuind astfel la dezvoltarea capacităţilor acestor copii și tineri cu dizabilități.

 

Pe parcursul proiectului, au avut loc ședințe de consiliere/ grup suport și sesiuni de instruire a părinților care au copii cu dizabilități dar și elaborarea unui Ghid pentru Părinți care au copii cu dizabilități distribuit gratuit, pentru dezvoltarea capacităţilor parentale a 25 părinţi care au copii cu dizabilități din municipiul Iași, atât mame cât și tați.

     

Pentru ca procesul incluziunii școlare a copilului cu CES să fie eficient, specialiștii Star of Hope Romania au organizat o sesiune de instruire a 20 cadre didactice din Iași care au integrat sau intenționează să integreze în clasă/grupă copii cu CES (metode de lucru cu copilul cu dizabilități)

 

Proiectul s-a derulat în perioada august – decembrie 2019. Ultimul eveniment din cadrul proiectului - Gala Star of Hope 2019 - a avut loc pe 5 decembrie. Evenimentul a celebrat Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, prin promovarea modelelor de bună practică ce întregesc strategia de sensibilizare și de conștienizare a comunității din Iași privind drepturile și valoarea fiecărui copil cu dizabilități.

 

Datele furnizate de DGASPC Iași evidențiază faptul că 80% dintre copii cu certificat de încadrare într-o categorie de handicap sunt încadraţi în grad de handicap accentuat sau grav; este categoria cea mai expusă excluziunii sociale/școlare, nu beneficiază de aceleaşi oportunităţi de dezvoltare în propria comunitate; nu au oportunităţi egale de participare la viaţa culturală, nu participă la viaţa comunităţii din care fac parte, nu sunt consultaţi în elaborarea politicilor, legislaţiei care le influenţează viaţa. De asemenea, reprezintă categoria cea mai expusă riscului separării de familie dacă nu se intervine cu servicii specializate.

Bugetul total al proiectului a fost de 44710 lei, din care 39710 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Consiliului Local Iași. Mai multe amănunte puteți obține de la Gabriela Răducanu, director de Programe, Fundația Star of Hope Romania
email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
tel: 0745254692

Fundația „Star of Hope” România este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine. Membră a organizației „Star of Hope Internațional” Suedia, este prezentă în România de peste 25 ani având sediul central la Iași. Fundatia Star of Hope Romania este partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA.

Misiunea Fundației „Star of Hope” România este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. De-a lungul celor 28 de ani, Fundația „Star Of Hope”a reușit să ajute peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 13 Centre de Zi pentru aproximativ 500 de beneficiari - copii cu dizabilități și copii săraci - în Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui, Huși, Valea Seacă (jud. Bacău), Dimăcheni, Pantelimon (Ilfov), Babadag (Tulcea), Suceava, Chișinău (Rep. Moldova).

Fundația „Star of Hope” România a fondat în anul 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României, care insumeaza peste 2000 de beneficiari.

 

 

Comunicat de presă: LAURA BRETAN cântă la Iași pentru copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania

Fundația Star of Hope Romania anunță concertul caritabil de Crăciun suținut de LAURA BRETAN, pentru copiii cu dizabilități care au nevoie de terapie recuperatorie în Centrele Star of Hope Romania.

Evenimentul caritabil, intitulat MIRACOLUL BETHLEEMULUI va avea loc marți, 17 decembrie 2019, ora 18.00, la Sala Polivalentă din Iași (str. Palat, nr.2). Toate fondurile obținute prin distribuirea biletelor în schimbul unei donații vor asigura ședințele de terapie recuperatorie atât de necesare celor aproape 200 de copii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava. Concertul caritabil va fi susținut de LAURA BRETAN, împreună cu Corurile reunite ale Bisericilor Evanghelice din Iași, Corul Armonia Kids și orchestra OTHELLO SEXTET. De asemenea vor mai fi in program coruri de copii din Iași, Botosani și Suceava.

Evenimentul caritabil se va bucura și de prezența unei delegații de români din SUA (voluntari în România și care susțin cauza copiilor cu dizabilități). Mesajul, specific sărbătorii Craciunului, va fi transmis de Leonard Semenea (SUA) și Lennart Erksson (președintele Star of Hope International, Suedia).

Invitațiile pot fi obținute de pe www.iabilet.ro sau de pe www.starofhope.ro, telefon 0744506036.

Concertul de Crăciun este organizat de Alianța Evanghelică din România și Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Asociația 100% Viață și cu sprijinul Primăriei Iași.

Sponsorii evenimentului sunt ALEX TOURS IASI și STRAROM.

Partener media principal: RADIO IASI.

Parteneri media: Ziarul de Iasi, Iasi Fun, Radio Armonia, Radio Vocea Evangheliei Suceava, Impact FM, Viva FM, Telemoldova Plus, TVR Iasi.

Cei mai mulți dintre beneficiarii nostri provin din mediul rural și din familii cu posibilități financiare extrem de reduse, iar numarul parintilor disperati care apeleaza la serciviile noastre creste alarmant. Pentru schimba în bine destinele acestor copii e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale în vederea dezvoltării serviciilor sociale, educaționale, astfel încât să creem acestor copii și tineri condiții în care să-și poată găsi un rost și să poată aduce un plus valoare comunității în care trăiesc.

Despre Fundația Star of Hope Romania

  • 30 de ani de activitate în slujba copilului cu nevoi speciale
  • 6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău
  • 7 CENTRE DE ZI pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani
  • intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte
  • sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial
 

 

Comunicat de presa post eveniment: GALA STAR OF HOPE 30

Seara zilei de 5 decembrie 2019, a fost prilejuită de sărbotorirea celor 30 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilități de către Fundația Star of Hope Romania. Gala Star of Hope 30, pentru că așa a fost numit evenimentul, a avut loc în Sala Magnum a Hotelului Internațional Iași. Evenimentul a găzduit preț de câteva ore peste 250 de persoane care și-au deschis inima și au oferit cu bucurie clipe prețioase din timpul lor pentru a da continuitate demersului inițiat de Fundația Star of Hope Romania în urmă cu 30 de ani.

30 de ani de activitate patronați de modelul suedez, de susținerea și implicarea Fundației Star of Hope International Suedia. Am fost onorați la acest eveniment de prezența Excelenței Sale Therese Hyden, Ambasador al Suediei în Romania, dl Lennart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, dna Ulrika Kallin, dna Ulrika Kallin, directorul Organizației Star of Hope International Suedia, dl Mikael Oscarsson – membru al parlamentului suedez.

Acestora li s-au alăturat alte nume cu rezonanță ale orașului Iași: dl Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, dna Iulia Scantei, dna Mihaela Ivancia, și alți reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale și din alte județe, reprezentanți ai companiilor, părinți, copii, voluntari și mass media.

A fost o seară unică, o seară a amintirilor, o seară în care s-au celebrat cei 30 de ani de activitate ai Fundației Star of Hope România în slujba copiilor cu dizabilități și a celor aflați în dificultate.

Seara a fost moderată de Amalia Georgescu, Mihaela Munteanu și Irina Păcurariu. Invitații noștri s-u bucurat de momente artistice deosebite oferite: Andra Botez și Cvartetul The Vocals.

Gala Star of Hope România a fost un eveniment caritabil, în cadrul căruia s-a încercat colectarea de fonduri pentru Burse de terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități care provin din mediile cele mai defavorizate.

În cadrul Galei Star of Hope 30, organizatorii au oferit Trofee de Recunoștință sponsorilor și partenerilor care au fost, timp de 3 decenii, alături de copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania.

Ne înclinăm și aducem întreaga noastră recunoștintă dlui Doru Tompea – președinte Universitatea Petre Andrei din Iași, dlui Sorin Bocancea – rector al Universității Petre Andrei din Iași, dlui Mihai Suchar – director Quartz Matrix, dlui Tudor Apostol – director Kosarom, dnei Gabriela Mardarasevici – Focality, dnei Angelica Manea – director Dal Consulting, dnei Ioana Olărescu – Frarom International est și Diqis, dlui Sebastian Tătărângă – director Mesopotamia, dlui Marius Profiri – Farmacia Aris, dnei Camelia Moraru – Art Georgies, dlui Florin Măriucă – EonIt.

De asemenea mulțumim pentru generozitate și implicare sponsorilor care ni s-au alăturat și în acest an și ne-au oferit sprijin atât în organizarea evenimentului Gala Star of Hope 30 cât și pentru oferirea unor burse de terapie: dlui Sebastian Hugeanu – director Pro Invest, dlui Lucian Gafencu – director Media Rom Grup, dnei Catia Simionescu – Nexus Media, dlui Marius Ivanov – director Cearfisa, dnei Mirabela Miron – Avisso, Cora, Decathlon, Ageo Biz, Hotel International Iasi, Hotel Bellaria, dlui Gabi Strat – Strarom, Cake Expert, Lavanda Laurei, Muftangerie, Fabricat în Iasi, Byties, Irina Schrotter, Paradisul International College. Mulțumiri speciale aducem și dlui Radu Țutu de la Fundația Enable, dnei Cristina Nichita – Nichi Fashion și dnei Angela Achiței – Utildeco.

În cadrul serii invitații au avut ocazia de a participa la tombolă cu premii speciale oferite de partenerii noștri: Lavanda Laurei și Endorfine.

Fundația Star of Hope Romania mulțumește invitaților pentru donațiile realizate pe parcursul Galei Star of Hope 30. Astfel putem anunța că Universitatea ”Petre Andrei” din Iași a donat suma de 1000 de euro, Camera de Comerț și Industrie Iași prin bunăvoința și implicarea dlui Președinte Paul Butnariu au oferit o donație în valoare de - 10.000 lei, distinsul domn Adrian Butucă a oferit suma de 25.000 lei, în timp ce donațiile în numerar din urne și tombolă se ridică la suma de 14.200 lei. Organizatorii sunt recunoscători celor care au participat la licitația obiectelor pregătite, la final strângându-se suma de 17.450 RON. Dl Radu Țuțu, președinte Fundației ENABLE a donat un laptop în valoare de 2000 RON.

Din cei 85 de copii cu dizabilități care sunt asistați în Centrul Iași, pentru 25 copii nu se pot acoperi costurile de recuperare de către familiile prea sărace. În toate centrele Star of Hope România sunt 200 de astfel de copii, costurile necesare fiind cuprinse între 100 și 1000 de euro lunar, în funcție de problemele de sănătate și vârsta beneficiarilor.

Organizația noastră a investit, până acum, peste 15 milioane de euro în cele 12 comunități din Romania si Chisinau (Rep. Moldova) și a lucrat în beneficiul a 20.000 de copii și tineri cu dizabilități, copii rromi sau din medii defavorizate.

Mulțumiri speciale aducem partenerilor noștri principali: Primăria Municipiului Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași și partenerului media principal: TVR Iași. Parteneri media ai evenimentului: TVR Iași, Radio Romania Iași, Viva FM, Ziarul de Iasi, Iasi Fun, Evenimentul, Revista Glare, Agora Press, Vocea Ong, Wink, Telem, Tele Moldova, Radio Armonia.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit de-a lungul timpului din postura de finanțatori, parteneri și sponsori.

Cu deosebită recunoștință,
Aurora Vatamaniuc,
Președinte executiv
Fundația Star of Hope România

 

 

GALA STAR OF HOPE 30 - Campania Împreună Reconstruim Speranța

Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași, Camera de Comert si Industrie Iasi si Tvr Iași organizează evenimentul caritabil

GALA STAR OF HOPE 30

pe 5 decembrie 2019, Hotel International Iasi, ora 19.00.

 

Evenimentul este parte a campaniei IMPREUNĂ, RECONSTRUIM SPERANȚA dedicată copiilor cu dizabilități din Centrele de Terapie ale Fundației Star of Hope Romania și marchează, totodată, cei 30 de ani de activitate Star of Hope în România în slujba copiilor defavorizați ai societății noastre.

Invitații de onoare ai evenimentului sunt  Excelența Sa, dna Therese Hydén, Ambasador al Suediei în Romania, și Lennart Erksson, președintele Star of Hope International (Suedia), alături de o delegație suedeză formată din oameni de afaceri si artiști susținători ai cauzei pentru drepturile copiilor cu dizabilități.

De 30 de ani, echipa de specialiști Star of oh Hope România reconstruiește speranța pentru copiii defavorizați ai societății noastre. Nu singuri, ci împreună cu dumneavoastră, toți cei alături de care ajută (prin terapie, susținere materială, financiară și consiliere) copiii cărora alții nu le acordă nicio șansă. Si se poate spune azi, după trei decenii, că, atunci cand lucrezi cu un copil cu Sindrom Down, autism, tetrapareză spastica sau alte forme de dizabilitate, e  nevoie de timp, de răbdare, de SPERANȚĂ. Da, de speranță, pentru că progresele copilului nu apar nici peste o zi, nici peste o săptămână, nici peste o lună. Apar dupa ani si ani de trudă zilnică în sala de terapie, prin efortul comun al specialistului terapeut, al copilului, al părintelui.

De ce povestim toate acestea? Pentru că, în decembrie, echipa Star of Hope România sărbătorește 30 de ani de activitate in slujba copilului cu dizabilitate. De ce? Pentru că azi Andreea (tetrapareză spastică) este psiholog. Pentru că Răzvan este astăzi student la Facultatea de Automatizări și Calculatoare. Pentru că Bianca este astăzi studentă la Facultatea de Artă Sacră. Pentru că azi Andrei este un adult care duce o viață normală. Pentru că azi Alex este elev într-un liceu de masă și un pianist foarte talentat. Pentru ca, da, împreună și cu ajutorul dumneavoastră, Star of Hope România a reușit să schimbe în bine destine. Și pentru că, da, tot împreună cu dumneavoastră, vom reuși în continuare să reconstruim SPERANȚA pentru alți copii cu dizabilități cărora societatea în care trăim nu le oferă vreo șansă de recuperare (prejudecăți, inechitate legislativă, sărăcie, lipsa centrelor de recuperare din mediul rural, costul foarte mare al ședințelor de terapie la cabinetele de terapie private).

Echipa Star of Hope România mulțumește partenerilor care au ales să facă parte din povestea Star of Hope România și anul acesta: FRAROM INTERNAȚIONAL EST, DIQIS, PROINVEST, MEDIAROM GRUP, MEDICOVER, FOCALITY, FARMACIA ARIS, STRAROM, QUATRZ MATRIX, MESOPOTAMIA, AGEOBIZ, DAL CONSULTING, BIOGENETIX, HOTEL INTERNATIONAL IASI, FONSS, VOCEA ONG..

Partener media principal: TVR Iași

Parteneri media ai campaniei: Ziarul de Iasi, Iasifun, AgoraPress, Radio Romania, Radio Armonia, Viva FM, TeleM, TeleMoldova, Infinity TV, WINK.

 Vă mulțumim pentru cei 30 de ani împreună!

Detalii, la numărul de telefon 0743 112 725 sau pe adresa de email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 

Comunicat de presă: ȘANSE EGALE ȘI PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI

"Persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării si incluziunii sociale". Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (nr 448/2006 actualizată la .09.2017)

Fundaţia Star of Hope Romania anunță debutul proiectului EGALIZAREA DE ȘANSE PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași în baza legii 350/2005.

Conform datelor furnizate de Direcția Generală pentru Protecția Persoanelor cu Handicap, în județul Iași sunt înregistrați aproximativ 3500 de copii cu dizabilități, 50% dintre aceștia fiind copii cu grad de handicap accentuat sau grav. Ei sunt cei mai expuși excluziunii sociale și au nevoie urgentă de servicii de evaluare, consiliere și de dezvoltarea abilităților de viață zilnică.

Proiectul EGALIZAREA DE ȘANSE PENTRU COPILUL CU DIZABILITĂȚI se adresează copiilor și tinerilor cu dizabilități (sindrom Down, autism, parapareză spastică etc) și își propune creșterea gradului de incluziune socială și/sau școlară a 22 de copii și tineri cu dizabilități din Iași.

În cadrul acestui proiect vor fi realizate diferite tipuri de activități precum activități de terapie, organizarea Clubului de Dans pentru 8 copii și tineri (4 sunt cu dizabilități) ce contribuie la dezvoltarea capacităţilor acestor copii și tineri cu dizabilități.

De asemenea, sunt planificate activități de consiliere și grup suport, sesiuni de instruire a părinților care au copii cu dizabilități, elaborarea unui Ghid pentru Părinți (repere legislative, informații despre diferite dizabilități, întârzieri în dezvoltarea copilului) ghid ce va fi distribuit gratuit, pentru dezvoltarea capacităţilor parentale a 25 părinţi care au copii cu dizabilități din municipiul Iași.

”O vorbă bună, un gând bun, tot ceea ce ne poate face fericiți pe noi ca oameni normali, îi poate face fericiți și pe ei, copiii cu dizabilitati.” (Tatiana Munteanu, mama unui tânăr cu sindrom Down)

Pentru ca procesul incluziunii școlare a copilului cu CES să fie eficient, în proiect este planificată sesiune de instruire a 20 cadre didactice din Iași care au integrat sau intenționează să integreze în clasă/grupă copii cu CES (metode de lucru cu copilul cu dizabilități)

Proiectul se derulează în perioada august – decembrie 2019 și se va încheia prin evenimentul Gala Copiilor, celebrând Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, prin promovarea modelelor de bună practică ce întregesc strategia de sensibilizare și de conștienizare a comunității din Iași privind drepturile și valoarea fiecărui copil cu dizabilități.

Datele furnizate de DGASPC Iași evidențiază faptul că 80% dintre copii cu certificat de încadrare într-o categorie de handicap sunt încadraţi în grad de handicap accentuat sau grav; este categoria cea mai expusă excluziunii sociale/școlare, nu beneficiază de aceleaşi oportunităţi de dezvoltare în propria comunitate; nu au oportunităţi egale de participare la viaţa culturală, nu participă la viaţa comunităţii din care fac parte, nu sunt consultaţi în elaborarea politicilor, legislaţiei care le influenţează viaţa. De asemenea, reprezintă categoria cea mai expusă riscului separării de familie dacă nu se intervine cu servicii specializate.

Bugetul total al proiectului este de 44710 lei, din care 39710 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Consiliului Local Iași.

Mai multe amănunte puteți obține de la Gabriela Răducanu, director de Programe, Fundația Star of Hope Romania.

email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

tel: 0745254692

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ POST EVENIMENT - IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT - ediția 2019

Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași și FOPCD (Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități) au organizat joi, 21 martie 2019, ora 12.00, pe pietonalul Stefan Cel Mare, în fața Primăriei Iași, Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down”.

Pentru că 21 martie este, pentru întreaga lume, Ziua Mondială a Sindromului Down, Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down”, formată din specialiștii Centrului de Zi Star of Hope Iași și un grup de copii cu Sindrom Down, a pornit prin oraș și a împărțit ieșenilor... îmbrățisări!

Startul Caravanei a fost dat de către Mihai Chirica, Primar al Muncipiului Iași. Au fost alături de copiii cu sindrom Down și Luminița Munteanu (director DAS Iași), Gabriela Raus (inspector învățământ ISJ Iași), elevi, părinți, cadre didactice.

Primarul Mihai Chirica a ținut să specifice faptul că într-adevăr este nevoie de susținere din partea comunității - atât pentru copii cât și pentru părinții acestora - și a recunoscut că mamele copiilor cu sindrom Down sunt mame-erou a căror zbatere nu încetează nici zi, nici noapte. Aurora Vatamaniuc, presedintele Fundației Star of Hope Romania, a adăugat că implicarea noastră, este extrem de importantă pentru normalitatea vieții în această urbe. Normalitate înseamnă respectarea celuilalt, respectarea drepturilor celui în nevoie.

Coralia, o adolescentă cu sindrom Down, extrem de emoționată, și-a dorit mult să se adreseze celor prezenți la microfon. A urmat apoi momentul mult asteptat - lansarea baloanelor alb-albastre către cer în semn de solidaritate cu toți copiii cu sindrom Down din lume, în uralele atât a celor mici cât și a celor mari. După lansarea baloanelor, Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down” a pornit prin oraș. Prima oprire: firma Media Rom Grup. Aici copiii au oferit îmbrățisări gazdelor și au primit cadouri dulci-dulci. Greu pot fi descrise în cuvinte bucuria copiilor și emoția trăită de cei care i-au întâmpinat!

Caravana „Like and Share the Star of Hope for Syndrom Down” a deschis campania IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT și care se va desfășura în perioada 21 martie - 1 iunie 2019.

Campania IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT este dedicată copiilor și tinerilor cu dizabilități și are menirea de a reaminti tuturor că dizabilitatea (sindrom Down, autism, parapareză spastică, ADHD etc) nu alege nici timpul, nici locul, nici familia.

Dizabilitatea lovește la întâmplare, atât copilul cât și părintele. Oricine se poate trezi în situația asta, fie bogat fie sărac.

În primii ani de viață, copilul cu sindrom Down are nevoie obligatoriu de terapie. Are nevoie de educație. Și are nevoie de acceptarea celor din comunitatea în care trăiește. La vârsta adolescenței are nevoie să facă ceva util atât pentru familie cât și pentru societate, să învețe o meserie din care mai apoi să trăiască. Să fie, atât cât se poate, un om independent.

Evenimentele ce vor avea loc în cadrul campaniei IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT:

26 martie 2019 – orele 10-12 la centrul Star of Hope Iași vor avea loc activități dedicate copiilor cu sindrom Down. În colaborare cu Gradinița PP 16 Iași, vor fi organizate 3 ateliere de lucru la care vor participa atât copiii cu sindrom Down cât și copii din grădinița. Copiii vor fi împărțiți în 3 grupe pentru 3 ateliere: pictură, dans și jocuri ( fotografii).

2 aprilie 2019 – Ziua Internațională a Persoanelor cu autism va fi celebrată printr-o acțiune de conștientizare și sensibilizare organizată în școlile și grădinițele din Iași de către specialiștii Star of Hope. Sesiuni de informare pentru cadrele didactice și elevi privind problematica autismului.

***Pe toată durata lunii martie copiii cu sindrom Down și CaravanaLike&Share vor poposi la diverse companii, instituții, licee și școli și vor împărți îmbrățișări.

31 mai 2019 – Concert cartibil susținut de un grup de artiști suedezi și dedicat zilei 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului.

***Fondurile strânse vor fi folosite pentru terapia copiilor cu dizabilități ai căror părinți nu își permit financiar să susțină aceste costuri (terapie și transport).

Partenerii instituționali ai campaniei sunt: Primăria Iași, ISJ Iași, DGASPC Iași, DAC Iași, FONSS, Colegiul Richard Wurmbrand Iași, Liceul Tehnic Ioan Holban Iași, Școala Vasile Conta Iași, Școala Alexandru cel Bun Iași, Școala Elena Cuza Iași.

Parteneri principali:Frarom International Est, Diqis, Quartz Matrix, Medicover, Focality, Kosarom, Farmacia Aris, Media Rom Grup, Pencraft, Pro Invest.

Despre Fundația Star of Hope Romania

*peste 26 de ani de activitate în slujba copilului

*7 CENTRE DE ZI pentru peste 250 de copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani

*6 CENTRE DE ZI pentru pentru 254 de copii și tineri cu dizabilități (Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău)

**misiune - îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități, dar si ajutorarea copiilor nevoiași pentru o viață mai bună, pentru ca aceștia să crească și să se dezvolte firesc, într-un climat de demnitate, încredere și de valorizare a ființei umane

*promotori și inițiatori ai strategiei Reabilitate Bazată pe Comunitate

*intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte

*sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial

În 2018, în programul Centrului de Terapie și Consiliere Star of Hope Iași au fost înscriși 90 de copii cu dizabilități.

60% sunt cazuri sociale, 50% sunt din mediul rural.

Aproape 50% sunt copii cu sindrom Down, 20% - cu autism, restul - cu diverse alte dizabilități.

 

Centrul Star of Hope Bârlad are ca beneficiari 22 de copii cu dizabilități.

95% sunt cazuri sociale iar 50% provin din mediul rural.

 

La Centrul Star of Hope Dorohoi sunt înscriși 28 de copii cu dizabilități.

95% reprezintă cazuri sociale.

50% dintre copii provin din mediul rural.

 

La Centrul Star of Hope Botoșani, 29 de copii c dizabilități beneficiază de terapie și consiliere. 85% dintre copii sunt cazuri sociale, 90% fiind din mediul rural.

 

Centrul Star of Hope Suceava oferă servicii de terapie recuperatorie pentru 20 de copii cu dizabilități.

90% sunt cazuri sociale.

50% dintre copii provin din mediul rural.

Vă așteptăm cu drag,

Aurora Vatamaniuc
președinte executiv Fundația Star of Hope Romania
email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate