Comunicate de presa

Comunicat de presă post eveniment – Lansarea proiectului „Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși”

Lansarea proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluziva in Husi

Lansarea proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluziva in Husi

 

Marți, 3 octombrie 2017, Fundația Star of Hope Romania în parteneriat cu SC Dal Consulting SRL Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași, Primăria Municipiului Huși și Școala Gimnazială “Anastasie Panu” din Huși, au lansat proiectul ”Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși”, POCU/20/4/2/102220.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, și se derulează pe o perioadă de 36 de luni având o valoare totală de 13.198.263,72 lei.

Obiectivul general al proiectului este de a crește gradul de incluziune socială și de a combate sărăcia și discriminarea într-una din comunităţile marginalizate din orașul Huși, județul Vaslui, prin oferirea de servicii integrate pentru 560 de persoane aparținând grupului țintă.

În cadrul proiectului se va înfiinţa un Centru Comunitar Integrat, care va fi reabilitat şi dotat corespunzator pentru a oferi servicii integrate persoanelor din zona marginalizată, conform definirii grupului tinţa.

Grupul țință al proiectului este format din 560 de persoane din comunitatea marginalizată din orașul Huși, (aflată în risc de sărăcie și excluziune socială), care vor beneficia de servicii integrate. Rezultatele proiectului vor fi următoarele:

  • 110 copii (elevi) vor beneficia de servicii educaționale, din care 60 de elevi vor beneficia pe o perioada de 31 de luni de: hrană caldă, transport, rechizite şi sprijin la teme, iar 50 dintre ei vor beneficia și de servicii de logopedie. Elevii care vor participa la activitățile proiectului vor primi subvenții în valoare de 1800 lei/ an și vor avea oportunitatea de a participa la 10 concursuri cu premii în valoare de 500 lei.
  • 286 de persoane vor beneficia de servicii de ocupare a forței de munca, astfel:
    • consiliere și orientare profesională (286 persoane);
    • se vor aloca 77 de subvenții in valoare de 900 de lei/ lună pentru angajatorii care vor încadra în muncă persoane aparținând grupului țintă (77 persoane angajate);
    • se vor aloca 20 de subvenții în valoare de 1100 lei/ lună pentru angajatorii care vor desfăsura programe de ucenicie la locul de muncă (20 de ucenici);
    • 286 de persoane calificate, în 15 domenii diferite de calificare. Se vor aloca subvenții în valoare de 5 lei/ oră, se vor organiza cate 2 concursuri cu premii per curs, în valoare de 3000 de lei și 2500 de lei;
    • 60 de persoane vor participa la cursuri de formare competențe antreprenoriale și vor primi subventii de 5 lei/ ora, iar 9 dintre ei vor primi micro-granturi în valoare de 25.000 de euro pentru înființarea unei afaceri.
  • 430 de persoane vor beneficia de servicii medicale – consultații oftalmlogice;
  • 100 de persoane vor fi sprijinite prin îmbunătățirea condițiilor de locuit;
  • 64 de persoane vor beneficia de asistența juridică pentru reglementarea actelor.
  • 80 de vârstnici vor beneficia de îngrijire la domiciliu.

În cadrul conferinței de presă de lansare a proiectului, au participat reprezentanți ai autorităților locale, cadre didactice, elevi și reprezentanți ai mass media. Ne-au onorat prin prezență dl Ioan Ciupilan, Primar al Municipiului Huși, dna Eivor Kraft, specialist comunicare din Suedia, dna Angela Manea, Director general Dal Consulting, dna Nicoleta Ștefănică Armeanu, asistent social în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Vaslui. ( Galerie Foto )

Date de contact: Email: starofhoperomania@gmail.com
Persoana de contact: Aurora Vatamaniuc, Manager Proiect

Lansarea proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluziva in Husi