Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

COMUNICAT DE PRESA - Balul Primăverii, ediţia I Vivaldi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Fundaţia Star of Hope Romania, Asociaţia Pro Ruralis şi Rotary International organizează, în premieră la Iaşi, Balul Primăverii - ediţia I Vivaldi.

Evenimentul va avea loc vineri, 24 martie a.c. la Hotel Astoria, Sala Eminescu, ora 18.00.

„Va fi o seară unică, exclusivistă, dedicată oamenilor de succes. O seară în care cifrele se relaxează şi fac loc poveştilor frumoase. Delicatesele culinare şi băuturile alese vor da gust acestei seri speciale în care invitaţii vor reîntâlni prieteni şi vor descoperi noi oportunităţi, în acorduri vivaldiene şi ambient baroc, îmbinate inedit cu ritmurile muzicale ale trupei PROCONSUL. Un eveniment din care nu vor lipsi surprizele plăcute, precum suveniruri-unicat şi o tombolă cu premii atractive.” a declarat Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Balul Primaverii 2017

Alături de reprezentanţi ai mediului de afaceri local, evenimentul va beneficia şi de prezenţa unor oameni de afaceri din Suedia, Norvegia, Marea Britanie şi Franţa, ai autorităţilor publice locale, precum şi preşedinţi ai camerelor de comerţ şi industrie din regiune. De asemenea, invitaţii au fost trimise şi către reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în România.

„Suntem onoraţi de implicarea în acest demers cu scop caritabil, alături de noi, a Primăriei Municipiului Iaşi. Se înscrie pe linia bunei colaborări instituţionale, dovedită ca şi cu alte ocazii, în beneficiul comunităţii locale.” a declarat Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Fondurile strânse în urma organizării acestui eveniment vor fi direcţionate în totalitate către două organizaţii neguvernamentale alese de către Camera de Comerţ pentru implicarea de care au dat dovadă în domeniul social în anul 2016: Fundaţia „Star of Hope” România şi Asociaţia „Pro Ruralis”.

Detalii despre cele două organizaţii neguvernamentale beneficiare ale evenimentului:

Fundaţia „Star of Hope” România este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii şi valori creştine, care are sediul central la Iaşi. Este membră a Organizaţiei „Star of Hope International” Suedia şi partener cu Organizaţia „Star of Hope” Norvegia şi Organizaţia „Star of Hope” SUA. Misiunea Fundaţiei „Star of Hope” România este îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundaţia „Star of Hope” România a ajutat peste 10.000 de copii abandonaţi şi copii cu dizabilităţi aflaţi în familii cu risc de abandon să aibă o viaţă mai bună.

Fundaţia a înfiinţat 11 Centre de Zi pentru copii aflaţi în dificultate şi pentru copii cu dizabilităţi în vederea recuperării şi prevenirii abandonului familial şi şcolar în România (Botoşani (2), Dorohoi, Iaşi, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnând peste 500 beneficiari. Fundaţia „Star of Hope” România a fondat în 2014 Federaţia Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu Dizabilităţi din regiunea de NE a României (peste 2.000 de beneficiari). În luna martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a copiilor cu sindrom Down, copii care sunt integraţi în programele de recuperare ale fundaţiei Star of Hope împreună cu Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi din Iaşi, Botoşani, Suceava, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Bucureşti. Centrele de zi de recuperare înfiinţate pentru aceşti copii funcţionează doar prin sprijinul donatorilor privaţi şi ai părinţilor care deja trec prin mari dificultăţi financiare.

De aceea Fundaţia „Star of Hope” România organizează campania media de sensibilizare a comunităţii în luna martie „Iubesc să strâng lumea la piept”. Fundaţia urmăreşte să găsească companii care să sprijine financiar adoptând unul din Centrele de recuperare din judeţele menţionate mai sus. Copiii cu sindrom pot face mari progrese în ce priveşte adaptarea şi integrarea în învăţământ ajungând să poată fi integraţi în muncă. Acesta este visul fiecărui părinte.

Asociaţia „Pro Ruralis” Iaşi are misiunea de a concepe şi implementa proiecte, interne şi externe, cu caracter educativ, cultural şi social pentru copiii cu IQ superior (coeficient de inteligenţă minimum 120), provenind din familii defavorizate de la ţară. În acest sens, asociaţia va gestiona şi în al 15-lea an de învăţământ, proiectul „Burse pentru elevi cu coeficient de inteligenţă superior, proveniţi din familii defavorizate din mediul rural”.

Parteneri media:

Ziarul de Iaşi, TVR Iaşi, Radio Iaşi, Iaşi TV Life, Tele Moldova, Evenimentul, revista Glare, Agora Press, Agerpress, ViVa FM, Apolonia TV, Impact FM, IaşiFun,TeleM Botoşani, Dorohoi News, MediaTv Bârlad.

Sponsori şi Parteneri:

Focality, Bellaria, Casa Wanda, Nichi - Cristina Nichita, Sophia România, Nissa, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, Asociaţia Artium, Academia Show Junior, Asociaţia pentru copii şi tineri cu handicap neuro-motor „Cutezătorii”.

Reprezentanţii organizatorilor:

Paul Butnariu Preşedinte, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi
Aurora Vatamaniuc - Preşedinte executiv, Fundaţia „Star of Hope” România
Dorina Hoţoleanu - Director Asociaţia „Pro Ruralis”

Parteneri Balul Primaverii 2017

 

 

Comunicat de presă - post eveniment – Gala Star of Hope Romania 2016

Un eveniment unic urmărit în direct de întreaga lume. Gala Star of Hope Romania 2016

Laura Bretan și trupa Proconsul, ambasadorii copiilor cu dizabilități

Aseară, îngerii au coborât pe sceana teatrului Luceafărul din Iași și au pus bucurie în sufletele celor 325 de copii cu dizabilități și ale părinților acestora. Pentru că Laura Bretan și trupa Proconsul au susținut, pentru ei, un concert caritabil în cadrul Galei pentru copii și tineri cu dizabilități Star of Hope Romania2016.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația Star of Hope Romania în parteneriat cu Primăria Iași, Tvr Iași și Federația Organizațiilor de părinți care au Copii cu Dizabilități (FOPCD).

Gala Star of Hope Romania 2016 a fost prezentată de Irina Păcurariu și Horia Gumeni și a fost transmisă în direct pe tv de către TVR Iași și online de Radio Armonia.( http://www.radioarmonia.ro/live )

La eveniment au participat dl Mihai Chirica, primar al orașului Iași, dl Alexander Peyre Dutrey, reprezentant al Ambasadei Suediei în Romania, dl Lennart Eriksson, președinte Star of Hope International Suedia, dl Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, reprezentanți ai instituțiilor și autorităților locale, personalități ale vieții culturale, economice și sociale din Iași.

”Copiii cu dizabilități din Romania au nevoie de ajutorul nostru, pentru a avea acces la educație și recuperare. Și asta deoarece multă vreme acești copii, părinții lor, au fost respinși de societate. Pentru ei, orice ajutor, oricât de mic înseamnă foarte mult”, a declarat Aurora Vatamaniuc, Președinte Executiv Fundația Star of Hope Romania

Pentru cei 25 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilități și aflați în dificultate, pentru perseverență și calitatea serviciilor sociale oferite în comunitate, primarul municiupiului Iași, dl Mihai Chirica, a oferit dnei Aurora Vatamaniuc o Diplomă de Excelență în semn de apreciere.

Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International Suedia a ținut să sublinieze importanța implicării autorităților locale în viața copiilor cu dizabilități și a mulțumit dlui primar Mihai Chirica pentru parteneriatele din ultimii ani oferindu-i din partea Star of Hope International Suedia o Plachetă de Recunoaștere.

Gala Star of Hope 2016 face parte din campania Impreună în Lumea Mea și a Ta, în cadrul căreia – timp de două săptămâni- au putut fi votate persoanele cele mai implicate în viața copiilor cu dizabilități. Au fost oferite trofee pentru 6 categorii.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Tânăr cu Dizabilități, trofeul a fost înmânat de către dl Florin Măriucă de la firma Eon Business IT Andreei Dăncinescu (24 de ani). Firma EON Business IT susține terapia de recuperare și transportul copiilor cu dizabilități din mediul rural.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Părinte care are copil cu dizabilități, trofeul a fost înmânat de scriitorul Dan Lungu dnei Marinela Axinte (Iași).

Pentru categoria Cel Mai Implicat Specialist, trofeul a fost înmânat de firma Mesopotamia dnei psiholog Sînziana Burcea (Piatra Neamț). Firma Mesopotamia susține proiectul Centrul de Servicii Integrate pentru Copii Aflați în Dificultate din Valea Seacă în anul 2017.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Cadru Didactic, trofeul a fost înmânat de firma Focality dnei Luiza Negură (Piatra Neamț). Firma Focality o susține pe Andreea Dăncinescu și clubul tinerilor cu dizabilități care se desfășoară în cadrul Centrului Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței” Iași.

Pentru categoria Cel Mai Implicat Jurnalist, trofeul a fost înmânat de către dna Gabriela Turcu de la firma Medicover dnei Raluca Daria Diaconiuc (Radio Iași).

Pentru categoria Cea Mai Implicată Companie, trofeul a fost înmânat de dl Paul Butnariu – Camera de Comerț și Industrie Iași – firmei Energo Ice (Piatra Neamț).

”Pentru că ne aflăm sub egida Stelei Speranței, iar pentru că noi toți creștinii în curând vom avea steaua de la Betleem să o sărbătorim, vă doresc să fiți sănătoși și să vă bucurați de copii pentru că ei sunt adevărații eroi ai tuturor eforturilor pe care le facem noi” a ținut să ureze dl Paul Butnariu, Președinte Camera de Comerț și Industrie Iași.

Firma Quartz Matrix susține un tânăr cu dizabilități la Clubul Tinerilor, pentru dezvoltarea abilităților de muncă, și transportul copiilor cu dizabilități din mediul rural.

De asemenea, mulțumim Primăriei Orașului Murgeni pentru susținerea financiară acordată în cadrul Proiectului Intervenție în familii aflate în dificultate din Murgeni.

Fundația Star of Hope Romania a oferit și 4 trofee speciale:

  • Dnei prof. Univ. Dr. Anca Tompea, pentru susținerea acordată Andreei Dăncinescu pentru finalizarea studiilor în cadrul Facultății de Psihologie, Universitatea Petre Andrei din Iași;
  • Dnei Cristina Nichita, pentru exemplul de dedicare și sprijinire a persoanelor cu dizabilități și pentru aducerea în prim plan a problematicii de zi cu zi cu care acestea se confruntă;
  • Dnei Maria Florea, pentru promovarea și susținerea în peisajul mass media a problemelor cu care se confruntă copilul cu dizabilități și părinții acestora;
  • FONSS, pentru promovatrea orașului Iași la nivel național și european în ceea ce privește dezvoltarea sectorului ONG. Trofeul a fost ridicat de dna Angela Achiței, președinte FONSS.

Momentul serii așteptat de cei peste 450 de spectatori prezenți în sală a fost concertul susținut de Laura Bretan și Proconsul. Vocea de înger a Laurei Bretan a emoționat până la lacrimi și ridicat auditoriul în picioare și a fost aplaudată minute în șir.

Toți cei prezenți au avut parte de o surpriză pregătită de Laura Bretan și membrii trupei Proconsul: au cântat împreună celebra piesă You Raise Me Up. După interpretarea în duet a piesei, în scenă a rămas doar trupa Proconsul ale căror piese celebre au ridicat publicul în picioare.

Fundația Star of Hope Romania mulțumește membrilor corului Străjerul, dirijorului acestui cor dna Livia Bucur, dnei prof. Ligia Delia Cosoi, coregraf al ineditului moment de dans care a deschis seara caritabilă. De asemenea, organizatorii mulțumesc copiilor și tinerilor din Asociația Cutezătorii și Academia Show Jr.

Mulțumiri dnei Cristina Nichita, pentru vestimentația asigurată organizatorilor.

Mulțumiri dlui Adrian Cuba pentru fotografiile de excepție realizate în cadrul serii caritabile.

Seara nu ar fi fost posibilă fără sprijinul sponsorilor, al partenerilor. Mulțumiri speciale:

Ambasadei Suediei la București dnei Ambasador Anneli Lindahl Kenny
Camera de Comerț și Industrie din Iași – dl Paul Butnariu
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Iași – mulțumim dlui Ion Florin, dnei Mihaela Zaharia
Direcția de Asistență Comunitară din Iași – dnei Luminița Munteanu și dlui Daniel Ciobotariu
Inspectoratul Școlar Județean din Iași – dnei Inspector General prof.dr. Camelia Gavrilă și dnei Inspector Special prof. Gabriela Raus
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Vaslui – dlui Director Ionel Armeanu
Clasa a VII a A de la Colegiul ”Costache Negruzzi” Iași – dnei prof. Diriginte Simona Iancu
Universitatea Petre Andrei din Iași- dlui rector Doru Tompea și dnei prof. Univ. Anca Tompea
FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – dnei Angela Achiței, Președinte
FOPDC –Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități – dnei Gabriela Răducanu
FDSC - Federația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Mulțumiri sponsorilor:

Sponsor de 5 stele: Mesopotamia

Platinium Event Sponsor: Focality, Eon Business IT, Quartz Matrix, Medicover

Gold Event Sponsor : Media Rom Grup, Pro Invest, Prima Car

Silver Event Sponsor: Centrum Gym, Temad, Fundația Enable

Event Sponsor: Util Deco Charity Cash&Carry, UtilDeco Travel, Coriolan, Dal Consulting, Biocomp, Ageo Biz, Nichi by Cristina Nichita, Cuptorul Moldovencei, Apavital, Nexus Media, Vin Class, Bellaria Hotel, Hotel International Iași , Biserica Rhema Iași- Cristian Popa, Multi Asigurări Bucovina

Mulțumiri partenerilor media: TVR Iași, Iași Tv Life, Telem, Radio Iași, Radio Hit, Evenimentul de Iași, Ziarul de Iași, Revista Glare, Agora Press, Știri Ong, Radio Armonia, VIVA FM.

Fundația „Star of Hope” Romania este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine, sediul central la Iași. Este membră a Organizației „Star of Hope Internațional” Suedia si partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA. Misiunea Fundației „Star of Hope” Romania este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundația „Star Of Hope” Romania a ajutat peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 11 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și pentru copii cu dizabilități în vederea recuperării și prevenirii abandonului familial și școlar în România (Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnănd peste 500 beneficiari. Fundația „Star of Hope” Romania a fondat în 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României ( peste 2000 de beneficiari).

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ - Laura Bretan și Proconsul, la Centrul Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței” Iași

joi, 15 decembrie 2016, ora 13.00
str. Bariera Veche nr. 3 Iași

Laura Bretan, revelația mondială a anului, și membrii trupei Proconsul vor vizita joi dimineață Centrul Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței” Iași. Cu această ocazie îi vor cunoaște pe copiii cu dizabilități ai căror ambasadori sunt și le vor afla poveștile chiar de la părinții acestora.

La ora 13.00, Laura Bretan și trupa Proconsul se vor întâlni și cu reprezentanți ai mass media ieșene.

Evenimentul precedă concertul susținut de Laura Bretan și Pronconsul în aceeași zi, ora 18.00 la Teatrul Luceafărul Iași, organizat cu scopul susținerii activităților de terapie recuperatorie și al transportului din mediul rural al celor 325 de copii cu dizabilități din centrele Fundației Star of Hope Romania.

Proconsul: ”Vom cânta pentru Georgiana, Teodora, Smărăndița și pentru mulți alți copii care au nevoie de sprijin, de înțelegerea și de dragostea noastră.”

LAURA BRETAN: ”Pe 15 decembrie, vă invit să fim ”ÎMPREUNĂ ÎN LUMEA MEA ȘI A TA”, să le arătăm că ne pasă și că viața poate fi frumoasă! Abia aștept să ne vedem la Iași!”

Începând cu ora 18.00 Laura Bretan și Proconsul vor susține în cadrul Galei Star of Hope Romania, un concert caritabil pe scena Teatrului Luceafărul Iași, în beneficiul celor 325 de copii cu dizabilități din centrele Fundației Star of Hope Romania.

Gala va fi transmisă LIVE de către TVR Iași pe tv și de către Radio Armonia pe internet.

La eveniment vor fi prezenți : reprezentantul Ambasadei Suediei, dl consul Alexander Peyre Dutrey, primarul orașului Iași, dl Mihai Chirica, Deputat Mircea Lubanovici din Portland – Oregon S.U.A, Președintele Star of Hope Suedia, dl Lennart Eriksson, cântăreața Laura Bretan și Proconsul.

În semn de recunoștință pentru implicarea în viața copiilor cu dizabilități, vor fi oferite trofee pentru: cel mai implicat tânăr cu dizabilități, părinte, jurnalist, cadru didactic, companie și specialist.

De asemenea, prof. Ligia Delia Cosoi a pregătit coregrafia unui moment unic: un dans realizat de tineri cu dizabilități împreună cu studenți de la Universitatea de Arte ”George Enescu” și un grup de la Academia Show Jr.

”Va fi o seară specială, unică am putea spune prin prezența Laurei Bretan care a venit special pentru acest eveniment tocmai din Chicago și îi mulțumim în numele copiilor cu dizabilități. Mulțumim din tot sufletul și prietenilor noștri mai vechi, trupa Proconsul, oameni cu suflet mare, care au fost și în ultimii doi ani alături de noi.

Copiii cu dizabilități și părinții acestora au enorm de multă nevoie de înțelegere, de acceptare, de un gând bun dar și de sprijin din partea comunității. Sprijin moral, financiar, Da, au cu adevărat nevoie pentru că dizabilitatea nu alege și schimbă destine! Îndemn pe toți cei care au posibilitatea să se implice, să nu rămână indiferenți și să ajute”. a declarat Aurora Vatamaniuc –Președinte Executiv Fundația Star of Hope Romania

”ÎMPREUNA ÎN LUMEA MEA ȘI-A TA” este campania oragnizată de Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități si TVR Iași. Campania se deruleaza în perioada 15 noiembrie - 20 decembrie 2016 și are drept scop sensibilizarea și informarea comunității privind problemele cu care se confruntă copilul cu dizabilități dar și părinții acestuia.

Campania ”Împreună în Lumea Mea și-a Ta” are scopul de a schimba atitudini, mentalități, percepții legate de copilul cu dizabilități și familia acestuia. În cadrul campaniei vor avea loc doua evenimente majore:

1. Celebrarea Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități prin împodobirea Bradului ”Steaua Speranței și Solidarității” (acțiune devenită deja tradiție) - pe 5 decembrie 2016, ora 12.30,in fața Primăriei Iași

2. Gala pentru Copii si Tineri cu Dizabilități Star of Hope Romania – 15 decembrie 2016 ora 18.00 Teatrul Luceafărul Iași

Prin aceste evenimente ne dorim să celebrăm persoanele cu dizabilități care au fost și sunt modele pentru comunitate (campioni paralimpici, speakeri, traineri, coregrafi, studenți, compozitori) cât și schimbarea atitudinii comunității față de problematica copilului cu dizabilitate.

Fundația Star of Hope Romania mulțumește sponsorilor și partenerilor care au înțeles cât de importantă este implicarea comunității în susținerea celor aflați în nevoie și ce înseamnp cu adevărat ”IMPREUNA ÎN LUMEA MEA ȘI A TA”:

Sponsor de 5 stele:Mesopotamia

Platinium Event Sponsor: Focality, Quartz Matrix, Medicover

Gold Event Sponsor : Media Rom Grup,Pro Invest

Silver Event Sponsor: Centrum Gym, Temad, Fundatia Enable

Event sponsori: Util Deco, Coriolan, Dal Consulting, Biocomp, Ageo Biz, Nichi by Cristina Nichita, Cuptorul Moldovencei, Apavital

Event sponsori: :Util Deco, Charity Cash&Carry, Util Deco Travel, Coriolan, Medco, Dal Consulting, Biocomp, Ageo Biz, Nichi by Cristina Nichita, Cuptorul Moldovencei, Hotel Internațional Iași, Nexus Media, Bellaria, Apavital

Sustinatori:Prof. Ligia Delia Cosoi – Universitatea de Arte ”George Enescu” Iasi, Academia Show, Asociatia Cutezatorii Iasi , Corul Strajerul

Parteneri principali:Ambasada Suediei la Bucuresti, Camera de Comert si Industrie Iasi, Colegiul ”Costache Negruzzi” Iasi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Directia de Asistenta Comunitara Iasi, Inspectoratul Scoalar Judetean Iasi, Colegiul Richard Wurmbrand, F.O.N.S.S, Federatia Organizatiilor de Parinti care au Copii cu Dizabilitati, F.D.S.C, Universitatea Petre Andrei Iasi

Parteneri: Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Iasi, JCI, Gradinita P.P 29, Scoala Alexandru cel Bun Iasi nr 13, Liceul Miron Costin, Scoala Gimnaziala Alecu Russo, Liceul Tehnic Ion Holban, Scoala Primara Bogonos, Colegiul Tehnic I. C. Stefanescu, Gradinita P.P 3, Colegiul Garabet Ibraileanu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Liceul Ion Simionescu, Euroed, Scoala Titu Maiorescu, Scoala Gimnaziala Spectrum, Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga, Gradinita cu P.N. 26, Gradinita Cuvioasa Parascheva, Gradinita Kids Garden, Gradinita Hopscotch, Gradinita cu P.P 1, Gradinita cu P.P 25, Scoala Gimnaziala Lunca Cetatuii, Liceul Ucecom, Gradinita P.P 21,Gradinita Paideusis, Colegiul ”Mihai Eminescu” Iasi, Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Iasi, Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Liceul Tehnologic Economic de Turism de Iasi, Scoala Gimnziala Comuna Domnita

Parteneri media: TVR Iași, Iași Tv Life, Telem, Radio Iași, Radio Hit, Evenimentul de Iași, Ziarul de Iași, Revista Glare, Agora Press, Știri Ong, Radio Armonia, VIVA FM.

Fundația „Star of Hope” Romania este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine, sediul central la Iași. Este membră a Organizației „Star of Hope Internațional” Suedia si partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA. Misiunea Fundației „Star of Hope” Romania este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundația „Star Of Hope” Romania a ajutat peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 11 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și pentru copii cu dizabilități în vederea recuperării și prevenirii abandonului familial și școlar în România (Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnănd peste 500 beneficiari. Fundația „Star of Hope” Romania a fondat în 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României ( peste 2000 de beneficiari).

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036
e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
https://www.facebook.com/starofhope

 

 

Comunicat de presă - post eveniment – Sute de ieșeni, la Bradul Solidarității

”O vorbă bună, un gând bun, tot ceea ce ne poate face fericiți pe noi ca oameni normali, îi poate face fericiți și pe ei, copiii cu dizabilitati.” (Tatiana Munteanu, mama unui tânăr cu sindrom Down)

Ieri, 5 decembrie 2016, au fost aprinse primele stele în Bradul Solidarității din fața Primăriei Iași. La evenimentul organizat de Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Tvr Iași, au participat peste 400 de ieșeni - copii, părinți, cadre didactice. Alături de ei, au mai fost prezenti primarul orașului Iași, dl Mihai Chirica, Mircea Leontescu, reprezentantul Ambasadei Suediei în Romania, Fred Thornes, presedintele Star of Hope Norvegia, Eivor Kraft, reprezentant al Kraft Foundation Suedia dar si personalități ale vieții culturale și economice ieșene, reprezentanți ai ONG-urilor.

Bradul Solidarității se află la cea de-a VI a ediție și face parte din campania de informare și sensibilizare a comunității privind nevoia de respectare a drepturilor persoanelor cu dizabilități ”Împreună în Lumea Mea și-a Ta”.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Campania ”ÎMPREUNĂ ÎN LUMEA MEA ȘI A TA”

APRINDEM PRIMELE STELE ÎN BRADUL SOLIDARITĂȚII

Bradul SolidaritatiiFundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități si TVR Iași, vă invită să ducem tradiția mai departe și să aprindem împreună primele stele în BRADUL SOLIDARITĂȚII din fața Primăriei Iași, să celebrăm împreună Ziua Internațională a Persoanelor cu dizabilități.

Evenimentul va avea loc luni, 5 decembrie ac, începând cu ora 12.30 pe pietonalul Stefan cel Mare în fața Primăriei Iași. Conferința de presă va avea loc la ora 11.30 în Sala Mare a Primăriei Iași.

Așadar vă invităm să dăm undă verde bucuriei și să aprindem primele stele în BRADUL SOLIDARITĂȚII împreună cu sute de ieșeni dar și oaspeți de departe. Vor fi prezenți dl Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, personalități ale vieții culturale și economice, ambasadori Star of Hope Romania, copii, elevi, studenți, profesori, părinți, ong-uri și mass media.

Citește mai departe...

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

LAURA BRETAN, revelația mondială a anului,
va cânta la Iași în calitate de ambasador Star of Hope Romania
Joi, 15 decembrie 2016, ora 17.30, Teatrul ”Luceafărul” Iași

”IMPREUNA ÎN LUMEA MEA ȘI-A TA” este campania pe care o lanseaza azi, 21 noiembrie 2016, Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități si TVR Iași. Campania se deruleaza în perioada 15 noiembrie - 20 decembrie 2016 și are drept scop sensibilizarea și informarea comunității privind problemele cu care se confruntă copilul cu dizabilități dar și părinții acestuia.

LAURA BRETAN, fetița cu voce de înger care a uimit o lume întreagă, este noul Ambasador Star of Hope România și va susține campania printr-un concert caritabil la Iași, in beneficiul copilor cu dizabilități, în cadrul Galei pentru Copiii și Tineri cu Dizabilități Star of Hope Romania, pe 15 decembrie 2016, ora 17.30, la Teatrul Luceafărul din Iași.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presa post eveniment: Gala Exista Speranța. Exista Star of Hope

În seara zilei de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Excelența Sa, dna Ambasador al Suediei în România, Anneli Lindahl Kenney, Lennart Eriksson, președintele și fondatorul Organizației Star of Hope International, Irina Păcurariu, Trupa PROCONSUL și Martin Wikstøl (Norvegia) au fost prezenți la Iași la Gala caritabilă „Există speranţă. Există Star of Hope”. Evenimentul a avut loc în Sala Magnum a Hotelului Internațional Iași.

La Gală au participat și Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, Victorel Lupu, președintele CJ Iași, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț Iași, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale, ONG-uri, parlamentari, reprezentanții societății civile și ai mass mediei. Au onorat evenimentul Ulrika Kalin (directorul Star of Hope Suedia), Maine Kiklund Olofsson (fondator Star of Hope România), Fred Thornes (președintele Star of Hope Norvegia), Eivor Kraft (director Kraft Foundation, Suedia), prieteni și suținătorii dragi din Suedia, Norvegia și Marea Britanie, Dan Lungu, Ovidiu Lazăr și Iulian Canaf împreună cu cei peste 250 de invitați.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Ziua Internaţională a Persoanelor cu dizabilităţi - 3 decembrie 2015

Excelența Sa, dna Ambasador al Suediei în România, Anneli Lindahl Kenney, Irina Păcurariu, Trupa PROCONSUL - la Iaşi, la Gala „Există speranţă. Există Star of Hope”

 Fundaţia „Star of Hope” România, în parteneriat cu Primăria Iaşi şi TVR Iaşi, vă invită cu drag să ne fiți alături la GALA pentru copii cu dizabilităţi „EXISTĂ SPERANŢĂ. EXISTĂ STAR OF HOPE”, pe 3 decembrie 2015, orele 17.00, Hotel International, pentru a sărbatori împreună „Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități”.

Citește mai departe...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate