Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Comunicat de presa post eveniment: Gala Exista Speranța. Exista Star of Hope

În seara zilei de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Excelența Sa, dna Ambasador al Suediei în România, Anneli Lindahl Kenney, Lennart Eriksson, președintele și fondatorul Organizației Star of Hope International, Irina Păcurariu, Trupa PROCONSUL și Martin Wikstøl (Norvegia) au fost prezenți la Iași la Gala caritabilă „Există speranţă. Există Star of Hope”. Evenimentul a avut loc în Sala Magnum a Hotelului Internațional Iași.

La Gală au participat și Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, Victorel Lupu, președintele CJ Iași, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț Iași, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale, ONG-uri, parlamentari, reprezentanții societății civile și ai mass mediei. Au onorat evenimentul Ulrika Kalin (directorul Star of Hope Suedia), Maine Kiklund Olofsson (fondator Star of Hope România), Fred Thornes (președintele Star of Hope Norvegia), Eivor Kraft (director Kraft Foundation, Suedia), prieteni și suținătorii dragi din Suedia, Norvegia și Marea Britanie, Dan Lungu, Ovidiu Lazăr și Iulian Canaf împreună cu cei peste 250 de invitați.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Ziua Internaţională a Persoanelor cu dizabilităţi - 3 decembrie 2015

Excelența Sa, dna Ambasador al Suediei în România, Anneli Lindahl Kenney, Irina Păcurariu, Trupa PROCONSUL - la Iaşi, la Gala „Există speranţă. Există Star of Hope”

 Fundaţia „Star of Hope” România, în parteneriat cu Primăria Iaşi şi TVR Iaşi, vă invită cu drag să ne fiți alături la GALA pentru copii cu dizabilităţi „EXISTĂ SPERANŢĂ. EXISTĂ STAR OF HOPE”, pe 3 decembrie 2015, orele 17.00, Hotel International, pentru a sărbatori împreună „Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități”.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Lansarea Campaniei „Exista Speranta. Exista Star of Hope”

Trupa Proconsul și Irina Păcurariu, miercuri 11 noiembrie 2015, la Iași pentru a susține campania socială „Există Speranță. Există Star of Hope”.

Fundația „Star of Hope” România în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași vă invită să ne fiți alături la conferința de presă de deschidere a proiectului „Pasi către o comunitate incluzivă” și lansarea Campaniei „Există Speranță. Există Star of Hope”, miercuri, 11 noiembrie, ora 11:00 la Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași.

Proiectul „Pasi către o comunitate incluzivă” este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași în baza legii 350/2005 și Star of Hope Suedia. Proiectul are ca obiectiv informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele cu care se confruntă familiile cu copii cu dizabilităţi.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă post eveniment - Valea Seacă

Vineri, 25 Septembrie, în Valea Seacă, județul Bacău a avut loc inaugurarea „Centrul de servicii integrate pentru copii aflaţi în dificultate” proiect înfiinţat în cadrul proiectului „Intervenţie în familii aflate în dificultate “, proiect derulat în parteneriat cu Primăria comunei Valea Seacă şi cu sprijinul financiar al donatorilor privaţi din Norvegia şi Suedia. Principalii finanţatori sunt Pingstforsamling Arvika, Suedia, Pinsemenigheten Salem, Sandefjord Norvegia, alături de organizaţia Star of Hope International Suedia şi Norvegia

La evenimentul de deschidere a participat o delegaţie a finanţatorilor din Norvegia și Suedia dar şi autorităţile centrale şi judeţene. Au fost prezenţi, pentru a vorbi despre necesitatea proiectului Hakon Skaug, director „Star of Hope” Norvegia, Aurora Vatamaniuc, din partea Fundaţiei Star of Hope, Ion Pravăţ, primarul comunei Valea Seacă, Florin Dura, liderul Partidei Romilor Pro Europa, Sorin Ailenei, din partea Instituţiei Prerectului Bacău, conferenţiarul universitar dr. Adrian Netedu, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Mihaela Radu de la DGASPC Bacău.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Lansarea Centrului pentru romi Valea Seacă

Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria comunei Valea Seacă, judeţul Bacău, vă invită la inaugurarea oficială a „Centrului de servicii integrate pentru copii aflaţi în dificultate”, Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 12.00, Valea Seacă, judeţul Bacău.

Acest centru este înfiinţat în cadrul proiectului „Intervenţie în familii aflate în dificultate “, proiect derulat în parteneriat cu Primăria comunei Valea Seacă şi cu sprijinul financiar al donatorilor privaţi din Norvegia şi Suedia. Principalii finanţatori sunt Pingstforsamling Arvika, Suedia, Pinsemenigheten Salem, Sandefjord Norvegia, alături de organizaţia Star of Hope International Suedia şi Norvegia. Ceremonia inaugurală va avea loc în prezenţa domnului Håkon Skaug, Director Star of Hope Norvegia, a reprezentanţilor finanţatorilor. Sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai sectorului neguvernamental, membri ai comunităţii locale.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat Post Eveniment Curs 2 Aprilie

Astăzi, 2 Aprilie 2015, începând cu ora 10:00 a avut loc Sesiunea de instruire „Copiii cu Tulburări din Spectrul Autist – dificultăţi şi posibilităţi de integrare în învăţământ” cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului. Activitatea a făcut parte din campania națională „Arată că îți pasă!”.

Aproximativ 45 de cadre didactice, care au integrat sau intenţionează să integreze copii cu Tulburări din Spectrul Autist au participat la această sesiune. Timp de 5 ore, la Centrul Regional de Reabilitare pentru Copii și Tineri cu Dizabilităţi „Steaua Speranţei” Iași, cadrele didactice au primit informații despre caracteristicile copiilor cu tulburări din spectrul autist, despre metodele de lucru la clasă, despre abilitățile necesare unui cadru didactic în lucrul cu acești copii.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă posteveniment - Up with Down! Campanie de susținerea a persoanelor cu Sindromul Down

Fundația „Star of Hope” România împreună cu Asociația „Renașterea Speranței” a organizat în data de 19 Martie, începând cu ora 14:00, în Zona Intersport – Palas Mall, evenimentul „UP WITH DOWN”, organizat în cadrul Campaniei de susținere a Persoanelor cu Sindrom Down.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul săptămânii dedicate Sindromului Down și a marcat ziua de 21 Martie - declarată Ziua Mondială a Sindromului Down. Ne-am propus ca prin acest eveniment să informăm, să sensibilzăm și să creștem atât gradul de acceptare în comunitate a persoanelor cu Sindrom Down, cât și a gradului de implicare în viața acestora.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - "Gala Recunostinţei"

Fundația „Star of Hope” România a organizat joi, 4 decembrie 2014 „Gala Recunostinţei” eveniment ce face parte din cea de-a patra ediție a campaniei de susținere a copiilor cu dizabilități „Dăruiește din inimă!”, parte din proiectul “Egalizarea de șanse pentru copiii și tinerii cu dizabilități”, derulat în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, finanţat conform prevederilor Legii 350/2005.

Prin această campanie dorim să sensibilizăm opinia publică cu privire la dificultăţile cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi să strângem fondurile necesare activităţilor de recuperare pentru cei 308 copii cu dizabilitaţi ai Fundaţiei Star of Hope România.

Gala „Recunoştinţei” a avut ca scop principal sprijinirea copiilor cu dizabilități care vin la centrele de reabilitare „Steaua Speranței” din Iași, Dorohoi, Botoșani, Bârlad, Huși și Vaslui.

Citește mai departe...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate