Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Comunicat de presa - Lansarea campaniei „Dăruieşte din inimă!”

Fundaţia Star of Hope România în parteneriat cu
Primăria Municipiului Iaşi şi TVR Iaşi
vă invită
Joi, 20 noiembrie 2014, ora 11:00
la Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Speranței”
din str. Bariera Veche nr. 3, Iași,
la Lansarea campaniei „Dăruieşte din inimă!”

La acest eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, sponsori, parteneri care vor interacţiona cu copiii cu dizabilităţi, părinţii acestora şi specialiştii. Campania face parte din proiectul “Egalizarea de șanse pentru copiii și tinerii cu dizabilități”, derulat în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, finanţat conform prevederilor Legii 350/2005.

Campania „Dăruieşte din inimă!” are ca obiective informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele cu care se confruntă familiile care au copii cu dizabilităţi, precum şi strângerea fondurilor necesare susţinerii copiilor cu dizabilități (terapie comportamentală, logopedie, kinetoterapie, terapie prin joc, formare abilități de viaţă zilnică). Beneficiarii campaniei sunt 308 copii cu dizabilități din cele 6 Centre de Zi înființate de Fundația Star of Hope Romania, în regiunea de Nord-Est a României (Iași, Botoșani, Bârlad, Huși și Dorohoi).

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Conferinţa de închidere a Proiectului „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi - oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”

Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi
organizează
Conferinţa de închidere a Proiectului „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi - oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”
Luni, 29 septembrie 2014, ora 11.00
Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” Iaşi, str. Bariera Veche nr. 3

La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor/instituţiilor locale, ai organizaţiilor neguvernamentale locale, cadre didactice, persoane cu dizabilităţi, părinţi care au copii cu CES.

Proiectul „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi - oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”, este finanţat din bugetul Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi, conform prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Ne-am propus, prin acest proiect, înfiinţarea Federaţiei Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu diferite Dizabilităţi. Este prima iniţiativă în ţara noastră. Sunt multe reţele ale organizaţiilor active în domeniul dizabilităţilor, deşi niciuna nu acoperă toate categoriile de dizabilităţi.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - ”Modele de bună practică privind împuternicirea părinţilor care au copii cu dizabilităţi”.

Fundaţia Star of Hope Romania în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi organizează Conferinţa Regională ”Modele de bună practică privind împuternicirea părinţilor care au copii cu dizabilităţi”.

Miercuri, 24 septembrie 2014, ora 10.00

Sala Mozart, situată în complexul Palas MAll Iaşi (etaj II, deasupra magazinului H&M)

 

Suntem onoraţi să-l avem alături de noi, în calitate de Moderator al conferinţei, pe d-l Prof.univ.dr. Alois Gherguţ, Prodecan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – Universitatea Al.I.Cuza din Iaşi.

La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor/instituţiilor locale, ai organizaţiilor neguvernamentale din regiunea de NE, cadre didactice, persoane cu dizabilităţi, părinţi care au copii cu CES.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Lansare proiect „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”

Fundaţia Star of Hope Romania vă invită miercuri, 25 iunie 2014, ora 11.00 în Sala Galbenă a

Prefecturii Iaşi la conferinţa de presă pentru lansarea proiectului

„Federaţia Organizaţiilor de Părinţi oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”

 

Proiectul este finanţat din bugetul Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi, conform prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Durata implementării proiectului este de 4 luni, începând cu luna iunie 2014.

Proiectul urmăreşte creşterea capacităţilor părinţilor din 5 judeţe de a se implica în promovarea şi respectarea drepturilor copiilor/tinerilor cu dizabilităţi. Rezultatul final al proiectului este o Federaţie a Organizaţiilor de Părinţi care au copii cu dizabilităţi - prima Federaţie din Romania care uneşte părinţii care au copii cu dizabilităţi. În prezent sunt 14 Asociaţii de părinţi afiliate din judeţele: Iaşi, Botoşani, Vaslui, Neamţ, Bacău.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - post eveniment - “Hai la joacă În Poiana Fermecată!”

Ziua Internaţională a Copilului la Centrul Regional „Steaua Speranţei”Acesta este îndemnul cu care, astăzi, 30 mai 2014, copiii beneficiari ai Fundaţiei Star of Hope Romania, împreună cu fraţii şi părinţii lor, au sărbătorit , str. Bariera Veche nr. 3 Iaşi.

Peste 60 de copii cu nevoi speciale s-au bucurat de prezenţa unui animator, care i-a purtat în lumea basmelor. Fiecare copil a fost costumat într-un personaj, pentru a da viaţă Poienei Fermecate. Copiii s-au bucurat de un spectacol cu baloane de săpun, au jucat jocuri, au dansat şi au cântat alături de voluntarii din cadrul Colegiului Tehnic „I. C. Ştefănescu”. Specialiştii din cadrul Fundaţiei au pregătit copiilor surprize dulci, vesele şi colorate.

Citește mai departe...

 

 

Comunica de presa - Vocea ONG prin FONSS!

Zece organizatii neguvernamentale partenere in proiectul ”VOCEA ONG pentru comunitate!”- Fundatia “Alaturi de Voi” Romania, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania - au infiintat Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale- FONSS.

Noua federatie are sediul la Iasi si isi propune sa contribuie la intarirea capacitatii organizatiilor neguvernamentale din Romania de a acţiona in domeniul serviciilor sociale pentru atingerea urmatoarelor scopuri:

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presa - VOCEA ONG -pentru comunitate!

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania (ADV) va invita, miercuri, 16 aprilie 2014, ora 11.00, la Sala Galbena a Prefecturii Iasi, la conferinta de lansare a proiectului ”Vocea ONG pentru comunitate!”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiectul este implementat la nivelul regiunii Nord Est, incepand cu luna martie 2013 (pana in august 2015), de catre un consortiu de organizatii din Iasi - Fundatia “Alaturi de Voi” Romania - solicitant, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania - toate membre in Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - post eveniment - Marsul Diversitatii 2014

Fundaţia Star of Hope Romania a organizat pe data de 21 Martie 2014, Marşul Diversităţii cu scopul de a marca Ziua Internaţională a Sindromului Down. Scopul evenimentului a fost acela de a fi vizibili, de a face comunitatea să înţeleagă ce este sindromul Down şi cum pot persoanele cu sindrom Down să aibă un rol activ în comunităţile în care trăiesc.

La marş au participat un număr de 300 de persoane. Am fost onoraţi de prezenţa d-lui Lennart Eriksson – Director Star of Hope Suedia, d-lui Fred Thornes – Director Star of Hope Norvegia şi a d-nei Maine Olofsson – Director Star of Hope Suedia. Toţi participanţii au purtat şosete colorate ca semn al distincţiei pe care o face cromozomul X la persoanele cu sindrom Down şi s-au unit într-un cerc al unităţii, al egalităţii pe care şi-o doresc copiii şi tinerii cu sindrom Down.

Citește mai departe...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate