Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Comunicat de presă - post eveniment - Gala "Steaua Sperantei""

Fundaţia Star of Hope Romania a organizat joi 12 decembrie 2013 a treia ediţie a Galei „Steaua Speranţei”. Evenimentul face parte din campania „Dăruieşte! Schimbă un Destin!”, o campanie de susţinere a copiilor cu dizabilităţi.

Gala a fost moderată de doamna Maria Florea prezentator la TVR Iaşi şi de maestrul dirijor Michael Beck.

Programul a cuprins momente artistice de certă valoare cât şi licitatii de obiecte de artă şi decorative în scopul atragerii de fonduri. Au performat cvartetul Artes şi cvartetul The Vocals. Ne-au încântat copiii din Corul Operei Nationale din Iaşi dirijaţi de d-na prof. Raluca Zaharia şi tinerii cu dizabilităţi psiho-motorii de la Asociaţia Cutezătorii împreună cu copiii de la Academia Show sub coordonarea d-nei prof. Ligia Delia Grozdan şi prof. Cosmina Paraschiv.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - post eveniment - Lansare carte "Noua faţă a Destinului"

3 decembrie 2013, de Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităti, Fundaţia Star of Hope Romania a lansat în cadrul unei conferinţe de presă cartea „Noua faţă a Destinului” care cuprinde mărturiile şi experienţele părinţilor care au copii cu dizabilităţi. Acţiunea face parte din proiectul Centru de Resurse care au copii cu dizabilităţi, finanţat de Primăria Municipiului Iaşi şi cofinanţat de Organizaţia Star of Hope Suedia avand ca partener principal media TVR Iasi.

„Mă bucur să văd că părinţii au avut curaj să-şi aştearnă gândurile şi experienţele într-o carte. Vă doresc ca această carte, care poate fi un model atât pentru părinţii care au copii cu dizabilităţi cât şi pentru ceilalţi părinţi să se vândă într-un număr cât mai mare.” a declarat doamna Carmen Ghercă - Preşedintele Asociaţiei ANCAAR Iaşi.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat presa - Post Eveniment - Ziua portilor deschise

Fundaţia Star of Hope Romania a deschis vineri, 31 octombrie 2013 proiectul „Centrul de Resurse pentru părinţii care au copii şi tineri cu dizabilităţi”, finanţat de Primăria Municipiului Iaşi în baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, pentru perioda octombrie-decembrie 2013.

Cu acest prilej Fundaţia Star of Hope Romania a inaugurat şi parcul de joacă din cadrul Centrului Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” Iaşi. Parcul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, cofinanţat de Star of Hope Norvegia. Terapia prin joc este importantă pentru copii, mai ales pentru copiii cu dizabilităţi. Prin joc copiii învaţă să descopere lumea din jurul lor, să interacţioneze cu cei din jurul lor.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Marșul "O singură Voce Pentru Dizabilitate

Fundația Star of Hope Romania și Coaliția "O singură Voce Pentru Dizabilitate" au organizat Joi 21 martie 2013, în intervalul orar 15.00-16.00, la Iași, Marșul public "O singură Voce Pentru Dizabilitate".

Marșul s-a desfășurat pe traseul Primăria Iași (b-dul Ștefan cel Mare ) - Palat - Grădina Palas. Manifestanții, în număr de 300, au format un cerc al drepturilor atât în fața Primăriei Iași cât și la finalul Marșului în Parcul Palas.

Au fost prezenți la această manifestație membri ai Coaliției "O singură Voce Pentru Dizabilitate", elevi, profesori, voluntari, părinți și copii cu dizabilități, reprezentanți ai autorităților locale și ai mass mediei. Principalele mesaje ale participanților la Marș, au fost: "Vrem drepturi, nu milă!, "Acces efectiv la educație!", "Curriculă adaptată!", "Dizabilitate NU Handicap!".

Împreună cu Asociația de părinți a copiilor cu Sindrom Down "Renașterea Speranței" Iași a fost marcată și Ziua Internațională a Sindromului Down. Tinerii cu Sindrom Down împreună cu părinții lor de la Centrul "Cicoare" au dansat pentru cei prezenți și au fost apreciați de public cu multe aplauze.

 

 

Comunicat de presă - Steaua României pentru Steaua Speranţei

Fundaţia Star of Hope Romania mulţumeşte d-lui Traian Băsescu, Preşedintele României pentru înalta apreciere pe care i-a acordat-o d-lui Eric Lennart Eriksson, Preşedintele Star of Hope International Suedia prin decorarea acestuia cu cel mai înalt Ordin al României, Steaua României în grad de Cavaler. Această înaltă onoare i-a fost acordată d-lui Lennart Eriksson ca urmare a contribuţiei deosebite, timp de peste 20 de ani în domeniul protecţiei copilului, în special a copilului cu dizabilităţi. Această contribuţie a constat în sprijin uman şi material, valoarea fondurilor investite se ridică la peste 16 milioane de euro.

Citește mai departe...

 

 

„Gala Recunoştinţei”

„Gala Recunoştinţei”, eveniment caritabil din cadrul campaniei regionale „Dăruieşte pentru a schimba un Destin!” organizată de Fundaţia Star of Hope Romania , a avut loc marţi, 4 decembrie 2012. Seara a fost însufleţită de prezenţa unui număr de 180 de persoane din mediul academic, politic, autorităţilor, companiilor şi al ong-urilor din regiunea Moldovei. Invitaţii speciali ai serii au fost Excelenţa Sa Anders Bengtcen- Ambasadorul Suediei la Bucureşti şi d-l Eric Lennart Eriksson – Preşedintele Star Of Hope International Suedia.

Într-o notă distinsă, „Gala Recunoştinţei” a fost moderată de d-na Mihaela Gîrlea prof. drd. la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iaşi. Pe parcursul serii, cei prezenţi la eveniment s-au destins prin momentele oferite de cvartetul „Artes”, de copiii de la Asociaţia ANCAAR, de tinerii cu sindrom Down de la Asociaţia “Renaşterea Speranţei” şi nu în ultimul rând prin momentul special oferit de copiii cu handicap psiho-motor de la Asociaţia „Cutezătorii” şi copiii de la Academia “Show” coordonaţi de d-na prof. Ligia Delia Grozdan. Preşedintele Star Of Hope International d-l Eric Lennart Eriksson, emoţionat de momentele artistice pe care le-au susţinut copiii cu nevoi speciale a declarat că este mândru de activitatea pe care o desfăşoară Fundaţia Star of Hope în Romania.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Dăruieşte pentru a schimba un Destin

În cadrul campaniei „Dăruieşte pentru a schimba un Destin!”, Fundaţia Star of Hope Romania a fost onorată de vizita Excelenţei Sale Anders Bengtcen – Ambasadorul Suediei în Romania şi de vizita d-lui Eric Lennart Eriksson – Preşedintele Star of Hope International Suedia care a investit aproximativ 500.000 euro pentru construirea Centrului Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei”, inaugurat la Iaşi în anul 2010.

După participarea la „Gala Recunoştinţei”, Excelenţa Sa Anders Bengtcen a vizitat centrul Fundaţiei Star of Hope Romania, a stat de vorbă cu specialiştii, a întrebat despre evoluţia pe care o au copiii în urma activităţilor de terapie recuperatorie şi a fost interesat de cazuistica acoperită de fundaţie.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - "Un Mărțișor pentru un Zâmbet"

Fundația Star of Hope Romania în parteneriat cu Patronatul Sfera, Clubul Rotary 2000 Iași și Complexul Comercial Iulius Mall, derulează în perioada 13 februarie – 8 martie 2012, a doua ediție a campaniei ”Un Mărțișor pentru un Zâmbet”, dedicată susținerii copiilor cu dizabilități. Ne dorim ca prin intermediul acestei campanii să implicăm comunitatea în activitatea de strângere de fonduri pentru susținerea activităților de terapie recuperatorie din Cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru copii și tineri cu dizabilități “Steaua Speranței” Iași.

În data de 14 februarie 2012 orele 15.00 va avea loc inaugurarea oficială a standului în complexul comercial Iulius MALL, etajul 2 ( lângă Cărturești ), un stand unde vizitatorii vor putea afla mai multe informații despre activitatea Fundației Star of Hope Romania cât și despre beneficiarii care au nevoie de ajutorul nostru.

Citește mai departe...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate