Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Căldură la Valea Seacă

În decembrie 2014, „Star of Hope” Suedia în parteneriat cu „Star of Hope „România a iniţiat campania de susţinere a romilor aflaţi în dificultate „Căldură de Crăciun”, ce a avut loc la Valea Seacă, judeţul Bacău. Impresionaţi de poveştile romilor care cerşesc în oraşele din Suedia, locuitorii din Regatul Peninsulei Scandinave s-au mobilizat şi au strâns ajutoare pentru rudele celor din Valea Seacă.

Peste 20.000 de euro au luat calea României şi au ajuns la 100 de familii sărace din comuna băcăuană. Voluntarii de la Fundaţia Star of Hope România au împărţit alimente şi lemne, astfel încât şi cei defavorizaţi să aibă parte de căldură de Crăciun. În cadrul campaniei au fost distribuite 80 de metri cubi de lemne de foc, 100 de pachete de alimente pentru familiile sărace şi 150 de pachete de Crăciun pentru copii.

 

 

Conferinţa Părinţilor - newsletter

Conferinta parintilor

Anul acesta Fundaţia Star of Hope Romania a organizat a III a ediţie a Conferinţei Părinţilor.

Cu sprijinul sponsorilor: Star Of Hope International Suedia, Ulriksbergskyrkan din Vaxjo, Heather Dyce din Anglia şi din România am reuşit să acoperim costurile conferinţei.

Locaţia a fost una cu totul specială: Marea Neagră.

Citește mai departe...

 

 

Activităţi derulate la Centrul de zi Star of Hope Bârlad - mai-iunie 2014

Cursuri de dezvoltare personală şi educaţie parentală – În fiecare lună, în cadrul Centrului de la Bârlad, au loc cursuri de dezvoltare personală şi educaţie parentală. Temele abordate ating diferite subiecte importante pentru părinţii copiilor din cadrul Centrului: Prevenirea şi combatrea stresului şi a furiei, Comunicarea, Etapele de dezvoltare a copilului, Disciplina etc.

Provocarea cea mai mare vine din faptul că fiecare temă se impune a fi adaptată atât în cazul copiilor cu nevoi speciale, cât şi în cazul fraţilor acestora. Tema abordată în ultima întâlnire a fost „Prevenirea şi combaterea furiei”. Părinţii se simt din ce în ce mai încrezători în ei şi discută liber. Chiar dacă nu erau conştienţi de metodele pe care le folosesc, ei au strategii bine puse la punct de combatere a furiei.

Citește mai departe...

 

 

Activităţi desfăşurate la Centrul de zi Star of Hope Huşi - mai-iunie 2014

Copiii din cadrul Centrului Star of Hope Huşi au pregătit o expoziţie de desene cu tema ,,Lumea Copilăriei văzută cu ochi de copil,, cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului. Activitatea s-a desfăşurat în colaborare cu Şcoala Anastasie Panu, cu implicarea consilierului educativ, Talaşman Elena, şi bibliotecarei, Găluşcă Irina. Elevii claselor a V a au pregătit un spectacol artistic intitulat „Să dăruieşti un zâmbet”. Copiii din proiect au primit diplome pentru desenele realizate şi au ieşit în parc, unde au servit pizza.

Husi 2014 Husi 2014 Husi 2014
 

 

Activităţi derulate la “Centrul Steaua Speranţei” Dorohoi - mai-iunie 2014

Centrul Star of Hope Dorohoi intervine pentru un număr de 26 copii cu sindrom down, autism, paralizie cerebrală, microcefalee, privind recuperarea, socializarea, integrarea copiilor şi grupuri suport pentru mame şi taţi.

Dorohoi Iunie 2014 Dorohoi Iunie 2014

Un număr de 5 copiii au fost premiaţi de Special Olympics la Atletism-alergare, 25 şi 50 m primind diplome, medalii şi un trofeu. Manifestarea a avut loc pe terenul de sport al Colegiului Naţional „A. T. Laurian” Botoşani.

Citește mai departe...

 

 

Activităţi derulate la Centrul Steaua Sperantei Iasi - mai-iunie 2014

1 IUNIE - Ziua copilului

1 IUNIE - Ziua copilului

Copiii beneficiari ai Fundaţiei Star of Hope Romania, împreună cu fraţii şi părinţii lor, au sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului la Centrul Regional „Steaua Speranţei”.

Peste 60 de copii cu nevoi speciale s-au bucurat de prezenţa unui animator, care i-a purtat în lumea basmelor. Fiecare copil a fost costumat într-un personaj, s-au bucurat de un spectacol cu baloane de săpun, au jucat jocuri, au dansat şi au cântat alături de voluntarii din cadrul Colegiului Tehnic „I. C. Ştefănescu”.

Specialiştii din cadrul Fundaţiei au pregătit copiilor surprize dulci, vesele şi colorate. Copilul cu nevoi speciale este, în primul rând, COPIL.

Citește mai departe...

 

 

Lansare proiect „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi - oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”

Fundaţia Star of Hope Romania a lansat pe 25 iunie 2014 în Sala Galbenă a Prefecturii Iaşi proiectul „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi - oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”. La eveniment au participat un număr de 50 reprezentanţi ai: Consiliului Judeţean Iaşi, Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi, Instituţiei Prefectului Iaşi, reprezentanţi ai Organizaţiilor de părinţi, voluntari, media locală, părinţi şi copii. Proiectul este finanţat din bugetul Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi, conform prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Conferinta Mamaia 2014 Conferinta Mamaia 2014

Citește mai departe...

 

 

Targul de ONG-uri, 9-11 mai 2014

Fundaţia Star of Hope Romania a participat la Târgul de ONG-uri, organizat la Palas Mall, în perioada 9 – 11 mai 2014. Alături de alte organizaţii non-guvernamentale, am avut ocazia să prezentăm oportunităţile de voluntariat, iniţiative sociale şi multe alte activităţi de interes pentru public. De asemenea, am putut să informăm pe larg societatea civilă cu privire la campaniile derulate şi la activitatea pe care Fundaţia Star of Hope Romania o desfăşoară în prezent.

Conferinta Mamaia 2014 Conferinta Mamaia 2014
 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate