Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Apel la solidaritate: "Investeste in bine"

Ne dorim să citiți cu inima rândurile de mai jos. Trăim vremuri pe care nimeni nu și le imagina... Distanțare fizică, carantină, autoizolare, frică... E greu pentru fiecare, însă imaginați-vă cum e pentru familiile care au copii cu dizabilități care trăiesc din indemnizațiile de asistenți personali ai propriului copil, indemnizații care nu sunt plătite acum cu lunile... Imaginați-vă cum trăiesc copiii ai căror părinți nu au bani pentru strictul necesar zilnic, în comunități nu sărace, ci foarte sărace... Nu are rost să vorbim despre internet, tablete, cursuri online... Acești copii au nevoie acum de solidaritatea noastră, a celor din jurul lor.

Facem azi, deci, un APEL LA SOLIDARITATE către fiecare. Vă invităm să donați pentru ca peste 500 de copii din 12 Centre Star of Hope Romania să aibă acces la educație și terapie pentru recuperare.

Vă invităm să INVESTIȚI ÎN BINE!

A investi înseamnă a plasa o sumă de bani, mai mare sau mai mică, cu scopul de a obține un profit peste un oarecare timp. Noi, cei din Fundația Star of Hope Romania, am început să investim în urmă cu 30 de ani. În ce am investit? Am investit în binele copiilor, fie cu dizablități, fie foarte săraci. Profitul? Profitul a venit uneori mai repede, alteori după luni de zile și chiar ani. Care a fost profitul nostru? Primul cuvânt rostit de un copil autism, după ore și zile și săptămâni de terapie în Centrele noastre. Primii pași pe care i-a făcut SINGUR copilul cu sindrom de Down, la vârsta de 4 sau 5 ani. Profitul nostru? Pozele cu copiii noștri cu dizabilități integrați în grădinețe sau absolvenți de liceu, de Facutate. Andreea, Răzvan, Bianca sunt azi adulți pentru care lumea nu s-ar mai prăbuși dacă, ferească Dumnezeu, părinții lor nu ar mai fi. Ei sunt capabili azi să se ajute singuri, își pot face singuri de mâncare, au o meserie și luptă pentru viața de zi la fel ca dumneavoastră, la fel ca noi.

NOI AM INVESTIT ÎN BINE și o vedem azi pe Larisa (paralizie cerebrală) care azi poate merge, e drept, înca cu ajutor, dar MERGE pe propriile picioare și vorbește!

Îl vedem pe Sebi, un băiețel cu autism, care azi zâmbește când ne vede, care ne povestește, e drept, nu cu ușurință dar interacționează cu noi, cu cei din jurul lui!

O vedem pe Teo, o fetiță cu sindrom Down... Teo a crescut, azi merge la școală, ne povestește, ne dă sfaturi, face fotografii...

Da, AM INVESTIT ÎN BINELE copiilor cu dizabilități și din Iași, Dorohoi, Bârlad, Botoșani și Suceava.

Și-am mai facut o investiție, am investit în binele copiilor foarte săraci. Am început în urmă cu aproape 25 de ani, în Huși. Am investit în Binele lor, i-am ajutat la teme și le-am oferit o masă caldă la pranz. De multe ori, trimiteam si pentru frații lor, de acasă. Profitul nostru nostru? Azi, unii dintre ei au terminat licee, facultăți și se intorc vara în Centru ca voluntari. Ajută, la rândul lor, alți copii săraci să crească normal și să se ajute singuri!

Da, AM INVESTIT ÎN BINELE copiilor săraci și din Murgeni, din Valea Seacă, Babadag și Dimăcheni.

De ce vă povestim acum toate acestea? Pentru că vrem să oferim șansa fiecăruia dintre dumneavoastră SĂ INVESTIȚI ÎN BINE, alături de noi! Binele, oricât de mic, rodește ca sămânța și bucură pe om. Și, deja știți asta, binele se întoarce întotdeauna, chiar dacă uneori mai devreme, alteori mai târziu!

Zilele acestea au decis să investeasca în bine, alături de noi, apreciata jurnalistă IRINA PĂCURARIU și LAURA BRETAN, o voce pe care o știți și pe care o iubiți. Ele sunt, de altfel, ambasadoare ale copiilor din Centrele Star of Hope Romania.

Aceste mărturisiri deschid un nou demers Star of Hope Romania, o nouă campanie ce poartă titlul INVESTEȘTE ÎN BINE. Ne dorim să avem cât mai mulți doritori să investească în binele celor peste 500 de copii lunar din cele 12 Centre Star of Hope Romania.

CUM PUTEȚI INVESTI ÎN BINE?

Puteți alege o investiție de 20 lei lunar, adică o masă caldă pentru un copil sărac din Centrele noastre tip Afterschool din Dimăcheni (Botoșani), Valea Seacă (Bacău), Murgeni (Vaslui), Huși, Botoșani, Babadag (Tulcea) și Pantelimon (Ilfov). Acești copii săraci mai au nevoie (în afară de sprijin specializat la teme) de rechizite, pachete cu alimente, medicamente, hainuțe sau încălțăminte.

Sau puteti investi 50 de lei lunar, pentru o oră de terapie recuperatorie pentru un copil cu dizabilități ai căror părinți nu au bani uneori nici pentru mâncare.

Sau puteti investi 100 de lei lunar, pentru transportul dus-întors (și pachețel cu mâncare) din satele în care locuiesc până la Centrele noastre de terapie pentru un copil cu dizabilități ai căror părinți nu au bani uneori nici pentru mâncare.

Sau puteți alege să dirijați către noi, Fundația Star of Hope România, 20% din impozitul pe profit, dacă sunteți firmă! Asta înseamnă burse de terapie pentru copiii cu dizabilități dar și ajutor (o masă caldă și sprijin la teme) pentru copiii foarte săraci. Sau puteți adopta un grup de copii, fie cu dizabilități, fie foarte săraci din Centrele nostre tip Afterschool,

Și încă ceva, o investiție în bine începând cu suma de 100 Ron înseamnă un album semnat LAURA BRETAN cadou!

INVESTEȘTE ÎN BINE

fie direct în contul Fundatiei Star of Hope Romania RO36RNCB0175033618640001 RON

fie prin paypal accesând link-ul următor https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=ZRRDC7P95E2BL

 

Oricine poate investi în bine, cu o sumă oricât de mică! Binele va crește mare, stiți asta, nu?

Mai avem multe să vă povestim însă ne oprim și vă reamintim că, dacă INVESTIM ÎN BINE, viața e mai frumoasă!

Au ales să ne fie alături, și de această dată, ZIARUL DE IASI, EVENIMENTUL, TVR IAȘI, IasiLife TV, TeleMoldova Plus, TELEM, RADIO IASI, RADIO ARMONIA, RADIO IMPACT.

Vă multumim pentru că ați citit apelul nostru și pentru că ați ales să investiți în bine!

 

Fundația Star of Hope Romania înseamnă 30 de ani de activitate în România,
peste 20.000 de copii defavorizați ajutați,
12 centre de zi pentru copii în situații vulnerabile,
30 de specialiști formați continuu în slujba copiilor orfani,
a celor cu dizabilități și a copiilor săraci în risc de abandon școlar.
Zeci de mii de ore de consiliere și instruire a părinților,
20 de asociații de părinți mentorate și
Unica Federație De Părinți Care Au Copii Cu Dizabilități Înființată în România.

Persoană de contact

Aurora Vatamaniuc
Președinte executive Fundația Star of Hope Romania
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Tel: 0744506036

Adina Mihălăchiuță
Found Raiser Fundația Star of Hope Romania
Tel: 0743112725, Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 

Dezbaterea online "Solidaritate pentru Dizabilitate"

Joi, 3 decembrie 2020, a avut loc dezbaterea online ”Solidaritate pentru Dizabilitate”, organizată de Fundația Star of Hope România, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS) și Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități (FOPCD).

 

Participanții la au fost onorați de prezența Excelenței Sale, dna Therese Hyden, Ambasador al Suediei la Bucuresti. De asemenea, la

eveniment au participat și oficialitățile române: dna secretar de stat Maria Mădălina Turza, președinte al Autorității Naționale pentru Drepurile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), reprezentanții Consiliului Județean Iași, DGASPC Iași, DAS Iași. Aceștia au ascultat și au dezbătut cu persoanele cu dizabilități și reprezentanții lor- părinți sau ONG-uri problemele întâmpinate în această perioadă de ei. Evenimentul a fost moderat de dna Mihaela Munteanu (jurnalist Radio Iași).

 

Organizatorii au dorit să marcheze astfel Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, printr-un dialog nepătimaș dar onest între părinți, ONG-uri, și reprezentatanți au utorităților locale și naționale. Împreună au pus pe aceeași masă virtuală o parte dintre problemele grele cu care se confruntă acum, in această perioadă dificilă de pandemiei, persoanele cu diferite dizabilități (copii sau adulți).

 

Cei mai mulți dintre părinții participanți la dezbatere au ridicat problema gravă și fără niciun avertisment, cauzată de intârzierile mari (două sau chiar trei luni) în plata salariilor de asistenți personali, unii dintre ei neprimindu-și banii din luna septembrie. ”Din cauză că nu ne-am primit salariul de asistent personal, era să îmi taie utilitățile, la bancă nu am plătit rata, nu mai am bani nici de mâncare și nici de medicamente pentru copilul meu cu dizabilități... Mulți părinți riscă acum să fie dați afară din chirii!”, este mesajul unei mame din Baia Mare. În Iași o situație deosebită este în comuna Ciurea, unde un număr mare de asistenți personali au rămas fără singurele lor venituri.

Maria Mădălina Turza, președinte – secretar de stat ANPDCA, a explicat această situație dramatică prin faptul că ”pentru plata acestor salarii, în fiecare an se stabileste prin lege ce procent din această sumă se pune de la bugetul de stat și cu cât completează fiecare primărie, pe baza bugetului estimat corespunzător numărului de asistenți personali din localitate și că, plătind salariile asistenților personali integral din banii de la bugetul de stat, primăriile au epuizat banii. Acum se așteaptă deblocarea sumei restante din Fondul de Rezervă”.

Therese Hyden, Ambasador al Suediei la Bucuresti, a subliniat că și în această perioadă grea, persoanele cu dizabilități trebuie să beneficiaze de acces și egalitate. Excelența sa a remarcat  importanţa accesibilităţii la mediul fizic, social, economic şi cultural, la sănătate şi educaţie, la informare şi comunicare, pentru a da posibilitatea persoanelor cu dizabilităţi să se bucure pe deplin de toate drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, așa cum este menționat în CONVENȚIA ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Din păcate multe voci de persoane cu dizabilități au confirmat că tratamentul egal și accesul egal nu sunt realități în România. ”Nu vreau să i se mai vorbească asistentului și eu să fiu ignorată pentru că sunt în fotoliu rulant. Sunt invizibilă?”, ”Copilul meu cum nu poate participa la învățământ online. Nu are nici tabletă, nu are nici cum să se conecteze. Copiii cu dizabilități nu au dreptul să învețe?”, ”Dacă mama se imbolnăvește, având în vedere că sunt dependentă de ea, eu ce fac?”, ”Un surd suna la 113 când are nevoie de ajutor de urgență și trebuie să scrie și 15-20

de minute uneori, dând explicații unde se află și de ce sună. Sistemul e total ineficient dacă își e rău și nu poți scrie. Cine ne salvează?”  - sunt dovezile inegalității și lipsei de acces la servicii publice pentru cei cu dizabilități.

 

O altă problemă importantă e că și dacă sunt servicii private, create de Asociații de părinți sau alte ONG-uri, sprijinul slab spre inexistent de la

bugetul public sau reguli uneori aberante de funcționare și autorizare pun sub semnul întrebării existența în continuare a acestor servicii.

 

Dl Andre Muit, președintele FONSS a subliniat căaceste servicii sunt vitale pentru persoana cu dizabilitate și contractarea de servicii sociale de la furnizorii privați trebuie să devină o realitate, altfel e posibil ca foarte multe persoane cu dizabilități să nu aibă acces la servicii de recuperare și asistență.

 

Unii părinți au ridicat o problemă cu care se lovesc multe dintre Asociațiile de Părinți – riscul de pierde spațiul în care își desfășoară activitatile cu copiii, deoarece nu au resurse să plătească specialiștii. Alți părinți au vorbit despre marele neajuns creat de închiderea Centrelor de Recuperare pentru tinerii cu dizabilități, nemaiexistând astfel posibilitatea ca aceștia să poată socializa într-un mediufamiliar lor până atunci. Terapia și școala online reprezintă, de altfel,pentru copiii și tinerii cu dizabilități, o perioadă de stagnare și chiar de regres.

 

O altă mare problemă a părintilor care au copii cu dizabilități o constituie lipsa fondurilor pentru măști de protecție, material de dezinfecție și protecție, costurile depășind posibilitățile financiare ale multora dintre ei.

Acestea sunt doar o parte dintre întrebările pe care participanții la dezbatere l-au ridicat și la care au primit răspunsuri complete sau doar parțiale, dovadă că mai e ult de lucru până ce persoana cu dizabilități să fie inclusă și respectată și sprijinită în societate.

 

Tocmai de aceea este importantă proactivitatea persoanelor cu dizabilități și implicarea lor în tot ceea ce  în elaborarea Strategiei Naționale privind drepturile persoanelor cu dizabilități, aflată acum în dezbatere publică dar și proactivitate. 

O altă concluzie a fost că astfel de dezbateri și intâlniri la aceași masă (autorități, ONG-uri, persoane care au dizabilități) ar trebui să aibă loc mai des.

Chiar dacă viața noastră, a tuturor este dată peste cap de acest virus, e important ca măcar noi, cei din ONG-urile care oferim servicii sociale, să nu cedăm, să ne adaptăm și să ajutăm în continuare. In Centrele Star of Hope Romania am regândit totul și am decis să facem terapie 1 la 1, pentru că acești copii, părinții lor, au nevoie de ajutor. Dacă pentru noi e dificil, imaginați-vă cât de greu este pentru un părinte care are copil cu autism, de exemplu, care are nevoie de terapie de grup, în special”, a ținut să precizeze Aurora Vatamaniuc, presedinte executiv Fundația Star of Hope Romania.

Organizatorii multumesc partenerului media principal RADIO IASI și sunt recunoscători postului ARMONIA TV pentru realizarea

transmisiei LIVE pe pagina de facebook a Fundatiei Star of Hope!

 

De asemenea, organizatorii mulțumesc Ziarul de Iasi pentru tot sprijinul acordat în promovarea acestui eveniment.

Doar fiind solidari, oamenii pot schimba lucrurile în mai bine!

 

Înregistrarea dezbaterii poate fi urmarită accesând

https://www.facebook.com/RadioIasi/videos/648848762477841/

https://www.facebook.com/star.of.hope.ro/videos/1487311078126838

Galerie foto

 

 

 

Aprilie - mai 2020 Vești despre noi, despre copii. Din izolare

Vrem (și ne rugăm Domnului!) ca aceste rânduri să vă găsească in sănătate si liniște, atât dumneavoastră cât familia și cei dragi dumneavoastră! Inăltțăam rugă către Domnul să oprească răul ce amenință oamenirea si să vă aiba in protecția Lui!

13.512 infecții cu coronavirus si 827 persoane infectate cu coronavirus până acum, in România. Suntem speriați însa nu învinși, pentru că Îl avem pe Domnul alături de noi. Nu ne pierdem speranța si nici credința, chiar dacă avem sufletele îndurerate de vești pe care le primim fie din România, fie din SUA... Oameni dragi, oameni cunoscuți - sau necunoscuți - care s-au simtit brusc rău si au ajuns in spitale bolnavi de COVID... Am învațat să primim și veștile rele dar si pe cele bune... Ne rugăm Domnului pentru alinarea celor îndurerați si pentru biruinta celor aflati în suferință, pe patul de spital!  

NE E DOR DE COPII!

Am continuat să lucrăm de acasă, atat cu copiii cu dizabilitati din Centrele noastre de Terapie Recuperatorie cat si cu copiii saraci din Centrele noastre tip after-school. Si ce va putem spune e ca tare, tare ne e dor de copii, de salile in care obisnuiam sa lucram, de Centrele noastre, de colegii nostri...

VEȘTI DESPRE COPIII CU DIZABILITĂȚI ȘI PĂRINȚII LOR

Asa cum stiti deja, in cele 5 Centre de Terapie Recuperatorie pentru copiii cu dizabilitati, avem peste 250 de copii dintre care aproape jumatate reprezinta cazuri sociale, in special din mediul rural. In toata aceasta perioada am tinut legatura cu fiecare dintre ei, telefonic, pe grupuri online. Stim ce mananca, ce nu mananca, daca ii doare ceva sau daca a invatat sa faca singur la olita sau sau se imbrace singur... Echipele Star of Hope Romania au continuat terapia recuperatorie in mediul online, pe grupuri de parinti. Zilnic, trimitem fise de lucru, dam indicatii , sugestii, sfaturi mamelor si tatilor. Si suntem cu adevarat bucurosi pentru ca parintii ne asculta si nu pierd timpul pe care il au accum la dispozitie. Au invins temerile si lucreaza acasa cu copiii, pentru ca ei sa nu piarda achizitiile realizate pana inainte de carantina... Si, mai ales, stim ca acestor copii le e dor de noi, de salile din Centrele noastre, de doamnele cu care lucreaza... Stim asta pentru ca primim mesaje scrise, fotografii... Emotiile pe care le traim atunci cand le citim nu pot fi descrise in cuvinte...

DIN NEFERICIRE...

Din pacate, avem si o veste trista... Vestea poarta numele Elenei, o fetiță diagnosticată la naștere cu Sindrom Down si care - din noiembrie 2019 - venea la Centrul Star of Hope din Iași, pentru gimnastica recuperatorie, o dată pe săptămână. În prima zi, Elena nu reusea sa să-și țină capul drept nici macăr pentru câteva secunde și nu reușea să prindă cu mânuțele vreun obiect oricât ar fi fost de mic. Dupa 4 luni de kinetoterapie, Elena stătea deja pe burtică cu capul ridicat (pentru 1-2 minute), apuca obiecte cu fiecare mână, întorcea capul stânga/dreapta, urmărind obiecte dirijate de către terapeut. Elena, in varsta de 1 an, era unul dintre cei 9 copii ai familiei Argint, din satul Visani, de la marginea Iașului. Colega noastra - care lucra cu fetita - vorbea zilnic si mama Elenei - si stiam de la aceasta ca fetita era internata la Spitalul de Copii din Iasi. Stiam ca era la terapie intensiva, pentru ca nu putea respira... Pe 26 aprilie, Elena a plecat la ceruri...

In Romania exista, din nefericire, mai multe focare mari de infectie cu Coronavirus. Unul dintre acestea - si cel mai mare din tara - este la SUCEAVA, unde avem un Centru de Terapie pentru copii cu dizabilitati. Orasul este inchis si suntem ingrijorati dar, multumim Domnului!, pana acum niciun copil sau parinte nu s-a infectat. In casele beneficiarilor sunt aproape 90 de membri, majoritatea soților lucrează, însă sunt și in șomaj tehnic. Un singur tata - din familia Fanasov - lucrează la Spital și este expus in permanenta însă starea lui de sănătate este bună și nu este izolat de familie. Desi situatia este dramatică în zona Suceava, colega noastra lucrează zilnic cu fiecare copil in mediu online.

”Buna ziua, suntem 11 membrii in casa. Noi am stat amândoi rau si, dupa simptome, pare sa fi fost covid. Sotul o fost mai rau... In familia lărgită tot am auzit cu simptome legere (pierdut miros si slăbiciune in corp) dar daca nu este facut testul nu se știe cu exactitate. Nu a decedat nimeni. Nu lucreaza nimeni deocamdată. Nu a venit nimeni din străinătate. ”(Iacoban alina, mama unui copil cu epilespsie, Centrul de terapie Star of Hope Suceava)

Nici in randul familiilor din Centrul de Terapie Recuperatorie Star of Hope Barlad nu avem cazuri de COVID-19. Parintii au ascultat de recomandarile noastre si ale autoritatilor si au protejatcopiii. Petronela, colega noastra de acolo, tine zilnic cu toate familiile din proiect prin telefon sau whats app, copii primesc fise de lucru. Parintii sunt incurajati, consiliati pentru a continua terapia recuperatorie a copiilor de acasa. In proiect avem 2 familii monoparentale in situatii dificile, una din mediul rural si una in oras. Familia monoparentala din mediul rural inca mai are de finalizat casa in care locuieste si are in intretinere 2 minori, unul cu dizabilitati, singura sursa de venit fiind indemnizatia mamei de asistent personal. Familia din oras locuieste intr-un apartament inchiriat si are in intretinere un minor cu dizabilitati si un student.

Vești despre copiii foarte săraci, în risc de abandon școlar, din comunități foarte sărace

Incepem cu o alta veste trista din Centrul Star of Hope Valea Seaca (Bacau), unde avem aproape 40 de copii foarte saraci... Remus Chiriac, tatal a 2 dintre acesti copii, a fost rapus de COVID19... Ne rugam Domnului sa mangaie si sa aline durerea familiei si asa greu incercata... Fara locuri de munca, fara bani, cu copii multi, intr-o localitate in care oamenii par sa nu aiba viitor din cauza saraciei extreme... Simtim nevoia sa va povestim pe scurt despre acest tata care a murit de COVID19... Avea 50 de ani si era foarte sarac, insa foarte credincios Domnului, un om care ii trimitea pe Timotei (9 ani) si pe Elisabeta (13 ani) in fiecare zi la scoala, apoi la Centrul nostru tip After School din Valea Seaca, chiar daca locuinta lor e foarte departe... O casa darapanata, in care isi duc traiul chinuit de lipsuri aproape 12 suflete... Suntem acum ingrijorati pentru copii si mama lor, de asemenea foarte bolnava... Mai jos sunt cateva fotografii cu fetita si familia, fotografii realizate atunci cand colegele noastre din Centru au distribuit pachete cu alimente familiilor din proiect, in luna aprilie, pentru supravietuire in perioada Covid19.

Vrem sa va povestim si despre copiii din Centrul After School Star of Hope Dimacheni (Botosani)... Din fericire, nu avem niciun caz de infectie cu Covid19, nici in randul copiilor, nici al familiilor acestora, desi multa lume e in izolare sau autoizolare... In 3 dintre familiile copiilor din proiect a existat cate o persoana venita din strainatate, 2 dintre ele au stat in izolare iar o a treia - in carantina. Multumim lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa putem oferi pachete cu alimente pentru strictul necesar copiilor, in aceasta perioada, dar si fise de lucru pentru studiul copiilor! In Dimacheni situația e foarte mai grea cu alimentele și mâncarea deoarece majoritatea trăia din alocații și munca cu ziua. Oamenii obisnuiau sa ia mâncare de la magazin pe datorie, pana la alocații insa acum nu mai exista aceasta posibilitate.

Tot aici, la Centrul After School Star of Hope Dimacheni, colegele noastre confectioneaza masti de protectie pe care le distribuim uterior familiilor din proiect.

Nici in cazul copiilor din Centrul After School Star of Hope Pantelimon (Ilfov) nu avem imbolnaviri cu COVID si in nici in randul familiilor lor nu sunt. Ii multumim lui Dumnezeu! Si aici, colegele din Centru au facut tot ce le-a stat in putinta sa distribuie pachete cu alimente copiilor si familiilor lor. E nevoie si aici, in continuare, de alimentele de baza, de produse de igiena, de masti si manusi de protectie.

Si mai adaugam ceva - copiii lucreaza foarte frumos de acasa! Colegele noastre sunt zilnic in legatura cu ei si parintii lor, telefonic sau in mediul online. 

Familia unui copil din Centrul After School Star of Hope Murgeni este, din pacate, in carantina, din cauza coronavirusului de tip nou. In localitate, situatia este foarte dificila din cauza saraciei si a incapatanarii unora de a respecta restrictiile autoritatilor (izolare, distantare sociala). Din nou multumim Tatalui Ceresc pentru ca ne-a ajutat sa ducem copiilor si familiilor lor alimente si fise de lucru. Nevoia e insa atat de mare incat singuri nu facem fata si avem nevoie de sustinere pentru procurarea de alimente si materiale de protectei. Ne rugam Domnului sa ne ajute!

Vesti foarte proaste, insa, avem din Babadag (Tulcea), acolo unde sunt aproape 40 de copii in Centrul After School Star of Hope Babadag. Orasul e declarat focar iar cartierul Bendea (cartier periferic foarte sarac)a intrat in carantina de Cod Roșu, pentru a preveni și a limita răspândirea virusului in restul orașului. Aici sunt multe persoane infectate, numarul lor creste zilnic. 3 dintre familiilor copiilor nostri au ieșit din izolare la domiciliu,1 familie este încă in izolare și mai avem o familie suspecta de Coronavirus, fiind confirmat pozitiv un membru al familiei. Copiii si familiile lor au nevoie de alimente, detergenți, dezinfectanți, manusi și măști de protecție. Colegii nostri de la Centrul din Babadag au reusit sa distribuie pachete cu alimente suficiente doar pentru o perioada foarte scurta. Copiii sunt - fara exagerare - aproape lipsiti de mancare si medicamente... Ne rugam la Bunul Isus sa ne ajute sa gasim solutii!

La Centrul After School Star of Hope Botosani toti copiii si parintii sunt in siguranta, sanatosi, nimeni nu este suspect sau infectat, toti respecta restrictia de sedere la domiciliu si prevederile ordonantelor de urgenta. Aici probleme sunt legate de saracie, lipsa alimentelor de baza, a materialelor de protectie si igiena. Avem 8 familii in situatie de urgenta care necesita pachete de alimente, 19 familii ce au nevoie macar de 1 pachet alimetar pe luna si 38 persoane (copii si parintii lor) care au nevoie de articole de igiena personala (sapun, sampon, pasta de dinti). Colegele noastre de la Centru au reusit, pana acum, sa distribuie pachete cu alimente, pachete cu mancare calda zilnica insa nevoile sunt atat de mari incat nu facem fata singuri, avem nevoie de ajutor.

STRIGATE DE AJUTOR care vin spre noi

Domnica Gagea, o bunica de 70 de ani ingrijeste singura 4 nepoti scolari, toti beneficiari ai Centrului nostru din Botosani. Toti 4 sunt elevi foarte silitori. Bunica si nepotii locuiesc intr-un apartament la etajul si se intretin din pensia modesta a bunicii din alocatiile copiilor. Avand in vedere ca suntem in luna martie, costurile de intretinere la asociatie sunt foarte mari. Tatal copiilor i-a abandonat si a plecat in strainatate. Mama copiilor a parasit familia, in urma cu 5 ani, si s-a recasatorit uitand si ea de copii...  

Barica Simona este mama unui copil din Centrul nostru din Botosani si il creste singura. Baietelul mai are 4 frati care sunt in sistemul de protectie iar mama face eforturi deosebite pentru ca macar cel mic sa creasca langa ea. Datorita serviciilor oferite la Centrul nostru, baiatul a reusit sa nu abandoneze scoala si sa nu ajunga in sistemul de protectie. E un caz deosebit pentru ca mama si baietelul au nevoie de sustinere mare din partea noastra, in special in aceasta perioada grea.

Închei aceste rânduri dorindu-vă să fiti sănătoși, în siguranță! Vă mulțumim din toata inima pentru ca ne suntgeti alaturi in efortul nostru de a ajuta! Fiți binecuvantați, dumneavoastra și cei dragi!

Cu nemăsurată recunoștință,
Vatamaniuc Aurora,
Președinte executiv Fundația Star of Hope Romania
email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
tel: 0744506036

 

 

De 30 de ani rescriem povești, reconstruim destine!

Vă anuntăm cu bucurie faptul că organizația noastră intră în al 30 lea an de activitate, prilej cu care avem bucuria de a avea oaspeți dragi alături de noi: Excelența Sa dna Therese Hydén, ambasador al Suediei în România, d-l Eric Lennart Eriksson - președintele Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, dna Ulrika Kallin, director al Star of Hope International Suedia și dl Mikael Oscarsson - parlamentar suedez, susținător al proiectelor Star of Hope România.

Organizația noastră a investit 15 milioane de euro până acum în cele 12 comunități din Romania si Chisinau (Rep. Moldova) țară, în care a lucrat în beneficiul a 20.000 de copii și tineri cu dizabilități,copii rromi sau din medii defavorizate.

De asemenea, vă comunicăm că mâine, 5 decembrie 2019, au loc o serie de evenimente care să marcheze sărbătoarea noastră:

  • la ora 10.00, la Primăria Iași, Excelența sa dna Therese Hydén, ambasador al Suediei în România împreună cu oaspeții suedezi sunt invitații primarului Iașului, dl Mihai Chirica,
  • la ora 11.30, delegația suedeză condusă de dna ambasador Therese Hydén va vizita Centrul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități Star of Hope România (Str. Bariera veche, nr. 3, Iași),
  • la ora 18.30, la Hotel Internațional are loc GALA Star of Hope România, când vom sarbatori cei 30 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilitati ai societății noastre.

Gala Star of Hope România este un eveniment caritabil, în cadrul căruia se va încerca și colectarea de fonduri pentru Burse de terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități care provin din mediile cele mai defavorizate.

Din cei 85 de copii cu dizabilități care sunt asistați în Centrul Iași, pentru 25 copii nu se pot acoperi costurile de recuperare de către familiile prea sărace. În toate centrele Star of Hope România sunt 200 de astfel de copii, costurile necesare fiind cuprinse între 100 și 1000 de euro lunar, în funcție de problemele de sănătate și vârsta beneficiarilor.

Parteneri principali: Primăria Municipiului Iasi, Camera de Comerț și Industrie Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități, F.O.N.S.S, Direcția de Asistență Comunitară Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Colegiul Richard Wurmbrand, Colegiul Tehnic I. C. Ștefănescu

Sponsori: Quartz Matrix, Media Rom Grup, Pro Invest, Frarom International Est și Diqis, Dal Consulting, Farmacia Aris, Kosarom, Focality, Nissa, Cake Expert, Hotel International Iași, Nexus Media, Art Georgies, Cearfisa, Primar Car, Dental Clinic, Q Estetic, Strarom, Taxi for U, Medicover, Centrum Gym, Mesopotamia, Biogenetix, Lavanda Laurei, Irina Schrotter, Bityes, Paradisul International College, Lovely Vanity, Ageo Weddings, Ageo Biz, NICHI Fashion, Hotel Bellaria Iași, Wise Travel, Fabricat in Iași, Vinuri Cotnari.

Parteneri media: TVR Iași, Radio Romania Iași, Viva FM, Ziarul de Iasi, Iasi Fun, Evenimentul, Revista Glare, Agora Press, Vocea Ong, Wink, Telem, Tele Moldova, Iasi Tv Life, Infinit Tv, Radio Armonia.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit de-a lungul timpului din postura de finanțatori, parteneri și sponsori.

 

 

130 DE COPII, 3 ANI ȘI O MAȘINĂ DE POMPIERI SAU DA, SE ÎNTÂMPLĂ LA MURGENI

De 30 de ani rescriem povești, reconstruim destine

Fundația Star of Hope Romania a organizat o conferintă de presă miercuri, 16 octombrie, ora 11.30, cu ocazia celebrării a 3 ani de activitate în slujba copiilor foarte săraci în risc de abandon școlar înscriși la Centrul Star of Hope din Murgeni(Vaslui).

La eveniment au participat Lennart Eriksson (președinte Star of Hope International), Aurora Vatamaniuc (presedinte Fundatia Star of Hope Romania), Dumitru Buzatu (președinte CJ Vaslui), Ioan Buta(primarul orașului Murgeni), reprezentanți ai instituțiilor locale si județene din Vaslui, ai Inspectoratului Școlar Vaslui, membri ai comunițății.

Cu acest prilej, echipa Star of Hope Romania a anunțat rezultatele obtinute în cei 3 ani de activitate a Centrului Star of Hope din Murgeni dar și finalizarea procesului de donație către comunitatea locală a unei mașini de pompieri oferită de către Star of Hope International. Mașina de pompieri este singura de acest fel din localitate și va asigura atât stingerea incendiilor cât și descarcerarea în caz de accidente.

Centrul de Zi Star of Hope Murgeni, 3 ani, 130 de copii săraci, 75 de tineri vulnerabili, 100 de părinți în nevoie

În mai 2016, își deschidea porțile Centrul Star of Hope Murgeni, cu sprijinul financiar al Organizației Star of Hope Suedia, parteneri fiind Primăria orașului Murgeni și Biserica Filadelfia (care a oferit gratuit spatial necesar desfășurării activităților).

De 3 ani, după orele de școală, copii foarte săraci de etnie romă, vin zilnicla Centrul de Zi Star of Hope din Murgeni. Aici primesc o masă caldă și asistență specializată pentru efectuarea temelor școlare, dar si pentru derularea altor activități educative.

Rezultate cu impact pentru copii șitineri, dar și pentru părinți și comunitate

În acești primi 3 ani de activitate, toți cei 130 de copii înscriși în programul Centrului Star of Hope au promovat anul cu rezultate ce au bucurat atât echipa de specialiști din Centru cât și pe părinții acestora.

*130 de copii au promovat clasa, 20copii au fost premianti în fiecare an școlar; 80% dintre copii știu să socotească corect și au învățat tabla înmulțirii și împărțirii

* a scăzut nivelul de agresivitate la copii, atât la Centru, cât și la școală

*copiii sunt mult mai comunicativi, socializează mai mult - au învățat să folosească și un limbaj adecvat, au învățat să-i respecte pe cei din jurul lor

*au învățat să folosească dușurile, au învățat regula spălatului pe maini, imediat ce intră în Centru și de fiecare dată înainte de masă, a spălatului pe dinți după ce au mâncat

*au învățat să meargă la toaletă și să folosească produse de igienă

*45 de copiii au primit consiliere și sprijin pentru (re)înscrierea în sistemul educational de masă

*77 copii au participat la taberele de vară

 

Un club al tinerilor, la Centrul Star of Hope Murgeni

Pentru că în orașul Murgeni nu există alternative de petrecere a timpului liber, acest Club al Tinerilor vine în întâmpinarea nevoii lor de a socializa, de a căuta răspunsuri la întrebări pe care le au și le oferă sprijin în depășirea situațiilor de criză. Tinerii.

*75 de tineri cu vârste cuprinse între 14 si 20 de ani, de etnie romă (unii - elevi, alții învață acum să scrie și să citească) se întâlnesc săptămânal și primesc sprijin de la specialiștii Star of Hope pentru formarea  imaginii  de  sine  şi  stimularea  încrederii  în propria persoană, cultivarea autocontrolului şi expresivităţii personale, educarea capacităţilor cognitive, educarea capacităţii de reacţie la diverse situaţii de viaţă

*35 de tineri au participat la taberele de vară

*75 de tineri se implică în activități de voluntariat (în Centru și în comunitate)

Galerie Foto

 

 

Lennart Eriksson, Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi

Luni, 14 octombrie, în Sala „Vasile Pogor” a Primariei Municipiului Iasi, în cadrul evenimentului anual “Seara a Valorilor”, Lennart Eriksson, preşedintele Organizaţiei Star of Hope International (Suedia) a primit Titlul de Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi, în semn de recunoștință pentru implicarea deosebită, timp de 30 de ani, în slujba copiilor defavorizaţi din Romania.

Titlul a fost oferit chiar de către primarul Mihai Chirica.

"S-a implicat in a ajuta pe cei mai mici dintre noi, pe copiii nostri, pentru cresterea calitatii vietii acestora. La 30 de la Revolutie, ma simt onorat sa ofer Titlul de Cetatean de Onoarea domnului Lennart Eriksson, presedintele Star of Hope International si creatorul Fundatiei Star of Hope Romania." Președintele Star of Hope International Suedia, d-l Eric Lennart Eriksson, a fost decorat pe 11 Iunie 2013, cu Ordinul Steaua Romaniei în Grad de Cavaler. de catre Traian Basesc, presedintele Romaniei, pentru intreaga activitate și inițiativele umanitare precum și pentru rolul important pe care l-a avut Organizația Star of Hope în ajutorarea persoanelor cu dizabilități din țara noastră.

 

 

Povestile copillor

Trei destine ale unor copii despre care, în urmă cu mulți ani, medicii spuneau că nu au nicio șansă. Trei nume de învingători, trei ambasadori Star of Hope Romania, într-un reportaj realizat de echipa TVR Iași, în decmbrie 2018. Sunteți curioși să-i cunoașteți pe Bianca, Alex și Andrei?

 

 

 

Activitatea Star Of Hope

În imaginile de mai jos, puteți urmări câteva frânturi din ceea ce facem noi zi de zi (de mai bine de 25 de ani) pentru copiii cu dizabilități, pentru părinții acestora, însă nu i-am neglijat nici pe copiii săraci, aflați în pericol de a abandona școala. Și, credeți-ne, nu e deloc ușor să prinzi doar 4 minute poveștile de viață (reală) a copiilor, a părinților, a specialiștilor Star of Hope Romania.Peste 500 de copii și peste 1000 de părinți care au nevoie de ajutor. Vă mulțumim pentru susținere!

 

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate