Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

130 DE COPII, 3 ANI ȘI O MAȘINĂ DE POMPIERI SAU DA, SE ÎNTÂMPLĂ LA MURGENI

De 30 de ani rescriem povești, reconstruim destine

Fundația Star of Hope Romania a organizat o conferintă de presă miercuri, 16 octombrie, ora 11.30, cu ocazia celebrării a 3 ani de activitate în slujba copiilor foarte săraci în risc de abandon școlar înscriși la Centrul Star of Hope din Murgeni(Vaslui).

La eveniment au participat Lennart Eriksson (președinte Star of Hope International), Aurora Vatamaniuc (presedinte Fundatia Star of Hope Romania), Dumitru Buzatu (președinte CJ Vaslui), Ioan Buta(primarul orașului Murgeni), reprezentanți ai instituțiilor locale si județene din Vaslui, ai Inspectoratului Școlar Vaslui, membri ai comunițății.

Cu acest prilej, echipa Star of Hope Romania a anunțat rezultatele obtinute în cei 3 ani de activitate a Centrului Star of Hope din Murgeni dar și finalizarea procesului de donație către comunitatea locală a unei mașini de pompieri oferită de către Star of Hope International. Mașina de pompieri este singura de acest fel din localitate și va asigura atât stingerea incendiilor cât și descarcerarea în caz de accidente.

Centrul de Zi Star of Hope Murgeni, 3 ani, 130 de copii săraci, 75 de tineri vulnerabili, 100 de părinți în nevoie

În mai 2016, își deschidea porțile Centrul Star of Hope Murgeni, cu sprijinul financiar al Organizației Star of Hope Suedia, parteneri fiind Primăria orașului Murgeni și Biserica Filadelfia (care a oferit gratuit spatial necesar desfășurării activităților).

De 3 ani, după orele de școală, copii foarte săraci de etnie romă, vin zilnicla Centrul de Zi Star of Hope din Murgeni. Aici primesc o masă caldă și asistență specializată pentru efectuarea temelor școlare, dar si pentru derularea altor activități educative.

Rezultate cu impact pentru copii șitineri, dar și pentru părinți și comunitate

În acești primi 3 ani de activitate, toți cei 130 de copii înscriși în programul Centrului Star of Hope au promovat anul cu rezultate ce au bucurat atât echipa de specialiști din Centru cât și pe părinții acestora.

*130 de copii au promovat clasa, 20copii au fost premianti în fiecare an școlar; 80% dintre copii știu să socotească corect și au învățat tabla înmulțirii și împărțirii

* a scăzut nivelul de agresivitate la copii, atât la Centru, cât și la școală

*copiii sunt mult mai comunicativi, socializează mai mult - au învățat să folosească și un limbaj adecvat, au învățat să-i respecte pe cei din jurul lor

*au învățat să folosească dușurile, au învățat regula spălatului pe maini, imediat ce intră în Centru și de fiecare dată înainte de masă, a spălatului pe dinți după ce au mâncat

*au învățat să meargă la toaletă și să folosească produse de igienă

*45 de copiii au primit consiliere și sprijin pentru (re)înscrierea în sistemul educational de masă

*77 copii au participat la taberele de vară

 

Un club al tinerilor, la Centrul Star of Hope Murgeni

Pentru că în orașul Murgeni nu există alternative de petrecere a timpului liber, acest Club al Tinerilor vine în întâmpinarea nevoii lor de a socializa, de a căuta răspunsuri la întrebări pe care le au și le oferă sprijin în depășirea situațiilor de criză. Tinerii.

*75 de tineri cu vârste cuprinse între 14 si 20 de ani, de etnie romă (unii - elevi, alții învață acum să scrie și să citească) se întâlnesc săptămânal și primesc sprijin de la specialiștii Star of Hope pentru formarea  imaginii  de  sine  şi  stimularea  încrederii  în propria persoană, cultivarea autocontrolului şi expresivităţii personale, educarea capacităţilor cognitive, educarea capacităţii de reacţie la diverse situaţii de viaţă

*35 de tineri au participat la taberele de vară

*75 de tineri se implică în activități de voluntariat (în Centru și în comunitate)

Galerie Foto

 

 

Lennart Eriksson, Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi

Luni, 14 octombrie, în Sala „Vasile Pogor” a Primariei Municipiului Iasi, în cadrul evenimentului anual “Seara a Valorilor”, Lennart Eriksson, preşedintele Organizaţiei Star of Hope International (Suedia) a primit Titlul de Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi, în semn de recunoștință pentru implicarea deosebită, timp de 30 de ani, în slujba copiilor defavorizaţi din Romania.

Titlul a fost oferit chiar de către primarul Mihai Chirica.

"S-a implicat in a ajuta pe cei mai mici dintre noi, pe copiii nostri, pentru cresterea calitatii vietii acestora. La 30 de la Revolutie, ma simt onorat sa ofer Titlul de Cetatean de Onoarea domnului Lennart Eriksson, presedintele Star of Hope International si creatorul Fundatiei Star of Hope Romania." Președintele Star of Hope International Suedia, d-l Eric Lennart Eriksson, a fost decorat pe 11 Iunie 2013, cu Ordinul Steaua Romaniei în Grad de Cavaler. de catre Traian Basesc, presedintele Romaniei, pentru intreaga activitate și inițiativele umanitare precum și pentru rolul important pe care l-a avut Organizația Star of Hope în ajutorarea persoanelor cu dizabilități din țara noastră.

 

 

Povestile copillor

Trei destine ale unor copii despre care, în urmă cu mulți ani, medicii spuneau că nu au nicio șansă. Trei nume de învingători, trei ambasadori Star of Hope Romania, într-un reportaj realizat de echipa TVR Iași, în decmbrie 2018. Sunteți curioși să-i cunoașteți pe Bianca, Alex și Andrei?

 

 

 

Activitatea Star Of Hope

În imaginile de mai jos, puteți urmări câteva frânturi din ceea ce facem noi zi de zi (de mai bine de 25 de ani) pentru copiii cu dizabilități, pentru părinții acestora, însă nu i-am neglijat nici pe copiii săraci, aflați în pericol de a abandona școala. Și, credeți-ne, nu e deloc ușor să prinzi doar 4 minute poveștile de viață (reală) a copiilor, a părinților, a specialiștilor Star of Hope Romania.Peste 500 de copii și peste 1000 de părinți care au nevoie de ajutor. Vă mulțumim pentru susținere!

 

 

 

Serbare la Centrul Star of Hope Iasi

Si a fost serbare la Centrul Star of Hope Iași! Iar bucuriile pentru copii au venit trecând mai întâi pe la birourile United Business Center Iași, pentru că aici sunt niște oameni buni cu sufletele și mai bune. Nu stim numele acestor oameni, nu stim cum arată, nu stim câti sunt însă stim CÂT DE MULT S-AU BUCURAT cei mici cand au primit în brațe pachetele (mai mari decât ei)!!! ( galerie foto )

MULȚUMIM, în numele copiilor!

 

 

Finalizare Carte - Noua Față a Destinului – ediția a II-a

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași a fost finalizată cartea De ce eu...De ce copilul meu... - Noua Față a Destinului ediția a II-a.

Cartea De ce eu...De ce copilul meu... adună poveștile adevărate ale unor părinți a căror viață s-a schimbat în mod radical din momentul când au aflat că au un copil cu dizabilități. Procesul complex prin care trece un părinte de la prima reacție firească de negare până la susținerea deplină și eficientă acordată propriului copil poate fi rezumat în aceste trei cuvinte: ACCEPTARE, SPERANȚĂ și IMPLICARE. Mai întâi acceptarea realității, ori cât de crudă și nedreaptă ar fi. Apoi, căutarea luminiței de la capătul tunelului, regăsirea speranței și curajului de a lupta. Și în final, implicarea concretă, constantă, informată, adaptată nevoilor reale ale copilului.

Poveștile părinților, în funcție de specificul conținutului lor, au fost grupate în trei capitole distincte, urmârind aceste trei teme cheie: ACCEPTAREA, SPERANȚA și IMPLICAREA. Pe urmă, capitolul al V lea propune o abordare inedită: POVESTEA PRIN OCHII COPILULUI. Vă invităm cu mare drag la lecturarea acestei cărți!

Activitățile proiectului vor continua cu distribuirea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.

 

 

ÎMPREUNĂ DĂRUIM SPERANȚĂ

13 decembrie 2018. Gala Star of Hope. Concert de excepție - LAURA BRETAN; PER ERK HALLIN și COSTEL BUSUIOC - pentru susținerea celor 254 de copii cu dizabilități din 5 Centre de Terapie Star of Hope Romania (Iași, Bârlad, Dorohoi, Suceava, Botoșani)

Invitatii la tel: 0770738520 sau pe emal Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 

Părinte împuternicit, comunitate incluzivă

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași au fost finalizate întâlnirile de suport a celor 30 de părinți care au copii cu dizabilități. Au fost formate două grupe a câte 15 părinți. Fiecare grupă a beneficiat de 3 întâlniri pentru suport emoțional.

Întâlnirile au fost moderate de specialiștii Fundației Star of Hope și au creat un cadru pozitiv în care părinții au putut să își deschidă inima și să împărtășească cu ceilalți părinți din problemele și experiențele lor. Părinții s-au bucurat de prilejul de a fi ascultați și încurajați, și de a învăța unii de la ceilalți. Temele celor 3 întâlniri au fost ACCEPTAREA, SPERANȚA și IMPLICAREA. La prima întâlnire s-a discutat despre depășirea fazei de negație și importanța și beneficiile aduse de ACCEPTARE. Scopul celei de a doua întâlniri a fost regăsirea SPERANȚEI prin cunoașterea modelelor unor părinți implicați care au susținut cu succes activitatea de recuperarea a copiilor lor. La a treia întâlnire s-a pus un accent deosebit pe partea de IMPLICARE concretă a părinților. Părinții au fost provocați să își asume rolul de co-terapeut în procesul complex de susținere a copiilor cu dizabilități.

Activitățile proiectului vor continua cu distribuirea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate