Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Eveniment organizat de Star of Hope Dorohoi cu ocazia zilei de 8 Martie

Odată cu venirea primăverii, cu soarele care incălzeşte inimile noastre, coordonatorii Fundaţiei Star of Hope Dorohoi, in calitate de vestitori ai primaverii au pregatit împreună cu copiii centrului un program special pentru parinţii lor, pentru a le demonsta înca o data dragostea lor necondiţionată.

Pe acorduri muzicale copiii cu nevoi speciale de la Centrul Steaua Speranţei Dorohoi au transmis fără cuvinte dragostea pe care o poartă pentru mamicile lor. Copiii şi-au exprimat prin culori emoţiile şi trăirile oferindu-le mamelor câte un tablou pictat de ei, iar aprecierea lucrarilor  se vedea pe chipul fiecarui părinte, având lacrimi de bucurie şi fericire pe obraji...

Citește mai departe...

 

 

Stand Palas - martie 2014

În perioada 5 martie - 8 martie 2014 te așteptăm în Palas Mall (zona Atrium) la standul Fundației Star of Hope Romania să cumperi aranjamente florale și obiecte hand made realizate de mămicile copiilor cu dizabilități.

Achiziționând un produs contribui la creșterea și dezvoltarea normală a unui copil cu autism, sindrom Down, paralizie cerebrală sau întârziere în dezvoltarea cognitivă.

Vă așteptăm cu drag!

Fii primul care oferă o șansă!

Vezi poze

 

 

Copil din Dorohoi premiat la Gala „Steaua Speranței” organizată la Iași

Un copil cu multă energie pozitivă, cu dorința de a face ceva în viață, Vlad Ropotă din Dorohoi a fost premiat la Gala „Steaua Speranței” organizată la Iași. Acest eveniment face parte din cea de-a treia ediție a campaniei de susținere a copiilor cu dizabilități „Dăruiește! Schimbă un destin!”.

Principala formă prin care Vlad comunică este arta, mai exact pictura, felul său de a se exprima zi de zi. Mai mult, Vlad este și un sportiv adevărat participând la Specials Olympics și la toate concursurile organizate de Primăria Dorohoi împreună cu asociația de părinți „Mereu împreună” Dorohoi 2008.

Citește mai departe...

 

 

Tehnica de lucru a pictorului dorohoian Aurelian Antal apreciată la o licitație caritabilă organizată la Iași

Cu o tehnică de lucru inventată de însuși, pictorul Aurelian Antal, a fost fericit să ofere o lucrare spre licitație în sprijinul copiilor cu dizabilități în cadrul Galei „Steaua Speranței” organizate la Iași.

Urcând pe scenă pentru a-și prezenta lucrarea, artistul a început cu o replică biblică din Noul Testament în care Iisus spunea: „Lăsați copiii să vină la mine!” Handicapul nu este la acei copii, ci la noi care nu suntem în stare să primim acea dragoste extraordinară pe care o degajă acești copii. Adevărul este că o astfel de dragoste nu o găsești în viața de toate zilele.

Citește mai departe...

 

 

Părinţi împietriţi de durere. Un copil are autism, iar celălalt suferă de sindromul Down

Dacă pentru băiatul de 18 ani nu se mai poate face nici un tratament, fratele său de 5 ani merge la grădiniţă şi a început terapia terapia cognitiv-comportamentală. "Am plâns zile întregi după naştere. Aveam un copil acasă cu autism şi acum născusem unul cu sindrom Down”, îşi aminteşte mama copiilor. Sorin se teme de zăpadă. Nu-i place frigul şi se sperie când vede că fulgii năvălesc din toate părţile. Se mai teme şi de tunete sau de fulgere. În schimb, îi place să se uite la televizor şi să deseneze cifre. Este singurul lucru care i-a rămas întipărit din cele câteva luni în care a mers în clasa I. Azi, după opt ani de când părinţii au hotărât să nu-l mai trimită la şcoală, Sorin caută foi pe care să scrie până se plictiseşte câte un trei lăbărţat, sau câte un patru cât coala de hârtie. "La vârsta de 10 ani l-am dat un singur an la o şcoală specială pentru că l-am găsit de multe ori bătut. Veneam vinerea să-l iau acasă şi îl găseam plin de vânătăi, mă durea inima pentru că el nu vorbeşte şi nu-mi spunea dacă îl doare sau cine l-a rănit. Vă daţi seama, acolo erau copii cu probleme mari şi el s-a speriat", spune Elena, mama băiatului de 18 ani, diagnosticat cu autism la vârsta de doi ani. Pe atunci, părinţii micuţului s-au îngrijorat văzând că acesta nu încearcă să spună nici un cuvânt, nici stâlcit nici pe dos.

Citește mai departe...

 

 

IasiTVLife: Joi Seara a avut loc Gala Sperantei pentru sustinerea copiilor cu dizabilitatati

Joi seara a avut loc Gala Steaua Sperantei, un dineu organizat de Fundatia Star of Hope. Evenimentul a avut ca scop strangerea de fonduri pentru copiii cu dizabilitati.Pe parcursul serii invitatii au putut asista la momente artistice valoroase dar si la licitatii de obiecte de arta.La Gala au participat mai multe personalitati importante ale Iasului.

citeste tot

 

 

IasiTVLife: Joi Seara are loc Gala Sperantei pentru sustinerea copiilor cu dizabilitatati

Copiii cu dizabilitati din Iasi sunt exemple de succes. Ei vor fi prezentati in cadrul Galei Steaua Sperantei, un dineu organizat de Fundatia Star of Hope. Eveninemtul este programate pentru joi seara si cuprinde momente artistice valoroase precum si licitatie de obiecte de arta in beneficiul copiilor.

citeste tot

 

 

Festivalul drepturilor copilului - editia a IV-a, 2013

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) lansează cea de a patra ediţie a Festivalului Drepturilor Copilului. Graţie implicării din ce în ce mai active a membrilor FONPC şi a sprijinului numeroşilor parteneri ai FONPC, această manifestare, unică în România, a avut loc in fiecare an, începând cu 2009.

Festivalul vizează mai multe obiective. În primul rând, este vorba de punerea în valoare a talentului şi a modului de exprimare al copiilor, acţiunile propuse fiind cu ei şi pentru ei. În al doilea rând, se doreşte sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte situaţia copiilor din România dar şi furnizarea unor informaţii care să arate în ce măsură sunt respectate şi promovate drepturile copiilor. Nu în ultimul rând, prin acţiunile derulate, Festivalul oferă profesioniştilor ocazia de a veni în contact cu bune practici care le îmbunătăţesc activitatea şi înlesnesc o mai bună colaborare între sectorul public şi cel privat, în domeniul protecţiei copilului.

Programul propune mai multe evenimente, unele destinate copiilor, altele marelui public şi unele specifice profesioniştilor. Dar cel mai important este faptul că toate aceste evenimente au ca unic scop să răspundă unei preocupări fundamentale şi anume promovarea drepturilor copilului, adică a cetăţeanului de mâine.

Citește mai departe...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate