Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Ziua Portilor Deschise - 31 octombrie 2013

Fundaţia Star of Hope Romania a deschis astăzi, 31 octombrie 2013 proiectul „Centrul de Resurse pentru părinţii care au copii şi tineri cu dizabilităţi”, finanţat de Primăria Municipiului Iaşi în baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, pentru perioda octombrie-decembrie 2013.

Cu acest prilej Fundaţia Star of Hope Romania a inaugurat şi parcul de joacă din cadrul Centrului Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” Iaşi. Parcul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, cofinanţat de Star of Hope Norvegia.

vezi mai multe fotografii

 

 

Sărbătoarea toamnei la Centrul „Steaua Speranţei” Dorohoi

În data de 02.09.2013 la Centrul de zi „Steaua Speranţei” Dorohoi a avut loc Sărbătoarea Toamnei. Au participat copiii beneficiari ai serviciilor de la centru, cât şi părinţii acestora. Au fost invitaţi 2 voluntari din Anglia, d-na Heather împreună cu soţul ei. Aceştia au fost întâmpinaţi de copii cu câteva jocuri muzilale, după care au avut loc discuţii în grup cu părinţii.

Scopul acestei întâlniri a fost mai mult pentru întărirea relaţiilor dintre mame. Fiecare dintre ele a vorbit din propria experienţă găsind un motiv de mulţumire pentru un lucru petrecut în ultimul timp în viaţa lor. S-a vorbit despre evoluţia copiilor, a părinţilor în lupta cu viaţa din ultimii ani. Datorită faptului că în acest an copiii lor împlinesc 10 ani de când beneficiază de serviciile de recuperare oferite de Centrul „Steaua Speranţei” Dorohoi, au propus organizarea unui eveniment, aceasta fiind tema următoarei întâlniri de luna viitoare.

Sarbatoarea toamnei Dorohoi Sarbatoarea toamnei Dorohoi

A fost organizată o expoziţie cu fructe şi legume aduse de către părinţi iar la sfârşitul evenimentului părinţii s-au bucurat de o tombolă unde fiecare familie a primit câte un produs care l-a luat acasă.

În încheiere părinţii ca mulţumire au preparat bunătăţi de casă care au fost servite invitaţilor, copiilor şi părinţilor. Atmosfera a fost una deosebită deoarece s-a format un cadru familial unde fiecare părinte s-a putut implica şi a fost mulţumit.

 

 

Început de an şcolar la Centrul „Steaua Speranţei” Huşi

Sub razele blânde ale soarelui de toamnă se înscrie în fiecare an luna septembrie. E luna cînd se numără boboceii, luna când bate clopoţelul pentru începerea noului an şcolar.

Pentru copiii din proiectul ,,Intervenţie în familia aflată în situaţie de risc" Huşi, un an nou şcolar înseamnă ghiozdane noi, caiete, penare, stilouri, creioane, culori, carioci, adică rechizite care nu sunt la îndemnâna oricărui părinte. Dacă nu ai un loc de muncă, un venit stabil, te întrebi cum să faci să-ţi poţi ajuta copilul care vrea să fie la fel ca ceilalţi. Însă ca şi altădată s-a văzut suportul Fundaţiei Star of Hope Romania care a dăruit copiilor gheozdanele şi rechizitele necesare pentru acest început de an şcolar. Bucurie, rumoare în rândul copiilor. Fiecare îşi laudă ghiozdanul: „Al meu e roz!” „Dar al meu e cu prinţese!”, „Al meu e albastru cu desen de băieţi!”.

Citește mai departe...

 

 

Mulţumim pentru rechizite!

Mulţumim sponsorilor care au fost alături de noi şi în acest an, pentru donaţiile oferite in vederea achiziţionării unor rechizite şcolare, ghiozdane şi îmbrăcăminte pentru copiii care participă la programele fundaţiei.

Astfel, o dată cu începerea anului şcolar, Fundaţia Star of Hope Romania a sprijinit un număr de 50 de copii beneficiari ai Centrului de Reabilitare “Steaua Speranţei Iaşi”, copii cu dizabilităţi proveniţi din mediul rural.

Acest ajutor a fost binevenit familiilor, care din cauza lipsei locurilor de muncă, nu au suficiente resurse financiare pentru susţinerea propriilor lor copii.

 

 

Clubul Special Kids - Centrul „Steaua Speranţei” Iaşi

Pe data de 26.09.2013 a avut loc o întâlnire cu copiii, beneficiari ai serviciilor din cadrul Centrului de Zi „Steaua Speranţei” şi părinţii acestora în vederea reorganizării programului Clubul „Special Kids”.

Astfel, întâlnirea a avut loc în Grădina Botanică din Iaşi. Cu această ocazie le-au fost transmise câteva informaţii despre activităţile viitoare din cadrul Clubului, despre parteneriatele cu şcolile şi grădiniţele din Iaşi în vederea desfăşurării unor activităţi de grup recreative, despre atelierele de pictură şi dans, despre concursurile ce vor fi organizate, despre implicarea voluntarilor şi despre dezvoltarea abilităţilor de viaţă (gătit, igienă etc.). Părinţii s-au simţit încurajaţi şi au venit cu propunerea organizării unor carnavale cu ocazia a diferite evenimente. Cu această ocazie părinţii se vor implica activ în procesul de formare a copiilor în cadrul Centrului.

Activităţile Clubului Special Kids fac parte din terapia ocupaţională şi au ca scop dobândirea de noi abilităţi de către copii şi dezvoltarea acestora. Implicarea părinţilor (acolo unde se cere) va ajuta la întărirea relaţiei părinte–copil, cu atât mai mult cu cât majoritatea copiilor care vin la activităţi sunt adolescenţi.

 

 

Bobocei la şcoli integratoare în Iaşi

În această toamnă, 4 beneficiari ai Fundaţiei Star of Hope Romania au devenit bobocei la şcolile integratoare din Iaşi. Aceştia au finalizat programele de terapie din cadrul Centrului de Reabilitare “Steaua Speranţei” Iaşi, urmând să înceapă o nouă etapă în viaţa lor, o călătorie plină de curiozitate şi noutate.

Sperăm ca inocenţa şi bucuria din inimile lor, să-i ajute în a-şi construi noi prieteni care să-i susţină şi să le dea curajul şi speranţa de a mearge mai departe.

Le urăm succes în următoarele aventuri pe care viaţa le aşează înaintea paşilor lor!

Info inceperea scoliiInfo inceperea scolii

 

 

Conferința Părinților "Împreună pentru un viitor mai bun" – Brașov -Moieciu 2013

Cu sprijinul sponsorilor: Star of Hope International Suedia și Star of Hope USA, prietenelor noastre Dr. Rodica Maloș și Kay Metsger, d-nei Maine V. Olofsson și al oamenilor cu inimă mare din Biserica Ulriksbergskyrkan i Växjö cât și cu sprijinul Fundației Iosif Iași, am reușit să oferim 4 zile minunate unui număr de 250 de copii și părinți din toate centrele Fundației Star of Hope România : Iași, Vaslui, Bârlad, Huși, Botoșani și Republica Moldova.

Tabăra de la Moieciu a adus bucurie atât copiilor care au văzut munții pentru prima dată în viața lor cât și părinților care au avut ocazia să se detașeze, să primească informații utile despre sănătatea copiilor lor și suport moral și spiritual pentru a învinge în lupta cu încercările vieții.

Părinții din Romania au fost impresionați de povestea unei familii din America. Chaise Tillotson, un tânăr de 19 ani, care nu aude și nu vorbește, în scaun cu rotile, a avut puterea să traverseze oceanul pentru a fi alături de copiii cu dizabilități din România.

Invitați speciali din America și Suedia au împărtășit părinților experiențele lor și au oferit răspunsuri la întrebările legate de sănătate, comportament și spiritualitate.

La Moieciu s-au petrecut clipe de neuitat, părinți, copiii cu dizabilități, invitați speciali din țară și din străinătate, cu toții ne-am bucurat mult.

vezi galerie photo

 

 

Părinţii copiilor cu dizabilităţi de la Fundaţia "Star of Hope" din Dorohoi, instruiţi de un specialist în comunicare din străinătate

Aproape 30 de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi, grupaţi în Asociaţia de părinţi „Mereu împreună Dorohoi 2008”, au beneficiat în urmă cu două zile de cursuri de formare şi transfer de competenţă în comunicare, susţinute de profesorul Eivor Kraft, specialist în comunicare şi lector specializat în formare resurse umane. Cursurile au avut loc la iniţiativa Fundaţiei „Star of Hope” şi s-au desfăşurat la sediul din Dorohoi al fundaţiei, din incinta Grădiniţei nr. 9 „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

citeste tot articolul 

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate