Părinte împuternicit, comunitate incluzivă

Problema căreia i se adresează proiectul vizează riscul excluziunii sociale a părinților copiilor cu dizabilități, precum și riscul excluziunii sociale a copiilor cu dizabilități.

Scopul proiectului este împuternicirea părinților copiilor cu dizabilități în rolul de co-terapeut și promovarea în comunitate a  modelelor de succes din rândul acestora.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 30 de părinți din Muncipiul Iași  ce au copii cu dizabilități.

Aceștia vor fi împuterniciți în rolul de co-terapeut prin activități de instruire specializată, terapie ocupațională, consiliere și suport emoțional și de valorizare în comunitate.

Proiectul are și o importantă componentă de sensibilizare și informare a comunității cu privire le nevoile și drepturile părinților copiilor cu dizabilități. Drept urmare în cadrul proiectului va fi realizată ediția a II-a  a Cărții Noua Speranță a Destinului și 200 de exemplare vor fi distribuite în comunitate gratuit.

De asemenea se va organiza o Gală a Părinților copiilor cu dizabilități la care vor participa minim 700 de persoane și în care vor fi valorizați și premiați părinții ce au copii cu dizabilități și sunt modele de succes pentru alți părinți și pentru comunitate.

Durata proiectului este de 6 luni (iulie - decembrie 2018) iar bugetul total de 46 989 ron din care 42 290  ron suma finanțată de către Consiliul Local și 4699 ron - contribuția Fundației Star of Hope Romania.

Date de contact ale persoanei responsabile de implementarea proiectului:

Iulian Ghica

email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 

Luna iulie, luna vacantei si a reintalnirilor in marea familie Star of Hope Romania

Si in acest an, parintii care au copii cu dizabilitati din proiectele Star of Hope Romania (firesc, impreuna cu copiii lor) și intreaga echipa de specialisti Star of Hope vom petrece 6 zile de vacanta in Tabara Mamaia 2018, in perioada 8-15 iulie a.c. Tabara de la Mamaia este locul in care, an de an, peste 300 de parinti si copii cu dizabilitati se bucura de nisip, de mare, de prieteni si impartasesc propriile experiente cu alti parinti incercati de destin. Majoritatea parintilor a vazut marea doar la televizor sau in reviste, o plimbare pe nisipul marii fiind un vis greu de transformat in realitate. Daca anul trecut s-au bucurat de tabara peste 300 de parinti si copii cu dizabilitati, anul acesta numarul participantilor va fi mult mai mare. Si, la fel ca si in editiile precedente vom avea oaspeti din Suedia, Anglia si SUA: Lennart Ericksson (Star of Hope Suedia), Clayton Vojevodovas (Star of Hope Brazilia), dr. Rodica Malos (SUA), Heather Dyce (Anglia), Lidia Oprean (SUA).

De la an la an, e tot mai greu sa sustii organizarea, cazarea, masa celor peste 300 de parinti si copii cu dizabilitati insa bucuria pe care o traiesc copiii si parintii lor in Tabara Mamaia ne da curaj și ne motiveaza sa mergem mai departe si sa le putem oferi dovada ca SPERANTA FACE DIFERENTA.

Multumim tuturor celor care au sustinut, atat cat au putut, organizarea Taberei Mamaia 2018!

 

 

Curs competențe antreprenoriale nr. 2

Activitatea 5 – Dezvoltarea antreprenoriatului în comunitate

roiectul Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși

POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, activitate 5 – Dezvoltarea antreprenoriatului în comunitate, va avea loc cel de-al doilea curs competențe antreprenoriale. Cursul se va desfășura în perioada 14-22 iunie 2018 la sediul Liceului Tehnologic Ioan Corivan, Huși, strada Cpt. Nicolae Cisman nr. 18.

Cursul de competente antreprenoriale cuprind informații despre cultura antreprenorială (antreprenor, dezvoltare antreprenorială, cadrul legislativ, elemente de legislație, planul de afaceri – de la idee la afacere, analiza Swot, resurse necesare demarării unei afaceri, financiar marketing, strategii de marketing).

 

 

Atelier de educație parentală

Atelier 1: Copiii și dependența de tehnologie

Subactivitate 6.2 –Furnizarea de servicii integrate în comunitatea marginalizată - în cadrul Proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, vor fi organizate 20 de ateliere de educație parentală. În cadrul acestor întâlniri părinții elevilor (care formează grupul țintă din proiect) vor beneficia de informații și cunoștințe cu scopul dezvoltării abilităților și competențelor parentale ce le vor fi eficiente pe termen lung. Prin intermediul acestor ateliere de educație parentală se va urmări dezvoltarea abilitătților parentale pornind de la teme precum: asigurarea unui mediu sigur de creștere și îngrijire a copilului, asigurarea unui mediu de învățare apreciativ stimă și grijă de sine ca părinte.

Aceste ateliere vor avea loc în cadrul subactivității 6.2 –Furnizarea de servicii integrate în comunitatea marginalizată. Primul atelier de educație parentală va avea loc în data de 20.06.2018 cu tema: Copiii și dependența de tehnologie. În cadrul acestui atelier vor fi prezentate părinților tehnici de abordare a copilului și soluții prin intermediul cărora să această dependență să poată fi înlocuită cu alte activități benefice dezvoltării armonioase a copiilor.

 

 

Conferinta "Femeia, Inima Familiei"

Biserica Filadelfia Suceava și Liceul Filadelfia Suceava, în parteneriat cu Fundația Star of Hope Romania, organizeaza conferința dedicată femeilor FEMEIA, INIMA FAMILIEI ce va avea loc pe 15 mai 2018, ora 18.30, la Biserica Filadelfia Suceava.

În cadrul evenimentului, va fi lansată cartea MAI PRESUS DE ȘTIINȚĂ semnată de dr. RODICA MALOȘ.

Invitați speciali: Cheryl REBMAN (SUA), Kay METSGER (SUA) și Aurora VATAMANIUC (România).

Femeia, inima familiei

15 mai a fost declarata Ziua Internațională a Familiei de catre Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Intrarea este liberă.

Persoane de contact:

Aurora VATAMANIUC
Președinte executiv Fundația Star of Hope Romania
(Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., 0744506036)

Magdalena Nichifor
director Liceul Filadelfia Suceava
(Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.)

 

 

ZIUA MULTUMIRII la Centrul Star of Hope din Murgeni (Vaslui)

Da, azi ( 10 noiembrie 2017 ) a fost sărbătoare la Centrul de Servicii Integrate pentru Copii Aflați în Dificultate „Steaua Speranței” Murgeni (jud. Vaslui).

În cadrul evenimentului au fost prezentate comunității rezultatele obținute în decursul celor 18 luni de la inaugurare.

Mulțumim tuturor celor care , azi, au fost alături de copii, alături de specialiștii Star of Hope: Nelu Buta (primarul orașului Murgeni), Eduard Cazacu (consilier județean Vaslui), Minus Toderita (consilier local Murgeni), Mihai Borș (vice-primar Murgeni), Roxana Petre (asistent social), Georgiana Leonte (asistent social), Subcomisar Costel Vrabie (sef Poliția Murgeni), Ady Marius Borș (agent principal Politia Murgeni), Mădălina Plăcintă (consilier educativ).

Și mulțumim cu tot sufletul pentru bucuria oferită copiilor noștri celor trei foarte talentate fetite de la Palatul Copiilor Iasi - clasa profesor Anca Apetroaiei!

Atât vrem sa mai spunem: scopul Centrului - prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor aflați în dificultate (în special de etnie romă) din orașul Murgeni. Aici, zilnic, 35 de copii vin după orele de școală și primesc o masă caldă, își fac temele cu echipa de specialiști Star of Hope și sunt implicați în diverse activități extrașcolare (activități sportive, igienă personală, activități de dezvoltare a abilităților de viață independent etc). ( foto

 

 

330 de inimi spun "multumesc"

330 de suflete inseninate timp de o saptamana de niste oameni necunosuti din SUA, Suedia, Norvegia... 
330 de parinti si copii (din Iasi, Dorohoi, Botosani, Barlad, Suceava, Chisinau, Murgeni Vaslui) vor sa le ofere, la randul lor, dar nu prea au mare lucru in afara de: dragoste, recunostinta si cateva inimi desenate pe o bucata de hartie.

Desenam si noi inimi si rostim "multumim"!

LENNART ERIKSSON (Suedia), ED si CHERYL REBMAN (SUA), KAY METSGER (SUA), HEATHER DYCE (Marea Britanie), ANNETTE si FREDERIK EIDENSKOG (Suedia), CARITA HAMMARSTROM (Suedia), SOLAN si HANS FEDROS (Suedia) sunt doar cativa dintre oamenii care nu numai ca au facut posibila saptamana 9 - 15 iulie 2017, la Mamaia, acesti oameni au venit de la mii de km departare pentru a fi alaturi de parintii care au copii cu dizabilitati. Au venit sa le aline durerea, sa le bucure sufletul si sa se joace cu copiii lor. Sa le spuna personal ca ei si copii lor sunt speciali! 

LE MULTUMIM INCA O DATA, din tot sufletul! (galerie foto)

THANK YOU for the joy and GOD BLESS YOU ALL!


PS: majoritatea parintilor care au fost in tabara de la Mamaia greu reusesc sa cumpere hrana si medicamente... Pentru ei si copii lor o vacanta la mare era doar un vis...

 

 

Invitație la parteneriat

În luna martie 2017, Fundația Star of Hope Romania organizează cea de-a doua ediție a campaniei IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT, o campanie dedicată copiilor și tinerilor cu sindrom Down, o campanie care reamintește tuturor că sindrom Down nu alege nici timpul, nici locul, nici familia.

Sindromul Down lovește la întâmplare, atât copilul cât și părintele. Oricine se poate trezi în situația asta, fie bogat fie sărac.

În primii ani de viață, copilul cu sindrom Down are nevoie obligatoriu de terapie. Are nevoie de educație. Și are nevoie de acceptarea celor din comunitatea în care trăiește. La vârsta adolescenței are nevoie să facă ceva util atât pentru familie cât și pentru societate, să învețe o meserie din care mai apoi să trăiască. Să fie, atât cât se poate, un om independent.

Cei 25 de ani de activitate ai Fundației Star of Hope Romania în slujba copiilor cu dizabilități au demonstrat că, dacă există implicare, rezultatele nu întârzie să apară. Însă cei care până mai ieri erau copii astăzi sunt adulți, tineri care au nevoie să se simtă utili, să poată lucra undeva, să se poată întreține. Un atelier protejat este soluția abordată de Fundația Star of Hope Romania. O astfel de soluție presupune implicarea comunității, pentru că e nevoie de resurse de care organizația noastră nu dispune. Acesta este, de altfel, si scopul acestei campanii, de a informa-sensibiliza opinia publica, prin diverse actiuni, cu privire la necesitatea existenței unui astfel de atelier, dar și pentru a aduna fondurile necesare susținerii activității unui atelier de serigrafie pentru tinerii cu dizabilități. 

Balul Primaverii 2017

În acest sens, Camera de Comerț și Industrie Iași a inițiat, în parteneriat cu Primăria Iași, Fundația Star of Hope Romania si Asociația Pro Ruralis, evenimentul caritabil Balul Primăverii 2017, ediția I – Vivaldi, pe 24 martie ac, la Hotel Astoria, orele 19.00.

VA INVITĂM cu drag să participați la acest eveniment, pentru a marca împreună Ziua Internațională a Sindromului Down, într-o atmosferă elegantă și relaxantă, o seară în cadrul căreia ne dorim ca generozitatea și omenia să se împletească pentru binele celor mai puțin norocoși, copii și tinerii cu sindrom Down.

Implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră, oricât de mică ar fi, înseamnă foarte mult pentru copiii și tinerii cu sindrom Down din Centrele Star of Hope Romania.

Cum vă puteți implica?

1. PUTEȚI DONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT:

CONTRIBUABILII CARE EFECTUEAZĂ SPONSORIZĂRI, POTRIVIT PREVEDERILOR LEGII NR. 32/1994 PRIVIND SPONSORIZAREA, SCAD DIN IMPOZITUL PE PROFIT DATORAT SUMELE AFERENTE, DACĂ TOTALUL ACESTOR CHELTUIELI ÎNDEPLINEŞTE CUMULATIV URMATOARELE CONDIŢII:

 • ESTE ÎN LIMITA A 3 LA MIE DIN CIFRA DE AFACERI;
 • NU DEPĂŞEŞTE MAI MULT DE 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT DATORAT.

ÎN SCHIMBUL ACESTEI DONAȚII, TINERII CU SINDROM DOWN VOR LUCRA, PENTRU DUMNEAVOASTRĂ, ÎN ATELIERUL DE SERIGRAFIE MATERIALE CU IDENTITATEA VIZUALĂ A COMPANIEI PE CARE O REPREZENTAȚI (TRICOURI, AGENDA, PIXURI, CANI). ASTFEL, ACORDAȚI UNUI TÂNĂR CU DIZABILITĂȚI ȘANSA DE A FI INTEGRAT ÎN MUNCĂ!

2. PUTEȚI DONA UN PRODUS PENTRU LICITAȚIE;

3. PUTEȚI ACHITA CONTRAVALOAREA UNEI INVITAȚII LA evenimentul caritabil Balul Primăverii 2017, ediția I – Vivaldi, pe 24 martie 2017, Hotel Astoria, orele 19.00.

 • O INVITAȚIE PENTRU O PERSOANĂ = 300 RON
 • O INVITAȚIE PENTRU 2 PERSOANE = 500 RON

4. PUTEȚI ALEGE UNUL DINTRE PACHETELE DE SPONSORIZARE:

Diamond - 8.000 lei

Beneficii

 • Includerea logo firmă pe materialele de promovare ale evenimentului;
 • Includere logo sponsor pe site-ul ofcial al Fundației Star of Hope Romania, cu link către site-ul sponsorului;
 • Posibilitatea expunerii unui roll-up şi al unui ministand la locul evenimentului;
 • Posibilitate plasării de materiale de promovare/promoţionale în sacoşa evenimentului;
 • Speech - 3 minute - în cadrul evenimentului.

Platinum - 3.000 lei

Beneficii

 • Includerea logo firmă pe materialele de promovare ale evenimentului;
 • Includere logo sponsor pe site-ul ofcial al Fundației Star of Hope Romania, cu link către site-ul sponsorului;
 • Posibilitatea expunerii unui roll-up şi al unui ministand la locul evenimentului;
 • Posibilitate plasării de materiale de promovare/promoţionale în sacoşa evenimentului;

Gold - 2.000 lei

Beneficii

 • Includerea logo firmă pe materialele de promovare ale evenimentului;
 • Includere logo sponsor pe site-ul ofcial al Fundației Star of Hope Romania, cu link către site-ul sponsorului;
 • Posibilitatea expunerii unui roll-up şi al unui ministand la locul evenimentului;

Cu deosebită apreciere,
Aurora Vatamaniuc
Președinte Executiv
Fundația Star of Hope Romania

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate