Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Părinte împuternicit, comunitate incluzivă

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași au fost finalizate cursurile de instruire a celor 30 de părinți care au copii cu dizabilități. Au fost formate două grupe a câte 15 părinți. Fiecare grupă a beneficiat de 3 zile de instruire. Scopul instruirii a fost împuternicirea părintelui în rolul de co-terapeut. Părinții au fost informați de către specialișitii Fundației Star of Hope Romania cu privire la nevoile copiilor și modalitățile eficiente de relaționare cu aceștia.

În cadrul instruirii s-a pus un accent deosebit pe acțiunile concrete pe care părintele le poate face acasă zilnic cu al lor copil. Elemente complexe ale terapiei sunt realizate de către specialiști, dar anumite componente mai simple ale terapiei pot fi susținute de părinții înșiși. Părintele instruit își asumă rolul de co-terapeut asigurând-se astfel continuitatea terapiei pe parcursul întregii zile. Instruirea pentru prima grupă s-a focalizat pe tematica Sindromului Down iar cea pentru a doua grupă pe tematica Autismului. Cele două instruiri au reprezentat o acțiune de succes în cadrul proiectului iar părinții au fost foarte receptivi și implicați.

Activitățile proiectului vor continua cu finalizarea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.

 

 

Ziua Antreprenoriatului Feminin si a Implicarii Sociale

În anul Centenarului, vă invităm să fiți alături de noi, Fundaţia Star of Hope Romania și Asociația de Dezvoltare Antreprenorială și Leadership, cu sprijinul Primăriei Iași, Camerei de Comerț și Industrie Iași, în ziua de marţi, 27 noiembrie 2018, începând cu ora 10:00, în Sala Mare a Primăriei Iași, pentru a ne bucura de modele de antreprenoriat feminin și implicare socială în rândul femeilor cu scopul de a încuraja tânăra generație de antreprenori în construirea propriului model de succes.

Alături de femeile puternice ce dau plusvaloare societații românești, suntem onorate să o avem alături de noi pe doamna Anne Margaret Lennartsson (Suedia) - coach şi expert în arta comunicării, promotor al Școlii FOCUS BUSINESS SCHOOL INTERNATIONAL - care va susține un training de Public Speaking.

De asemenea, vom fi onorate de prezența doamnei Rodica Baciu - Director General Adjunct Materom din Tg. Mureș, care reprezintă un model de excepție în business-ul românesc.

Sunt invitate femei cu funcții de management din domeniul economic, educațional, social și cultural din toate regiunile țării inclusiv din Republica Moldova. Descoperim modele de succes, învaţăm şi progresăm zi de zi pentru ca tot ceea ce facem să aibă impact pe termen lung în dezvoltarea durabilă a societății.

Evenimentul va fi moderat de MAURA ANGHEL (jurnalist EVENIMENTUL și REVISTA GLARE) și AMALIA GEORGESCU (Manager AGEOBIZ). Evenimentul face parte din campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ, derulată în perioada noiembrie - decembrie 2018, în beneficiul celor peste 250 de copii și tineri cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania.

Programul evenimentului va cuprinde o conferință, între orele 10:00-13:00, pe tema “Modele de implicare ale femeilor în antreprenoriat şi proiecte sociale”, urmată de o sesiune de networking (pauza de prânz) și un training de Public Speaking, între orele 14:00-18:00.

Taxa de participare la acest eveniment este de 100lei/persoană, donaţie ce va susţine activitatea Fundaţiei Star of Hope Romania şi poate fi achitată în numerar la locul evenimentului sau în contul deschis la BCR Iaşi, IBAN: RO36RNCB0175033618640001, CUI: 11369233. Vă rugăm să ne confirmați participarea până pe 23 noiembrie 2018 la telefon 0741/714.556 sau la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

 

 

Părinte împuternicit, comunitate incluzivă

Problema căreia i se adresează proiectul vizează riscul excluziunii sociale a părinților copiilor cu dizabilități, precum și riscul excluziunii sociale a copiilor cu dizabilități.

Scopul proiectului este împuternicirea părinților copiilor cu dizabilități în rolul de co-terapeut și promovarea în comunitate a  modelelor de succes din rândul acestora.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 30 de părinți din Muncipiul Iași  ce au copii cu dizabilități.

Aceștia vor fi împuterniciți în rolul de co-terapeut prin activități de instruire specializată, terapie ocupațională, consiliere și suport emoțional și de valorizare în comunitate.

Proiectul are și o importantă componentă de sensibilizare și informare a comunității cu privire le nevoile și drepturile părinților copiilor cu dizabilități. Drept urmare în cadrul proiectului va fi realizată ediția a II-a  a Cărții Noua Speranță a Destinului și 200 de exemplare vor fi distribuite în comunitate gratuit.

De asemenea se va organiza o Gală a Părinților copiilor cu dizabilități la care vor participa minim 700 de persoane și în care vor fi valorizați și premiați părinții ce au copii cu dizabilități și sunt modele de succes pentru alți părinți și pentru comunitate.

Durata proiectului este de 6 luni (iulie - decembrie 2018) iar bugetul total de 46 989 ron din care 42 290  ron suma finanțată de către Consiliul Local și 4699 ron - contribuția Fundației Star of Hope Romania.

Date de contact ale persoanei responsabile de implementarea proiectului:

Iulian Ghica

email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 

Luna iulie, luna vacantei si a reintalnirilor in marea familie Star of Hope Romania

Si in acest an, parintii care au copii cu dizabilitati din proiectele Star of Hope Romania (firesc, impreuna cu copiii lor) și intreaga echipa de specialisti Star of Hope vom petrece 6 zile de vacanta in Tabara Mamaia 2018, in perioada 8-15 iulie a.c. Tabara de la Mamaia este locul in care, an de an, peste 300 de parinti si copii cu dizabilitati se bucura de nisip, de mare, de prieteni si impartasesc propriile experiente cu alti parinti incercati de destin. Majoritatea parintilor a vazut marea doar la televizor sau in reviste, o plimbare pe nisipul marii fiind un vis greu de transformat in realitate. Daca anul trecut s-au bucurat de tabara peste 300 de parinti si copii cu dizabilitati, anul acesta numarul participantilor va fi mult mai mare. Si, la fel ca si in editiile precedente vom avea oaspeti din Suedia, Anglia si SUA: Lennart Ericksson (Star of Hope Suedia), Clayton Vojevodovas (Star of Hope Brazilia), dr. Rodica Malos (SUA), Heather Dyce (Anglia), Lidia Oprean (SUA).

De la an la an, e tot mai greu sa sustii organizarea, cazarea, masa celor peste 300 de parinti si copii cu dizabilitati insa bucuria pe care o traiesc copiii si parintii lor in Tabara Mamaia ne da curaj și ne motiveaza sa mergem mai departe si sa le putem oferi dovada ca SPERANTA FACE DIFERENTA.

Multumim tuturor celor care au sustinut, atat cat au putut, organizarea Taberei Mamaia 2018!

 

 

Curs competențe antreprenoriale nr. 2

Activitatea 5 – Dezvoltarea antreprenoriatului în comunitate

roiectul Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși

POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, activitate 5 – Dezvoltarea antreprenoriatului în comunitate, va avea loc cel de-al doilea curs competențe antreprenoriale. Cursul se va desfășura în perioada 14-22 iunie 2018 la sediul Liceului Tehnologic Ioan Corivan, Huși, strada Cpt. Nicolae Cisman nr. 18.

Cursul de competente antreprenoriale cuprind informații despre cultura antreprenorială (antreprenor, dezvoltare antreprenorială, cadrul legislativ, elemente de legislație, planul de afaceri – de la idee la afacere, analiza Swot, resurse necesare demarării unei afaceri, financiar marketing, strategii de marketing).

 

 

Atelier de educație parentală

Atelier 1: Copiii și dependența de tehnologie

Subactivitate 6.2 –Furnizarea de servicii integrate în comunitatea marginalizată - în cadrul Proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși POCU 20/4/2/102220

În cadrul proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși, vor fi organizate 20 de ateliere de educație parentală. În cadrul acestor întâlniri părinții elevilor (care formează grupul țintă din proiect) vor beneficia de informații și cunoștințe cu scopul dezvoltării abilităților și competențelor parentale ce le vor fi eficiente pe termen lung. Prin intermediul acestor ateliere de educație parentală se va urmări dezvoltarea abilitătților parentale pornind de la teme precum: asigurarea unui mediu sigur de creștere și îngrijire a copilului, asigurarea unui mediu de învățare apreciativ stimă și grijă de sine ca părinte.

Aceste ateliere vor avea loc în cadrul subactivității 6.2 –Furnizarea de servicii integrate în comunitatea marginalizată. Primul atelier de educație parentală va avea loc în data de 20.06.2018 cu tema: Copiii și dependența de tehnologie. În cadrul acestui atelier vor fi prezentate părinților tehnici de abordare a copilului și soluții prin intermediul cărora să această dependență să poată fi înlocuită cu alte activități benefice dezvoltării armonioase a copiilor.

 

 

Conferinta "Femeia, Inima Familiei"

Biserica Filadelfia Suceava și Liceul Filadelfia Suceava, în parteneriat cu Fundația Star of Hope Romania, organizeaza conferința dedicată femeilor FEMEIA, INIMA FAMILIEI ce va avea loc pe 15 mai 2018, ora 18.30, la Biserica Filadelfia Suceava.

În cadrul evenimentului, va fi lansată cartea MAI PRESUS DE ȘTIINȚĂ semnată de dr. RODICA MALOȘ.

Invitați speciali: Cheryl REBMAN (SUA), Kay METSGER (SUA) și Aurora VATAMANIUC (România).

Femeia, inima familiei

15 mai a fost declarata Ziua Internațională a Familiei de catre Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Intrarea este liberă.

Persoane de contact:

Aurora VATAMANIUC
Președinte executiv Fundația Star of Hope Romania
(Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., 0744506036)

Magdalena Nichifor
director Liceul Filadelfia Suceava
(Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.)

 

 

ZIUA MULTUMIRII la Centrul Star of Hope din Murgeni (Vaslui)

Da, azi ( 10 noiembrie 2017 ) a fost sărbătoare la Centrul de Servicii Integrate pentru Copii Aflați în Dificultate „Steaua Speranței” Murgeni (jud. Vaslui).

În cadrul evenimentului au fost prezentate comunității rezultatele obținute în decursul celor 18 luni de la inaugurare.

Mulțumim tuturor celor care , azi, au fost alături de copii, alături de specialiștii Star of Hope: Nelu Buta (primarul orașului Murgeni), Eduard Cazacu (consilier județean Vaslui), Minus Toderita (consilier local Murgeni), Mihai Borș (vice-primar Murgeni), Roxana Petre (asistent social), Georgiana Leonte (asistent social), Subcomisar Costel Vrabie (sef Poliția Murgeni), Ady Marius Borș (agent principal Politia Murgeni), Mădălina Plăcintă (consilier educativ).

Și mulțumim cu tot sufletul pentru bucuria oferită copiilor noștri celor trei foarte talentate fetite de la Palatul Copiilor Iasi - clasa profesor Anca Apetroaiei!

Atât vrem sa mai spunem: scopul Centrului - prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor aflați în dificultate (în special de etnie romă) din orașul Murgeni. Aici, zilnic, 35 de copii vin după orele de școală și primesc o masă caldă, își fac temele cu echipa de specialiști Star of Hope și sunt implicați în diverse activități extrașcolare (activități sportive, igienă personală, activități de dezvoltare a abilităților de viață independent etc). ( foto

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate