This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Fratii Gagea

Viaţa celor șapte copii Gagea poate fi povestită simplu: o mamă care i-a abandonat, un tată plecat să caute de muncă în Germania, un bunic alcoolic, o bunică copleşită de greutăţi şi necazuri şi care încearcă, atât cât îi mai permit puterile, să aibă grijă de copii.

Pentru ca povestea acestor copii să fie completă, mai trebuie adăugate probleme pe care au început să le aibă la şcoală copiii. Riscul de abandon şcolar părea iminent.

Atunci a intervenit Fundaţia „Star of Hope” România. În 2011, patru dintre fraţii Gagea au fost incluşi în proiectul „Nu abandona scoala” în centrul de Zi „Steaua Speranţei” Botoșani.

Aici, cei patru copii primeau zilnic o masa caldă şi îşi făceau temele sub îndrumarea specialiştilor din Centru. Cei patru fraţi au primit rechizite necesare pentru școală, au primit hăinuțe și încălțăminte și, periodic, câte un pachet cu alimente. Rezultatele nu au întârziat să apară. Veneau de la şcoală cu note bune, comunicau şi socializau cu ceilalţi copii. Astăzi, cei care îi cunosc pot povesti despre patru fraţi extrem de săraci dar veseli şi cu drag de carte. Acum cel mare, Claudiu, este elev în clasa a şasea, în timp ce Ana Cezara e în clasa a V a, Alexandra este elevă în clasa zero și Ştefania merge la grădiniţă.

Din păcate, situaţia materială a familiei a rămas la fel de precară. Din cauza frigului din apartament și a condensului din timpul iernii, una din fetițe (Ana Cezara) s-a îmbolnăvit de astm și are nevoie de medicamente. Şi exemplele pot continua.

. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate