This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Un vis are nevoie de ajutor: Sergiu

Povestea lui Sergiu (17 ani, cl. aXa, Liceu cu profil Științe Sociale)

Centrul Afterschool Star of Hope Dimăcheni (Botoșani)

Sergiu mai are 2 frați și o soră mai mare. Au fost crescuți doar de mamă, deoarece tatăl lor a decedat când Sergiu avea doar 2 luni.

Locuiesc toți într-o casă din comuna Corlăteni (Botoșani), în condiții grele.

În 2016, Sergiu a fost înscris în programul Centrului Afterschool Star of Hope Dimăcheni (Botoșani). Era în clasa a V a și, deși era foarte mic, băiatul venea zilnic la Centru,  după orele de la școală, mergând pe jos 6 km dus-intors, indiferent de vremea de afară.  Era foarte silitor și foarte concentrat pe studiu. După ce își termina temele, îi ajuta pe colegii lui mai mici și le explica lecțiile, colegii noștri având alți 32 copii cu care faceau lecțiile în același timp. Cu timpul, Sergiu, un copil, ajunsese omul nostru de bază. Lui Sergiu îi plăcea foarte mult geografia și chiar a participat la 3 competiții județene, fiind olimpic la geografie. 

Astăzi, Sergiu este elev la liceu, în clasa a X a și continuă să vină, ca voluntar, la Centrul Star of Hope și ajută copiii la efectuarea temelor. Acasă nu are o masă pe care să-și pregătească lecțiile iar acoperișul casei este stricat.  Mama acestui băiat lucrează cu ziua prin sat, ca sa aibă mâncare pentru copii și, mai mult decât atât, din sărăcia lor, ajută pe alții mai necăjiți decât ei. Astfel, mama lui face mâncare iar Sergiu merge la acei oameni ca să le-o ducă.... Acum Sergiu are ore școlare online însă nu are un telefon, o tabletă sau un laptop... Și ar avea foarte mare nevoie, pentru că Sergiu este determinat să învețe, oricât ar fi de greu, și să ajungă jandarm sau polițist. Si mai are are un vis Sergiu, vrea ca, pe lângă serviciu,  să aibă o sală de fittnes și, din banii câștigați, să ajute în continuare oamenii săraci și copiii fără posibilități materiale să nu abandoneze școala. Până atunci, Sergiu are nevoie de haine, încălțăminte, rechizite. Sergiu are 85 kg , poarta la mărimea M/L și la încălțăminte - numărul 42.

*La Centrul Star of Hope Dimăcheni (Botoșani) sunt înscriși 30 de copii in risc de abandon școlar din cauza sărăciei extreme. Aici, zilnic, copiii vin după orele de școală, se spală, manâncă o masă caldă (singura din zi pentru multi dintre ei) și își fac temele asistați de specialiștii Star of Hope. E nevoie de sustinere financiară pentru construirea unor toalete adecvate, de un laptop, de o tablă... Centrul își desfășoară activitățile într-o cameră de la subsolul cădirii unei biserici iar în balconașul acestei clădiri a fost improvizat un micuț atelier de croitorie unde mamele pot să își dezvolte abilități de lucru. În această comună, nici școala cu cei peste 200 copiii nu are fântână nici toalete.  În acest sat sunt mame și tați care nu știu să scrie nici să citească dar care își doresc un viitor mai bun pentru copii lor. Nu au unde să muncească astfel că sărăcia îî poate tine pe copii departe de școală.

. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate