This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Un vis are nevoie de ajutor: Teodora

 TEODORA FUGARU (cl a IX, Husi)

Centrul Afterschool Star of Hope Husi

Teodora este elevă în clasa a  IX a, la Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” Husi, profil Industrie alimentară. A intrat în programul Centrului din Husi cand avea 7 ani. Locuiește împreună cu mama sa și cei doi frați gemeni într-un apartament închiriat. Mama fetei lucrează  la o secție de încălțăminte cu salariul minim pe economie. Când fata era în clasa a IIa, mama ei a vrut să o retragă de la Centru pentru că nu avea cine să aibă grijă de cei doi frați mai mici de la grădiniță. Cele două specialiste din Centrul Star of Hope au intervenit imediat și convins-o pe mamă înscriindu-i in program și pe cei doi frati mai mici. Astfel, fetița a continuat să vină la Centru iar rezultatele școlare nu au întârziat să apară. În fiecare  an școlar, Teodora obținea Premiul I. Acum, fata este în clasa a IX și își dorește imens să fie cea mai bună din clasă, să termine liceul și să meagă mai departe la facultate. Visează să ajungă inginer.

Teodora are nevoie de susținere financiară din partea celor din jur deoarece mama nu face față singură cheltuielilor casei (chirie, utilități, mâncare, rechizite, hăinuțe pentru copii etc) cu (doar) un salariu minim pe economie.

La Centrul Afterschool Star of Hope Husi sunt înscriși în program 25 de copii (6 – 11 ani) în risc de abandon școlar din cauza sărăciei. Zilnic, după orele de școală, copiii vin la Centru, primesc o masă caldă, apoi își fac temele sub îndrumarea specialiștilor Star of Hope.

 

. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate