Stiri

Raportul Campaniei „Daruieste din inima”

În anul 2014, Fundaţia Star of Hope Romania în parteneriat cu Primăria Iaşi și TVR Iași a organizat campania Dăruieşte din inmă!, parte din proiectul “Egalizarea de șanse pentru copiii și tinerii cu dizabilități”, derulat în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, finanţat conform prevederilor Legii 350/2005.

Încurajaţi de rezultatele obţinute în campania din 2013, am dorit ca şi anul acesta, Dăruieşte din inimă! să fie o campanie de suflet a tuturor ieşenilor, dovedind în acest fel că ne implicăm în strângerea fondurilor pentru activităţile de recuperare, că acţionăm concret, pentru fiecare copil în parte şi că ajutăm copiii cu dizabilităţi să aibă o viaţă normală.

Prin această campanie am dorit să sensibilizăm opinia publică cu privire la dificultăţile cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi să strângem fondurile necesare activităţilor de recuperare pentru cei 308 copii cu dizabilitaţi ai Fundaţiei Star of Hope România.

 În cadrul campaniei au avut loc 3 evenimente:

Primul a fost cel de pe 3 Decembrie cand a avut loc conferința de presă pentru lansarea albumului DIS-ART, cu lucrari plastice ale copiilor cu dizabilități. Totodata s-a discutat despre problemele cu care se confrunta copiii cu dizabilitati si familiile acestora. Implicatia societatii civile in rezolvarea acestor probleme a constituit un mare pol de interes. În continuare, s-a celebrat Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități în fața Primăriei Iași prin împodobirea Bradului Speranţei de către elevii de la şcolille partenere cu mesaje de încurajare şi empatie faţă de toţi copiii şi persoanele cu dizabilităţi.

Un alt eveniment din cadrul campaniei Daruieste din inima! a fost Gala Recunostintei unde au fost premiaţi copii cu dizabilităţi din proiectele Fundaţiei Star of Hope Romania care sunt un model pentru modul în care au reuşit să progreseze şi să se integreze în comunitate. În cadrul Galei a concertat live formația PROCONSUL și corul Colegiului „Richard Wurmbrand”, au dansat copiii din clubul „Academia Show”, Asociaţia „Cutezătorii”. În cadrul Galei, s-au licitat obiecte de artă în scopul strângerii de fonduri. Ne-a onorat cu prezența dna. Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Suedia, E.S. ANNELI LINDAHL KENNY.

În cadrul Galei au fost premiaţi următorii copii:

  1. Petronela Damir: cec în valoare de 400 lei din partea Apa Vital Iași, înmânat de dl. Cristian Adomniței, președinte CJ Iași;
  2. Ancuța Apopei: aparat foto din partea Eon Business Service, înmânat de dl.Gabriel Surdu, viceprimar al Municipiului Iași;
  3. Oana Mihai: halat de baie din partea Eon Business Service, înmânat de d-na deputat Cristina Nichita;
  4. Raluca Morsoacă din Dorohoi , cec în valoare de 6000 lei, oferit de d-l director Gabriel Mardarasevici de la firma Focality, și înmânat de deputat Viorel Blăjuț;
  5. Andrei Stamatin: tabletă oferită de Eon Business Service, înmânată de dl. Mihaela Măriuca
  6. Alexandru Victor Cojocaru din Piatra Neamt : laptop oferit de Nera Computers, înmânat de dl. Lennart Eriksson, președinte „Star of Hope” Internațional;
  7. Livia Gavrilă din Piatra Neamt: tableta ofertită de Quartz Matrix, înmânată de dna deputat Camelia Bogdanici;
  8. Octavian Munteanu din Iasi :laptop oferit de Nera Computers, înmânat de dna Mirabela Miron, director Avisso;

 

De asemenea, prin bunăvoinţa sponsorilor s-au rezolvat cazurile de intervenţie chirurgicală, terapie de specialitate şi transport pentru copiii care aveau cea mai mare nevoie:

Compania Delphi a oferit 1000 Euro pentru terapia şi transportul Teodorei, lui Mihai şi lui Manuel; Fundaţia „Ştiinţă şi Suflet” Antibiotice Iaşi a oferit 1500 lei pentru terapia recuperatorie a Ralucăi şi a lui Manuel; Compania Apa Vital Iaşi a oferit 400 lei pentru terapia recuperatorie aTeodorei; Compania Ortotech i-a oferit lui Manuel protezele de care are nevoie; Deputat Camelia Bogdănici i-a oferit Irei Ana-Maria consultaţii gratuite, operaţie şi ochelari; SC Denibro SRL Bârlad, prin Media Tv Bârlad a oferit un abonament de transport în valoare de 2500 lei pe an, timp de şase luni, lui Mihai; Viceprimar Lucian Tapalagă-din Dorohoi, a oferit 400 lei pentru Manuel; Dorohoi News prin dl Andrei Birta a oferit 700 lei pentru Manuel; Dl Deputat Viorel Blăjuţ a oferit 2000 lei pentru terapia recuperatorie a Teodorei şi a lui Manuel; Compania Apa Vital şi Compania Cuptorul Moldovencei au oferit cadouri celor opt copii premiaţi şi copiilor de la „Academia Show” şi Asociaţia „Cutezătorii”.

Au donat obiecte în cadrul galei „Dăruieşte din inimă” 2014:

  1. Coriolan: a donat două seturi de butoni;
  2. Pictorul Aurelian Antal: a donat un tablou;
  3. Profesor Vali Meiu: a donat o sculptură;
  4. Compania Nichi – Cristina Nichita: a donat o tinută pentru licitaţie şi a oferit trei ţinute pentru conducerea fundaţiei
  5. Vlad şi Antonia Gavajuc: au donat o sticlă de coniac şi vin;
  6. Compania ISPAL: a donat o oglindă;
  7. Compania Diquis: a donat un sfeşnic;
  8. Maia Antal: a donat un tablou;

Au fost premiaţi 8 copii cu dizabilităţi în cadrul Galei Recunostintei. De asemenea, prin bunăvoinţa sponsorilor s-au rezolvat cazurile de intervenţie chirurgicală.

La Gala Recunostintei s-au adunat aproximativ 14500 lei (din licitaţia obiectelor donate şi sponsorizări).

In acelasi scop, al trilea eveniment din cadrul campaniei a fost concertul caritabil sustinut de Formatia PROCONSUL. Banii obtinuti din vanzarea biletelor sunt pentru sustinerea activitatilor Fundatiei Star of Hope Romania.

Ultimul eveniment din cadrul campaniei a fost Serbarea de Craciun, organizata la Centrul Steaua Sperantei din Iasi. În cadrul acestui eveniment a avut loc închiderea campaniei „Dăruieşte din inimă!” şi a proiectului “Egalizarea de șanse pentru copiii și tinerii cu dizabilități”, cât şi un frumos spectacol pregătit de copii, la care au participat aproximativ 90 de persoane, printre care reprezentanţi ai autorităţilor locale, ONG-uri, sponsori şi parteneri ai Fundaţiei precum şi beneficiari ai serviciilor de reabilitare. De asemenea, au fost prezentate rezultatele campaniei „Dăruişte din inimă!”.

Pe parcursul intregii luni de campanie s-a strâns suma de 68534 lei astfel:

  • 14770 lei – in cadrul Galei Recunostintei
  • 10736 lei – la Concertul caritabil
  • 10456 lei – in produse
  • 32572 lei – pentru sustinerea unor interventii chirurgicale, terapie de recuperare pentru copii si transport.

Banii au fost folosiți pentru cumpărarea premiilor care au fost oferite copiilor cu dizabilităţi în cadrul Galei Recunostintei, pentru cadourile oferite copiilor pe 3 decembrie și pe 18 decembrie la serbarea de Crăciun cât și pentru acoperirea cheltuililor de recuperare pentru copiii cu dizabilități de la Centru de zi Steaua Speranței Iași, Centru de zi din Dorohoi, Husi, Barlad si Botosani.

Mulțumim sponsorului special: Utildeco

Mulţumim sponsorilor noştri: Focality, SC Delphi Diesel Systems, Quartz Matrix, Ortotech, Frarom Internaţional, Diqis, Vel Pitar, Nichi Cristina Nichita, Hotel Astoria, Hotel Traian, Apavital, ADDARTA, Amalia Events, Web Magnat, Biocomp, Mobila Grande, Terra Centrum, AVISSO, DAL Consulting, ISPAL, Atelierul de Polistiren, Allure Medical Center, Colegiul Richard Wurmbrand.

Mulțumim tuturor partenerilor noștri: Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Centrul de Dezvoltare Socială, Camera de Comerţ si Industrie Iaşi, Federatia Organizatiilor de parinti care au copii cu dizabilitati, Şcoala şi Grădiniţa EuroEd, Fundatia IOSIF, CNASR, Şcoala „Ion Simionescu”, Acamedia Show, Asociaţia Cutezătorii, Şcoala „Titu Maiorescu”, Şcoala „Alexandru cel Bun”, voluntari din cadrul Universităţii „Al. Ioan Cuza”, Şcoala Specială Vasile Pavelcu, Colegiul Tehnic ”Ion Holban”, Grădinița nr. 16 PP, Grădinița nr. 26 PN, Liceul “Miron Costin”, Colegiul Național „Garabet Ibăileanu”, Școala gimnaziala „Dimitrie Sturdza”.

Mulțumiri partenerilor media care ne-au susținut pe toată perioada campaniei: TVR Iași, WINK, Iasi TV Life, Prima TV, Tele M, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Radio Iași, Radio Hit, Evenimentul, Tele Moldova, Dorohoi News, Agora Press.