Comunicate de presa

Comunicat de presă posteveniment: MULȚUMIM, LAURA BRETAN!

Dragii noștri, suntem încă copleșiți de emoții după concertul caritabil susținut aseară de către LAURA BRETAN în sprijinul copiilor cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania, concert la care au fost prezenți peste 2000 de ieșeni!

Evenimentul caritabil, intitulat MIRACOLUL BETHLEEMULUI, a avut loc marți, 17 decembrie 2019, ora 18.00, la Sala Polivalentă din Iași. Toate fondurile obținute prin distribuirea biletelor în schimbul unei donații vor asigura ședințele de terapie recuperatorie atât de necesare celor aproape 200 de copii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava. Gazda evenimentului a fost Florin Vasiliu (Adora Christi Iasi).

Concertul caritabil a celebrat, totodată, si cei 30 de ani de la momentul istoric petrecut în România, în decembrie 1989, 30 de ani de libertate națională și personală pentru care peste 1000 de români au plătit cu prorpia viață.

Seara caritabilă a fost organizată de către Alianța Evanghelică din România, în parteneriat cu Fundația Star of Hope Romania, cu sprijinul Primariei Iași, al Camerei de Comerț Iasi. Partener media principal al evenimentului a fost postul Radio Iasi. Sponsorii evenimentului au fost ALEX TOURS IASI și STRAROM.

Organizatorii evenimentului sunt extrem de recunoscători atât LAUREI BRETAN cât și membrilor Corurilor reunite ale Bisericilor Evanghelice din Iași, membrilor Corului Armonia Kids precum și Orchestrei OTHELLO SEXTET din București, pentru participarea artistică la acest concert caritabil.

Mesajul, specific sărbătorii Crăaciunului, a fost rostit de către de Leonard Semenea (SUA), în timp ce Paul Butnariu (președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași) a oferit LAUREI BRETAN TROFEUL RECUNOȘTINȚEI acordat de către Fundația Star of Hope România pentru implicarea în susținerea copiilor cu dizabilități.

”Suntem extrem de recunoscători tuturor partenerilor, Laurei, sponsorilor, partenerilor media pentru implicarea în organizarea acestui eveniment caritabil, și mă refer aici la Alianța Evanghelică din România, Camera de Comerț și Industrie Iași, Radio Iași, Radio Armonia. Mulțumim cu toată inima sponsorilor Alex Tours și firmei Strarom, mulțumim, Bellaria! Este o dovadă în plus a faptului că doar prin solidaritate, empatie și implicare putem schimba în bine destinele unor copii cu dizabilități. Iar numărul atât de mare al ieșenilor prezenți la concert arată că, în ciuda stresului cotidian, oamenii nu au uitat încă să fie Oameni. Mulțumim!”, a declarat Aurora Vatamaniuc, președintele executiv al Fundației Star of Hope Romania.

Mulțumim pentru ajutor partenerilor: ASOCIATIA CONSILIERILOR CRESTINI DIN ROMANIA, BELLARIA, PROINVEST, QUARTZ MATRIX, POLIROM, UNIVERSITATEA ”PETRE ANDREI” DIN IASI, LEVANT CONSTRUCT, FUNDAȚIA NĂDEJADEA COPIILOR, FUNDAȚIA SOMERSET, FUNDATIA FILOCALIA, NICHI FASHION, ASOCIATIA DE AJUTORARE MARANATA, FUNDAȚIA FILOCALIA, ALEGE VIATA.RO, ASOCIAȚIA CREȘTINĂ BETANIA, ASOCIAȚIA ”BUNĂ ZIUA, COPII DIN IAȘI”, SC ARK-PLANE SRL, ASOCIATIA ART- IKONIA, ASOCIATIA HARMONY.

Mulțumim, de asemenea, institutiilor partenere: DGASPC IASI, COLEGIUL ”R. WURMBRAND” IASI, GRADINITA PENILLA IASI, COLEGIUL ”I. C. STEFANESCU” IASI, COLEGIUL TEHNIC ”GHE. ASACHI” IASI, COLEGIUL ”C. NEGRUZZI” IASI, LICEUL TEORETIC ”VASILE ALECSANDRI” IASI, LICEUL TEORETIC ”DIMITRIE CANTEMIR” IASI, LICEUL TEORETIC ”MIRON COSTIN” IASI, ŞCOALA GIMNAZIALĂ ”ALEXANDRU CEL BUN” IASI, ŞCOALA GIMNAZIALĂ ”ION SIMIONESCU” IASI, GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.16 IASI, ŞCOALA GIMNAZIALĂ BĂLŢAŢI, ŞCOALA ”ION CREANGĂ” TĂRGU-FRUMOS.

Organizatorii sunt recunoscători partenerilor media: ZIARUL DE IASI, IASI FUN, RADIO ARMONIA, RADIO VOCEA EVANGHELIEI SUCEAVA, IMPACT FM, VIVA FM, TELEMOLDOVA PLUS, TVR IASI, WINK IAȘI.

Cei mai mulți dintre beneficiarii noștri provin din mediul rural și din familii cu posibilități financiare extrem de reduse, iar numărul părinților disperați care apelează la serciviile noastre crește alarmant. Pentru a schimba în bine destinele acestor copii e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale în vederea dezvoltării serviciilor sociale, educaționale, astfel încât să creem acestor copii și tineri condiții în care să-și poată găsi un rost și să poată aduce un plus valoare comunității în care trăiesc.

Despre Fundația Star of Hope Romania

  • 6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău
  • 7 CENTRE DE ZI pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani
  • intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte
  • sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial

Cu deosebită apreciere,
Aurora Vatamaniuc
Președinte Executiv Fundația Star of Hope Romania
Tel. 0744506036, e-mail office@starofhope.ro