Azi, la sediul Fundației Star of Hope Romania, a avut loc conferința de presă în care s-a anunțat închiderea oficială a proiectului „Coaliția - Drepturi egale și reprezentare pentru copii cu dizabilități” derulat în perioada 1 mai 2015 – 29 februarie 2016 și a fost finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, Componenta 5 Dezvoltarea capacității ONG-urilor. Rețele și Coaliții – Subcomponenta 5.1 Sprijin pentru coaliții și rețele la nivel regional și național și pentru think tank-uri. Valoarea proiectului este de 93 590 Euro, din care finanțare nerambursabilă 74 850 de Euro.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai mass media ieşene, ai Fundaţiei Star of Hope Norvegia şi Suedia, Angela Achiţei (preşedinte FONSS) precum şi deputat Cristina Nichita - în calitate de părinte beneficiar al proiectului.

Federaţia Organizaţiilor de părinţi care au Copii cu Dizabilităţi Federaţia Organizaţiilor de părinţi care au Copii cu Dizabilităţi Federaţia Organizaţiilor de părinţi care au Copii cu Dizabilităţi Federaţia Organizaţiilor de părinţi care au Copii cu Dizabilităţi Federaţia Organizaţiilor de părinţi care au Copii cu Dizabilităţi Federaţia Organizaţiilor de părinţi care au Copii cu Dizabilităţi Federaţia Organizaţiilor de părinţi care au Copii cu Dizabilităţi Federaţia Organizaţiilor de părinţi care au Copii cu Dizabilităţi

Fundația „Star of Hope” România în parteneriat cu Stiftelsen Håpets Stjerne Norvegia anunță încheierea oficială a proiectului „Coaliția - Drepturi egale și reprezentare pentru copii cu dizabilități”. Proiectul s-a derulat în perioada 1 mai 2015 – 29 februarie 2016 și a fost finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, Componenta 5 Dezvoltarea capacității ONG-urilor. Rețele și Coaliții – Subcomponenta 5.1 Sprijin pentru coaliții și rețele la nivel regional și național și pentru think tank-uri.citeste tot


Întâlnirea se desfășoară la sediul Fundației „Star of Hope Romania”, eveniment la care participă reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor de părinți care au copii cu dizabilități din toată țara.

Principalul subiect: implementarea la NIVEL NAȚIONAL a Strategiei de lucru REABILITAREA BAZATĂ PE COMUNITATE

Activitatea face parte din proiectul „Coaliţia – Drepturi egale şi reprezentare pentru copii cu dizabilităţi”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG din România.

Asociații și Organizații prezente:

 1. Asociația Surasul Albastru Iași
 2. Fundația Enable România Iași
 3. Asociația Cutezătorii Iași
 4. Fundația Star of Hope Romania
 5. Asociația Renașterea Speranței Iași
 6. ANCAAR Iași
 7. Asociația Națională a Surzilor România - Filiala Iași
 8. Asociatia Ne Trebuie Speranta Botoșani
 9. Asociația Mereu Împreună 2008 Dorohoi
 10. Fundația Univers Plus Piatra Neamț
 11. Asociatia Riana Piatra Neamt
 12. Asociația Luceafărul Piatra Neamț
 13. Asociația Dar din Dar Hârlău
 14. Asociația Vino și Vezi Vaslui
 15. Asociația Salut Prieteni Pașcani
 16. Asociatia "Pentru Noi" Bârlad
 17. Asociația Căsuța cu Miracole Tg. Neamț
 18. Asociația Sprijin pentru Autism București
Adunarea Generala a Federatiei Organizatiilor de Parinti care au Copii cu Dizabilitati Adunarea Generala a Federatiei Organizatiilor de Parinti care au Copii cu Dizabilitati Adunarea Generala a Federatiei Organizatiilor de Parinti care au Copii cu Dizabilitati

LUARE DE POZIȚIE referitor la Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Programului de Interes Național în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități ”Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate”

Pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a fost pus în dezbatere publică acest proiect de Hotărâre de Guvern: http://www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/Proiecte_in_dezbatere/2016/2016-01-28-hg-anpd-pin.pdf

Prin prezenta luare de poziție solicităm retragerea acestui proiect de HG până la momentul aprobării Strategiei privind drepturile persoanelor cu dizabilități 2015-2020 și a planului de acțiune aferent (documente aflate din toamna anului trecut în analiza ministerelor de resort), precum și după aprobarea Planului Național de Dezinstituționalizare pentru persoane adulte cu dizabilitate (PNDPD) prevăzut a se realiza în cadrul Planului de acțiune la Strategia anterior menționată.citeste tot


În luna decembrie, Fundația „Star of Hope” România în parteneriat cu asociațiile membre a Federației Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități (ANCAAR Iași, Asociația „Surâsul Albastru” Iași, Asociaţia „Mereu Împreună 2008” Dorohoi, Asociaţia „Ne trebuie speranţă” Botoșani, Asociația „Riana” Piatra Neamț, Fundația „Univers Plus” Piatra Neamț, Asociația „Luceafărul” Neamț, Asociaţia „Pentru noi” Bârlad, Asociația „Cutezătorii” Iași) au organizat „Zilele Porților deschise”.

Aceste evenimente sunt incluse în campania de informare şi sensibilizare a comunităţii privind valoarea, drepturile copiilor cu dizabilităţi şi ne dorim să reflecte tema din acest an a Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi: „Realizări şi direcţii de Dezvoltare ale Mileniului: responsabilizarea persoanelor cu dizabilități şi a comunităţilor lor din întreaga lume”.

Activitatea este parte a proiectului ,,Coaliţia – drepturi egale şi reprezentare pentru copii cu dizabilităţi”, implementat de Fundaţia „Star of Hope” România în parteneriat cu Stiftelsen Håpets Stjerne, Norvegia şi este finanţat prin granturile Spaţiului Economic European 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Valoarea proiectului este de 93590 Euro, din care finanţare nerambursabilă 74850 de Euro. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea şi întărirea capacităţii organizaţionale a Federaţiei Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu Dizabilităţi în vederea atingerii unei mai bune incluziuni a organizaţiilor locale/regionale şi a unei mai bune reprezentativităţi în faţa decidenţilor a copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi.

Ziua Portilor Deschise Ziua Portilor Deschise Ziua Portilor Deschise Ziua Portilor Deschise Ziua Portilor Deschise Ziua Portilor Deschise Ziua Portilor Deschise Ziua Portilor Deschise Ziua Portilor Deschise Ziua Portilor Deschise

Evenimentul „Ziua porţilor deschise” organizat astăzi, 16 decembrie 2015, la Iaşi de către Fundaţia „Star of Hope” România se înscrie în procesul de sensibilizare şi conştientizare a comunităţii privind valoarea, drepturile copilului cu dizabilităţi. Activităţile planificate au intenţionat reflectarea temei din acest an a Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi: „Realizări şi direcţii de Dezvoltare ale Mileniului: responsabilizarea persoanelor cu dizabilități şi a comunităţilor lor din întreaga lume”.

Ziua a fost o zi a bilanţului, prezentându-se principalele rezultate obţinute până acum în cadrul proiectului, dar şi o zi de planuri; aceste planuri de viitor au izvorât, în special, din dificultăţile, barierele întâmpinate de către părinţi sau copii în viaţa de zi cu zi. Părinţii care au copii cu dizabilităţi au avut ocazia să discute cu Ion Arsene, medicul neuropsihiatru care ne-a vizitat și au primit răspunsuri la întrebările care îi frământau.

Adolescenţii, tinerii de la Centrul de zi „Cicoare” Iași, alături de copiii beneficiari ai serviciilor oferite de către Fundaţia „Star of Hope” România au participat la ateliere de lucru unde şi-au dovedi talentul în diferite domenii. Astfel, dorim să-i învăţăm pe cei din jur să privească copiii, tinerii din perspectiva abilităţilor pe care le au şi nu a dizabilităţii.

Ziua a continuat cu vizita copiilor de la Clubul de pictură, coordonaţi de prof. Simona Toma, iar arta a fost limbajul care i-a unit pe toţi. Nu au lipsit reprezentanţii mediului privat din Iaşi. Firma „Patru mâini” a fost prezentă la eveniment şi a pregătit câte un cadou fiecărui copil, tânăr prezent. Elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iasi, coordonaţi de prof Mariana Mujdei, s-au întâlnit cu Răzvan, Andreea, Petronela, tineri care şi-au învins deficienţele. Au împărtăşit din experienţele, luptele și victoriile lor.

„Se doreşte ca fiecare copil, părinte implicat în acest proiect, să devina un promotor al schimbării, un factor de influenţare pentru cei din propia comunitate. Apreciem prezenţa tuturor celor care azi ne-au trecut pragul. Credem că, doar împreună, putem construi un oraş care îşi asumă responsabilitatea de a aborda barierele existente de participare a copiilor, femeilor şi bărbaţilor cu dizabilităţi.”, a declarat Gabriela Răducanu, manager proiect.

Activitatea face parte din proiectul „Coaliţia – drepturi egale şi reprezentare pentru copii cu dizabilităţi”, implementat de fundaţia Star of Hope Romania în parteneriat cu Stiftelsen Hapets Stjerne şi este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG din România. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea şi întărirea capacităţii organizaţionale a Federaţiei Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu Dizabilităţi. Valoarea proiectului este de 93590 Euro, din care finanțare nerambursabilă 74850 de Euro.

Ziua Portilor Deschise - Iasi Ziua Portilor Deschise - Iasi Ziua Portilor Deschise - Iasi Ziua Portilor Deschise - Iasi Ziua Portilor Deschise - Iasi Ziua Portilor Deschise - Iasi Ziua Portilor Deschise - Iasi

Pe data de 9 decembrie a fost organizat workshop-ul de prezentare a stategiei de Reabilitare Bazate pe Comunitate. Au participat reprezentanți ai autorităților locale, ONG-uri din Iași și părinți ai copiilor cu dizabilități. Au sot identificati specialiști, autorități și organizații împreună cu care să punem bazele unei rețele informale RBC, rețea care va fi dezvolată într-o rețea internațională.

RBC poate fi o stategie alternativă pentru egalizarea de șanse și incluziunea socială a copiilor și adulților cu dizabilități.

RBC se implementează prin eforturile unite ale persoanelor cu dizabilități, ale familiilor lor și ale comunității precum și cele ale serviciilor aferente educației, medicale și sociale.

Reabilitare Bazate pe Comunitate Reabilitare Bazate pe Comunitate Reabilitare Bazate pe Comunitate Reabilitare Bazate pe Comunitate

Pagina: 1 - 2