Campania 25 de ani

Premiaza un proiect

Asociaţia „Ne Trebuie Speranță” Botoșani

 Este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2003, la iniţiativa şi cu sprijinul Fundaţiei „Star of Hope” România. Grupul tință îl constituie adolescenții și adulții cu sindrom Down din județul Botosani. Cu toate acestea, Asociatia oferă servicii și pentru copiii care au alte dizabilități. În total sunt 28 de beneficiari.ersoane să dobândească gradul de autonomie care să le permită o mai bună integrare în comunitate.(citeste tot)

Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi „Star of Hope” din Bârlad

A fost deschis încă din anul 2004. În cei 11 ani de activitate, prin serviciile oferite în cadrul Centrului, s-a lucrat la dezvoltarea abilităților și capacităților copiilor cu dizabilități, au fost susținuți părinții copiilor, prin consiliere individuală și grupuri suport, să depășească situațiile de criză. De asemenea, an de an, se lucrează la responabilizarea comunității locale față de problematica copilului cu dizabilități.(citeste tot)

Centrul de zi „Star of Hope” Huși

Proiectul „Intervenție în familia aflată în situație de risc”, derulat în cadrul Centrului, dezvoltă și desfășoară activități pe 3 mari arii de intervenție:

  • copii și tineri – susținere în activitățile școlare, activități extrașcolare, consiliere individuală, program de voluntariat;
  • părinți – grup suport și la activități de consiliere individuală;(citeste tot)

Centrul de zi pentru copii aflati în dificultate „Star of Hope” Botoșani

Nevoia acută de sprijin a unui număr mare de copii cu risc de abandon școlar a dus la înfiintarea, în anul 2011, a unui Centru de zi pentru copii aflați în dificultate „Star of Hope” Botoșani. Activitatea Centrului se desfășoară în incinta Școlii nr. 16 „Sf. Maria”, cu sprijinul Primariei Botoșani. (citeste tot)

Centru de zi „Steaua Speranței” Dorohoi

În 2003, Fundaţia ,,Star of Hope România” a înființat în Dorohoi primul Centru de Zi pentru copii cu sindrom Down. Datorită numărului mare de cereri din partea părinților cu copii cu dizabilități, în 2006 Centrul se dedica și copiilor cu autism, paralizie cerebrală, microcefalee, întârziere mintală, epilepsie, atât din municipiu cât şi din împrejurimi.(citeste tot)

Centrul Regional de Reabilitare pentru Copii și Tineri cu Dizabilități „Steaua Speranței” Iași

A luat fiinţă în 2010 ca răspuns la o situaţie identificată în cadrul comunităţii, şi anume, numărul insuficient de servicii specializate și programe de prevenire pentru copii cu dizabilităţi. Serviciile oferite în cadrul Centrului, pentru un număr de 300 de copii anual, sunt: servicii pentru recuperare, programe de reabilitare individuală și de grup a copiilor cu dizabilităţi, dezvoltarea deprinderilor viaţă independentă şi consiliere/sprijin pentru părinţi.(citeste tot)