Comunicate de presa

Comunicat de presă ”INTEGRAREA FIZICĂ” nu este o opțiune. INCLUZIUNEA ȘI PARTICIPAREA SUNT ESENȚIALE!

„Persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării si incluziunii sociale”. Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (nr 448/2006 actualizată la .09.2017)

Fundaţia STAR OF HOPE ROMANIA vă invită joi, 13 septembrie 2018, ora 11.00, la Centrul Star of Hope Iași (str Bariera Veche, nr 3, Iași), la o conferința de presă prin care anunțăm implementarea proiectului PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ derulat împreună cu Consiliul Local Iași, în calitate de principal finanțator.

Conform datelor furnizate de Direcția Generală pentru Protecția Persoanelor cu Handicap, în județul Iași sunt înregistrați aproximativ 3500 de copii cu dizabilități, 50% dintre aceștia fiind copii cu grad de handicap accentuat sau grav. Ei sunt cei mai expuși excluziunii sociale și au nevoie urgentă de servicii de evaluare, consiliere și de dezvoltarea abilităților de viață zilnică.

Proiectul PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ se adresează părinților care au copii cu dizabilități (sindrom Down, autism, parapareză spastică etc), pentru reducerea riscului de excluziune socială, și are ca scop împuternicirea unui număr de 30 de părinți în rolul de co-terapeut pentru copilul lor prin activități de instruire specializată, terapie ocupațională, consiliere și suport emoțional.

De asemenea, în perioada septembrie – octombrie 2018, 10 dintre cei 30 de părinți selectați vor beneficia de terapie ocupațională în atelierul de croitorie al Fundației Star of Hope Romania, pentru dezvoltarea competențelor profesionale. Tot în această etapă a proiectului, Fundația Star of Hope Romania va oferi consiliere și suport emoțional, știut fiind faptul că părintele are nevoie de foarte multă susținere și sprijin pentru a depăși șocul creat de diagnosticul medical.

O altă componentă importantă a acestui proiect o constituie sensibilizarea si informarea membrilor comunității cu privire la nevoile reale și dureroase (atât ale copiiilor cu dizabilități cât și ale părinților acestora). Astfel, până la finalul acestui proiect, va fi realizată cea de-a doua ediție a cărții ”Noua Față a Destinului” în 200 de exemplare ce vor fi distribuite gratuit în comunitate. Cartea va cuprinde o serie de povești tulburătoare de viață reală scrise chiar de catre părinții care au copii cu dizabilități.

Proiectul PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, până pe 15 decembrie 2018, și se va incheia prin evenimentul GALA PĂRINȚILOR CARE AU COPII CU DIZABILITĂȚI. În cadrul acestei vor fi valorizați (și premiați) părinții care au copii cu dizabilități și care au reușit și continuă să fie, cu adevărat, modele de succes pentru întreaga comunitate.

Detalii privind proiectul sunt publicate aici: www.starofhope.ro

Bugetul total al proiectului este de 46 989 ron, din care 42 290 ron finanțare din partea Consiliului Local Iași iar 4699 ron reprezintă contribuția Fundației Star of Hope Romania.

Mai multe amănunte puteți obține de la Iulian Ghica, coordonator proiect, email: iulian.ghica@starofhope.ro, tel: 0743017501

Fundația „Star of Hope” România este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine. Membră a organizației „Star of Hope Internațional” Suedia, este prezentă în România de peste 25 ani având sediul central la Iași. Fundatia Star of Hope Romania este partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA.

Misiunea Fundației „Star of Hope” România este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. De-a lungul celor 28 de ani, Fundația „Star Of Hope”a reușit să ajute peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 13 Centre de Zi pentru aproximativ 500 de beneficiari – copii cu dizabilități și copii săraci – în Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui, Huși, Valea Seacă (jud. Bacău), Dimăcheni, Pantelimon (Ilfov), Babadag (Tulcea), Suceava, Chișinău (Rep. Moldova).

Fundația „Star of Hope” România a fondat în anul 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României,

care insumeaza peste 2000 de beneficiari.

Cu aleasă consideraţie,
Aurora Vatamaniuc,
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036
e-mail office@starofhope.ro