Comunicate de presa

Comunicat de presa post eveniment: Gala Exista Speranța. Exista Star of Hope

Avisso

În seara zilei de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Excelența Sa, dna Ambasador al Suediei în România, Anneli Lindahl Kenney, Lennart Eriksson, președintele și fondatorul Organizației Star of Hope International, Irina Păcurariu, Trupa PROCONSUL și Martin Wikstøl (Norvegia) au fost prezenți la Iași la Gala caritabilă „Există speranţă. Există Star of Hope”. Evenimentul a avut loc în Sala Magnum a Hotelului Internațional Iași.

La Gală au participat și Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, Victorel Lupu, președintele CJ Iași, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț Iași, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale, ONG-uri, parlamentari, reprezentanții societății civile și ai mass mediei. Au onorat evenimentul Ulrika Kalin (directorul Star of Hope Suedia), Maine Kiklund Olofsson (fondator Star of Hope România), Fred Thornes (președintele Star of Hope Norvegia), Eivor Kraft (director Kraft Foundation, Suedia), prieteni și suținătorii dragi din Suedia, Norvegia și Marea Britanie, Dan Lungu, Ovidiu Lazăr și Iulian Canaf împreună cu cei peste 250 de invitați.

 

A fost o seară în care s-au celebrat cei 25 de ani de activitate ai Fundației „Star of Hope” România în slujba copiilor cu dizabilități și a celor aflați în dificultate.

Firma Cetelem a oferit un leptop Iuliei Neaună (beneficiară a serviciilor Centrului de zi „Steaua Speranței” Dorohoi și proaspăt absolventă a liceului), iar Contantin Bursuc un sprijin financiar Centrului pentru susținerea activității timp de un an.

Doamna și domnul Mardarasevici, de la firma „Focality” au oferit o bursă de transport pentru întreg anul 2016 Andreei Dăncinescu (beneficiară a serviciilor Centrului de zi „Steaua Speranței” Iași și studentă în anul II la Psihologie Universitatea „Petre Andrei” din Iași).

EON Business IT l-a premiat pe Răzvan Ștefănescu cu o bursă de transport pentru întreg anul 2016 (beneficiară a serviciilor Centrului de zi „Steaua Speranței” Iași și student în anul I la UTI Iași).

O bursă pentru terapie a primit și Smărăndița Chiric (4 ani, (beneficiară a serviciilor Centrului de zi „Steaua Speranței” Iași) din partea firmei „DIKIS”.

Iulia Ceapă (8 ani, beneficiară a serviciilor Centrului de zi „Steaua Speranței” Iași) a primit un premiu din partea firmei „Quartz Matrix”.

Dorina Secăreanu (director Media TV Bârlad) a oferit o bursă de transport lui Andrei Stamatin (beneficiar al Centrului de Zi „Steaua Speranței” din Bârlad și integrat în școala normală).

Excelența Sa, dna Ambasador al Suediei în România, Anneli Lindahl Kenney, Lennart Eriksson, președintele și fondatorul Organizației Star of Hope International, și Aurora Vatamaniuc, președintele Star of Hope România au primit Diplome de Excelentă din partea Primăriei Municipiului Iași și din partea Consiliului Județean Iași.

Gala caritabilă „Există Speranță. Există Star of Hope” a fost parte a proiectului „Pași către o comunitate incluzivă”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin Consiliul Local, în baza legii 350/200, în parteneriat cu Fundația „Star of Hope” România.

Mulțumim partenerilor și sponsorilor care s-au alăturat acestei campanii!

Fotografii: galerie foto

Finanțatori principali: Primăria IAȘI, Star of Hope International SUEDIA

Parteneri principali: Trupa PROCONSUL, TVR Iași, AVISSO, Camera de Comerț și Industrie Iași, Patronat SFERA, Federația Organizațiilor de părinți care au copii cu dizabilități

Parteneri media: TVR Iași, Iași TV Life, TELE M, ZIARUL de IAȘI, IAȘI FUN, WINK Public Multimedia, RADIO Iași, RADIO HIT, ZIARE Botoșani, DOROHOI NEWS, Media TV BÂRLAD

Parteneri institutionali: Direcția de Asistență Comunitară Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, AJPIS Iași, DGAPSC Iași, DGAPSC Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Universitatea Al Ioan Cuza Iași, Univ. Petre Andrei Iași

Sponsori PLATINUM: AVISSO, D-l și D-na Mardarasevici FOCALITY, 3. Hotel INTERNATIONAL

Sponsori GOLD: DIQIS, AQUAVITA, QUARZ MATRIX

Sponsori SILVER: UTILDECO, SELGROS, Cuptorul MOLDOVENCEI, DELCAM, ALLURE, Cristina Nichita, As. MELLOS, Dal Consulting, CETELEM, Fundația ENABLE

SPONSORI: TEMAD, COTNARI, NELMAR, NEXUS MEDIA, APA VITAL, Casa de vinuri HUȘI, Salon MIRIAM, AGEO BIZ – Amalia Georgescu, Folieri Auto, CORIOLAN

Colaboratori: Colegiul Richard Wurmbrand, Colegiul IC Ștefănescu, Aranjamente florale Ami Vatamaniuc, Asociația Harmony in the Social Area, Formația IMPALA împreună cu Asociația Cutezătorii și cu studenți de la Univ de Arte George Enescu, Facultatea de Teatru, coordonați de prof. Delia Ligia GROZDAN și prof. Cosmina Paraschiv, Cabinet avocat Ioniță Mara Alexandru, D-l Corneliu BRISTAN, Expoziție de tablouri realizată de Prof. de arte vizuale Simona Toma împreună cu copii de la Club Steaua Speranței Iași, Daniel Prodan violonist Orchestra Societății de Radiodifuziune Română, Alexandru David artist

Fundația „Star of Hope” România este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine. Membră a organizației „Star of Hope Internațional” Suedia, este prezentă în România de peste 25 ani având sediul central la Iași. Fundatia Star of Hope Romania este partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA.

Misiunea Fundației „Star of Hope” România este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. De-a lungul celor 25 de ani, Fundația „Star Of Hope”a reușit să ajute peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 6 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și pentru copii cu dizabilități în vederea recuperării și prevenirii abandonului familial și școlar în regiunea de nord-est a României, respectiv Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui și Huși, ce însumează peste 500 beneficiari.

Fundația „Star of Hope” România a fondat în anul 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României ,care insumeaza peste 2000 de beneficiari.

Parteneri principali

Avisso Diqis Util Deco Camera de comert si industrie IasiSfera Asociatia Mellos Iasi Colegiul Richard Wurmbrand Selgros Delcam Nelmar Dal Consulting International Sinaia Temad Allure - Medical CenterNichi - Cristina Nichita FOPCD Ageo Aquavita Cuptorul MoldovenceiFocalityQuartz Matrix

Parteneri media

TVR Iasi TV Life Tele M Iasi Ziarul de Iasi Radio Romania Iasi Wink Dorohoi News Ziare Botosani Iasi 4 Fun