Campania 25 de ani

Asociaţia „Ne Trebuie Speranță” Botoșani

Este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2003, la iniţiativa şi cu sprijinul Fundaţiei „Star of Hope” România. Grupul tință îl constituie adolescenții și adulții cu sindrom Down din județul Botosani. Cu toate acestea, Asociatia oferă servicii și pentru copiii care au alte dizabilități. În total sunt 28 de beneficiari.

Activitatile organizate in cadrul Asociației „Ne Trebuie Speranță” au scopul principal de a ajuta aceste persoane să dobândească gradul de autonomie care să le permită o mai bună integrare în comunitate. La sediul Asociației persoanele cu dizabilități beneficiază gratuit de terapie cognitiv-comportamentală, terapie ocupațională, art-terapie, terapie prin dans si miscare etc. Beneficiarii sunt încurajați și susținuți să participe la concursuri și competiții (sportive, artistice etc.) astfel încât efortul lor să fie cunoscut și, atunci când este cazul, recompensat.

Nevoi:

  • înființarea unui atelier de ergoterapie (pictură, țesut, colaj, olărit etc.);
  • susținere financiară pentru transportul persoanelor cu dizabilități care locuiesc in mediul rural (aproximativ 50% din beneficiarii Asociatiei);
  • materiale noi necesare desfășurării ședințelor de terapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.