Campania 25 de ani

Descriere

Brad

Descrierea Campaniei

Organizator: Fundația Star of Hope Romania

Perioada de desfășurare a campaniei: noiembrie – decembrie 2015

Scopul campaniei este informarea și sensibilizarea comunității cu privire la dreptul la educație al copiilor cu dizabilități. Totodată, este o campanie de strângere de fonduri care sunt necesare pentru susținerea celor 325 de copii din cele 6 Centre de zi înființate în regiunea de Nord-Est a României (Iași, Botoșani, Bârlad, Huși și Dorohoi).

 Cauză

În România, trăiesc 70 647 copii cu dizabilități. Din aceștia, 60.645 sunt de vârstă școlară, însă 45% nu merg nici la școală nici la grădiniță. În Nord – Estul României, există cel mai mare număr de copii cu dizabilități: peste 10 000 copii. În județul Iași, sunt peste 2620 copii cu dizabilități, din care peste 300 sunt autiști.

Beneficiarii direcți ai campaniei sunt 325 de copii cu dizabilități și copii aflați într-o situație de trai precară. Fundația „Star of Hope” România identifică situațiile de risc și nevoile apărute persoanelor din regiunea de Nord-Est a țării și întervine pozitiv asupra acestora. De aceea, beneficiari ai acestei campanii nu sunt doar copiii de care Fundația are grijă, ci indirect și întreaga comunitate, de la părinții acestora pâna la autoritățile locale.

Tema campaniei

Curajul, iubirea, devotamentul și generozitatea sunt valorile centrale ale campaniei și sunt promovate ca modele de atitudine și scoase în evidență prin intermediul poveștilor de succes ale Fundației. Practic, publicul larg este încurajat să ia atitudine și să se implice în comunitatea “Star of Hope”. Cu expertiză, grijă și speranță, an de an tot mai multe povești din cadrul Fundației își găsesc un parcurs mai optimist.

Campania din acest an face parte din proiectul „Pași către o comunitate incluzivă”, derulat în parteneriat cu Primaria Municipiului Iași și TVR Iași. Campania marchează aniversarea celor 25 de ani de activitate ai Fundației în România, 25 de ani de expertiză, grijă și speranță pentru copiii aflați în dificultăți.

Programul campaniei

 • Conferința de presă pentru lansarea campaniei
 • Distribuirea de materiale de informare (instrumente pentru întărirea competențelor parentale, pentru informarea comunității cu privire la nevoile și problemele copiilor cu dizabilități, ale părinților acestora;
 • Marcarea Zilei Internaționale a Persoanelor cu dizabilități – 3 decembrie 2015, ora 11:00 prin:
  • Împodobirea „Bradului Recunoștinței”
  • Lansarea filmului „Copilul cu dizabilități – realități, bariere, modele de succes”
  • Lansarea broșurii „25 ani de activitate în reabilitarea și integrarea în comunitate a copilului cu deficiențe”
 • Gala caritabilă „Există speranță. Există Star of Hope” – 3 decembrie 2015

Brad

Concert proconsul

La Gala caritabilă „Există speranță. Există Star of Hope” vor fi prezenți peste 300 de invitați atât din România cât și din Suedia și Norvegia. Invitatul de onoare este Excelența Sa, dna. Ambasador al Regatului Suediei Anne Lindahl Kenny.

Evenimentul este mediatizat de către TVR Iași, prezentator al Galei este Irina Pacuraru (TVR) și Horia Gumeni (TVR Iași), iar formația „Proconsul” va performa.

Conferință de presă care va marca închiderea campaniei în cadrul căreia vor fi anunțate rezultatele obținute și sumele de bani strânse în cadrul acestei campanii – 16 decembrie 2015, ora 11:00, la Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Speranței”, str. Bariera Veche nr. 3, Iași

Promovare

Numele campaniei „Există speranță. Există Star of Hope” va fi auzit în știrile și reportajele realizate de partenerii media și difuzate de către aceștia în emisiuni la televiziuni locale/naționale, în ziare locale și comunicate de presă, pe site-ul Fundației „Star of Hope Romania”, pe pagina de facebook, afișe, flyere și bannere.

Susținători

 • Ambasada Suediei în România
 • Trupa Proconsul
 • Camera de Comerț și Industrie Iași
 • Scriitorul Dan Lungu
 • Regizorul Ovidiu Lazăr
 • Iulian Canaf

25 de ani de Star of Hope Romania

 • 12.000 copii cu dizabilități sau aflați în dificultate ajutați
 • 200 de copii cu dizabilități integrați în grădinițe normale
 • 700 specialişti
 • 7 centre de consiliere şi sprijin pentru copiii aflați în dificultate şi familiile acestora în regiunea de NE a țării
 • 10 asociaţii de părinţi ai copiilor cu dizabilități
 • 1 Federație a Organizațiilor de Părinți care au copii cu dizabilități
 • 3 Federații FONSS + FONPC + FOND

Fii susținător Star of Hope!

Pachete generale prin care poți fi alături de noi

Susține un copil

Bursă de studii: 100 euro / lună

Bursa de transport: 200 euro / lună

Bursă de terapie: 150 – 200 euro / lună

Susține o familie

Te poți implica pentru a susține o familie donând produse 

pentru  diverse nevoi materiale ale acestora.

Susține un proiect

Un proiect Star of Hope poate implica de la 50 la 100 de copii aflați în dificultăți.

Donând pentru un proiect ajutați la continuarea activității acestuia prin:

Terapie de grup

Logopedie

Terapie cognitiv-comportamentală

 Menţionăm că toţi partenerii primesc invitaţii la dineul oferit de către Ambasada Suediei la București, din februarie 2016, la care vor fi prezenţi sponsorii Fundaţiei din ţară și din afara ei,  companii partenere din Suedia, Norvegia, politicieni, personalităţi ale vieţii culturale și artistice din România și reprezentanţi ai autorităţilor locale. Invitat special – Excelenţa Sa, dna. Ambasador al Regatului Suediei Anne Lindahl KENNY.

Galerie Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.