Comunicate de presa

Aducem vesti de pe stadion

CUPA SPERANȚEI 2018, ediția I

CUPA SPERANȚEI 2018, ediția IFundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu DECATHLON FOCȘANI, Primăria Orașului Murgeni, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui și Liceul Tehnologic ”Ghenuță Coman” Murgeni, organizează în premieră competiția fotbalistică CUPA SPERANȚEI 2018, ediția I în perioada 11 – 12 mai 2018, pe Stadionul Municipal Murgeni.

La această primă ediție a evenimentului sportiv se vor înfrunta 12 echipe de juniori și 4 echipe de seniori din Iași, Focșani, Babdag (Tulcea), Bacău, Valea Seacă (Bacău), Murgeni (Vaslui). Cea mai grea misiune o are echipa de fotbal a Centrului Star of Hope Murgeni deoarece va trebui să demonstreze că merită TROFEUL căștigat în iunie 2017 la Campionatul Județean De Fotbal (Partida Proromi) la categoria U16.

Misiunea va fi cu atât mai grea cu cât juniorii din echipa Star of Hope Murgeni își vor înfrunta talentul fotbalistic cu colegii lor de la Centrul Star of Hope Babdag si Centrul Star of Hope Valea Seacă (Bacău).

Nici jucătorii seniori nu vor fi scutiți de emoție, deoarece în competiție s-a înscris echipa formată din foștii fotbașliști profesioniști de la Flacăra Murgeni.

Cele 4 echipe de seniori care se vor alinia pe stadion sunt Echipa de seniori Iasi, echipa DECATHLON Focșani, Echipa Prietenilor Bacău și echipa de seniori Flacăra Murgeni. Înainte de a ura succes echipelor participante, mai trebuie adăugat un amănunt: toți fotbaliștii juniori din echipele Centrelor Star of Hope Romania, participanți la această competiție, provin din familii foarte sărace, majoritatea de etnie romă, și sunt beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul Centrelor After School Star of Hope Murgeni, Babadag și Valea Seacă (Bacău).

De exemplu, Amet SABAN (11 ani), jucător în echipa Centrului Star of Hope Babadag, ducea – până acum 2 ani – o viață chinuită de copil abandonat de părinți pe ulițele Babdagului. Astăzi Amet este cel mai bun elev din clasă și un foarte talentat viitor fotbalist. Pentru el, Centrul Star of Hope Babadag înseamnă acasă, masă, prieteni. Pentru că ai primește o masă caldă, aici își face temele, aici se joacă și aici are prieteni.

Moise Mamai (13 ani) este unul dintre cei 12 copii ai familiei. Părinții nu au loc de muncă și reușesc cu greu să pună o lingură de mâncare pe masă. Locuiesc într-o casă mică și foarte veche.

Moise este azi elev în clasa a IIIa la Școala din Murgeni și are rezultate bune la învățătură. Vine la Centrul de Zi Star of Hope Murgeni chiar de la deschiderea proiectului. Nu lipsește de la școală și abia așteaptă să vină la Centru. Aici primește o masă caldă, manâncă, se spală, își face temele, se joacă cu ceilalți copii. Deși e un copil timid, tăcut, Moise e foarte expansiv pe terenul de fotbal. Iubește foarte mult acest sport și își dorește să ajungă un mijlocaș de temut pentru adversarii echipei în care ar juca. Moise a înțeles că există viață dincolode sărăcie și că poate ajunge acolo doar terminând o școală și muncind din greu pentru a-și urma visul.

Evenimentul ce va avea loc la finalul acestei săptămâni nu ar fi fost posibil fără sprijinul magazinului DECATHLON Focșani (prin echipamentul sportiv oferit juniorilor din Centrele Star of Hope Romania), fără susținerea autorităților locale și județene (Primăria Murgeni și DJST Vaslui), fără implicarea unor oameni cu inimi cât cerul de mari din Romania și Norvegia. În plus, Academia Hagi oferă câștigătorilor acestei competiții posibilitatea de a participa, din tribune, la finala CUPEI HAGI-Danone 2018. Putem spune, deci, că FOTBALUL UNEȘTE INIMI!

Pentru juniorii fotbaliști din Centrele Star of Hope Romania implicarea tuturor celor de mai sus a însemnat și înseamnă mai mult decât pot ei exprima în cuvinte. Înseamnă șansă la o viață normală. Înseamnă dreptul de a visa și de a lupta pentru împlinirea unui vis frumos.

Despre Fundația Star of Hope Romania

  • peste 28 de ani de activitate în slujba copilului
  • 6 CENTRE DE ZI deschise pentru pentru copii și tineri cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău
  • 7 CENTRE DE ZI deschise pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani – aici, copii extrem de săraci vin zilnic după orele de școală, primesc o masă caldă, își fac temele și învață să fie mai buni și mai pregătiți pentru o viață normală
  • intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte
  • sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial

Aurora Vatamaniuc
Preşedinte executiv Fundaţia Star of Hope Romania
Tel. 0744506036
aura.v@starofhope.ro
www.starofhope.ro
www.facebook.com/centrulstarofhope

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.