De 30 de ani rescriem povești, reconstruim destine
Fundația Star of Hope Romania a organizat o conferintă de presă miercuri, 16 octombrie, ora 11.30, cu ocazia celebrării a 3 ani de activitate în slujba copiilor foarte săraci în risc de abandon școlar înscriși la Centrul Star of Hope din Murgeni(Vaslui).
La eveniment au participat Lennart Eriksson (președinte Star of Hope International), Aurora Vatamaniuc (presedinte Fundatia Star of Hope Romania), Dumitru Buzatu (președinte CJ Vaslui), Ioan Buta(primarul orașului Murgeni), reprezentanți ai instituțiilor locale si județene din Vaslui, ai Inspectoratului Școlar Vaslui, membri ai comunițății.
Cu acest prilej, echipa Star of Hope Romania a anunțat rezultatele obtinute în cei 3 ani de activitate a Centrului Star of Hope din Murgeni dar și finalizarea procesului de donație către comunitatea locală a unei mașini de pompieri oferită de către Star of Hope International. Mașina de pompieri este singura de acest fel din localitate și va asigura atât stingerea incendiilor cât și descarcerarea în caz de accidente.
{mp4}mas-pompieri-murgeni-tvr-iasi{/mp4}
Centrul de Zi Star of Hope Murgeni, 3 ani, 130 de copii săraci, 75 de tineri vulnerabili, 100 de părinți în nevoie
În mai 2016, își deschidea porțile Centrul Star of Hope Murgeni, cu sprijinul financiar al Organizației Star of Hope Suedia, parteneri fiind Primăria orașului Murgeni și Biserica Filadelfia (care a oferit gratuit spatial necesar desfășurării activităților).
De 3 ani, după orele de școală, copii foarte săraci de etnie romă, vin zilnicla Centrul de Zi Star of Hope din Murgeni. Aici primesc o masă caldă și asistență specializată pentru efectuarea temelor școlare, dar si pentru derularea altor activități educative.
Rezultate cu impact pentru copii șitineri, dar și pentru părinți și comunitate
În acești primi 3 ani de activitate, toți cei 130 de copii înscriși în programul Centrului Star of Hope au promovat anul cu rezultate ce au bucurat atât echipa de specialiști din Centru cât și pe părinții acestora.
*130 de copii au promovat clasa, 20copii au fost premianti în fiecare an școlar; 80% dintre copii știu să socotească corect și au învățat tabla înmulțirii și împărțirii
* a scăzut nivelul de agresivitate la copii, atât la Centru, cât și la școală
*copiii sunt mult mai comunicativi, socializează mai mult – au învățat să folosească și un limbaj adecvat, au învățat să-i respecte pe cei din jurul lor
*au învățat să folosească dușurile, au învățat regula spălatului pe maini, imediat ce intră în Centru și de fiecare dată înainte de masă, a spălatului pe dinți după ce au mâncat
*au învățat să meargă la toaletă și să folosească produse de igienă
*45 de copiii au primit consiliere și sprijin pentru (re)înscrierea în sistemul educational de masă
*77 copii au participat la taberele de vară
Un club al tinerilor, la Centrul Star of Hope Murgeni
Pentru că în orașul Murgeni nu există alternative de petrecere a timpului liber, acest Club al Tinerilor vine în întâmpinarea nevoii lor de a socializa, de a căuta răspunsuri la întrebări pe care le au și le oferă sprijin în depășirea situațiilor de criză. Tinerii.
*75 de tineri cu vârste cuprinse între 14 si 20 de ani, de etnie romă (unii – elevi, alții învață acum să scrie și să citească) se întâlnesc săptămânal și primesc sprijin de la specialiștii Star of Hope pentru formarea imaginii de sine şi stimularea încrederii în propria persoană, cultivarea autocontrolului şi expresivităţii personale, educarea capacităţilor cognitive, educarea capacităţii de reacţie la diverse situaţii de viaţă
*35 de tineri au participat la taberele de vară
*75 de tineri se implică în activități de voluntariat (în Centru și în comunitate)