Campania 25 de ani

Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi „Star of Hope” din Bârlad

A fost deschis încă din anul 2004. În cei 11 ani de activitate, prin serviciile oferite în cadrul Centrului, s-a lucrat la dezvoltarea abilităților și capacităților copiilor cu dizabilități, au fost susținuți părinții copiilor, prin consiliere individuală și grupuri suport, să depășească situațiile de criză. De asemenea, an de an, se lucrează la responabilizarea comunității locale față de problematica copilului cu dizabilități.

În anul 2013, Asociația „Pentru Noi” din Bârlad, asociație înființată și susținută de Fundația „Star of Hope” Romania, a înființat prima clasă integratoare pentru copii cu autism din regiunea de Nord – Est a țării în care au fost înscriși 6 copii, în cadrul Școlii „Constantin Pufan” Vaslui. Acest lucru a fost posibil și cu sprijinul CJRAE Vaslui și ISJ Vaslui. În anul 2015, tot în cadrul acestei școli, a mai fost înființată o clasă integratoare cu încă 6 copii.

Nevoi:

  • Creșterea numărului de specialiști din cadrul Centrului care să le ofere copiilor cu dizabilități servicii de terapie. Solicitările pentru ședințele de terapie sunt din ce în ce mai mari;
  • Echipament necesar derulării activităților de terapie (materiale didactice, jocuri pentru copii, laptop, imprimantă)

Video

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=wqn-lpbEurY&feature=youtu.be{/youtube}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.