Campania 25 de ani

Centrul de zi „Star of Hope” Huși

Proiectul „Intervenție în familia aflată în situație de risc”, derulat în cadrul Centrului, dezvoltă și desfășoară activități pe 3 mari arii de intervenție:

  • copii și tineri – susținere în activitățile școlare, activități extrașcolare, consiliere individuală, program de voluntariat;
  • părinți – grup suport și la activități de consiliere individuală;
  • comunitate – activități de informare și parteneriate în vederea prevenirii marginalizării copiilor care provin din familii aflate în situații de risc și accesul egal la educație și dezvoltare.

Începând cu anul 1999, 560 de copii au frecventat programul din cadrul Centrului. 97% dintre ei își continuă studiile și sunt înscriși în școala gimnazială, liceu și școala profesională. În anul 2015, din prima generație de copiii, 4 frecventează studiile universitare.

Primăria orașului Huși este instituția care a oferit, timp de 10 ani, sprijin acestui proiect.

Nevoi

  • deoarece solicitările pentru înscrierea în programul derulat de Centru sunt numeroase, este nevoie de un spațiu mai mare;
  • toții copiii care frecventează Centrul sunt copii care provin din familii dezvantajate. De aceea, familiile au nevoie de susținere materială pentru a asigura cel puțin nevoile de bază ale copiilor.

Video

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=t67MlY52L0s&feature=youtu.be{/youtube}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.