Campania 25 de ani

Centrul Regional de Reabilitare pentru Copii și Tineri cu Dizabilități „Steaua Speranței” Iași

A luat fiinţă în 2010 ca răspuns la o situaţie identificată în cadrul comunităţii, şi anume, numărul insuficient de servicii specializate și programe de prevenire pentru copii cu dizabilităţi. Serviciile oferite în cadrul Centrului, pentru un număr de 300 de copii anual, sunt: servicii pentru recuperare, programe de reabilitare individuală și de grup a copiilor cu dizabilităţi, dezvoltarea deprinderilor viaţă independentă şi consiliere/sprijin pentru părinţi.

Este singurul Centru resursă din regiunea de N-E a României care oferă și servicii de evaluare multidisciplinară. Centrul se mai remarcă și prin programul de intervenție timpurie. Strategia care stă la baza acestui proiect este Reabilitarea Bazată pe Comunitate (RBC).

Din anul 2010, cu ajutorul specialiștilor din cadrul Centrului, 276 de copii cu dizabilități au fost și sunt sprijiniți în vederea integrării în sistemul de învățământ. Centrul a încheiat, în cei 5 ani, 93 de parteneriate cu grădinițe, școli, licee și universități din județul Iași, iar 250 de voluntari se implică anual în activitate. Aproximativ 35 de parteneriate sunt încheiate anual cu instituții de stat și ONG-uri, ca de exemplu: ISJ Iași, DAC Iași, DGASPC Iași, Primăria Municipiului Iași etc.

Nevoi:

  • Susținerea transportului pentru copiil care vin din mediul rural la ședințele de terapie;
  • Burse școlare pentru tinerii cu nevoi speciale care vor să-și continuie studiile;
  • Susținerea programului de intervenție timpurie;
  • Susținerea activităților de terapie, care devin din ce în ce mai solicitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.