Campania 25 de ani

Centru de zi „Steaua Speranței” Dorohoi

În 2003, Fundaţia ,,Star of Hope România” a înființat în Dorohoi primul Centru de Zi pentru copii cu sindrom Down. Datorită numărului mare de cereri din partea părinților cu copii cu dizabilități, în 2006 Centrul se dedica și copiilor cu autism, paralizie cerebrală, microcefalee, întârziere mintală, epilepsie, atât din municipiu cât şi din împrejurimi.

Centrul funcţionează și azi în incinta Gradiniţei nr.9 „Ştefan cel Mare şi Sfant”. În parteneriat cu această grădiniță Centrul a derulat o serie de proiecte dedicate copilului cu dizabilități, fiind un model de bune practici privind incluziunea copiilor cu nevoi speciale recunoscut la nivel national şi international. Dacă în anul 2003 copiii cu dizabilități nu erau acceptați în nico formă de învățământ de masă, pe parcursul anilor, toți copiii incluși în programul de reabilitare susținut în Centrul au fost integrați în grădinițe normale.

În acest Centru, copiii beneficiază de ședințe de terapie individuală și de grup. Terapia ocupațională îi ajută pe copii să-și dezvolte abilități de viaţă independentă, iar prin terapia prin joc copiii socializează mai ușor, comunică atât cu ceilalți copii cât și cu adulții. Tot aici părinții acestor copii sunt instruiți, consiliați în vederea depăşirii situaţiilor de criză.

Nevoi:

  • datorită creșterii numărului de copii cu dizabilități, spațiul în care se desfășoară activitatea Centrului a devenit prea mic;
  • paleta de activități s-a lărgit iar personalul este insuficient să acopere aceste nevoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.