Comunicate de presa

“Daruieste pentru a schimba un Destin!”

Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi vă invită joi, 15 noiembrie 2012, ora 11.00, la Conferinţa de presă, pentru lansarea Campaniei regionale de susţinere a copiilor cu dizabilităţi “Daruieste pentru a schimba un Destin!” Sala Mare – Primăria Iaşi.

În perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2012 Fundaţia Star of Hope Romania şi Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi: ANCAAR Iaşi, Asociaţia Renaşterea Speranţei, Asociaţia Cutezătorii şi Surâsul Albastru derulează cea de-a doua ediţie a campaniei “Dăruieşte pentru a schimba un Destin!”. Ambasadorii acestei campanii sunt: creatoarea de modă – doamna Cristina Nichita şi scriitorul Dan Lungu, care ne-au fost alături şi în anul 2011.

Principalul obiectiv al campaniei este conştientizarea comunităţii şi autorităţilor locale privind drepturile copiilor cu dizabilităţi. Mulţi copii cu dizabilităţi se confruntă în continuare cu discriminarea şi izolarea. Ne propunem să influenţăm autorităţile locale şi centrale să preia bunele modele aduse în România din ţările europene şi totodată să-şi asume responsabilitatea susţinerii a câtor mai multe servicii specializate adresate copiilor cu dizabilităţi. Vrem să sprijinim un număr de 45 de copii cu dizabilităţi (sindrom down, autism, paralizie cerebrală) din judeţul Iaşi pentru a beneficia de terapie recuperatorie în cadrul Centrului Regional de Reabilitare Steaua Speranţei Iaşi.

Fundaţia Star of Hope Romania a dat startul înfiinţării FEDERAŢIEI NAŢIONALE A ORGANIZAŢIILOR DE PĂRINŢI CARE AU COPII CU DIZABILITĂŢI.

În ziua de 3 Decembrie 2012 vom sărbători Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi care va fi marcată prin ”Marşul Solidarităţii” desfăşurat în mai multe judeţe din ţară, în acelaşi interval orar. În acest moment vor fi aduse în atenţie problemele centrale cu care se confruntă la ora actuală părinţii care au copii cu dizabilităţi în România.

Evenimentul central al campaniei îl constituie „Gala Recunoştinţei” pentru copiii cu dizabilităţi ce va fi organizată în data de 4 decembrie 2012. În cadrul acestei gale va avea loc un spectacol caritabil al copiilor cu dizabilităţi. Vor fi evidenţiaţi oamenii de valoare ai comunităţii ieşene, care au dat dovadă de o reală implicare în îmbunătăţirea calităţii vieţii acestor copii. Fondurile obţinute vor fi direcţionate pentru copiii din mediul rural care vin la centrul Fundaţiei Star of Hope Romania.

Fundaţia Star of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998 cu sediul central la Iaşi. Misiunea fundaţiei este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi.

Este acreditată în baza legii ca furnizor de servicii sociale, principalul obiectiv fiind împuternicirea parinţilor. Fundaţia Star of Hope Romania a devenit activă în comunitate oferind servicii de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, consiliere pentru părinţi, lobby şi advocacy şi nu în ultimul rând de înfiinţare şi dezvoltare a organizaţiilor de părinţi. Fundaţia a dezvoltat 10 asociaţii de părinţi care au copii cu sindrom Down, autism şi deficienţe neuro-motorii, în judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui.

Este membră a Organizaţiei Star of Hope International din Suedia care a asigurat asistenţă şi transfer de competenţe către specialiştii din România timp de peste 20 de ani.

Acum este timpul ca autorităţile şi comunitatea locală să preia responsabilitatea pentru a continua efortul depus în susţinerea, recuperarea şi integrarea copiilor cu dizabiliăţi, pentru un viitor mai bun.

În judeţul Iaşi, în decembrie 2010, a fost deschis Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” care a devenit un Centru Naţional de Resurse pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora.

Parteneri media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.